15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Byg selv et beskyttende visir til dit ansigt: 4 muligheder

Ansigtsskærme er personlige værnemidler (PPE), der bruges af medicinsk personale (f.eks. Læger, tandlæger, dyrlæger) til at beskytte ansigtsområdet og de tilhørende slimhinder (øjne, næse, mund) mod aerosoler eller stænk af kropsvæsker. Ansigtsbeskyttelsesvisirer bruges normalt ikke alene, men sammen med andet beskyttelsesudstyr og er derfor klassificeret som supplerende personligt beskyttelsesudstyr. At bære et beskyttende visir kan være en måde at øge den mekaniske beskyttelse mod coronavirus. I denne artikel viser vi dig, hvordan du selv laver et sådant beskyttende visir med dagligdags husholdningsartikler, så du kan beskytte dig selv og dine kære. Eller hvorfor ikke donere et par af dem til “Frontline” -arbejderne?

Ansigtsbeskyttelsesvisir bærer medicinsk personale mod corona

Det vides ikke præcist, hvornår øjenbeskyttelsen første gang blev brugt inden for det medicinske område. Nylige udbrud af alvorlige luftbårne infektionssygdomme (f.eks. Alvorligt akut respiratorisk syndrom [SARS], svineinfluenza osv.) Og alvorlige infektionsmidler, der er forbundet med muligheden for eksponering for kropsvæsker (f.eks. Ebola -virus) har resulteret i øget årvågenhed i ansigtet – / øjenbeskyttelse led. Selv nu, med Corona -krisen, er efterspørgslen stor.

Beskyttende visir mod 3D -print

Læger og sygeplejersker har brug for beskyttelsesudstyr mod coronavirus

I de sidste par uger har læger og sygeplejersker rapporteret om mangel på beskyttelsesudstyr. Sådan opstod et nyt initiativ i sociale netværk: Borgere, der havde tid og kunne sy, blev bedt om at lave enkle ansigtsmasker. Tekstilvirksomheder, madrasproducenter og endda leverandører af bildele er også begyndt at lave masker. 3D-printvirksomheder og private kunne også annoncere en global mobilisering af 3D-printressourcer for at reagere på Covid-19-pandemien ved at lave beskyttelsesudstyr til hospitalsansatte i huset. Fokus er på at levere tusindvis af engangs ansigtsskærme til medicinsk personale.  Men da meget få af os har en 3D -printer, vil vi gerne vise dig et par muligheder for improvisation. Lad os først se på hver del af et beskyttende visir, så du kan bruge oplysningerne som udgangspunkt.

Ansigtsbeskyttelsesvisir fra 3D -printeren

Et ansigtsskærm består generelt af følgende komponenter:

– visir. Visirer er fremstillet af en række forskellige materialer, herunder polycarbonat, propionat, acetat, polyvinylchlorid og polyethylenterephthalatglycol (PETG), og fås i engangs- eller genanvendelige modeller. Acetat giver den bedste klarhed, men polycarbonat er et af de mest almindeligt anvendte materialer. Polycarbonat og propionat giver bedre, hvis det stadig er noget ufuldkommen, optisk kvalitet, der hjælper med at reducere belastningen af ​​øjnene forbundet med at bære ansigtsskærme. Visirer kan behandles med moderne belægninger for at give anti-blænding, antistatiske og tågeegenskaber, beskyttelse mod ultraviolet lys (UV) og ridsefasthed for at forlænge visirets levetid. Nogle modeller leveres med integrerede beskyttelsesbriller, der er integreret i visiret. De fleste visirer er buede rundt om ansigtet og findes i forskellige bredder; bredere visirer giver mere perifer beskyttelse. Centers for Disease Control and Prevention (CDC) anbefalinger er til visirer, der er brede nok til at nå i det mindste ørerne, da dette reducerer chancen for et stænk omkring kanten af ​​ansigtsskærmen og ind i øjnene kan komme.

Ansigtsbeskyttelse DIY med åndedrætsværn til mennesker, der bruger briller

– Ramme. Ansigtsmaskerammer, der bruges i sundhedsvæsenet, er generelt lavet af letvægtsplast. Der findes en række forskellige rammetyper, herunder justerbare og ikke-justerbare stel, der omslutter hele eller en del af kraniets omkreds, eller dem med brillelignende templer, der bæres som standardglas. Med nogle stel kan visiret foldes op, når det ikke er i brug. En række producenter tilbyder aftagelige rammer til let udskiftning af ansigtsskærmen. På nogle modeller er en pandehætte også integreret i rammen, som giver ekstra stænkbeskyttelse i pandeområdet og tillader en større afstand mellem visiret og ansigtet, hvilket gør det lettere at bære ekstra PPE (f.eks. Beskyttelsesbriller, åndedrætsværn) . Engangs ansigtsskærme er også tilgængelige, der har en pande -skumpude, der giver en behagelig forsegling mod panden.

personlige værnemidler (PPE) maskebriller og visir

Vedhæftet fil. Der findes et stort antal varianter på markedet til fastgørelse af ansigtsskærme, der enten helt eller delvist omslutter hovedet. De fuldstændigt omkransende varianter omfatter hovedbånd i plast, som kan justeres for komfort ved hjælp af en skraldemekanisme, stiftlåsesystemer eller velcrolukninger; ikke-justerbare modeller bruger elastikbånd. Nogle modeller bruger beskyttelsesbrillelignende stel med eller uden næsepuder for at hjælpe med ansigtsskjoldets position og stabilitet i ansigtet.

Bær et ansigtsskærm i plast i kombination med en ansigtsmaske

Beskyttelsesvisirer med en enkel velcrolukning eller elastiske stropper er normalt de letteste at tage af og på. Det kan lægges ned med en hånd. For at være effektiv, for at sikre en god forsegling i pandeområdet og for at forhindre visiret i at glide, skal ansigtsskærmen sidde tæt. Visirer fremstillet af acetat, propionat og polycarbonat giver forbedret optisk klarhed med potentiale for mindre øjenbelastning. For bedre beskyttelse mod infektiøse patogener skal ansigtsskærme dække mindst ansigtets hele længde. De ydre kanter af ansigtsskærmen skal nå mindst til øret, indeholde hage- og pandebeskyttelse og dække panden. Pandepuder bør være tykke nok til at sikre, at der er tilstrækkelig plads mellem brugerens ansigt og den indre overflade af baldakinen til brug af tilbehør (N95 respirator, kirurgisk maske, beskyttelsesbriller osv.). På grund af manglen på en god perifer ansigtstætning, der tillader aerosoler at trænge ind, bør ansigtsskærme ikke bruges som eneste ansigts- / øjenbeskyttelse, men snarere som et supplement til andet personligt beskyttelsesudstyr.

Byg selv et Corona -beskyttelsesvisir

Beskyttende visir til ansigtet lavet af gennemsigtigt omslag

Den første variant består af enkle materialer, men ser stadig meget professionelt udført.

Nødvendige materialer og værktøjer:

A4 -omslag (gennemsigtig)

elastisk gummibånd

Skumplade (fra byggemarkedet)

Dobbeltsidet tape

Office tacker

saks

Beskyttende visirer bygger skumfilm af enkle materialer

  • Bestem først størrelsen på visiret. Et ark A4 har målene ca. 20 x 30 cm. Dækslet skal orienteres vandret.
  • Afrund områderne under det punkt mod halsen, så hjørnerne ikke længere er så skarpe.
  • Mål elastikbåndet og juster det til dit hoved. Den skal være omkring 28-30 centimeter lang.
  • Fastgør enderne af gummibåndet til omslagsarket med en simpel hæftemaskine.
  • Brug selvklæbende skumplade som afstandsstykke. Skær tre stykker af, stak dem oven på hinanden og lim dem sammen. Dette garanterer mere komfort. Lim skumpladen i midten og på niveau med panden.

Byg et beskyttende visir mod Corona selv Instruktioner

Et lignende visir blev udviklet i Görlitzer Städtische Klinik og er allerede i brug. Dr. Frank viser i en video, hvordan det også kan genskabes. For at gøre dette brugte han lamineringsfilm og en lamineringsanordning i stedet for omslag. Resultatet er også meget godt!

Lav et engangsbeskyttelsesvisir af en plastflaske

Beskyttende visir ansigtsbeskyttelse DIY fra en 2 liters plastflaske

Her er en anden smart idé til et beskyttende visir, der kan klares på under 3 minutter. Det gennemsigtige beskyttelsesskærm foran er lavet af en 2 liters plastflaske. Materialerne er billige og normalt helt tilgængelige i husstanden.

Lav et beskyttende visir af en plastflaske og elastik

Nødvendige materialer og værktøjer:

2 liters plastflaske

Køkken svamp

enkelt, elastisk hårbånd

gaffatape

saks

markør

  • Skær først plastikken ud fra midten af ​​flasken.
  • Tilpas derefter størrelsen til dit hoved eller ansigt.
  • En køkkensvamp bruges som afstandsstykke.
  • Et enkelt, elastisk hårbånd bruges til fastgørelse, som fastgøres til visiret med tape.

Ansigtsbeskyttelsesvisir lavet af plastflaske og køkkensvamp

Lim køkkensvampen som et afstandsstykke

Byg selv et beskyttende visir fra en plastflaske og køkkensvamp

Ansigtsbeskyttelsesvisir fastgjort til en hætte

Selvfremstillet beskyttelsesvisir til briller

Den næste idé er for dem, der kan lide at have kasketter på og samtidig ikke vil undvære ansigtsskærm. En arkitektstuderende fra Filippinerne har udviklet følgende koncept: Beskyttelsesvisiret fastgøres til hætten ved hjælp af bindende klip. En skabelon til origami -dele, som du også har brug for, findes i videobeskrivelsen. I øvrigt er dette også perfekt til folk, der bruger briller.

Hætte med beskyttende visir mod corona

Nødvendige materialer og værktøjer:

Baseball kasket

2 slipseklemmer

omslag

fræser

saks

gaffatape

lineal

Beskyttelsesvisir egnet til folk, der bærer briller DIY -instruktioner

Lav selv et genanvendeligt beskyttelsesvisir fra 2 hårringe

lim to plastpandebånd sammen

Natascha fra New Jersey havde også en interessant idé. Hun brugte to gennemsigtige hårbånd til rammen. Disse fungerer godt, fordi de er lette at bøje og derfor giver mere fleksibilitet. Materialet er også let at desinficere. Gabet mellem pandebåndene bør dog forsegles på en eller anden måde, fordi virussen også kan komme ind i kroppen gennem øjnene. Ikke desto mindre viste hun kreativitet og forbedrede endda sin første variant.

Korrekt brug af ansigtsskærme

Den korrekte brug af et ansigtsskærm afhænger af brugsanvisningen. Korrekt tilpassede, indirekte ventilerede beskyttelsesbriller giver den mest pålidelige praktiske øjenbeskyttelse mod stænk, men ansigtsskærme er et alternativ til beskyttelsesbriller for at forhindre infektion i øjnene med infektiøse midler. Enhver yderligere beskyttelse af øjnene er ikke blevet grundigt undersøgt, selvom kombinationen af ​​ansigtsskærme og briller er anbefalet til brug ved invasive kirurgiske procedurer. Den kombinerede brug af nogle beskyttelsesbriller med ansigtsskærm kan kompromittere visuel klarhed og begrænse perifert syn til en vis grad, og disse effekter skal overvejes før brug. Det er også blevet rapporteret, at briller tåger mere op end et beskyttende visir. Hvis åndedrætsværn er påkrævet i kombination med et ansigtsskærm, kan brillerne muligvis ikke længere sidde ordentligt på næsen.

Beskyt slimhinder (øjne, næse, mund) mod aerosoler eller stænk af kropsvæsker

Anvendelse af et ansigtsskærm udelukkende til at beskytte øjne, ansigt og slimhinder mod kontaminering af kropsvæsker er sandsynligvis utilstrækkelig, og det anbefales, at der også bæres en medicinsk / kirurgisk maske i situationer, hvor et ansigtsskærm bruges til at beskytte mod plaske.

Ansigtsskærme er ikke beregnet som primær åndedrætsværn og bør ikke bruges alene, da aerosoler kan komme bag på visiret. Derfor bør en beskyttende ansigtsmaske (medicinsk / kirurgisk maske, N95 FFR, etc.) bæres samtidigt.

Previous Post
Dekoideen im eigenen Zuhause
Next Post
Hvad er hoftefald, og kan du slippe af med dem? Her er alt hvad du bør vide om det!