15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Gurkemeje er en superfood: effekter og anvendelser som et middel

Spis gurkemejerod rå

Gurkemeje er en gul rod, der har været brugt som krydderi og middel i årtusinder. Denne rod kaldes også magisk knold eller gurkemejerod. I Europa er curcumin hovedsageligt kendt som et krydderi i køkkenet. Den er ansvarlig for karrypulverets gule farve. Forskere fra forskellige universiteter har længe været bekymrede over de medicinske virkninger af gurkemeje, for eksempel på universiteterne i Hohenheim, Kiel, Frankfurt, Jena og Saarlands universiteter. I sidstnævnte har forskere nu fundet ud af, hvorfor curcumin har antiinflammatoriske virkninger.

Gilz -proteinet og dets rolle i inflammatoriske processer

Gurkemejepulver som krydderi og middel

At Forskerteam ledet af prof. Alexandra Kiemer fra Saarland University har undersøgt virkningerne af gurkemeje ved hjælp af cellekulturer. Forskere fra Frankfurt am Main og Peruga i Italien var involveret i undersøgelsen. Forskerne fik curcumin, der blev brugt fra gurkemejeroden. I 2016 undersøgte forskerne, hvad der forårsagede den antiinflammatoriske effekt. Det kom frem, at curcumin påvirker et bestemt protein – Gilz -proteinet. Dette spiller en central rolle i inflammatoriske processer i menneskekroppen. Typisk forsvinder dette protein under inflammatoriske processer. Curcumin får kroppen til at producere mere af dette protein. “Ved hjælp af en række forsøg med cellemodeller kan vi bevise, at krydderiet ligesom cortison specifikt påvirker Gilz -proteinet,” siger professor Kiemer. En kortisonbehandling forårsager den øgede produktion af dette protein ligesom curcumin. Mekanismen er imidlertid en helt anden. Dette får betændelsen til at aftage. Ud over celleforandringer er ulemperne ved cortison andre væsentlige bivirkninger. Derimod har gurkemeje næppe nogen bivirkninger.

Det er dog ikke nok bare at spise karrypulver

Gurkemeje Mælk Latte Pulver

For at curcumin kan udvikle denne effekt i kroppen, skal den være til stede i en tilstrækkelig koncentration. Disse koncentrationer kan ikke opnås ved blot at spise mere karry. Forskningsresultaterne fra denne undersøgelse bruges til grundforskning, som kan være grundlaget for udviklingen af ​​nye lægemidler. Et andet problem med absorptionen af ​​curcumin er dens dårlige vandopløselighed. Kroppen absorberer det kun godt i forbindelse med fedt. Effektive lægemidler skal give kroppen curcumin i tilstrækkelige mængder og i en form, som kroppen kan bruge, som f.eks Acurmin plus fra Cellaventshop.

Gurkemeje kan meget mere

Gurkemeje er også kendt som “magisk knold”. Dette skyldes, at planten fra Fjernøsten længe har haft ry for at have omfattende helbredende virkninger. Det har været brugt i ayurvedisk medicin i tusinder af år, og i Tyskland har det næsten ikke overgået sin status som krydderi. Men som Apotheken-Umschau rapporterer, kan det Gurkemeje meget mere.

Curcumin understøtter fordøjelsen

Gurkemeje stimulerer fordøjelsesmetabolismen

Curcumin indeholder en aktiv ingrediens, der får gang i fordøjelsen igen. Denne aktive ingrediens stimulerer leverfunktionen, så kroppen kan producere mere galde. Samtidig stimulerer det også produktionen af ​​mavesyre. Det betyder, at fede og kulhydratrige fødevarer er lettere at fordøje. Hvis fordøjelsen forbedres, er kroppen i stand til bedre at optage mineraler, vitaminer og sporstoffer. Den aktive ingrediens stimulerer metabolismen bæredygtigt.

Hjælp til diabetes

Diabetes har udviklet sig til en udbredt sygdom, hvis omkostninger kan anslås til flere milliarder euro årligt. Især type 2 -diabetes er stigende. At spise sundt, dyrke motion og reducere overvægt er nyttige foranstaltninger til forebyggelse og bekæmpelse af denne sygdom. Forskere fra University of Freiburg kunne vise, at indtagelse af høje doser curcumin kan forhindre diabetes. Det forbedrer betacellefunktionen ved hjælp af antiinflammatoriske virkninger. Som følge heraf udviklede færre patienter åbenlys diabetes mellitus end patienterne i en sammenligningsgruppe. Curcumin kan også lindre alvorlige komplikationer af type 2 -diabetes, såsom øjensygdomme eller lidelser i nervesystemet.

Gurkemeje helbredende egenskaber ved smuk hud, negle og tænder

Hud, hår, negle, tænder

De antiinflammatoriske virkninger af curcumin kan også hjælpe med plettet hud, bumser og acne. Det kan bruges både internt og eksternt. En hudmaske med gurkemejepulver og andre husholdningsredienser kan hjælpe med at fjerne grimme pletter. For en bedre effekt bør den også bruges internt.

Curcumin kan også bidrage til tandhygiejne. Brug af curcumin kan fjerne misfarvning af tænder, som f.eks. Forårsaget af te, nikotin eller kaffe, uden større indsats. For at gøre dette er det nok at tygge små stykker frisk gurkemejerod. Børstning af tænder med en pasta af gurkemeje og vand har samme effekt.

Gurkemeje Slankende Fedme Bekæmp Lår

Bekæmp fedme

Når de taber sig, kæmper mange overvægtige i særlig lang tid med visceralt mavefedt, som for eksempel også indlejrer organerne. Dette fedt er meget aktivt og producerer udover hormoner også stoffer, der fremmer betændelse. Dette fører til betændelse i kroppen og metaboliske lidelser som diabetes udvikler sig. Stofskiftet forstyrres permanent, hvilket kan føre til vægtøgning eller et stop i kosten. De antiinflammatoriske virkninger af curcumin spiller også ind her. Desuden stimulerer curcumin fordøjelsen og frigivelse af galde. Dette gør det muligt for kroppen at nedbryde og nedbryde fedtstoffer bedre, hvilket gør det lettere at tabe sig og kan forhindre dannelse af nye kærlighedshåndtag. Gurkemeje er naturligvis ikke en magisk kugle. En afbalanceret kost og tilstrækkelig motion er afgørende for langsigtet succes med at tabe sig.

Dosen gør giften – bivirkninger kan forekomme

Gurkemeje kapsler ingefær immunsystem sundhed

Det menes at være let og sikkert at bruge gurkemeje til medicinske formål. Det er vigtigt at undgå overdosering. Ikke desto mindre kan uønskede reaktioner forekomme. De mest almindelige symptomer er gastrointestinale lidelser, såsom milde mavekramper, diarré eller maveproblemer. Hvis du bemærker dette, har du muligvis taget en for høj dosis og bør reducere dosis i overensstemmelse hermed eller stoppe med at tage den i et bestemt stykke tid.

Enhver, der lider af leversygdomme som hepatitis, betændelse i galdeblæren eller galdesten, bør være forsigtig med indtagelse af curcumin. Gurkemeje kan også forårsage bivirkninger ved mavesygdomme som mavesår, gastritis eller betændelse i maveslimhinden.

Interaktioner med andre lægemidler kan også forekomme. Hvis du er i tvivl, kan det varmt anbefales, at du søger råd fra en læge eller apotek. Dette gælder især alle dem, der tager curcumin i højere koncentrationer, for eksempel i kapsel- eller drageeform.

Pixabay © (CCO public domain) SoFuego, Clker-Free-Vector-Images, stevepb

Pxhere © (CCO public domain)

Previous Post
Lav selv drikkechokolade: desserter som en gaveidé
Next Post
Kalorieindtag yoga: Hvor mange kalorier forbrænder du med de forskellige former for yoga!