15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Melasse Sukkersirup: Ingredienser, brug, opskrifter og nyttige oplysninger

melasse sukkerlage viskose ingredienser

I dagens artikel præsenterer vi dig for den sunde og ganske velsmagende sukkersirup i melasse. Som det er kendt, har melasse længe været brugt inden for naturopati, ernæring og kropspleje. I det følgende finder du ud af, hvad melasse egentlig er, og finder nyttig information om dette naturlægemiddel. Vi har også sammensat udvalgte opskrifter til dig, der hjælper dig med at integrere sund melassesukker sirup i dit hverdagsliv.

Hvad er melasse?

sukkersirup-aromatisk-sort melasse

Melasse er et biprodukt af høj kvalitet til fremstilling af sukker fra både sukkerrør og sukkerroer. Først og fremmest vedhæftes melassen efter krystallisation til sukkerkrystallerne. I et af de sidste trin i sukkerekstraktion opløses det ved centrifugering. Der skelnes mellem let og sort melasse. I den første fase af kogning og centrifugering forbliver den lyse melasse, som er meget sukkerholdig, for første gang. Den sorte melasse dannes først, når siruppen koges en tredje gang. Jo mørkere sirupen er, desto mindre sukker indeholder den.

opskrifter-sukker-sirup-melasse-sort

Melassesukker sirup har en stærk, aromatisk, lidt bitter smag. Selvom den mørke melasse sukkersirup består af 60% sukker, er den kun lidt sød, maltet og ret syrlig. Du kan også smage en lille tone af lakrids. Den tykke, mørkebrune sukkersirup har udviklet sig til et reelt alternativ til husholdningssukker sammen med andre plantebaserede sødestoffer. Sammenlignet med normalt husholdningssukker har melasse betydeligt færre kalorier. Det er dog på ingen måde lavt i kalorier, fordi dette naturprodukt indeholder 288 kalorier pr. 100 gram. Melassen indeholder også 3,7 g protein, 67 g kulhydrater og 0,1 fedt pr. 100 g. Selvom den minder meget om sukkerroesirup, må den sorte melasse ikke forveksles med den.

Melasse ingredienser

melasse-sukkersirup-ingredienser-sukkerrør

Den sorte melassesukker sirup indeholder fytokemikalier, mange sporstoffer og mange andre sunde ingredienser. Melassen indeholder vitaminer af B -komplekset, folsyre, biotin, kalium, calcium, magnesium, jern, kobber, zink, selen osv. På grund af sine værdifulde vitale stoffer har sukkerrørsmelasse en positiv effekt på sundheden og er værdsat som et naturligt middel.

Effekt og anvendelse

madlavning-melasse-opskrifter-ved hjælp

De uundværlige B -vitaminer er vigtige for centralnervesystemet og forhindrer jernmangel. De aktiverer blandt andet fedtstofskiftet og kulhydratmetabolismen. Deres positive effekt på hud og slimhinder bør heller ikke negligeres. Melassen kan også være nyttig til ledsygdomme og fordøjelsesforstyrrelser. Melassesukker sirup er et godt middel mod surhed, da den er basal i modsætning til sukker. Mange sværger til de positive virkninger af melasse på talrige sygdomme som åreknuder, svagheder og gigt. De stoffer, den indeholder, har antiinflammatoriske, antimikrobielle og antioxidante virkninger. Melassen bruges også som hudplejeprodukt. Rørmelassen kan bruges som ansigtsmaske, grødomslag eller badetilsætningsstof.

brug-melasse-bagning-kiks

Hvis du allerede er vant til smagen af ​​den seje sukkersirup, kan du også indarbejde affaldet fra sukkerrør i din kost. Udover marmelade er melasse meget populær som pålæg på brød. Det passer perfekt til fuldkornskiks eller honningkager. Stærke saucer og marinader kan også raffineres med melasse. Det smager også særligt lækkert i yoghurt, kvark eller müsli. Hvis du vil give din citron sodavand en lidt sød smag, kan du tilføje en teskefuld til den lækre sodavand. Melassen er meget velegnet til tilberedning af forskellige kage- og brøddej. Melasse er en naturlig fødevare, fordi den sælges ubehandlet. Hvis du vil købe det naturlige produkt melasse, kan du få det i alle helsekostbutikker eller økologiske butikker.

Melasse opskrifter

Melasse-bage-brød-sundt

For de forskellige anvendelsesområder finder du nogle enkle melasseopskrifter, som du er velkommen til at prøve nedenfor. Her er en opskrift på lækre, aromatiske kiks, der ikke indeholder animalske produkter og derfor er veganske. Melasse anbefales især til vegetarer og veganere, da det forsyner kroppen med vigtige næringsstoffer og mineraler.

Bag sunde veganske melasse cookies

erstatning-sukker-melasse-brug

Ingredienser:

 • 125 g mel
 • 2 ½ tsk bagepulver
 • 1 ½ tsk kanel
 • 1 tsk ingefærpulver
 • ½ tsk kardemomme, formalet
 • 120 g vegansk smør, smeltet
 • 85 g brunt sukker
 • 170 g melasse
 • ½ tsk vaniljeekstrakt
 • Rørsukker til rullning

Dej-kiks-sunde-sukkerrør-opskrifter-melasse

Bland først de tørre ingredienser i en skål. Bland det smeltede smør med sukker, melasse og vaniljeekstrakt og tilsæt derefter de tørre ingredienser. Ælt blandingen til en dej, pakk den med husholdningsfilm og lad den stå i køleskabet i en halv time. Kom rørsukker i en skål. Hæld dejen op med en ske og form den til kugler. Rul nu dejkuglerne i sukker, og pres dem let flade. Læg småkagerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad der være plads mellem cookies. Bag kagerne i 8-10 minutter ved 180 grader. Opbevares i en forseglet beholder.

Forbered en behagelig melasse drink – varm melasse mælk

drikke-mælk-melasse-kanel

Med den sunde melasse sukkersirup kan du tilberede en lækker mælkedrik og varme dig selv på kolde dage eller måske bare slappe af efter en travl dag.

Ingredienser:

 • 400 ml mandelmælk (enhver form for mælk er også velegnet)
 • 2 tsk sort melasse
 • 1/2 tsk kanel
 • 1 spsk kokosolie

Kom alle ingredienserne i en lille gryde og lad dem varme op ved middel varme. Rør af og til, indtil den sorte melasse er opløst. Du er velkommen til at nyde din varme og lækre duftende drink skummet.

Melasseopskrifter til hår og ansigtspleje – Melasse hårmaske 

naturprodukt melasse hårplejemaske

Her er en melasseopskrift på en dybt nærende hårmaske. Den sorte melasse bør nemlig forbedre hårets tekstur, reducere hårets gråtoning og forhindre hårtab.

Ingredienser:

 • ¼ kop almindelig yoghurt
 • 2 spsk sort melasse
 • 1 tsk økologisk æblecidereddike
 • valgfrit: 2 dråber æterisk rosmarinolie

Bland alle ingredienserne godt, og fordel masken i hårsækken. Masser hovedbunden. Tag badehætten på, pak den ind med et håndklæde og lad masken sidde i 10-15 minutter. Skyl som normalt med shampoo.

Rensende ansigtsmaske med melasse og gurkemeje

ansigtspleje-maske-melasse-sukkerrør

Du behøver ikke nødvendigvis at gå til en dyr skønhedssalon for at forkæle dig selv med en luksuriøs og effektiv ansigtsbehandling. Hvis du vil lave en naturlig ansigtsmaske komfortabelt derhjemme, kan du også bruge ægte sukkerrørsmelasse og slippe dig selv.

Ingredienser:

 • 1 tsk gurkemeje
 • ½ kop filtreret vand
 • 30 ml melasse

Opvarm først vandet, og tilsæt melasse sukkersirup, så det opløses bedre. Når blandingen er afkølet, tilsættes også gurkemeje. Påfør masken på den fugtige hud i ansigtet. Lad virke i 5-10 minutter og skyl af med lunkent vand.

Nærende skrælning af fod med melasse

Havregryn-melasse-sukker sirup skrælning

Hvis du vil forkæle dine fødder med en forfriskende fodskalning, kan du hurtigt og nemt lave en effektiv peeling selv ved hjælp af kun naturlige produkter og berige den med melasse sukkersirup.

Ingredienser:

 • 60 g havregryn
 • 15 ml melasse
 • 60 ml kokosolie
 • Knivspids kanel

Bland alle ingredienserne sammen og tilsæt lidt vand for at få den konsistens, du ønsker. Hæld foden skrælning i en forseglelig beholder og brug den til at pleje tørre og grove fødder, hvis det er nødvendigt.

Previous Post
Boksning – Til god kondition og hurtige reflekser
Next Post
20 terrasseplanter til direkte sol, som kan modstå meget varme og tørke