15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Skiftevis faste – stimulere cellegenerering og styrke immunsystemet

I dag forsøger flere og flere mennesker at styrke deres immunsystem ved at skifte faste og tabe sig i processen. En sådan kost kan stimulere regenerering af stamcellerne i det beskadigede, gamle immunsystem. Beskyttelsen mod immunsuppression ved kemoterapi indikerer også, at denne effekt kunne opretholdes hos mennesker. En 1/0 2 diæt, der efterligner fasten, ser også ud til at bremse ældningen ved at regenerere celler. Så processen flytter stamcellerne fra en sovende tilstand til en tilstand af selvfornyelse, som muliggør produktion af nye hvide blodlegemer. I denne artikel forsøger vi at opsummere de vigtigste fordele og ulemper samt virkningerne af en sådan kost.

Skiftevis faste og dens sundhedsmæssige fordele

skiftevis faste terapeutisk faste styrke immunsystemet slankende vægttab

De positive virkninger på kroppen skyldes dybest set energireserverne i form af glykogen, som du helt nedbryder under kosten. Det tager kroppen mindst 24 timer og sandsynligvis 48 timer eller mere at opbruge disse reserver. Den gode nyhed er, at du sandsynligvis kun behøver at faste en eller to gange om året for at få skitseret fordelene.

Lymfocytterne er en vigtig komponent i immunsystemet. Så snart du begynder at spise igen, går dine stamceller tilbage til fuld kapacitet til at genopbygge de nye celler. Der er også en anden form for intermitterende faste, der har skabt overskrifter på det seneste – 5 til 2 dietten. Navnet antyder lange perioder uden at spise, men denne diæt er også skiftevis fastende.

bekæmpe type 2 -diabetes vekslende fastende celler fornyelse af stamceller, der styrker immuniteten

Med denne kost faster du hver anden dag, men spiser hvad du vil på de dage, hvor du ikke faster. Den mest almindelige version af denne type diæt er modificeret fastende, som giver dig mulighed for at spise 500 kalorier på fastedage. Skiftevis faste er derfor et meget kraftfuldt redskab til vægttab og styrkelse af immunsystemet. Det kan også hjælpe med at reducere din risiko for hjertesygdomme og type 2 -diabetes. En nyt studie fandt ud af, at den ekstreme ernæringsstrategi for faste gav positive sundhedsresultater efter kun fire uger. Forskning tyder på, at kosten er mindst lige så effektiv som den generelle kaloriebegrænsning og muligvis lettere for enkeltpersoner at tolerere.

Ernæringsstrategier for stærk immunitet

skiftevis faste i 16 og 8 timers cyklusser af dagen

Så det viser sig, at du kan få mange af fordelene ved at faste uden at lave en tredages faste, hvilket virkelig er meget svært at opnå for de fleste mennesker. I stedet kan du prøve en meget enklere type fast, der er begrænset til cyklusser og tider på dagen. Med en sådan strategi faster du hver dag ved at planlægge alt dit madindtag i et 6- eller 8-timers vindue. Du kan dog også vælge den vanskeligere løsning, som stadig er lettere end en 3-dages faste. Dette er cirka 2 hele dage med skiftende faste om ugen. Her er to intermitterende fastestrategier, der har lignende sundhedsmæssige fordele.

5 til 2 kost sund kost grøntsager og køkkenbræt

Den første strategi ville være en daglig faste i 16 timer som den enkleste mulighed. Dens fordele kan sammenlignes med fordelene ved 5: 2-kosten og 3-dages fasten. Imidlertid har ingen undersøgelse direkte sammenlignet disse 3 ordninger. For at gøre dette skal du spise frokost fra kl. 12 og afslutte aftensmad kl. Derefter faste indtil middag den næste dag, hvilket er omkring 16 timers faste. Som nævnt ovenfor involverer 5 til 2 diæten 2 forskellige dage om ugen. Det betyder, at du kun kan indtage 500-700 kalorier fra mad og drikke på disse dage og spise normalt de andre 5 dage.

styrke immunsystemet vedligeholde tarmens sundhed intermitterende faste

Fordelene ved intermitterende faste er mange. Desuden reducerer alternativ fastende markørerne for systemisk inflammation og oxidativ stress forbundet med åreforkalkning. Denne diæt hjælper også med vægttab af indlysende årsager. At undgå alle snacks om aftenen repræsenterer den største ændring.Dette sker ved midlertidig faste og betyder ikke kun et fald i kalorieforbruget, men også en reduktion i mængden af ​​mad i egen kost.

Styrk immunsystemet ved skiftende faste

autophagy proces i menneskelige celler - 3d illustration

Fordi intermitterende faste reducerer inflammation, kan det desuden forbedre symptomer på gigt og endda leddegigt. Men hvorfor virker alternativ faste overhovedet? Det vigtigste er at få din krop til at skifte fra glukosemetabolisme til ketonmetabolisme. De sædvanlige tre måltider om dagen giver kroppen en konstant kilde til brændstof i form af glukose. Når denne glukose er opbrugt, bruger kroppen fedtsyrer og ketonlegemer, som giver mere end bare brændstof. Disse regulerer også ekspression og aktivitet af mange proteiner og molekyler, der vides at påvirke sundhed og aldring.

fordele intermitterende faste stamceller aktiverer immunforsvaret styrker cellernes fornyelse

Så ketonmetabolisme ser ud til at have en række sundhedsmæssige fordele. Tricket er at få kroppen til at skifte til den nu og da. Hvis du spiser konstant, lever din krop af nok glukose og skifter aldrig over. Det er dog stadig kontroversielt, om en såkaldt genstart af immunsystemet er mulig på denne måde. Videnskab tyder på, at en længere faste på 2 til 3 dage får din krop til at rense nogle gamle immunceller og begynde at producere nye, når du kan. For nylig opdager flere og flere mennesker, at intermitterende faste er lettere og fungerer på samme måde og giver dem flere sundhedsmæssige fordele.

menneskelige antistoffer aktiverer immunsystemet gennem terapeutisk fastende sultcelleregenerering

Med hensyn til andre sundhedsmæssige fordele viste undersøgelsen også, at dem, der fulgte planen i seks måneder, havde lavere LDL -kolesterolniveauer. Denne type kolesterol kaldes ofte “dårligt kolesterol”, fordi det kan bygge sig op i arterierne. Endvidere kan lavere værdier af triglyceriderne bestemmes. Dette er en type fedt, der kan øge din eksisterende risiko for hjertesygdomme sammenlignet med dem, der spiser normalt.

Er der nogen bivirkninger ved faste??

bivirkninger ved fastende hovedpine næringsindtag dagligt glas vand brødskive

Når det kommer til vægttab, påpeger ernæringseksperter nogle ulemper ved at faste. Der er naturligvis andre måder at tabe sig på ved at reducere kalorieindtag. Selv forfatterne af undersøgelsen foreslår, at selv raske mennesker kun bør prøve at skiftevis faste i samråd med en læge. Først og fremmest skal det nævnes, at dette kan fratage din krop vigtige næringsstoffer, som det har brug for dagligt.

undersøgelsesværdier elektrolytter glycosemetabolisme i autofagi i kroppens celleregenerering

Kosten kan også føre til mangel på energi. Dette er let at forstå, fordi din krop har brug for mad til energi. Det ville være som at prøve at køre bil uden gas. Dehydrering kan også være et problem. Ifølge eksperter får folk en god portion af deres daglige vandindtag fra mad. Som følge heraf kan undgåelse af mad i løbet af dagen føre til dehydrering. Intermitterende faste kan også føre til generel muskelsvind, dårlig søvn og overspisning.

aktive bakterier i maven tarmkanalen stærkt immunsystem detox kost sundhed

Ekstreme former for sådan faste kan være særligt dårlige, hvis du tager medicin til at behandle et igangværende sundhedsproblem. Hvis du tager medicin på tom mave, kan det forårsage hovedpine eller forstyrre din mave -tarmkanal. Bortset fra sikkerheden kan skiftende faste også påvirke dit generelle velbefindende. Det betyder også din mentale og sociale sundhed. Det er vigtigt at forstå konsekvenserne af en sådan kost. For ikke at nævne det faktum, at en streng kostplan kan tvinge dig til at fokusere på dine spisevaner på usunde måder. Dette kan være særligt farligt for mennesker med en spiseforstyrrelse tidligere.

Hvad skal man spise på fastedagen?

asiatisk kvinde med skål salat og vækkeur i hånden periodisk faste

Der er ingen generel regel om, hvad man skal spise eller drikke på en fastedag, bortset fra at dit samlede kalorieindtag ikke må overstige 500 kalorier. Det er bedst at drikke lavt kalorieindhold eller kaloriefrie drikkevarer, såsom vand, kaffe eller te, til alternativ fastende. De fleste mennesker finder det fordelagtigt at have et stort måltid sent på dagen, mens andre foretrækker at spise tidligt eller opdele mængden i 2 til 3 måltider. Da dit kalorieindtag er stærkt begrænset, er det bedst at fokusere på næringsrige, proteinrige fødevarer samt grøntsager med lavt kalorieindhold. Dette får dig til at føle dig mæt, selv uden mange kalorier. Supper kan også være en god mulighed på faste dage, da det får dig til at føle dig fyldigere. Du kan også finde mange opskrifter på hurtige måltider på 500 kalorier og sunde snacks med lavt kalorieindhold online. Her er dog nogle kombinationer, der er egnede til fastedage:

  • Æg og grøntsager
  • Yoghurt med bær
  • Grillet eller magert kød med grøntsager
  • Suppe og et stykke frugt
  • Generøse salater med magert kød

Skiftevis faste og autofagi

autophagy proces i menneskelige celler - 3d illustration

En af de mest almindelige virkninger af faste er at stimulere autofagi. Dette er en proces, hvor gamle dele af celler nedbrydes og genbruges. Ifølge forskning, spiller en central rolle i forebyggelsen af ​​sygdomme som kræft, neurodegeneration, hjertesygdomme og infektioner. Dyrestudier har konsekvent vist, at lang og kortvarig faste øger autofagi og er forbundet med forsinket aldring og en reduceret risiko for kræft. Dette har yderligere vist, at faste forlænger levetiden for gnavere, fluer og orme. Derudover fører det til effekter, der kan hjælpe dig med at forblive sund og leve længere. Dette er blevet bekræftet af menneskelige undersøgelser, der viser, at kost reducerer oxidativ skade og fremmer ændringer, der kan være forbundet med lang levetid. Resultaterne ser meget lovende ud, men virkningerne på autofagi og levetid kræver yderligere undersøgelse.

smilende kvinde holder en tom tallerken i hånden skiftevis fastende 5 til 2 diæt

Bortset fra sundhedsrisici er alternativ faste alt for intens, hvilket gør det endnu mindre bæredygtigt. Derfor vil det potentielt være vanskeligere at holde sig til langsigtet vægttab, der bør fokusere på enkle justeringer. Du bliver også nødt til at leve med disse i lang tid, selv efter at du har nået dine mål. Hvis du stadig vil prøve det, er det bedst at gøre det under vejledning af en læge. Ikke desto mindre har denne type diæt flere fordele i forhold til traditionelle lavt kalorieindhold. Som nævnt ovenfor kombinerer medicin faste med betydelige sundhedsforbedringer ved at stimulere cellegenerering og immunitet. Den bedste del er, at det er overraskende let at holde fast i, da du kun behøver at tage diæt hver anden dag.

Previous Post
Regelmæssige og enkle yogaøvelser hjælper med brystløftninger uden kirurgi
Next Post
Rygstrækøvelser: Med følgende øvelser erklærer du krig mod smerter i ryggen!