15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Styrk lungerne naturligt med medicinske urter og planter

Medicinske urter viser sig at være ekstremt effektive som en forebyggende foranstaltning og i kampen mod lungeinfektioner. Corona -pandemien har gjort mange bevidste om, hvor vigtigt det er at støtte vores sundhed, og naturen har meget at tilbyde til dette formål. Mange fødevarer er ikke kun rige på næringsstoffer og kan forbedre lungefunktionen og hjælpe med rensning og regenerering. Visse åndedrætsøvelser kan også styrke lungerne. Og hvis du også regelmæssigt forkæler dig selv med urter, kan du perfekt styrke lungerne, bevæbne dig mod Covid-19 og andre vira og på denne måde undgå eller afhjælpe lungeproblemer. Så hvordan kan du styrke lungerne med urter? Vi har opsummeret nogle gavnlige medicinske urter til dig herunder.

Styrker lungerne naturligt – medicinske urter kontra antibiotika

Styrk lungerne naturligt med urter og planter

For at bekæmpe infektioner af enhver art ordinerer mange læger antibiotika. Dette gælder også for virusinfektioner. I alvorlige tilfælde er dette også det bedre valg, men det behøver ikke altid at være det første. På den ene side, fordi antibiotika kan have bivirkninger – tarmfloraen svækkes, og svampeinfektioner kan forekomme. Derudover giver du ikke din krop mulighed for at tage patogenerne på egen hånd, hvilket igen svækker immunsystemet i stedet for at styrke det. Resultatet: du er mere modtagelig for en ny infektion næste gang.

Antibiotikum svækker lungerne og immunsystemet og virker kun mod bakterier

På den anden side skal du vide, at et antibiotikum ikke er effektivt mod virale, men mod bakterielle sygdomme. Hvis der er en virusinfektion, kan antibiotika derfor kun virke mod såkaldte sekundære infektioner, der er forårsaget af bakterier (f.eks. Betændelse i bihulerne, lungerne eller mellemøret). Selve virussen forbliver intakt. Så at administration af antibiotika ikke er nødvendig i første omgang, kan du profylaktisk styrke lungerne eller lindre de første symptomer ved at bruge medicinske urter.

Den helbredende kraft af naturlige urter

Styrk lungerne med medicinske urter i stedet for antibiotika

Så et antibiotikum dræber bakterierne (og ikke kun de “dårlige”, men også de gode), men har ingen helende eller beroligende effekt. Det gør de medicinske urter til noget særligt. I modsætning hertil indeholder de aktive ingredienser, der afhængigt af planten har en antibakteriel, antioxidant, antiinflammatorisk, slimløsende, antikonvulsiv og regenerativ virkning. Og ved at kombinere flere urter sammen kan du endda få flere af disse ingredienser på én gang. Så perfekt, hvis du vil styrke lungerne eller hjælpe dem med at helbrede (og ikke kun ved lungesygdomme).

Hvilke lægeplanter er gode til lungerne og bronkierne? Det finder du ud af nu!

Styrke og helbrede lungerne – hvilke urter til lungerne?

timian

Styrk dine lunger med timian som te eller krydderi

En urt, som alle sikkert allerede har derhjemme og klar til hånden, når det er nødvendigt, er timian (Thymus vulgaris). Måske har du allerede bemærket, at mange hostesirup indeholder denne medicinske urt? Grunden til dette er, at det er slimløsende urter, der er meget gavnlige for luftvejsinfektioner og også styrker lungerne. Antiseptiske æteriske olier er det, der har denne effekt, og betragtes derfor som naturlige antibiotika. I modsætning til konventionelle antibiotika har denne plante imidlertid en afgørende fordel. Det virker ikke kun mod bakterier, men også mod vira.

Lav te med timian som slimløsende og for forbedret lungefunktion

Så hvis du vil styrke og helbrede lungerne og bronkierne, vil du træffe et vidunderligt valg med timian. Og det var allerede kendt i antikken. Uanset om du vil styrke lungerne med urten eller støtte helbredelse på grund af en infektion, kan timian udfolde dens positive virkninger både som lunge -te og som ingrediens i hjemmelavet hostesirup. Og sådan tilberedes teen:

Til 200 ml vand har du brug for 1 til 2 tsk timian. Varm vandet op og hæld det over de medicinske urter. Efter 5 til 10 minutters steppetid er lungeteen klar. Du kan drikke 2 til 4 kopper om dagen. En timian tinktur viser sig også at være meget effektiv.

Sunde lunger med eukalyptus

Styrk lungerne med lægeplanter - eukalyptus er meget effektiv til luftvejene

Eucalyptus (eucalyptus) er en meget populær lægeplante til lungerne og luftvejene, og den er særlig effektiv (takket være den aktive ingrediens “cineole”). Derfor er det ofte en bestanddel af hostesirup. Bortset fra det faktum, at eukalyptus generelt forbedrer lungefunktionen, er det også godt for halsen og lindrer ubehag. Bruges lokalt som en æterisk olie, det er også smertestillende (f.eks. Ved gigt) og er endda effektivt mod svampeinfektioner. Et andet vigtigt pluspunkt, der skal nævnes, er, at det også er effektivt mod bakterier, hvoraf nogle allerede er resistente over for antibiotika. Så med eukalyptus kan du vidunderligt styrke og helbrede lungerne.

Eucalyptusolie har en slimløsende, antitussiv og antiinflammatorisk virkning

Det nævnte stof cineol har en slimløsende, hostedæmpende, antiinflammatorisk og decongestant virkning, som viser sig at være yderst gavnlig for alle luftvejssygdomme. Hvis du gerne vil styrke dit immunsystem og på samme tid dine lunger, vil eukalyptus give dig den bedst mulige støtte takket være de store mængder antioxidanter. Perfekt til at forhindre forkølelse. Hvad med noget eucalyptus lungete? Sådan gøres det:

Hak to spiseskefulde tørre eukalyptusblade (også kombineret med lige store mængder timian og anis) og hæld 150 til 200 ml varmt vand over dem. Efter 10 til 15 minutters steppetid er teen klar og kan hældes af og drikkes. Små slurke anbefales her. Du kan drikke op til 5 kopper, og teen er også velegnet til at gurgle mod ondt i halsen.

Eucalyptus er meget mere effektiv i form af en æterisk olie – til indånding eller i form af kapsler til absorption gennem fordøjelsesorganerne. Olierne er dog ikke egnede til babyer og småbørn!

Knotweed

Knotweed (Polygonum aviculare) kan styrke lungerne takket være den silica, den indeholder

Knotweed (Polygonum aviculare) kan også bruges til at styrke lungerne, fordi det styrker lungevævet og bronkierne og på grund af dets høje silicaindhold gør det mere modstandsdygtigt over for patogener. Som en forebyggende foranstaltning er den ideel som te (3 kopper om dagen i flere måneder). Det gælder også, hvis du lider af kroniske lungesygdomme. I kampen mod luftvejssygdomme er dens effekt imidlertid relativt svag, hvorfor det er bedst at kombinere det med andre medicinske urter som lakrids, timian, anis og mullein, hvis du vil styrke og helbrede lungerne. Forbered te ifølge anvisningerne på pakken eller din apotek.

Styrk lungerne med salvie

Styrk lungerne med vidunderurturt salvie (Salvia) - antiseptisk og antiinflammatorisk

Salvie (Salvia officinalis) er kendt for at helbrede på mange måder. Med hensyn til lungerne og luftvejene er det dets antibakterielle æteriske olier (thujone, cineole og kamfer). Til gengæld har salvie tanniner antiinflammatoriske, antiseptiske og smertelindrende virkninger, hvorved den medicinske urt fremmer heling (ikke ved tør hoste, fordi den tørrer ud, eller i så fald, i kombination med en plante, der beskytter slimhinden membran). Til te hældes 150 ml varmt vand over 1 tsk tørre og hakkede blade. Dræn efter 10 minutter og drik langsomt. Te er også velegnet til gurgling med ondt i halsen og til indånding. Salvie æteriske olier er også velegnede til indånding.

Hvad renser lungerne – Mullein

Mullein (Verbascum) til rengøring af bronchi og styrkelse af lungerne

Hvis du vil rense lungerne med urter, vil du gøre et rigtig godt valg med mullein (Verbascum). På grund af sin milde smag er den også meget velegnet til børn. Det har den store evne til at løsne overskydende slim og transportere det ud af lungerne og derved rense bronkierne. Dette er især godt for lungerne, når der er betændelse. Lægeplanten har en beskyttende virkning takket være dens planteslim. Disse ligger på luftvejene, hvilket forhindrer bakterier i at slå sig ned på slimhinderne, og lindrer også tør hoste og lindrer betændte og tørre slimhinder. Dette gør også mulleinen perfekt, hvis du vil styrke dine lunger mod luftforurening, støv og cigaretrøg.

Lakrids virker mod bakterier og vira

Lakridsrod beskytter slimhinderne og dermed også lungefunktionen

Lakridsrod (Glycyrrhiza glabra) har en række egenskaber, der hjælper dig med at opnå sunde lunger. Det har ikke kun en forebyggende, beskyttende effekt på vores åndedrætsorganer, men lindrer også symptomer på sygdomme og infektioner. På den ene side gør lakrids slimhinderne i halsen og maven smidige og har dermed en plejende effekt på dem. Hvis du lider af en tør hoste, kan du også bruge lægeplanten til at styrke dine lunger, da den har en slimløsende effekt og ved hjælp af de saponiner, den indeholder, hjælper dig med at hoste op.

Lakrids (Glycyrrhiza glabra) virker mod bakterier og vira

Planten virker også afslappende på bronkierne, hvilket lindrer trangen til at hoste. Det skylder sine antiinflammatoriske egenskaber til dets evne til at blokere frie radikaler og derved forhindre betændelsesrelateret hærdning af luftvejene. Ved at tage denne medicinske urt regelmæssigt kan du endda forhindre lungekræft og hjælpe lungerne med at bekæmpe kræft. De sekundære plantestoffer indeholdt glycyrrhizin og flavonoider er ansvarlige for dette.

Til en lunge -te koges 2 spiseskefulde lakrids i 500 ml vand i 20 til 30 minutter og drikkes den færdige te hele dagen (3 til 5 kopper om dagen).

Lungurt

Styrk lungerne med lungwort (Pulmonaria) takket være silica og slim

Navnet antyder, at lungwort (pulmonaria) kan styrke og helbrede lungerne. Ligesom fuglknotweed indeholder urten silica, men også slim. Disse stoffer beskytter slimhinderne og lindrer dem, når de allerede er betændt. Derudover har de en slimløsende effekt, så lungeurtene både forebyggende kan styrke lungerne og også have en helbredende effekt ved sygdom.

Styrk dine lunger med ribben

Ribwort plantain (Plantago lanceolate) er slimløsende og bakteriehæmmende og beskytter slimhinderne

Ribwort plantain (Plantago lanceolate) er også en rigtig allrounder, når det kommer til at beskytte lungerne. Og det har ikke kun en vidunderlig helbredende effekt i tilfælde af en akut sygdom, idet den har en slimløsende, hostedæmpende, antiinflammatorisk og antibakteriel virkning. Dens slimstoffer ligger også over slimhinderne og giver dermed god beskyttelse mod patogener. På denne måde kan du styrke og beskytte dine lunger, især hvis du er tilbøjelig til luftvejssygdomme.

solhat

Coneflower (Echinacea) stimulerer immunsystemet og beskytter mod tilbagevendende lungesygdomme

Coneflower (Echinacea) har vist sig at være meget effektiv som en forebyggende foranstaltning mod ofte tilbagevendende og også akutte luftvejssygdomme, fordi den har en antimikrobiel, antiinflammatorisk, antiviral og immunstimulerende effekt. Så planten er ikke kun effektiv mod vira og svampe, men helbreder også sår og alt det ikke kun i lungerne, men generelt. Desuden anses solhat for at være kræfthæmmende.

Thuja

Thuja giver forebyggende beskyttelse af lungerne, når de indtages med måde

Thuja som lægeplante er ekstremt effektiv, men giftig i store mængder, og derfor tilrådes forsigtighed. For te må ikke overstige 1 til 2 g højst tre gange om dagen eller 1 ml tre gange om dagen, hvis du bruger en tinktur. Hvis du er gravid eller ammer, bør du holde dig væk fra thujaen helt. Det er bedst at få råd fra din læge eller apotek. Ellers er lægeplanten virkelig ideel, hvis du er tilbøjelig til luftvejssygdomme og ønsker at styrke lungerne. Planten er også gavnlig for hjertet. Mennesker med hjerteproblemer er også mere tilbøjelige til lungeinfektioner, som thuja kan hjælpe med at forhindre.

Styrker lungerne mod allergi med astragalus

Astragalus er en immunforstærkende urt, der beskytter lungerne og luftvejene mod høfeber

Generelt styrker denne lægeplante immunsystemet og er derfor en stor hjælper, blandt andet i tilfælde af immundefekt. Ud over mange andre anvendelsesområder har astragalus også vist sig at være meget effektiv til allergier såsom høfeber, som undersøgelser har vist. Planten lindrer symptomerne, og det er lettere at trække vejret.

Andre medicinske urter:

  • Wallroot blade (Symphytum officinale) – beroliger og nærer lungevævet
  • Rosenblade – positiv effekt på hjertet og dermed også på lungerne
  • Morgenfrue blomster (Calendula officinalis) – beroligende og forfriskende for lungerne
  • Pebermynte – køler, lindrer og opfrisker luftvejene; ikke for spædbørn og småbørn
  • Citronmelisse (Melissa officinalis) – lindrer og blødgør luftvejene

Previous Post
Lav selv drikkechokolade: desserter som en gaveidé
Next Post
Kalorieindtag yoga: Hvor mange kalorier forbrænder du med de forskellige former for yoga!