15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Afslapning gennem korrekt vejrtrækning med yogaøvelser mod stress

Øvelser Lær at trække vejret korrekt Sundhedsarbejde Stress

Hvordan hjælper yoga os mod stress? Øvelse af yoga asana (øvelser) og yoga pranayama (vejrtrækning) hjælper os med at fjerne stress ikke kun på det fysiske, men også på det mentale og psykologiske plan. Harmonien mellem alt dette er meget vigtig. Korrekt vejrtrækning med Yoga øvelser lærer os at trække vejret dybt og at bruge lungernes fulde kapacitet.

Korrekt vejrtrækning med yogaøvelser – opvarmning

Øvelser udgør asana relax slappe af armled knæ

Først skal du blive varm. Brug solhilsenen til dette. Gentag 3-4 gange, sæt dig derefter på gulvet, sid derefter på tværs af benene på gulvet. Mere fleksible mennesker kan også gå ind i lotusstillingen. Dette er den klassiske måde at sidde i pranayama på. Dette er navnet på den bevidste regulering af vejrtrækning, dvs. vejrtrækning med en vis varighed, hastighed og rytme.

Korrekt vejrtrækning med Yoga øvelser – Lotuspositionen som udgangsposition

For at komme i lotuspositionen bliver du først varm med “sommerfuglen”. For at gøre dette skal du sidde på gulvet og bøje dine ben til siden, så dine fodsåler rører ved. Knæene er på din side. Hæv og sænk dine knæ. Gentag dette 50 gange.

Stræk derefter dine ben frem og til siden. Bøj dit højre ben og læg din fod på låret på dit venstre ben. Træk nu dit venstre ben mod dig. Hvis du lader den ligge under dit højre lår, kaldes stillingen “den halve lotus”. Dette er lettere. Når du placerer din fod på dit højre lår, er du imidlertid i den klassiske “lotusstilling”. Det er en af ​​de vanskeligste stillinger. Hvis du har vanskeligheder, er det bedre at blive i den lettere “halve lotus” -pose eller bare sidde på kryds og tværs.

Under øvelserne skal din rygsøjle holdes oprejst, og dine knæ skal røre gulvet.

Yoga -øvelser: Den komplette yoga -vejrtrækning

asana vigtigt at trække vejret korrekt udføre sommerfuglpose

Lad os nu begynde med fuld yoga -vejrtrækning. Den består af tre elementer: abdominal vejrtrækning, vejrtrækning i brystet og vejrtrækning af kraveben.

Træk vejret ind gennem din næse. Prøv at trække vejret ind i din mave. På denne måde løftes membranen, og hjertet masseres. Derefter optager du luften i brystområdet, hvilket får brystet til at ekspandere og til sidst trækker du vejret ind som om du trak vejret med kravebenene, det vil sige den øverste del af brystet. Alt dette sker i et åndedrag. Udånding sker igen gennem næsen og i samme rækkefølge: mave, bryst, kraveben.

Korrekt vejrtrækning med Yoga øvelser – Regelmæssighed er nøglen til succes

Gør denne øvelse i mindst 5 minutter om dagen. Dine tanker bør kun fokusere på luftstrømmen, når du indånder og udånder. Under denne yogaøvelse er alle dele af lungerne fyldt med luft. For at luften kan blive korrekt absorberet af kroppen, skal øvelsen gentages dagligt. Effekten er dog stor. Yoga vejrtrækning forhindrer negative psykologiske tilstande, træthed, problemer med koncentration og søvn osv. Det forbedrer også arbejdsevnen, renser blodet og forbedrer dets cirkulation, hvilket igen stimulerer hudens celler.

Korrekt vejrtrækning med yogaøvelser: skiftevis vejrtrækning

Yoga øvelser ung kvinde, der dyrker sorthårede asanas

Nu kommer vi til skiftevis vejrtrækning. Det fører til en harmoni mellem de intellektuelle og følelsesmæssige områder. Med regelmæssig gentagelse kan denne øvelse forhindre mulige psykologiske lidelser som nervøsitet, bekymring eller rastløshed, irritabilitet osv. Af disse årsager er vekslende vejrtrækning en af ​​de bedste åndedrætsøvelser mod stress.

Bliv i de asanas, du har valgt (cross-legged eller lotus position). Åbn højre hånds fingre, og luk indeks- og langfingrene. Luk højre næsebor med din tommelfinger og venstre med din ring og lillefinger.

  1. Luk det højre næsebor med din tommelfinger og indånder gennem venstre i 2 sekunder.
  2. Hold vejret ved at holde begge næsebor lukkede i 8 sekunder.
  3. Ånd ud gennem højre næsebor i 4 sekunder ved at lukke den venstre med din ring og lillefinger.
  4. Indånder gennem dit højre næsebor i 2 sekunder, og hold dit venstre næsebor lukket.
  5. Luk begge næsebor og hold vejret i 8 sekunder.
  6. Luk det højre næsebor med din tommelfinger og pust ud gennem venstre i 4 sekunder.

Det er en serie. Lav tre serier. Hvis du føler dig svimmel i løbet af denne tid, skal du inhalere og ånde ud normalt et par gange mellem serierne eller afbryde øvelsen et stykke tid.

Korrekt vejrtrækning med Yoga øvelser – Afslapning i slutningen af ​​øvelserne

Til sidst skal du ligge på ryggen for at slappe af; dette betyder at lade hver del af din krop løsne sig og slappe af og tænke på noget rart og positivt. Når dine muskler er afslappede, kan dit sind også slappe af. Dine ben skal være lidt fra hinanden, og dine håndflader skal pege mod loftet. Fokuser på at trække vejret og løsne hver del af kroppen.

Yogaøvelser – Slap af med kroppen nedefra og op

Yogaøvelser, der strækker sig, opvarmning vigtige klædt i hvidt

Start fra bunden og arbejd dig op. Fokuser dine tanker på tæerne på dit højre ben. Træk dem sammen, og slip dem derefter igen. Løsn derefter hele fodsålen, hælen, anklen, læggen, knæet og låret. Det højre ben bliver så tungt og afslappet. Gentag det samme med dit venstre ben, indtil de begge føles så tunge, at du ikke vil løfte dem fra gulvet. Slap af med balderne ved kort at spænde musklerne og derefter slippe dem igen.

Gør det samme med abs. Spænd det op, og slapp det derefter af igen. Slap derefter af med bryst og brystkasse. Træk vejret roligt og frit. I dit sind, følg din rygsøjle op til din hals. Hele rygsøjlen skal være afslappet. Dernæst kommer armene. Som med benene skal du starte med dine fingre og gradvist arbejde dig op til dine skuldre – først den ene arm, derefter den anden. Når det er lettere for dig, kan du knytte hænderne i en knytnæve og derefter slappe af.

Fortsæt med nakke, hage, læber og næse. Slap af dine kinder, så de føles tunge og som om de falder til den ene side. Glem heller ikke dine øjenlåg. Panden skal føles behageligt strakt, den må ikke være rynket og spændt. Tankerne skal også være rolige.

Yogaøvelser: Glem ikke at trække vejret, mens du slapper af!

Øvelser lotus position kvinde blond lilla hvidt hav

Træk vejret ind og ud langsomt og dybt. Slap af mere og mere for hvert åndedrag.

Dette er den bedste måde at slippe af med stress, da hele organismen vil hvile. Bliv i denne fase, så længe du vil, men ikke mindre end 5 minutter. Bare et par minutters fuldstændig afslapning reducerer uro og træthed mere end mange timers urolig søvn.

Glem ikke at tænke på noget positivt. Nyd effekten af ​​de åndedrætsøvelser, du lavede før. Inden du rejser dig, stræk, og du bliver sandsynligvis nødt til at gabe. Korrekt vejrtrækning med yogaøvelser du vil nu føle dig mere afslappet og i et bedre humør.

 Yoga øvelser udgør lære mave brystet kravebenet vejrtrækning

Træner mange variationer af asanas for at føle sig bedre følelsesmæssigt

lotus position fysisk mentalt mentalt niveau bortvise stress

Øvelser sommerfugl udgør solnedgang udendørs ideer

Previous Post
Kost uden kulhydrater – tab dig hurtigt og effektivt
Next Post
Mænds brysttræning derhjemme – opbygning af muskler under corona -krisen