15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Sådan bruges kontaktlinser korrekt – tips til linsebrugere

opbevar kontaktlinser containertip pleje

Ametropien er et problem, der før eller siden sætter ind for mange mennesker. Nogle har derfor haft briller siden tidlig barndom for at kompensere for den nedsatte synsstyrke. Selvom brillerne også kan bruges som modetilbehør, kaldes de ofte for gener. Kontaktlinser giver et fornuftigt alternativ til dette. De er særligt praktiske, kan skjule næsten ethvert synshandicap iøjnefaldende og er perfekte til daglig brug. Men hvis du vil drage fuld fordel af de små visuelle hjælpemidler, bør du sikre dig, at de bruges korrekt. Du finder mange nyttige tips om indsættelse, fjernelse og korrekt pleje i artiklen.

Hvilke kontaktlinser passer til mig?

vælg kontaktlinser indsæt tips

Hvis du vil afbalancere din synsstyrke med kontaktlinser, bør du først overveje en justering af en øjenlæge eller optiker. Kontaktlinseværdierne adskiller sig fra brillernes værdier, fordi afstanden til øjet er meget mindre. Montøren bestemmer derfor de nøjagtige værdier for diopter, radius, diameter, cylinder og akse for linserne.

Sådan vælges kontaktlinser korrekt tips typer daglinser månedslinser

Valget af de rigtige objektiver afhænger også af den påtænkte anvendelse. For eksempel, hvis du kun vil have de alternative briller til sport, så er dagslinser meget velegnede til dig. Men hvis du har besluttet dig for linser som permanente synshjælpemidler, er måneds- eller ugelinser den bedre løsning. For eksempel kan du finde en lang række kontaktlinser fra førende mærker i branchen på 123optic.de Find. For dem, der ikke har synshandicap, men kun ønsker at ændre deres øjenfarve, tilbyder onlineshoppen også farvede kontaktlinser, der giver et mystisk look.

Tips til indsættelse og fjernelse af linserne

indsæt kontaktlinser, tag butikstip ud

Det største problem for de fleste nybegyndere i kontaktlinser er, hvordan de skal bruges korrekt. Men alt hvad du behøver er tilstrækkeligt lys, et spejl og den rigtige teknologi. Følg tips til, hvordan du bruger linserne korrekt.

Vær opmærksom på hygiejne

Ved daglig håndtering af kontaktlinser kommer hygiejnen først. Derfor bør du altid vaske dine hænder med sæbe og tørre dem med en ren klud, før du sætter eller fjerner linserne. Ellers kan øjnene blive betændte over tid.

isæt kontaktlinsen korrekt tips trin

Isæt linser korrekt

Start altid med det samme øje for ikke at blande linserne sammen. Sådan fungerer det trin for trin:

1. Skyl kontaktlinsen med saltopløsningen, og anbring den på den tørre pegefinger.

2. Træk det nederste øjenlåg lidt ned med den anden hånd.

3. Placer linsen i mellemrummet mellem øjet og øjenlåget uden at røre øjeæblet.

4. Træk det øvre øjenlåg lidt over linsen, luk øjet og blink, indtil kontaktlinsen er placeret i midten af ​​øjet. Objektivet er korrekt placeret, hvis du ikke længere kan mærke det som et fremmedlegeme efter 20-30 sekunder.

tip indsæt kontaktlinser fjern plejeinstruktioner

Tag kontaktlinser ud

Inden du fjerner linserne fra dine øjne, skal dine hænder vaskes grundigt og tørres helt. Sådan fungerer det bagefter:

1. Åbn øjnene og kig op.

2. Træk det nedre øjenlåg ned, hold forsigtigt kontaktlinsen med tommelfingeren og pegefingeren og fjern det fra øjet.

3. Rengør linserne, og opbevar dem i en passende beholder med en desinfektionsopløsning.

Rengør kontaktlinser, og opbevar dem korrekt

pleje kontaktlinse desinficerende opløsning beholder

Når du har taget kontaktlinserne ud, skal du rengøre dem med det passende rengøringsmiddel, da der samles aflejringer på dem, mens du har dem på. Du skal blot våd hvert objektiv med det og gnide det forsigtigt med fingerspidserne. Skyl dem derefter igen og opbevar dem i en opbevaringsboks med en desinfektionsopløsning. Til dette formål tilbydes særlige beholdere til kontaktlinser, der har en betegnelse for venstre og højre linse. Du bør også desinficere beholderne regelmæssigt og udskifte dem hver anden til tredje måned.

Previous Post
Regelmæssige og enkle yogaøvelser hjælper med brystløftninger uden kirurgi
Next Post
Rygstrækøvelser: Med følgende øvelser erklærer du krig mod smerter i ryggen!