15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Sort frøolie effekt og anvendelse – sundhedsmæssige fordele og bivirkninger

Mange undersøgelser tyder på, at sort frøolie kan være effektiv til mange sundhedsmæssige og kosmetiske problemer. For eksempel ville det hjælpe dig med at tabe dig, forbedre din hud og endda behandle kræft og diabetes. De sorte frø til olien er hentet fra den ægte sorte spidskommen (Nigella Sativa) busk og er blevet fundet i mange lægemidler i tusinder af år på grund af deres terapeutiske fordele. Selvom forskningen om sundhedsvirkninger af sortfrøoliebrug er ret begrænset, er der nogle tegn på, at det også har visse bivirkninger. På grund af dette vil vi her prøve at liste de vigtigste fordele og potentielle risici ved oplevelser med sort frøolie.

Vigtig information om effekten af ​​sort frøolie

sundhedsmæssige fordele ved sorte frø naturprodukter fra effekter af nigella sativa sort spidskommen olie

Et andet navn for sort spidskommen er “Kalonji”. Olien bruges til at behandle tilstande som astma, forhøjet blodtryk og andre lidelser samt til vægttab. Der er nogle videnskabelige beviser for de gavnlige virkninger af sortfrøolie, men dette kan ikke bekræftes med enhver form for anvendelse. Tidligere har folk brugt sorte frø til hovedpine og tandpine, overbelastning i næsen, luftvejssygdomme, gigt og tarmorm. I dag kan du endda bruge den sorte frøolie mod flåter på hunde. Det siges også at være effektivt til konjunktivitis, bylder og andre problemer. Sort frøolie indeholder thymoquinon, en antioxidant og antiinflammatorisk forbindelse, der også kan have tumorreducerende egenskaber.

Tag varianter af sort spidskommen olie gennem sorte spidskommen olie kapsler eller frø

Arkæologer fandt endda sorte frø i kong Tutankhamuns grav og understregede deres betydning i historien for helbredelse og beskyttelse. Du kan også bruge disse til madlavning for at tilføje smag til brød, krydderier og andre fødevarer. Når de indtages, har frøene en bitter smag, som folk ofte sammenligner med spidskommen eller oregano. Sort frøolie har også vist sig at have antioxidantegenskaber. Desuden kan disse hjælpe med at reducere betændelse i kroppen og på huden. Urter og kosttilskud i form af sorte frøkapsler er også tilgængelige næsten overalt, selvom du bør fokusere din interesse på velrenommerede mærker. Det er også muligt at tilføje olie, shampoo, hjemmelavede hudplejeprodukter og dufte til olien.

Anvendelse og effektivitet

olie kalingi i flaske og sauceskål med sort spidskommen olieeffekter på helbredet

I de senere år er sort frøolie vokset i popularitet inden for sundhedsfødevarer, da bevidstheden om dens påståede sundhedsmæssige fordele spreder sig. Du kan finde sort frøolie online og i helsekostbutikker og helsekostbutikker. De fleste mennesker oplever sort frøolie med en meget stærk, bitter smag. Det er nok derfor, mange blander det med sukker eller honning. Lotioner, makeup og andre skønhedsprodukter bruger det også. Nogle mærker indeholder højere niveauer af de kemiske forbindelser, der er rigtige for dig (thymoquinon og caryophyllene). Så tjek etiketterne omhyggeligt, før du køber sådanne sorte olieprodukter.

Kan bekæmpe sortfrøolie allergi eller astma?

Bekæmp astma med effekter af sort spidskommen olie hos unge kvinder med inhalator

I nogle små undersøgelser brugte forsøgspersoner sorte oliedråber i næsen til behandling af milde, moderate eller svære symptomer på allergisk rhinitis, også kendt som høfeber. Efter 6 uger rapporterede 9 ud af 10 mennesker, at de ikke længere havde nysen, kløende øjne, overbelastning i næsen eller andre symptomer, eller at de delvist forsvandt. Dette gjaldt dog kun for 3 ud af 10 personer i grupperne, der brugte almindelig madolie.

lilla blomster af nagilla sativa -planten sort spidskommen kalonji

Astma er også en kronisk tilstand, hvor væggene i luftvejene hæver og musklerne omkring dem strammer, hvilket gør det svært at trække vejret. Anden forskning tyder på, at ingredienser til sort frøolie og specifikt thymoquinon i olien kan hjælpe med at behandle astma ved at reducere betændelse og afslappende muskler i luftvejene. Forskning viser, at oral sort frøolie taget med astmamedicin kan forbedre hoste, hvæsen og lungefunktion hos nogle mennesker. Dette ser imidlertid ud til kun at virke for mennesker med meget dårlig lungefunktion før behandling. Derudover er virkningerne af sort frøolie ikke så stærke som stofferne theophyllin eller salbutamol.

Sort frøolie til huden

sorte frø af nagilla sativa plante og sort spidskommen olie gavnlig effekt på huden

I en lille undersøgelse fra 2013 sammenlignede forskere de terapeutiske fordele ved sorte frø med receptpligtig medicin. Som et resultat kan sort frøolie reducere sværhedsgraden af ​​håndeksem. Anden forskning tyder på, at sort frøolies antimikrobielle og antiinflammatoriske virkninger kan forbedre tegn på acne. I en beslægtet undersøgelse vurderede 58 procent af deltagerne svaret på denne behandling som godt, mens 35 procent mente, at resultaterne var moderate. Sort frøolie kan også fugte håret, blødgøre huden og fungere som en fugtighedscreme, selvom der mangler videnskabeligt bevis for at bekræfte disse fordele.

kvinde vasker sit ansigt med vand efter bivirkninger af sort frøolie på ydersiden af ​​huden

Brugen af ​​sort frøolie har vist sig at reducere betændelse og tilstedeværelsen af ​​bakterier for at hjælpe sårheling. Selvom det ikke ser ud til at være nyttigt til dyrkning af nye kollagenfibre, stimulerer det andre vækstfaktorer til at hjælpe kroppen med at skabe ny, sund hud. Ud over medicinsk anvendelse bruges sort frøolie ofte topisk til at hjælpe med forskellige hudsygdomme. Husk dog også, at lokal anvendelse af sort frøolie ikke bør erstatte receptpligtige behandlinger, som en læge kan give dig. Det har dog nogle skønhedsfordele, der ud over disse behandlinger kan virke til at forbedre din hud. På trods af påstande om, at olien også kan hjælpe med at fugte hår og reducere skæl, understøtter ingen kliniske undersøgelser disse påstande.

Kan du tabe dig eller sænke dit forhøjede blodtryk med sort frøolie?

sundt for hjertet sort spidskommen i form af frø eller olie tage sort spidskommen olie oplevelser positive

Mange forskere med en række specialer har undersøgt de potentielle fordele ved sort frøolie. Det er imidlertid vigtigt at bemærke, at mange undersøgelser til dato har brugt celler eller dyr som modeller, og der er begrænset forskning tilgængelig om virkningerne af sort frøolie på mennesker. Forskning har vist, at sortfrø -tilskud kan hjælpe med at sænke folks kropsmasseindeks (BMI). Studiedeltagere rapporterede ingen alvorlige bivirkninger ved at tage dette kosttilskud. Sort frøolie er blevet forbundet med forbedret leverfunktion og forebyggelse af leverskader, leversygdom og type 1 og type 2 diabetes. Derudover har dets kemiske forbindelser vist sig at have potente anti-patogene og svampedræbende egenskaber. Ifølge en undersøgelse kan sort frøolie reducere risikofaktorer hos overvægtige kvinder.

Nybagt tyrkisk börek med sorte spidskommen frø skåret på et træbræt

Til undersøgelsen indtog kvinder nigella sativa-olie eller placebo, mens de var på en kaloriefattig diæt i otte uger. Ved afslutningen af ​​undersøgelsen faldt vægten, taljen og omkredsen af ​​triglycerider mere i gruppen, der tog olien. En anden otte ugers undersøgelse kombinerede aerob træning med sort frøolie hos overvægtige kvinder. Forskerne fandt ud af, at træningsprotokollen, kombineret med tilskud, tilbød fordele såsom lavere kolesteroltal.

stor træskål fuld af sorte frø

Olien er også rig på sunde fedtsyrer, der kan hjælpe dig med at opretholde et sundere kolesteroltal. Eksempler på disse fedtsyrer indbefatter linolsyre og oliesyre. Olieniveauet kan variere afhængigt af, hvor de sorte frø vokser. Folk kan også se resultater fra at indtage de knuste frø. Derudover har det vist sig at tage sort frøolie i to måneder også at sænke forhøjet blodtryk hos mennesker, hvis niveauer er lidt forhøjede.

Andre potentielle fordele og dosering for optimal sortfrøolieeffekt

Behandl leddegigt med kalonji -frø med sort frøolieeffekt

Sort frøolie kan også have andre sundhedsmæssige fordele, herunder:

  • Testrørsundersøgelser har vist, at thymoquinon i sort frøolie styrer væksten og spredningen af ​​forskellige typer kræftceller.
  • På grund af dets antiinflammatoriske virkninger tyder begrænset forskning på, at sort frøolie kan hjælpe med at reducere ledbetændelse hos mennesker med leddegigt.
  • Begrænset forskning tyder på, at sort frøolie kan forbedre sædkvaliteten hos mænd diagnosticeret med infertilitet.
  • Sort frøolie har også vist sig at have svampedræbende virkninger. Især kan den beskytte mod Candida albicans. Dette er en gær, der kan føre til candidiasis.

Selvom tidlig forskning viser lovende muligheder for anvendelse af sortfrøolie, er der brug for flere menneskelige undersøgelser for at bekræfte disse virkninger og den optimale dosering. Virkningerne af sort frøolie kan have nogle sundhedsmæssige fordele, men det erstatter ikke nuværende medicin, som du måske allerede tager. Derudover er der i øjeblikket utilstrækkeligt bevis for at fastslå en anbefalet dosering. Derfor er det vigtigt, at du taler med din læge, inden du bruger sort frøolie.

anbefalinger til dosering af sort frøolie med to teskefulde om dagen

Afhængigt af den påtænkte anvendelse varierer de undersøgte mængder sortfrøolie meget. For eksempel viste det sig for mennesker med astma at tage 1 mg sortfrøoliekapsler dagligt i 4 måneder at være sikkert og effektivt som en komplementær behandling. På den anden side har undersøgelser af vægttab og sænkning af blodsukkerniveauet vist, at højere doser på 2-3 gram sort frøolie om dagen i 8-12 uger er mest effektive. Da doseringen kan variere afhængigt af applikationen, anbefales det, at du først taler med din læge for en personlig dosering.

Mulige bivirkninger af sort frøolie

Kvindelig person ridser kløende hud på ryggen på grund af sort frøolie effekt

Meget lidt er kendt om sikkerheden ved langvarig brug af sortfrøolie, eller når den bruges i mængder, der er højere end normalt i mad. Der er imidlertid tegn på, at påføring af sort frøolie direkte på huden kan forårsage allergisk udslæt hos nogle mennesker. Ifølge nogle rapporter kan en komponent af sort frøolie kendt som melanthin være giftig i større mængder. For eksempel i en sagsrapport udviklede en kvinde væskefyldte blærer efter at have påført olien på huden. Hun indtog det også, og rapportens forfattere siger, at vablerne kan have været en del af en systematisk reaktion som toksisk epidermal nekrolyse.

Blomstrende plante nigella sative black cumin oil effekt af pressede frø

Desuden kan sort frøolie bremse blodpropper og øge risikoen for blødning. Hvis du har en blødningsforstyrrelse eller tager medicin, der påvirker din blodprop, bør du ikke tage sort frøolie. Der er nogle bekymringer om, at indtagelse af for meget sort frøolie kan skade din lever og nyrer. Det er muligt for sort frøolie at interagere med mange almindelige lægemidler, såsom betablokkere. Stop med at tage sort frøolie mindst to uger før en planlagt operation. Gravide og ammende kvinder eller dem, der forsøger at blive gravide, bør ikke bruge sort frøolie. Sørg for at tale med din læge, hvis du vil tage sort frøolie. Du bør ikke stoppe nogen af ​​dine medicin uden at tale med din læge eller forsinke eller undgå konventionel behandling.

Sort frøolie til hunde og andre kæledyr

Spørgsmål om sortfrøolie hundepåføring med nærbillede af et kæledyr

Hvis du vil behandle din hund eller kat for parasitter med sort frøolie, kan det vise sig at være et af de mest kraftfulde og effektive naturlægemidler til en række anvendelser og fordele. De alsidige ingredienser sikrer, at det er sikkert for både mennesker og dyr. Du er måske allerede klar over, at egyptere og mange andre kulturer, såsom kineserne, brugte sorte frø. Derfor kan et næste trin være at dele og udvide viden og bevidsthed om dette lille, men kraftfulde frø med dyreriget. En af de største fordele ved sort frøolie til kæledyr er, at der ikke er risiko for skade. Med andre ord er dette urteprodukt fuldstændigt kompatibelt med hunde, katte og andre dyrearter.

to hunde sidder på græsplænen udendørs sort frøolie mod flåter hos hunde muligt

Kæledyrsallergi kan undertiden forekomme på grund af loppebid og andre insektbid. Resultatet kan være alvorlig kløe og vejrtrækningsbesvær. Heldigvis har sort frøolie en række unikke egenskaber, der kan hjælpe kæledyr med sådanne problemer. Hunde kan reagere på frigivelse af histaminer, som er meget almindelige. Processen ligner meget menneskers. Så det er ikke underligt, at hundeejere leder efter en plante-, sikker og effektiv behandling. Den sorte frøolieeffekt neutraliserer histaminer og allergier og muliggør hurtig genopretning. Dette kan lindre smerter og betændelse og samtidig forbedre kæledyrets immunsystem naturligt. Hvis du bruger sort frøolie som en ekstern applikation til hunde eller katte mod flåter, kan dette også have en meget positiv effekt på dyrehuden.

Sidste ord om effekten af ​​sort frøolie

Mel og olie fremstillet af pressede frø af sort spidskommen med sundhedsmæssige fordele

Sort frøolie er et almindeligt alternativt medicintilskud, der bruges til at behandle en række medicinske tilstande. Desuden kan de antiinflammatoriske og antioxidante virkninger af thymoquinon i sortfrøolie beskytte hjernens sundhed. Disse bremser også kræftcellevækst. Imidlertid er mere forskning nødvendig for at bestemme den langsigtede sikkerhed og effektivitet af sortfrøolie. Inden du prøver sortfrøolieterapi, bør du bestille tid hos din læge. Sådan kan du afgøre, om og hvor meget du skal indtage sort frøolie.

Previous Post
Toyota FT -1 2014 – En imponerende sportsvognundersøgelse
Next Post
Arbejde med børn: 14 træbearbejdningsideer og enkle instruktioner