15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvad skal man gøre med halsbrand 10 hjemmemedicin, der øjeblikkeligt vil lindre symptomerne

En følelse af tryk i maven, en skarp smerte i brystbenet: symptomerne på halsbrand er kendt af alle. Ifølge undersøgelser lider 40% af franskmændene, englænderne, italienerne og tyskerne af symptomer på halsbrand. Omkring en femtedel rapporterede søvnløshed og halvdelen af ​​de berørte måtte ændre deres spisevaner. Hvad forårsager faktisk halsbrand, hvad kan du gøre ved halsbrand, og hvilke hjemmemediciner kan give hurtig og effektiv lindring? Vi ser nærmere på spørgsmålene.

Hvad forårsager halsbrand?

Hvad forårsager halsbrand skitse mavesaft og lukkemuskler

Spiserøret er dybest set et rør, der er ansvarligt for transport af mad fra halsen til maven. I slutningen af ​​spiserøret er der en lukkemuskel, der kun åbner kort for at slippe mad ind i maven og derefter lukker igen. I maven bryder syren maden i stykker. Denne mavesyre har en pH -værdi på 1, så den er meget aggressiv. Heldigvis er maven beskyttet af en særlig slimhinde.

Hvad forårsager halsbrand? Når lukkemusklen ikke lukker ordentligt, strømmer mavesyre tilbage i spiserøret. I modsætning til maven har spiserøret ikke et beskyttende lag af slimhinde. Hvis dette sker lejlighedsvis, er det ikke farligt for fordøjelseskanalen. På sigt kan mavesyren forårsage skade på spiserøret. Hvis det tager ild, kan det hurtigt blive farligt og i værste fald endda forårsage kræft. Rettidig behandling kan løse problemet.

Hvordan føles halsbrand? Symptomer og klage

Hvordan føles halsbrand? De typiske symptomer på halsbrand starter hurtigt efter du har spist. De fleste af de berørte rapporterer om stigende smerter i den nedre del af spiserøret og en følelse af tryk i maven. Patienter, der har halsbrand om aftenen, har tør hoste og ondt i halsen næste morgen.

Hvad forårsager halsbrand, og hvordan føles halsbrand

Hvad der alle udløser halsbrand? De mulige udløsere er opdelt i tre grupper:

 • Fødevarer, der udløser halsbrand og fremmer overdreven produktion af mavesyre, omfatter: friturestegt mad, løg, gærkager, fedt kød, krydrede retter, sodavand, højt alkoholforbrug, mere end 2-3 kopper kaffe om dagen.
 • Stresset og hektisk hverdag: I hverdagens hektiske tempo er der næsten ikke tid til at sætte sig ned og spise i fred. Dem, der spiser for hurtigt, spiser ofte mere, end de har brug for. De store måltider i kombination med lidt motion fører til halsbrand.
 • Drikker for lidt vand: Vand kan fortynde mavesyre og reducere følelsen af ​​halsbrand.

Hvorfor har jeg halsbrand hver nat? Så længe der ikke er nogen sygdom, er omfattende måltider skyld i en almindelig halsbrand. Visse mavesygdomme som irritabel mave, betændelse i maveslimhinden eller tilbagesvaling kan også udløse halsbrand. Disse sygdomme bør absolut behandles. Derfor bør du altid konsultere en læge, hvis du har hyppig halsbrand, dvs. 2-3 gange om ugen.

Hvad skal man gøre ved akut halsbrand?

Hvad skal man gøre ved akut halsbrand, mere motion og gåture

Har du spist for meget, og akut halsbrand er resultatet? Så opstår spørgsmålet: “Hvad lindrer halsbrand?” Der er flere tricks og hjemmemekanismer, der kan hjælpe med akut halsbrand. For at symptomerne hurtigt kan lindres, anbefaler de fleste læger at kombinere flere metoder. For eksempel skal du først tage dit bælte af, derefter drikke et glas vand, gå i en halv time, mens du tyggegummi. Læg dig derefter om aftenen ned på din venstre side.

Disse tricks giver hurtig hjælp til symptomer på halsbrand:

Sidder oprejst: Sid på en stol med høj ryg, og vær opmærksom på din siddestilling.

Motion: Gå en time. Tag en lille pause i ny og næ og drik langsomt lunkent vand imellem.

Luftigt tøj: er tøjet for stramt omkring maven? Så er det værd at ændre eller i det mindste fjerne dit bælte.

Hvad hjælper straks mod halsbrand? Drik vand eller te, men gør det rigtigt

Hvad hjælper mod halsbrand ved at drikke te eller vand

Drik lunkent vand eller urtete (se listen over hjemmemedicin herunder) i små mængder. Drik kun mens du sidder, så det flyder langsomt gennem spiserøret og vasker mad og mavesyre væk, der måtte være til stede.

Tyggegummi fremmer spytdannelse og har en lignende virkning som vand – spyttet sluges, strømmer gennem spiserøret og kan vaske madrester og mavesyre væk.

Alvorlig halsbrand, hvad skal man gøre? 

For at lindre stærke smerter og en brændende fornemmelse kan du spise fødevarer, der er stivelsesholdige, såsom hvidt brød, bagværk og småkager. De vil absorbere overskydende mavesyre.

Hvilke hjemmemedicin hjælper med spiserør?

Alvorlig halsbrand på venstre side sover med overkroppen forhøjet

Urtete fremstillet af kamille eller skumfidus kan hjælpe med spiserør. Det er vigtigt, at du drikker te lunken og langsomt.

Sov med overkroppen forhøjet: madrasser mod tilbagesvaling eller senge med justerbare lameller kan tilbyde lindring.

Sov på venstre side. Membranen, hvor lukkemaskinen er placeret, er bøjet lidt til højre. Så hvis du ligger på din venstre side, vil det gøre det meget vanskeligere for mavesyre at dræne.

Hjemmemedicin mod halsbrand: hvad der virker, og hvad der ikke virker?

Halsbrand mælk hjælper ikke

Der er mange hjemmemediciner, der er designet til at lindre halsbrand. Det er dog ikke alle, der holder deres løfter. Ifølge forskerne har mælk for eksempel kun ringe eller ingen effekt. I modsætning hertil viser den milde sennep sig at være et meget effektivt middel til smertelindring. For de bedste resultater kan du tage en kort gåtur efter at have taget den.

Mild sennep til halsbrand: Sennep indeholder vigtige olier, der tjener flere funktioner. De forhindrer yderligere dannelse af mavesyre og fremmer udskillelsen af ​​spyt. Som en forebyggende foranstaltning kan du tage 1 tsk sennepsfrø en gang om dagen før middagen. Ved akutte smerter kan du udskifte sennepsfrøene med sennepspasta.

Hjælper mælk mod halsbrand? Mange mennesker tror, ​​at komælk kan lindre den brændende smerte. De nyeste undersøgelser viser dog nøjagtigt det modsatte: Mælk har en pH -værdi under 7 og kan derfor ikke neutralisere mavesyre. I nogle tilfælde kan det endda udløse halsbrand. Men hvorfor sværger nogle mennesker ved det? Læger formoder, at mælk kan hjælpe med halsbrand ved at skylle mavesyre fra spiserøret. Det ville imidlertid være meget mere effektivt, hvis du drikker et glas urtete eller lunkent, stille vand.

Sodavand til halsbrand, hvor ofte og hvornår man skal tage hjemmemedicin

Sodavand er den magiske kugle mod brændende smerter. Tilsæt blot 1 tsk bagepulver til et glas lunkent vand, rør godt rundt, indtil natronen er helt opløst og drik langsomt. Men forsigtighed tilrådes, når du bruger det: Tag bagepulver kun i kort tid, maksimalt en gang om dagen og to gange om ugen.

Hjemmemedicin mod halsbrand: banan, kogt kartoffel og andre fødevarer, der indeholder stivelse. Det er bedst at spise en banan eller en kartoffel først og derefter gå en tur i en halv time. Du kan derefter drikke et glas lunkent, stille vand.

Hvad hjælper mod halsbrand? Hørfrø viser sig at være et skånsomt og effektivt hjemmemedicin mod halsbrand. Bare kog 300 ml vand, kom hørfrøene i en tekande og hæld vandet over dem. Lad te brygge i cirka et kvarter, og sigt derefter. Opdel teen i tre kopper og drik en kop i små slurke før hvert hovedmåltid.

Hvad kan jeg gøre ved tilbagevendende halsbrand?

Hvad skal man gøre med halsbrand under graviditeten

Hvis der opstår halsbrand lejlighedsvis, kan hjemmemedicin hjælpe. Men hvad kan du gøre ved tilbagevendende halsbrand? Det afhænger for det meste af, hvad der forårsager halsbrand.

Hvad hjælper mod halsbrand under graviditeten?

Hjemmemedicin mod halsbrand under graviditeten

Gravide bør absolut søge råd fra deres læge først. Så længe han ikke foreskriver andet og ikke taler imod det, kan du spise æbler, kogte kartofler og bananer mod halsbrand og drikke et glas lunkent vand i små slurke 30 minutter efter hvert måltid. Disse tips hjælper med at forhindre det:

1. Brug behageligt, luftigt tøj. Bær ikke stramme bukser eller bælte!

2. Sidder oprejst, mens du spiser. På denne måde kan maden komme hurtigere i maven og derefter ikke længere komme op.

3. Tag en kort gåtur cirka et kvarter efter at have spist. Halsbrand kan forebygges på så lidt som 15 minutter.

4. Undgå et stort måltid om aftenen. Det er bedst at stoppe med at spise tre timer før du går i seng og kun drikke vand i små slurke. Hvis det ikke er muligt, skal du spise en banan, en kogt kartoffel eller et stykke hvidt brød.

5. Skift soveposition og hæv overkroppen lidt med en pude. Anti-reflux madrasser kan også lindre symptomer.

6. Hvis smerten er alvorlig, kan du hælde varmt vand over en spiseskefuld havregryn og spise det.

Halsbrand efter træning

Halsbrand efter træningstips og korrekt kost

For at forhindre halsbrand efter træning skal du kigge efter, hvad du spiser lige før træning. Stol på en letfordøjelig, fedtfattig og fiberrig kost med sådanne fødevarer. Hæld for eksempel varmt vand over en håndfuld mørt havregryn og bland med frugtpuré til babyer. Hvis du ønsker det, kan du røre 1 spsk yoghurt sammen. Vent cirka to og en halv time efter, at du har spist, før du går til gymnastiksalen.

Hvad skal man spise for halsbrand?

Hvad skal man spise til halsbrand Tips Mad

I nogle tilfælde er det nødvendigt at ændre din kost fuldstændigt. For eksempel er det meget vigtigt, at måltiderne er jævnt fordelt i løbet af dagen. Eksperterne anbefaler, at du spiser små portioner oftere, så frokost og aftensmad bliver mindre. Intermitterende faste kan også hjælpe med at ændre spisevaner.

En vigtig del af menuen omfatter:

 • Fedtfattige kødprodukter
 • Fedtfattig mælk, yoghurt og oste
 • Kamille te i stedet for kaffe
 • Lavsyregrøntsager såsom gulerødder, agurk, salat, spinat, broccoli
 • Frugter som æble, ananas, pære, bær
 • Tørrede frugter såsom dadler og rosiner
 • kartofler
 • fuldkornsprodukter

Du bør tilberede retterne med så lidt fedt som muligt. Kog, kog og stuv i stedet for at stege. Undgå varme krydderier fuldstændigt. Salt maden sparsomt. Undgå helt læskedrikke, forbered i stedet smoothies. Drik kun stille vand for at undgå oppustethed. Spis langsomt, tyg mad forsigtigt. Hvis det er muligt, reducere daglig stress. Træn regelmæssigt eller gå i det mindste en tur.

Previous Post
Den sunde kost – hvad er de gavnlige virkninger af tomater
Next Post
HIIT træningsplan – fordele og gode træningsplaner til hjemmet på et øjeblik!