15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hjemmemedicin til sved – forhindrer sved og svedlugt med disse tips

Selvom sved og især lugten af ​​sved er irriterende, er denne proces i kroppen ikke kun helt normal, men endda vital. I dag vil vi forklare dig, hvorfor det er sådan, og hvilke hjemmemediciner kan være effektive mod sved og lugt af sved. Og hvad er egentlig årsagen til, at sveden lugter så ubehageligt? Læs videre for at finde ud af mere om emnet!

Hjemmemedicin til sved – hvorfor sveder du i første omgang?

Hjemmemedicin til sved - tips og opskrifter til sved

Du vil med garanti have bemærket følgende: På en varm dag sveder hele din krop. Pludselig er der en let brise, og du føler dig straks lidt bedre. Det er præcis, hvad sved gør: det regulerer kropstemperaturen på denne måde, når det bliver særligt varmt. Sveden, der beskytter mod overophedning, produceres i svedkirtlerne. Så hele kroppen kan afkøles, kan de også findes overalt på kroppen (undtagen f.eks. På læberne).

Der er dog steder, der har et særligt højt antal svedkirtler, og derfor sveder vi ofte mere der end i andre. Armhuler, fodsåler, håndflader, hul i knæene og panden er områder af kroppen, der har øget svedkirtler. Disse kan ikke kun stimuleres af varme til at producere sved. Kost kan også påvirke denne proces. Så kan fx hjemmemedicin mod sved hjælpe.

Hvad hjælper mod voldsom svedtendens på kroppen, og hvorfor sveder du

Hvorfor sveder jeg så meget?

Grundlæggende er sved en beskyttende funktion i kroppen, der opstår, når vi bliver for varme. Der er dog andre situationer, der kan udløse sved: ​​nervøsitet og stress, motion eller sygdom. Sygdomme og symptomer, der kan udløse øget svedtendens, omfatter:

 • anæmi
 • Angst og panikanfald
 • feber
 • influenza
 • Hjerteanfald
 • Hyperhidrose
 • Kræft / tumor
 • Angst og panikanfald
 • Hypertyreose
 • stress
 • Fedme
 • Hypoglykæmi ved diabetes

Hvis sveden stiger og fortsætter uden nogen åbenbar grund, skal du informere din læge, så han kan undersøge dig og om nødvendigt bestille behandling.

Hyperhidrose

Hvad kan du gøre mod sved - enkle midler

Især hvis der tilsyneladende ikke er nogen grund til ekstrem svedtendens, men det stadig forekommer hyppigere, kan dette være et tegn på en sygdom. En af disse er hyperhidrose, som forårsager en overproduktion af sved, normalt i områder som armhulerne, hovedet, håndfladerne og fødderne. 1 til 2 procent af den tyske befolkning lider af dette problem, som også er forbundet med en stærk lugt.

Hvad er sved lavet af, og hvorfor har den en ubehagelig lugt?

Hjemmemedicin mod sved i armhulen for mænd og kvinder

Sved består næsten udelukkende af vand. Kun en procent af kropsvæsken består af elektrolytter, urinstof, laktat, aminosyrer, sukker og ascorbinsyre – en mængde, der er alt for lille til at forårsage en ubehagelig lugt. Ikke desto mindre lugter det ofte ubehageligt, og hos nogle mennesker er det særligt specielt. hvorfor?

Lugten skyldes smørsyre og myresyre. Disse syrer dannes, når bakterier og gær nedbryder sved over tid.

Hjemmemedicin mod sved

Hjemmemedicin til sved - ideer med salvie, eddike, kamille og bagepulver

Hvad kan du gøre mod sved? Hvis selv det rigtige tøj (ikke for tykt, men luftigt og løst og lavet af naturlige tekstiler) og kost (intet skarpt) ikke gør noget, kan hjemmemedicin mod sved hjælpe. Vi vil derfor gerne præsentere dig for nogle enkle midler mod overdreven svedtendens i det følgende.

Eddike mod sved

Æblecidereddike har en antibakteriel virkning mod lugt og hæmmer svedproduktionen

Eddike, og især æblecidereddike, er et godt hjemmemedicin mod sved. Især hvis du leder efter en kur mod ekstrem svedtendens, er æblecidereddike et godt valg for dig. Hvorfor? Eddiken sammentrækker svedkirtlerne, så udskillelsen af ​​sved reduceres. Derfor kan du også undgå at svede med eddike. Desuden bekæmper eddiken også de bakterier, der er ansvarlige for den dårlige lugt. Så du slår to fluer i ét smæk!

brug: Om aftenen før du går i seng gnider du de kraftigt svedende dele af kroppen med æblecidereddiken og lader det virke natten over. Næste morgen vasker du det af, og du er klar til at gå!

Tips mod sved – salvie te

Salvie te virker mod sved og lugt

Desuden virker te også mod sved, og vi taler specifikt om salvie -te. Ligesom æbleeddike strammer det også svedkirtlerne og hæmmer sved, hvilket kan forhindre dig i at svede. Du kan bruge salvie -te som et hjemmemedicin mod sved på to måder:

Kog 1 tsk salvieblade (friske eller tørrede) i to kopper vand i 15 minutter og:

 • Gnid de berørte områder af kroppen med den afkølede te eller
 • Drik en te flere gange om dagen (så kan teen trække mindre tid) eller
 • Brug salvie -te som et fodbad mod svedige fødder.

Sodavand og bagepulver som hjemmemedicin mod sved

Bland natron med vand til et fodbad mod svedige fødder

Bagepulver og bagepulver er også naturlige svedbekæmpende midler. Det særlige ved disse to midler er, at de ikke kun absorberer fugt, men også bekæmper bakterier takket være deres antibakterielle egenskaber, hvilket gør dem til perfekte hjemmemediciner mod lugten af ​​sved. Hvis du sveder kraftigt under dine arme, kan du bruge dem til at hjælpe. Men de to produkter viser sig også at være gode hjemmemediciner mod kraftig svedtendens for andre dele af kroppen.

Bland natron med vand til armhuler eller som fodbad til svedige fødder

Naturlige midler til sved i armhulen – applikation: Bland 1 tsk bagepulver eller bagepulver med nok vand til at lave en tyk pasta. Det er bedst at anvende denne pasta under dine armhuler hver morgen og lade den stå i 15 minutter, hvorefter du vasker den af. Hvis du også vil have, at dette hjemmemedicin mod sved under armene lugter godt, kan du blande et par dråber æterisk olie i.

Som hjemmemedicin mod svedige fødder: Bland 2 liter varmt vand med 2 spsk bagepulver for at skabe et fodbad. Blødgør dine fødder i det i cirka 30 minutter.

Kamille som hjemmemedicin mod svedige hænder

Påfør kamille i form af et bad mod svedige hænder

Våde hænder er også ret ubehagelige, selvom de ikke lugter. For at forhindre sved på dine hænder (hvis du sveder meget på dine hænder), kan du blande lidt vand med kamille tinktur og bade dine hænder i det flere gange om dagen.

Hjemmemedicin til sved - Naturlige midler mod sved og svedlugt

Previous Post
Efterårsfrisurer 2016 – de mest populære trends og hårfarver
Next Post
Åbn, når du selv laver bogstaver – 22 kreative emner og ideer