15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

21 ideer til en pergola i haven – funktionelle designs til terrassen

pergola i haven romantisk sort moderne klatreplanter rottingmøbler

En Pergola i haven har mange fordele – det er let at bygge selv og byder på mange designmuligheder – det kan bringe en forfriskende kølighed og være dækket med en markise eller bruges som dekoration og blive et rigtigt højdepunkt i din have. Pergolaer er særligt effektive, hvor der er gulvbelægning – havesti, terrasse eller terrasse med trægulv er blot nogle få eksempler. Denne enkle struktur giver mulighed for at opsætte et sæde, der er friskt og indbydende takket være farvede blomster og planter. Vi har 21 ideer til dig Pergola i haven opsummeret, der indeholder funktionelle og praktiske designs til enhver have eller terrasse.

Pergola i haven – organiser et hyggeligt siddeområde

pergola i haven brune træsøjler terrassegrill

Det første trin i at bygge en pergola er at finde den optimale placering til den. Ideelt set bør tagdækningen sættes op et sted, der har en plan overflade. Pergolaen kan derfor dække hele terrassen eller bare en lille del af den, stå frit i gården eller bygge bro til haveindgangen til hoveddøren. Som regel kræves der ingen byggetilladelse til en pergola, fordi den ikke har et permanent tag. Selvfølgelig skal den nødvendige afstand til naboejendommen bevares.

Valg af materiale

pergola-fritstående-sort-stål-træ-lameller

Hvis du vil bygge en pergola, har du forskellige muligheder. De fleste pergolaer er lavet af træ. Andre kombinerer træ med en ramme i stål eller aluminium. Byggematerialerne skal være vejrbestandige og stabile. Hvilken variant du vælger, er i sidste ende et spørgsmål om personlig smag og husets stil. Beslutningen afhænger naturligvis også af budgettet. Pergolaen skulle jo passe godt til huset.

pergola-træ-stolper-terrasse-spiseplads

Vejrbestandighed og vedligeholdelseskrav varierer afhængigt af det anvendte træ. Gran og fyr er gode til at bygge en pergola, men kan angribes af skadedyr såsom træorm. Hvis træet er i direkte kontakt med jorden eller på et fugtigt sted, risikerer det at rådne. Lærke er betydeligt dyrere end gran, men har en høj bæreevne, hvilket gør denne træsort særligt anbefalet til bærende elementer. Egetræ er ideelt til udendørs brug, selv uden imprægnering. Find ud af om egenskaberne ved de forskellige træsorter og den vedligeholdelse, de har brug for regelmæssigt.

Konstruktioner lavet af metal er meget mere holdbare end træpergolaer. De er ekstremt stabile og meget lettere. En metalpergola behøver ikke regelmæssig vedligeholdelse, men den har altid brug for rustbeskyttelse.

pergola-træ-spiseplads-lameller

Når du har besluttet dig for materialerne, kan du begynde at bygge. Et godt fundament er alt-og-alt: bunkerne skal være forsvarligt forankret i jorden. Du vil trods alt ende med en robust pergola. Med trækonstruktioner er det vigtigt, at stolperne er over jorden. Når det kommer i kontakt med jorden, begynder træet hurtigt at rådne. Stolperne placeres bedst på stolpeankre af metal, som støbes eller stødes ned i jorden.

pergola-træ-stel-sort-stål

Så snart fundamentet er klart, sættes tagdækningen på bunkerne. Selvom det per definition er en halvåben struktur øverst, vælger mange bygherrer et permanent tag, så pergolaen også kan bruges i let regn. Også her er der en række forskellige muligheder med hensyn til de mulige materialer. De har alle visse fordele og ulemper.

Grøn pergola

pergola-træ-hvide-balje-klatreplanter

Hvis det ønskes, kan pergolaen også let udvides med for eksempel en fortrolighedsskærm eller yderligere espalier og klatreelementer. Det mest populære dekorative element er klatreplanter, der forvandler stilladserne til et grønt paradis. Klassikere er vinstokke, klatreroser, blåregn og knotweed. De blomstrende klatreplanter er behagelige for øjet og afgiver en behagelig duft.

Pergola i haven med privatlivsskærm

pergola i haven enkelt grå farve rotting havemøbler pool

Hvis du har en Pergola i haven bygning i umiddelbar nærhed af huset, vil du altid kunne nyde et hvilested. Så intet forstyrrer dig, kan du afskærme pergolaen med markiser eller sikre privatlivet med en konstruktion lavet af træ og klatreplanter. Dette ser moderne ud og er en dejlig kontrast til de klassiske søjler.

Pergola i haven – idé til terrassedesign

have pergola bue design pejs siddeområde skodder

Hvis du gerne vil bruge din fritid sammen med venner, kan du bygge en pergola på terrassen midt i haven. De smukke kurver i designet af denne buede pergola er iøjnefaldende, og et lille træhegn indrammer hele konstruktionen.

Moderne varianter til pergolaen

pergola i haven træ lameller moderne design sten fliser fuger græs bænke

Hvis du vil, kan du designe pergolaen i en mere moderne stil. Til dette formål kan f.eks. Strimler bruges i stedet for træbjælker. Den buede form på pergolaen er meget attraktiv, mens de indbyggede bænke sikrer komfort.

Pergola i haven – pladsbesparende variant

Kolonihaver opsat overdækket veranda

Enhver, der tror, ​​at pergolaer kun er egnede til store haver, tager fejl. Tværtimod – mangfoldigheden i denne konstruktion er ideel til kolonihuse og kan tjene som en accent. Takket være den lille pergola ser hele strukturen perfekt ud.

Høj pergola i haven over grusstien

Opsætning af kolonihavehegn

Hvis du har en Pergola i haven ønsker at bygge, tænk på den højde, længde og bredde, du har brug for. For eksempel er en høj pergola perfekt til en lille have og kaster skygge på rullestenstien.

Pergola med klatreplanter

Klatreplanter ideer til solbeskyttelse

Hvis du vil skabe en visuel forbindelse med omgivelserne, kan du dekorere pergolaen med klatreplanter. Flok druer skaber en dramatisk effekt over spisepladsen.

Pergola har en middelhavssmag og kommer fra Italien. Den traditionelle Pergola i haven er dækket med druer. Det er et romantisk, charmerende område, der har stor appel.

Billigt design og interessant struktur

Design billig trækonstruktion i haven

Selv en simpel struktur kan friske op og tilføre haven en accent. De forskellige former og funktioner, den kan udføre, er med til at skabe et hyggeligt udendørs område, der koster betydeligt mindre end et lysthus.

Stabile pergola ben

Støtteben have design pejs

Benene på Pergola i haven er ofte fastgjort til betonplader. Nogle gange er de simpelthen begravet i jorden, men dette bør kun gøres med træpergolaer. Dette er en enkel løsning til små og lette lysthuse, men større har brug for solid støtte. Eksemplet på billedet har kombineret træbjælker med murstøtter, der er i overensstemmelse med den rustikke pejs.

Fritstående pergola

Have design dam træ pergola natursten

En stor fordel ved fritstående strukturer frem for pergola, der er knyttet til huset, er fleksibilitet – du kan vælge det bedste sted til dit lysthus og har ikke begrænsningen af ​​at overveje den ledige plads foran huset.

Pergola i haven med åbent loft

Terrasse design havemøbler

Selv fritstående pergolaer behøver ikke at danne en hel baldakin, nogle gange er mindre mere. Følelsen af ​​perfektion og hygge opstår også med en åben konstruktion.

Privat terrasse

Træskæring farverige planter

Træsnit Pergola i haven  gør et stort indtryk og sikrer privatlivets fred foran terrassearealet. Det ser privat og indbydende ud på samme tid og skaber en romantisk atmosfære i haven.

Pergola i haven efterligner et skib

Gazebo dam design ideer markise

Et af de bedste designs – dette lysthus ser ud til at flyde på vand. Det er det bedst mulige sted at hvile og se vandet og dyrelivet.

Pergola som forbindelse mellem hus og husforlængelse

Byg husforlængelse hvidt beskyttende tag selv

Gazebo kan perfekt problemfrit kombinere gammel og ny arkitektur. Her mestrer den klassiske pergola opgaven med at forbinde de gamle og nye dele af en bygning i kolonistil. Arkaden byder alle gæster velkommen og fungerer som en stilfuld tilføjelse til arkitekturen.

Pergola som haveindgang

Design en pergola til en husindgang

Opret en haveindgang ved hjælp af en pergola. Konstruktionens grå farve markerer og adskiller haven optisk fra husstien.

Gazebo solsejl

Opstil et pergola beskyttende tag

Gazebo bygge design

Indretning af idéer til indretning af arkader

100 designideer til terrasser, tagterrasser og altaner

Træpergola til haven – 20 interessante designideer

Previous Post
Bryg din egen øl – Sådan laver du din egen yndlingsdrink med humlesmag
Next Post
Lav kreativ påskeemballage af stof, papir og poser, og pakk smukt påskegaver ind