15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Coronavirus -infektion: hvilke beskyttelsesforanstaltninger hjælper virkelig?

Antallet af mennesker smittet med coronavirus stiger hver dag, fordi Covid-19 spreder sig som influenza og er meget smitsom. Målet er nu at holde antallet af syge på et minimum og at få spredningen under kontrol så meget som muligt. Dette fungerer bedst med et par beskyttelsesforanstaltninger. Myndighederne har annonceret de vigtigste hygiejneforanstaltninger, men der bliver gentaget snak på nettet om mirakelmidler, der angiveligt beskytter mod corona. Hvad hjælper virkelig mod infektion med coronavirus, og hvad gør det ikke – vi ser nærmere på spørgsmålet.

Coronavirus -infektion: hvad hjælper virkelig, og hvordan kan vi effektivt beskytte os mod det?

Coronavirus smitte, hvordan vi kan beskytte os selv

Coronavirus, som de fleste vira fra samme gruppe, overføres via sekreter fra luftvejene. Det betyder, at en inficeret person spreder små dråber i luften med deres hoste eller ånde, som andre mennesker trækker vejret i. ånde i sine omgivelser. Der er en anden variant – dråberne kommer på forskellige overflader, såsom dørhåndtag, mobiltelefoner eller mad, som vi kommer i kontakt med. Dette er den såkaldte smøreinfektion, hvor vi først rører forskellige genstande med vores hænder og derefter vores ansigt. Dette gør det muligt for virussen at komme ind i næsen og slimhinderne.

Disse kendsgerninger er måske allerede kendt for alle. Men vi gentager det igen, fordi den måde, smitten forekommer på, er meget vigtig for forebyggelse. Beskyttelsesforanstaltningerne er derfor opdelt i to: hygiejneforanstaltninger, hvor overflader desinficeres, og forebyggende foranstaltninger. Da virussen er ny, findes der desværre ingen omfattende undersøgelser. Derfor er situationen så dynamisk. Men især når det kommer til beskyttelsesforanstaltninger, gælder tommelfingerreglen: “Det er bedre at være sikker end undskyld”. Her giver vi dig et overblik over de effektive og ineffektive beskyttelsesforanstaltninger.

Hjemmekarantæne og hjemmekontorarbejde i corona -tiden

1. Begræns kontakter: Hvis du reducerer dine kontakter til det halve, beskytter du ikke kun dig selv, men også de andre. Hver inficeret person overfører virussen til 2,5 mennesker, hver af disse 2 (eller 3) personer sender den derefter igen til yderligere 2 eller 3 osv. Inden for få uger kan kun en inficeret person føre til over 3000 nye Covid-19-tilfælde . Men hvis alle begrænser deres kontakter, falder antallet af inficerede. På denne måde kan antallet af patienter holdes lavt. Begrænsning af kontakter kan derfor hjælpe den enkelte, men også samfundet.

Sådan kan du beskytte dig selv: Bliv hjemme med nære familiemedlemmer, og kontakt kun slægtninge og venner telefonisk. Hvis det er muligt, bør hver person i husstanden have sit eget badeværelse.

2. Bliv hjemme, og prøv kun at gå ud, når du har brug for det. Når det er muligt, bør du blive hjemme og prøve at gå så lidt ud som muligt. Undgå folkemængder. Hold mindst 2 meters afstand til andre mennesker i supermarkedet eller i banken. Opret indkøbslister, så du bruger så lidt tid som muligt i supermarkedet. Køb mad, der holder så længe som muligt. Frugter som æbler, pærer og kvæder holder i over en uge i et køligt rum og længere i køleskabet. Der er også mange typer ost, der kan opbevares i køleskab i flere uger. I tvivlstilfælde kan du finde en prøveoversigt over mad- og drikkevarer i 10 dage på forbundsregeringens websted for civilbeskyttelse og katastrofehjælp.

3.Ingen krammer, ingen rystende hænder: Hilsen kendte på gaden varmt, men hold en minimumsafstand på 2 meter fra dem. Undgå fysisk kontakt med slægtninge eller nære venner. Der er altid en risiko for, at folk, du kender, har vira på hænderne, der kan overføres til dine hænder, når du giver hånd.

4.. Brug en ansigtsmaske: Mundbeskyttelse er et kontroversielt spørgsmål. Som regel hjælper det kun, hvis alle har det på. Åndedrætsmasken forhindrer syge i at sprede vira ind i rummet ved hoste eller vejrtrækning. Det forhindrer også smøreinfektion i tilfælde af at du rører en inficeret overflade med dine hænder og derefter rører ved dit ansigt

5. Bedre cykling end at bruge offentlig transport: Undgå offentlig transport, taxaer og rejser kun med fly, når det virkelig er nødvendigt. I stedet kan du gå eller cykle. I den friske luft falder risikoen for infektion, og motion er også godt for kroppen.

Coronavirus smitte Vask hænder ordentligt

6.. Vask hænder længere end normalt. I gennemsnit vasker vi vores hænder i 10 sekunder. Men hvis du vil beskytte dig selv mod vira, skal du vaske dine hænder grundigt med sæbe i mindst 20 sekunder og derefter skylle dem af. Glem så ikke også at rense hanen. Vask dine hænder cirka 20 gange om dagen.

Desinficer dine hænder i mindst 20 sekunder: Fugt først dine hænder med en dråbe desinfektionsmiddel (den nødvendige mængde desinfektionsmiddel er angivet på pakken). Gnid dine håndflader sammen først, derefter dine fingre, derefter ryggen på dine hænder. Glem ikke generøst at gnide desinfektionsmidlet på dine håndled og tommelfingre og rengør også fingerspidserne.

7. Undgå at røre dit ansigt med dine hænder: Du kan sprede vira og bakterier til mund og øjne med uvaskede hænder. Derfra når patogenerne slimhinderne og de øvre luftveje.

8. Rengør Dørhåndtag, mobiltelefoner, bærbare computere og tablets grundig. Hvor det er muligt, kan du desinficere overfladerne med desinfektionsmidler. Ellers kan du simpelthen rengøre overfladen med en tør vatpind eller lommetørklæde.

Bær en åndedrætsmaske og desinficer dine hænder regelmæssigt

9. Brug gummihandsker: Om gummihandsker virkelig hjælper er et meget kontroversielt spørgsmål. Ligesom åndedrætsmasken bør du bære den, især for at beskytte dem omkring dig. De er også velegnede som beskyttelse, hvis du ikke kan vaske dine hænder i øjeblikket og ikke har desinfektionsmidler med. Du kan bære gummihandsker, hvis du f.eks. Vil hæve penge fra en pengeautomat eller skulle røre ved dørhåndtag og dørhåndtag, som mange andre mennesker også rører ved.

10. Prøv ikke at åbne døren med dine hænder, men med dine albuer. Berør overflader, som andre også rører så lidt som muligt. Betal kontant for at undgå kontakt med sælgeren.

11. Betal din Regninger online og bestil dagligvarer online for at holde kontakten med andre mennesker til et minimum og undgå at vente i kø. De fleste supermarkedskæder tilbyder kontaktløs levering. Det betyder, at kureren ringer og efterlader maden ved døren.

12.. Styrk dit immunsystem: Du kan styrke dit immunsystem med en sund kost, motion og åndedrætsøvelser. Og et stærkt immunsystem hjælper med at bekæmpe vira og bakterier.

13. Undgå at bruge din Hænder at spise, uanset om det er ude eller hjemme. En pizza, pølse eller kiks: Spis kun, når du har vasket eller desinficeret dine hænder grundigt. Og selv derhjemme er det bedre at bruge bestik for at være på den sikre side.

14. Forlad din Sko lige uden for døren eller fugt en dørmåtte med desinfektionsmiddel og rengør skoene der. Tag dem af foran hoveddøren og gem jakken og skoene i garderoben eller skoskabet på gangen.

Vask og desinficer vasketøj ved 60 grader

15. Vask dit tøj ved 60 grader Celsius. Dette hjælper med at forhindre bakterier i at bygge sig op i vaskemaskinen. De kan også potentielt dræbe vira på tøj.

De beskyttelsesforanstaltninger mod infektion med coronavirus ligner meget influenza. Men der er en undtagelse: de inficerede med influenza smitter kun en dag før de første symptomer. I modsætning hertil er smittede med coronavirus smittet op til 10 dage før de første symptomer. Derfor bør du helt sikkert undgå folkemængder. Når du bestiller noget online, undgår du direkte kontakt med kureren. Det er bedst at blive hjemme og prøve at holde dine kontakter på et minimum.

Coronavirus -infektion: Disse beskyttelsesforanstaltninger hjælper ikke!

Coronavirus -infektion beskytter mod vira Drik vand regelmæssigt

Når det kommer til coronavirus -infektion, er det vigtigt at vide, hvilke beskyttelsesforanstaltninger der virkelig hjælper, og hvilke – ikke. Vi lister derfor også for dig de foranstaltninger, der viser sig at være ineffektive:

  • Vask hænder med varmt vand: Varmt vand kan ikke dræbe virussen på vores hænder. Det hjælper heller ikke, hvis vi skyller vores hænder grundigt med varmt vand. Det er bedst at bruge desinfektionsmiddel eller vaske dine hænder med sæbe.
  • Briller, kontaktlinser eller solbriller kan ikke beskytte vores øjne mod coronavirus. Endnu mere – nogle gange har vi en tendens til at gnide vores øjne, når vi bruger briller eller kontaktlinser.
  • Skyl munden med alkohol: Om alkohol som vodka virkelig kan dræbe patogener er tvivlsomt. Men det er bestemt et forsøg værd.
  • At drikke en slurk vand hvert 15. minut kan ikke forhindre infektion med coronavirus. Tag også en slurk te eller juice hvert 15. minut. Men dem, der drikker meget vand, gør noget godt for deres immunsystem. Fordi vand sikrer bedre blodcirkulation, kan vigtige næringsstoffer og ilt hurtigt leveres til cellerne.

Coronavirus smitte tips til korrekt beskyttelse

  • Efter 24 timer kan virussen ikke længere inficere overfladerne. Dette er ikke rigtigt, fordi undersøgelser har vist, at vira kan forblive aktive på metal- eller plastoverflader, selv efter 9 dage. Så for at være på den sikre side, desinficer alle overflader i huset.
  • Et stykke løg kan dræbe vira i luften. Det er ikke sandt, og når vi er ved det, kan selv fed hvidløg, appelsiner, citroner osv. Ikke dræbe vira i luften.
  • Den beskyttelse, som en selvfremstillet åndedrætsmaske giver dig, er også tvivlsom. Sådanne åndedrætsmasker er kun rimeligt effektive, hvis de består af to eller flere lag. Vi har allerede givet dig to ideer til, hvordan du selv kan sy en sådan maske. Den ene variant var unik, lavet af køkkenpapir, den anden – til gentagen brug af stof og tørre vådservietter. Hvis du selv syr en åndedrætsmaske, kan du også sterilisere, vaske og frem for alt stryge den. Bær ikke en sådan maske i mere end en time, fordi dit åndedrag hurtigt vil væde den, og så vil den være mindre effektiv.
  • Drik op bestemt ikke klordioxid, han kan ikke beskytte mod coronavirus. Endnu mere: Læger advarer om skadelige bivirkninger fra chlordioxid.
  • Stol ikke på kædebreve, som sendes på sociale netværk, men altid tjekker oplysningerne for at være på den sikre side. Du kan gøre det ved at klikke på de lokale sundhedsmyndigheders websted og dobbelttjekke beskyttelsesforanstaltningerne mod coronavirus.

Coronavirus -infektion: Følg instruktionerne fra myndighederne

Herhjemme, karantæne derhjemme med coronavirus

Hvis du vil beskytte dig selv effektivt mod coronavirus, skal du først og fremmest følge myndighedernes instruktioner. Lær at filtrere oplysningerne og stol kun på pålidelige kilder. Fordi der altid vil være rygter om, at en mirakelkur mod coronavirus vil hjælpe. Dette er også den største fare for dit helbred, fordi virkningerne af midlerne ofte ikke er videnskabeligt bevist. De giver også ofte falsk sikkerhed.

Previous Post
Boksning – Til god kondition og hurtige reflekser
Next Post
Lav dit eget myglys til udendørs – aromakombinationer og instruktioner