15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Mejeriprodukter usunde? Årsager til en mælkefri diæt

Om mejeriprodukter er usunde, er meget kontroversielt i disse dage. Mens sundhedsorganisationer værdsætter mejeriprodukter som afgørende for knoglesundheden, hævder nogle eksperter, at de kan være sundhedsskadelige. Selvfølgelig er ikke alle mejeriprodukter skabt ens. De fleste af disse varierer meget i kvalitet og sundhedseffekter, afhængigt af hvordan husdyrbrugere opdrætter malkekøerne, og hvordan mejeriet behandler mælken bagefter. I dette indlæg forsøger vi at give dig et grundigt kig og afgøre, om mejeriprodukter er usunde eller gode for dit helbred.

Kontrovers om, hvorvidt mejeriprodukter er usunde

mand giver afkald på glas mælkeprodukter usundt

Takket være massive reklamekampagner fra mejeriindustrien er komælk længe blevet fremhævet som et sted, hvor man skal bruge calcium. Men hvis du for eksempel spiser nogle typer ost, yoghurt eller is, kan det også forårsage mange sundhedsproblemer. Mange ernæringseksperter fraråder det og anbefaler at udelukke mejeriprodukter fra kosten. Dette kan gøre en stor forskel i det generelle helbred. I disse dage er mejeriets ry for ernæring lige så klart som et glas mælk. Mejeriprodukter er enten gode eller dårlige for dig, afhængigt af den seneste kosttrend eller undersøgelse.

ung mand i malkegård drikker mælk fra glasflaske

Hvor er sandheden så? Er mejeriprodukter usunde eller ej? Sådanne fødevarer er ikke afgørende i kosten for et optimalt helbred, men for mange mennesker er de den nemmeste måde at få calcium, D -vitamin og protein på. Folk har brug for disse for at holde deres hjerter, muskler og knogler sunde og fungerer korrekt. Mejeriprodukter indeholder utvivlsomt næringsstoffer som fosfor, magnesium, D -vitamin og protein, mens det calcium, de indeholder, også er et nødvendigt mineral. Det hjælper med at bygge stærke knogler og er påkrævet til andre funktioner såsom muskelsammentrækning og nervetransmission. Dette er nogle af hovedårsagerne til, at de fleste sundhedspersonale anbefaler at indtage mejeriprodukter.

Forbedre knoglesundheden med calcium

næringsstoffer kilder calcium broccoli bladgrøntsager mandler mælk

For eksempel tyder en systematisk gennemgang og metaanalyse på, at risikoen for knogleskørhed og hoftebrud falder med stigende indtag af mejeriprodukter i nogle undersøgelser. Dette var imidlertid ikke tilfældet i alle de undersøgelser, der indgik i analysen. Det er også vigtigt at forklare, at mange andre faktorer kan påvirke knoglesundheden. Eksempler på disse er motion, rygning, alkoholforbrug og nogle ændringer i hormonniveauer med aldring.

næringsværdier vitamin d calciumjern

Calciumkilderne hjælper dog med at opretholde knogletæthed og kan reducere risikoen for brud. Voksne på 50 år og derunder har brug for 1.000 milligram (mg) calcium om dagen. Kvinder over 50 og mænd over 70 har brug for 1200 mg. En normal portion yoghurt indeholder omkring 187 mg calcium. Mælk er også beriget med D -vitamin, som knogler har brug for for at opretholde knoglemasse.

ældre vælger mælk i supermarkedet

Ældre voksne har også brug for protein for at beskytte mod sarkopeni, det naturlige tab af muskelmasse og styrke forbundet med alder, og mejeriprodukter kan være en anstændig kilde. Den anbefalede mængde for ældre voksne er 0,8 gram pr. Kg legemsvægt. En 80 pund mand ville have brug for omkring 65 gram protein om dagen, og en kvinde på 60 pund ville have brug for omkring 50 gram, men når det kommer til de direkte sundhedsmæssige virkninger af mejeriprodukter, er den eksisterende videnskab blandet. Nogle undersøgelser advarer mod at indtage for meget mælk, mens andre undersøgelser viser nogle fordele ved at indtage mælk regelmæssigt.

Er fedtfrie og fuldfede mejeriprodukter usunde?

fremstilling af smør med fuldt fedtindhold

Ernæringsvidenskab anbefaler fortsat, at voksne holder sig til fedtfrie eller fedtfattige mejeriprodukter. Ny forskning tyder imidlertid på, at fuldfede mejeriprodukter muligvis ikke udgør en stor trussel mod hjertesundheden. En rapport præsenteret på European Society of Cardiology Congress i 2018 undersøgte 20 undersøgelser, der involverede næsten 25.000 mennesker, og fandt ingen sammenhæng mellem forbruget af de fleste mejeriprodukter og hjerte -kar -sygdomme.

kvinde hælder mælk i glas med bagværk på et bord

Undtagelsen var mælk, men resultaterne viste, at kun meget højt mælkeforbrug (næsten en liter om dagen i gennemsnit) var forbundet med en højere risiko for hjertesygdomme. Så det viser sig, at mejeriprodukter er den største kilde til mættet fedt i vores kost. Mindst en tredjedel af det mættede fedt, der forbruges af verdens befolkning, stammer fra ost, smør, mælk og andre mejeriprodukter. I betragtning af at mættet fedt er en førende årsag til hjertesygdomme og fedme, virker det som en god grund til at undgå sådanne fødevarer.

Gode ​​grunde til at skifte til en mælkefri diæt

protein fødevarer frø nødder kød æg

Der er flere vigtige sundhedsmæssige årsager til at spise en mælkefri diæt. To af dem styrer betændelse og balancerer hormoner. Mælk fremstilles af pattedyr for at fodre deres unger, og det er en rig kilde til protein og væksthormoner, som babyer kan udvikle fra en tidlig alder. Mennesker er imidlertid de eneste pattedyr, der indtager mælk fra andre dyr og også de eneste, der drikker mælk i voksenalderen. Selvom mejeriprodukter kan være en stor proteinkilde, kan der være andre problemer forbundet med forbrug. Når folk undgår mejeriprodukter, er der muligheder for at reducere betændelse, afbalancere hormonniveauer og behandle andre generende symptomer. Så der er flere grunde til, at mejeriprodukter er usunde og kan forårsage problemer.

Konventionelle mejeriprodukter til diabetes

Dyrlæge holder sprøjte antibiotika mejeriprodukter vaccination ko

Selvom folk har brug for nogle af de vitaminer og mineraler, der findes i mælk, behøver de ikke at blive udsat for de ekstra antibiotika og hormoner, der bruges i traditionelle mejeriprodukter. Den sørgelige sandhed er, at de fleste malkekøer får store mængder antibiotika for at forhindre infektion. Disse antibiotika ender i traditionelle mejeriprodukter, hvilket betyder, at mennesker også udsættes for dem. Anvendelsen af ​​antibiotika i mejeriindustrien kan være en af ​​årsagerne til antibiotikaresistens. Ud over de antibiotika, der gives til køer og ender i mælk, udsættes mennesker også for væksthormoner, når de indtager konventionelle mejeriprodukter. De fleste malkekvægsbedrifter giver malkekøer en syntetisk version af kvægvæksthormon (BGH) for at stimulere mælkeproduktionen og yderligere øge den insulinlignende vækstfaktor (IGF) i mælkeforsyningen. Forskere forbinder højere IGF-1-niveauer hos mennesker med en øget risiko for kræft.

gravid kvinde holder glas mælk i køkkenet

Insulinlignende vækstfaktor findes i mælk for at hjælpe med at opfede babyer. Af denne grund øger forbrug af mejeriprodukter insulinniveauet tilsvarende. Det anbefales derfor ikke at drikke mælk til mennesker, der skal undgå overdreven insulinproduktion. Det ville være mennesker med diabetes, polycystisk ovariesyndrom (PZOS) ​​og andre alvorlige metaboliske lidelser. Så mejeriprodukter af enhver art, såsom yoghurt, ost og alt, hvad kasein og valle relateret til, kan producere et betydeligt insulinrespons. En undersøgelse viste, at mejeriprodukter øgede insulinniveauet meget mere end hvidt brød hos nogle mennesker. Dette er naturligvis ikke en god ting, når du forsøger at undgå forhøjet blodsukker eller reducere din vægt.

Fordøjelsesproblemer og østrogen i mælk

kvinde holder fast i maven undgå fordøjelsesbesvær efter at have indtaget mælk

Når du prøver at afbalancere dine hormoner, skal du overveje at afskære komælk. Mælkeforbrug fremmer overskydende østrogen i kroppen, da det hentes fra hunkøer. At spise mejeriprodukter kan udgøre op til 80% af østrogenerne i mad, hvis du spiser masser af dem. Dette er ikke sundt, da overskydende østrogen fra enhver kilde har været forbundet med en øget risiko for at udvikle kræft hos kvinder. Mænd har også en større risiko for at udvikle prostatakræft, hvis de har for meget østrogen i kroppen. Denne hormonelle ubalance kan også forårsage humørsvingninger og uønskede reaktioner såsom acne.

Mejeriprodukter usunde i forhold til alternativer til komælksprodukter

Anslået 70% af verdens befolkning kan være laktoseintolerant. Selv mennesker, der producerer lactase, enzymet, der er nødvendigt for at nedbryde lactosen i mejeriprodukter, kan opleve fordøjelsesbesvær, når de indtager mejeriprodukter. Almindelige klager fra mennesker, der spiser komælk, uanset om de er allergiske, intolerante eller ej, er flatulens, irritabel tarmsyndrom (IBS), kvalme og kronisk forstoppelse eller diarré. Mejeriprodukter er endda på listen over de otte mest almindelige allergifremkaldende fødevarer. På grund af dette kan der opstå negative sundhedsmæssige symptomer efter indtagelse af sådanne fødevarer, der indeholder lactose.

allergi-til-mejeriprodukter-usund-lactose-intolerance-at-gå-uden-mælk

Ud over fordøjelsesbesvær er det kendt, at mejeriprodukter forårsager overdreven slimproduktion i luftvejene. Det betyder, at de også kan være en astmaudløser. At undgå mejeriprodukter kan gavne mennesker, der har astma eller er tilbøjelige til infektioner i øvre luftveje. Folk har også rapporteret mange mejeriprodukter som udløser for gigt symptomer, udslæt, acne, migræne, narkolepsi og uforklarlig betændelse. Som et resultat af alle de mulige reaktioner, der er anført ovenfor, kan forbrug af mejeriprodukter føre til en stigning i inflammation i kroppen. Kronisk betændelse er bestemt ikke sund og kan føre til generende symptomer.

Alternativer til mælk

alternativ til mælk fremstillet af mandler havremælk mandelmælk

Så hvordan får du de næringsstoffer, du har brug for, når du ikke indtager mejeriprodukter? At spise mælk er ikke den eneste måde at inkludere de gavnlige vitaminer og mineraler i din kost. Udover traditionelle mejeriprodukter fulde af hormoner, antibiotika og pesticider er der endnu bedre kilder til calcium. Nogle fremragende er grønkål (24%), sardiner (21%), broccoli (9%), mandler (8%) og sennepskål (7%). Du kan dog også få calcium fra alternativer til beriget mælk. Selvom du foretrækker at lave dine egne mælkefrie produkter derhjemme, er der mange opskrifter på cashewmælk, hjemmelavet usødet mandelmælk, macadamianødmælk, havremælk og endda hampemælk til at hjælpe dig med dette.

Fermenterede mælkeprodukter er usunde?

Bakterier i mejeriprodukter er usunde efter fødevaresyn

Nogle videnskabelige beviser har endda vist, at den rigtige slags mejeriprodukter kan forhindre hjertesygdomme. En undersøgelse af 2.000 mænd udgivet af British Journal of Nutrition viste, at dem, der spiste mange gærede mejeriprodukter som yoghurt og ost, havde lavere risiko for kranspulsår end mænd, der spiste mindre af disse produkter. Dette understøtter tidligere undersøgelser, der viste, at gærede mejeriprodukter havde sundere virkninger på blodfedt og risiko for hjertesygdomme end andre mejeriprodukter. Imidlertid er der ikke fremkommet yderligere foreslået fordel. Mættet fedt findes i mættede mælkeprodukter som sødmælk, smør og fløde og i mindre grad i fedtfattige mejeriprodukter, såsom 1% mælk. Mættet fedt findes også i kød, nogle forarbejdede fødevarer, kokosolie og palmeolie.

Fritlevende køer spiser græs. Lav økologiske mejeriprodukter

Hvis du ved, at du kan tåle mejeriprodukter, og du ikke vil undgå dem helt, skal du sørge for at forbruge dem fra certificerede organiske kilder med græsfoder. Rå og fermenteret mælk fra betroede producenter er en god mulighed. Sørg også for at gå til de fulde fedtversioner for yderligere sundhedsmæssige fordele. Mælk, ost, yoghurt, smør, klaret smør og kefir fra andre dyr som geder, bøfler, får og kameler er andre sundere alternativer.

malkekvægs malkekøer mand holder kande med mælk

Vær dog forsigtig med proteinpulver, selvom de kommer fra certificerede kilder. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du skal spise en helt mælkefri kost, kan du prøve en elimineringskost. Fjernelse af mejeriprodukter fra kosten i mindst 3 uger (nogle læger anbefaler op til 6 uger) kan give dig en meget god idé om, hvordan det får dig til at føle.

Previous Post
Udformning med 2-årige børn-20 ideer med forskellige materialer
Next Post
Ultimate HIIT -træning – øvelser til at opbygge muskler og forbrænde fedt