15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Sundhed gennem naturmedicin og en afbalanceret kost

Sunde frugter grøntsager nødder urter

Du er hvad du spiser. Dette ordsprog, der gerne vil sige, at de fødevarer, der indtages, har en direkte indvirkning på en persons velbefindende, er ældgammelt – og alligevel så sandt. Ikke kun en persons figur, men også hudens hud samt neglene og håret afspejler, hvad han eller hun indtager. En sund, afbalanceret kost er en ting. Det er en kunst, der kræver knowhow, at bruge magtens iøjnefaldende mad målrettet. Naturmedicin er nøglen til bæredygtig sundhedssucces.

Balanceret kost: Disse ti tips hjælper

Morgenmad brød spinat æg avocado

En afbalanceret kost er alsidig, indeholder grøntsager, frugt og animalske produkter og nydes i fred. Det tyske ernæringsselskab (DGE) e.V. har ti regler som er vigtige for en sund kost. Disse er som følger:

1.) Kom fuldkorn på. Næppe nogen ville undvære produkter fremstillet af mel. Det er dog tilrådeligt at bruge fuldkornsvarianten. De har flere næringsstoffer og får dig til at føle dig mæt længere. De findes også i nogle højt kulhydratfattige, fedtfattige kostvaner.

2.) bevægelse. Om en person fastholder, vinder eller taber sig, afhænger af forskellen mellem de forbrugte kalorier og de forbrugte kalorier. Derfor er regelmæssig motion nødvendig og vigtig for at holde vægten i balance.

Sundhedstræning Yoga Forbrug kalorier Slap af

3.) Fem om dagen. Tre portioner grøntsager om dagen plus to portioner frugt om dagen giver tilstrækkelige fibre, næringsstoffer og plantestoffer.

4.) Sunde fedtstoffer. Det lyder lidt paradoksalt, men vegetabilske fedtstoffer (olier) indeholder mange sunde ting i form af E -vitamin og fedtsyrer.

5.) Intet sukker. Intet salt. Sukker, mad og drikkevarer tilsat sukker indeholder især én ting: kalorier. Dem, der bevidst afholder sig fra at gøre dette, gør deres krop meget godt. Undgåelse af salt kan også betale sig. For stort saltforbrug kan have en negativ effekt på blodtrykket.

6.) Skånsom forberedelse. Hvis du vælger en skånsom tilberedningsmetode til stegning, grillning, bagning eller friturestegning, beskytter du næringsstofferne i maden.

Grønne grøntsager Sund Broccoli Spinatpersillesuppe

7.) Dyr er sunde. Mejeriprodukter skal være på menuen hver dag. Fisk anbefales to til tre gange om ugen. Kødforbruget må ikke overstige 600 gram om ugen.

8.) Spis meget. Dem, der bruger de mange tilgængelige fødevarer så sæsonbestemt som muligt, risikerer ikke at spise ensidigt.

9.) Drik vand. 1,5 liter vand om dagen – det er DGE’s anbefaling til drikke. Sødede og alkoholholdige drikkevarer er derimod tabu.

10.) Tag dig god tid. Dem, der bare hastigt sluger en bid, er hurtigere sultne end kenderen, der langsomt og bevidst indtager deres mad.

Naturmedicin: mad bliver noget helt særligt

naturmedicin gurkemeje ingefærpulver

Dem, der internaliserer og følger DGE’s ti bud, gør meget rigtigt, når det kommer til ernæring. Enhver, der har et større behov på grund af en højere fysisk eller psykisk belastning, bør amme dem naturligt – i overensstemmelse med en naturlig kost. Dette betyder også, at søgningen efter fødevarer, der eliminerer specifikke mangler, begynder.

Eksempel 1: Gurkemeje til forebyggelse af Alzheimers og kræft

Gurkemejerod til Alzheimers kræftfordøjelse

Professor Jan Frank forklaret til Apotheken-Umschau: ”Fra laboratorietests ved vi f.eks., at curcumin har kræfthæmmende egenskaber.” Denne specialartikel siger også: ”I andre forsøg forhindrede plantestoffet aflejring af visse proteinkomplekser i hjernen . Disse komplekser er muligvis involveret i udviklingen af ​​Alzheimers. ”Ud over disse store handlingskomplekser, der siges at være den nye superfood gurkemeje, har den gule rod også en positiv effekt på fordøjelsen. Gurkemeje tilskynder leveren til at frigive mere galdesyre. Den gule rod siges også at lindre oppustethed og luft i maven. Den kan imidlertid kun udvikle sin fulde effekt, hvis biotilgængeligheden er garanteret, dvs. når kroppen er klar til at lade de gode ingredienser i gurkemeje træde i kraft. Acurmin Plus, en særlig micellær gurkemeje starter på dette tidspunkt.

Naturmedicin / Eksempel 2: Den sure kirsebær helbreder søvnforstyrrelser

Sur kirsebær sund mod søvnforstyrrelser

Enhver, der har bekymringer, udsættes for højt arbejde eller familiestress, har en bevist melatoninmangel, arbejder med kunstigt lys eller har en forstyrret søvnrytme på grund af skiftearbejde, kan drage fordel af de positive virkninger af sure kirsebær. Cherry Plus, det tilsvarende produkt, hvor det sure kirsebær er pakket ind, har i undersøgelser overbevist: “Montmorency sure kirsebær forbedrer ikke kun søvnens varighed, men også søvnkvaliteten. Forskere ved Northumbria University1 var i stand til at vise dette i en undersøgelse. De gav 20 forsøgspersoner enten tærte kirsebærjuice eller placebo i 7 dage. De kunne derefter observere, at testpersonerne ikke kun sov længere med den sure kirsebærjuice, men også sov dybere. ”Et kig på detaljerne viser,

– at søvnvarigheden kunne øges med 40 minutter.

– at forstyrrende korte søvnfaser kunne reduceres med 77 procent.

Yderligere oplysninger om Montmorency kirsebær findes på sur kirsebær.info.

Eksempel 3: Ingefær er en varm allrounder

Ingefær te citron vinter mod kold bronkitis

Listen over anvendelser til ingefær er ekstremt lang. For forkølelse, kvalme, smerter, bronkitis, slidgigt og endda for at understøtte en diæt, er roden, der ligner lidt gurkemejeroden, et naturligt produkt. Lige så bemærkelsesværdig som listen over mulige anvendelser er listen over ingredienser, der spænder fra jern til calcium og kalium til forskellige olier. I modsætning til gurkemeje og sur kirsebær hjælper ingefær også i gør-det-selv-versionen. Ingefærte er lavet udelukkende af ingefær, citron, vand og muligvis sukker.

Billeder: Pixabay.com © (Creative Commons CC0) RitaE / SoFuego / explorerbob / silviarita / StockSnap / dbreen / Ajale

Previous Post
Lav smykker til børn – 11 farverige ideer med instruktioner til smukke halskæder og armbånd
Next Post
Sådan kan du få Heidi Klums drømmefigur og faste ben