15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvilke vitaminer sænker blodsukkeret? Her er en kort liste

Højt blodsukker eller hyperglykæmi kan skyldes medicin, kronisk sygdom eller ubalance i hormoner. Diabetikere kan udvikle hyperglykæmi, hvis de ikke tager nok insulin, eller hvis de indtager for mange kulhydrater, især simple kulhydrater, der har et højt glykæmisk indeks. Nogle undersøgelser tyder på, at visse vitaminer kan hjælpe med at forhindre hyperglykæmi ved at sænke blodsukkerniveauet. I denne artikel vil vi fortælle dig, hvilke vitaminer der er tale om.

C -vitamin kan sænke blodsukkeret

De fleste vitaminer kan fås gennem mad. Hvis det ikke er muligt, giver kosttilskud mening. Du bør dog ikke forsøge at regulere uregelmæssigheder i blodsukkeret med vitamintilskud, før du har konsulteret din læge.

D -vitamin og blodsukkerniveau

D -vitamin kaldes stadig sol vitamin

Jo mere D -vitamin du indtager, desto mindre er det sandsynligt, at du får højt blodsukker og type 2 -diabetes, når du bliver ældre, viser en undersøgelse, der blev offentliggjort i tidsskriftet Diabetes i 2008. Det vides dog endnu ikke, hvordan D -vitamin gør dette, eller om stigende D -vitaminindtag direkte kan sænke niveauet hos mennesker, der allerede har et højt blodsukkerniveau. Nyere forskning fra 2014 tyder på, at D -vitamin kan forbedre glukosetolerance og insulinfølsomhed i hjernen.

D -vitamin og fødevarer, der sænker blodsukkerniveauet

Sunde voksne bør indtage mindst 600 internationale enheder om dagen. Gruppen af ​​D -vitaminer omfatter vitamin D3 (cholecalciferol) og vitamin D2 (ergocalciferol). Ifølge forskere er D3 -vitamin mere effektivt eller bedre anvendeligt end D2 -vitamin. D3 -vitamin findes hovedsageligt i fødevarer af animalsk oprindelse. Der er meget D -vitamin i æg, fisk, svampe og avocado. 85 gram laks indeholder 447 IE D-vitamin, mens 250 ml fedtfri eller sødmælk giver 115 til 124 IE. En æggeblomme giver kroppen omkring 40 IE vitamin D. 100 g avocado med 200 IE er den bedste plantebaserede kilde til vitamin D2, svampe indeholder omkring 80 IE.

Tag vitamin D3 som kosttilskud

Dem, der ikke helt kan dække deres behov for D -vitamin gennem deres kost, kan bruge vitamintilskud. Vitamin D3 som kosttilskud kombineres også undertiden med vitamin K2 i en kapsel. Da D-vitamin er fedtopløseligt, bør det tages sammen med et måltid.

C -vitamin og blodsukker

Mange frugttyper indeholder C -vitamin.

Indtagelse af vitamin C -tilskud til mennesker med type 2 -diabetes kan hjælpe med at sænke blodsukkerniveauet og hjælpe med at kontrollere blodtrykket i løbet af dagen. Dette var resultatet af en undersøgelse af australske forskere offentliggjort i tidsskriftet Diabetes, Obesity and Metabolism i 2019. Teamet ved Deakin University i Victoria fandt ud af, at indtagelse af 500 mg C -vitamin to gange om dagen kan hjælpe mennesker med type 2 -diabetes ved at sænke blodsukkerniveauet og minimere stigninger i blodsukkeret efter et måltid. Deltagerne viste et betydeligt fald på 36 procent i blodsukkeret efter at have spist.

B -vitaminer og blodsukker

Virkninger af thiamin, vitamin B1

100 gram hvedekim -müsli indeholder næsten 2 mg thiamint vitamin b1

Thiamin, også kendt som vitamin B1, er nødvendigt for at nedbryde fedtstoffer, kulhydrater og proteiner for energi og for sundheden i immun- og nervesystemet. Det er også en kritisk komponent i glukosemetabolisme, ifølge en artikel offentliggjort i Journal of Clinical Medicine Research i 2012. Type 1 -diabetikere har ofte lave thiaminniveauer; Derudover har et stort antal mennesker med forhøjet blodsukker også en thiaminmangel. Det er dog ikke sikkert, at en kost med højt indhold af thiamin kan forhindre problemer med blodsukker.

Svinekød indeholder meget thiamin vitamin B1

Mænd har brug for omkring 1,2 milligram thiamin om dagen, hvorimod kvinder kun har brug for 1,1 milligram. 100 gram hvedekim -müsli indeholder næsten 2 milligram thiamin, mere end 100 procent af den anbefalede daglige mængde for en voksen. 85 gram svinemørbrad med 1 milligram thiamin dækker 67 procent af en mands behov og 73 procent af en kvindes behov.

Virkning af vitamin B6 på blodsukker

Hvilke fødevarer indeholder meget vitamin B6 eller pyridoxin?

Den gennemsnitlige voksne har brug for cirka 1,3 milligram vitamin B6 eller pyridoxin om dagen. Vitamin B6, som er nødvendig for syntese af antistoffer og hæmoglobin i røde blodlegemer, spiller også en rolle i at opretholde konstante blodsukkerniveauer. En undersøgelse offentliggjort i Journal of Nutrition i 2012 viste, at lave niveauer af vitamin B6 var forbundet med øgede niveauer af betændelse i kroppen og en højere risiko for at udvikle en række sygdomme, herunder diabetes. Yderligere undersøgelser er nødvendige for at afgøre, om højere indtag af vitamin B6 direkte kan hjælpe med at regulere blodsukkeret. For at sikre, at du får nok B6 -vitamin, skal du spise mad som bananer, bønner, nødder, fjerkræ, avocado og fuldkorn regelmæssigt.

Virkning af biotin, vitamin B7

Mad rig på biotin vitamin B7 mod forhøjet blodsukker

En artikel offentliggjort i 2005 i Journal of Nutritional Biochemistry konkluderede, at B -vitaminet, biotin, stimulerer produktionen af ​​forbindelser som insulin, der regulerer blodsukkeret og hæmmer syntesen af ​​enzymer, der er nødvendige for produktionen af ​​glukose i leveren, er ansvarlige. Artiklen rapporterede også, at mennesker, der ikke får nok biotin, er mere tilbøjelige til at have nedsat glukosetolerance og højere blodsukkerniveau.

Biotin vitamin b7 findes i spinat og nødder

Den anbefalede daglige dosis biotin til voksne er 30 mikrogram. Et helt kogt æg giver 10 mikrogram biotin, 85 gram laks indeholder cirka 7 mikrogram, og havregryn er 20 mikrogram pr. 100 gram. Andre gode kilder til biotin omfatter lever, bælgfrugter, nødder, sild og svampe såsom svampe, shiitake, og boletus.

Previous Post
Jump reb -øvelser – fordele, variationer og træningsplan et overblik!
Next Post
4 nyttige yoga -asanas til kvinder – lette øvelser for begyndere