15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Et nærmere kig på kokosvand som en trendy drink: Effekt & ernæringsværdier

Kokosvand som en trendy drink ferie-umodne-kokosnødder

Kokosvand, også simpelthen kaldet kokosvand, er en populær drink fra Sydamerika, som også har nydt stor popularitet blandt os europæere de seneste år. Kokosvandet siges at være ekstremt sundt og skal også hjælpe dig med at tabe dig. På grund af sin isotoniske effekt tilbydes den trendy drink i fitnessstudier som et naturligt alternativ til kunstigt fremstillede sportsdrikke. Mere om det Kokosmælk Som en trendy drink kan du finde ud af dens virkninger og de næringsstoffer, den indeholder i artiklen.

Hvad er kokosvand?

kokosvand-effekter-næringsværdier-værd at kende

Kokosvandet er en let grumset væske, der fås direkte fra den umodne, stadig grønne kokos. Så det er ikke til at forveksle med kokosmælk, for hverken udseende eller smag det samme. Da vi ikke sælger grønne kokosnødder i supermarkedet, bør du få kokosvandet i en karton med drikkevarer, den såkaldte Tetra Pak. Du kan finde dem i helsekostbutikker såvel som i velassorterede supermarkeder.

kokosvand-sundt-kokosnødder-grøn-brun

Grønne kokosnødder er de umodne frugter af kokospalmen, der høstes omkring 5 måneder, før de endelig er modne. Fra dette opnås imidlertid ikke kun vandet, men også den hvide, aromatiske papirmasse. En halv liter til næsten en hel liter kokosvand kan fås fra en kokosnød. Den nøjagtige mængde afhænger af frugtens modenhedsgrad. Som regel, jo mere umoden og friskere kokosnødden er, desto mere kokosvand kan der hentes fra den.

kokosvand-effekt-næringsstoffer-produktion

Af Smag af kokosvand betragtes som en overraskelse for mange. Den trendy drink smager ikke som kokosnød, som man kan antage, men har en lidt syrlig, men alligevel sød smag med en mild, til tider sur tone. Ikke desto mindre er den naturlige drink meget forfriskende og kan lejlighedsvis erstatte drikkevand i hverdagen.

Forskelle fra kokosmælk

kokosvandforskel kokosmælk

Selvom kokosvand og kokosmælk lyder ens, er de slet ikke det samme. Mens kokosvandet høstes direkte fra den umodne nød, sker produktionen af ​​mælk i få trin. Først og fremmest er den fedtholdige kokosmælk hentet fra den allerede modne, brune kokos, som vi kender fra vores supermarkeder. Du har dog ikke brug for væsken til dette, men frugtkødet. Kødet pureres først med lidt vand og hældes derefter, så stykker frugtkød skilles fra væsken. I modsætning til kokosvand lugter og smager kokosmælk behageligt af kokos. Men i forhold til vand og klassisk mælk er kokosmælk en rigtig kaloriebombe. Det har et stort fedtindhold, omkring 20 procent. Kokosmælk bruges derfor ofte til fremstilling af forskellige retter, især fra det asiatiske køkken.

Kokosvandseffekter og interessante fakta om kalorier og næringsværdier

kokos-vand-grøn-kokosnødder-drik-sugerør

Vandet i den grønne kokos anses for at være en god energizer. Det virker isotonisk, så forholdet mellem næringsstoffer og væske svarer til menneskeligt blod. Det er derfor, mange atleter rækker ud efter en flaske kokosvand efter deres træning. Det forsyner kroppen med de mineraler, der går tabt under træning, og fungerer samtidig som en god tørstslukker.

Gennem højt kaliumindhold I kokosvand på ca. 600-700 mg pr. 250 ml kan hjertearytmier, såsom arytmier, der er forårsaget af en kaliummangel, forhindres. Desuden bør det sunde vand forbedre kardiopulmonal funktion. Disse virkninger er dog endnu ikke videnskabeligt bekræftet.

Er kokosvandet så virkelig sundt? Svaret er ja, fordi det er værdifuldt foran mange Næringsstoffer og sporstoffer er rig. Forskellige vitaminer som B1, B2 og C samt folsyre, calcium og magnesium er også indeholdt i mirakeldrikken. Kokosvand kan også overbevise med vigtige sporstoffer som zink og jern.

kokosvand-sund-smag-ernæringsværdier

Den trendy drink er også speciel lav i kalorier, ved kun at have omkring 16-20 kalorier pr. 100 ml, kun 40 kalorier til et forfriskende glas kokosvand. Sukker- og fedtindholdet er også lavt, hvorfor kokosvand betragtes som en god sodavand til vægttab.

Ud over alle de værdifulde næringsstoffer, vitaminer og mineraler indeholder vandet i den grønne kokos uden tvivl talrige antioxidanter. Som regel fremmer de hurtig cellegenerering, hvilket kan have en positiv effekt på hud og hår. Selvom disse egenskaber ved kokosvand ikke er videnskabeligt bevist, er mange brugere fuldstændig overbeviste om dem. Da den populære drink kun kan gøre godt, er det værd at prøve det selv.

Kokosvand som en trendy drink til vægttab

Kokosvand trenddrink slankende effekt

Kokosvand har vundet stor popularitet som et godt middel til at tabe sig. Selv mange Hollywood -stjerner sværger til den positive effekt af den trendy drink som et hjælpemiddel til vægttab og drikker regelmæssigt kokosvand. Du bør dog ikke forvente mirakler fra den kaloriefattige drink. Det hjælper ikke med at forbrænde fedt, og det stimulerer heller ikke stofskiftet. Kokosvand tilbyder snarere et fedtfattigt alternativ til sodavand, fordi det er lavt i kalorier. På denne måde kan du nemt spare dig selv for nogle kalorier, men du kan ikke forbrænde dem uden en ekstra kost og motion.

Kokosvandseffekt i sport

kokosvandssport slankende effekt

Kokosvand som en trendy drink tilbyder også et naturligt alternativ til kunstigt skabte, isotoniske drikkevarer, som mange atleter indtager. Økologisk kokosvand er bedst egnet til dette, fordi det ikke indeholder yderligere sødestoffer eller lignende. Mirakeldrikken skal yderligere styrke musklerne og dermed være et godt hjælpemiddel i fitnessøvelser. Det store antal mineraler i det populære fostervand er interessant for både konkurrencedygtige og rekreative atleter. På grund af de betydelige mængder kalium, magnesium og natrium absorberer kroppen de stoffer, der går tabt ved træning, ved hjælp af kokosvand.

Opskrifter med kokosvand som en trendy drink

kokosvand-sunde-opskrifter-smoothies-kokosvand

Kokosvand som en trendy drink bruges også i køkkenet, da det kan bruges som en sund ingrediens i mange forskellige opskrifter. Herunder forfriskende drikkevarer, såsom smoothies og alkoholfrie cocktails. Nedenfor er to gode opskrifter på kokosvanddrik at prøve derhjemme.

Kokosvand smoothie opskrift

kokos-vand-smoothie-sund-vandmelon

Ingredienser:

  • 150 ml naturligt kokosvand
  • 1 banan
  • 100 g vandmelonmasse, udstenet
  • 100 g papaya, skrællet og udstenet

Forberedelse:

Skræl alle frugterne og kom dem i en blender. Hæld derefter kokosvandet over og bland, indtil det har en ensartet konsistens. Du kan nyde smoothien til morgenmad eller som en snack mellem måltiderne.

Opskrift på alkoholfri cocktail med kokosvand

kokos vand cocktail opskrift-tranebærsaft

Ingredienser:

  • 100 ml kokosvand
  • en klemme citronsaft
  • 50 ml tranebærjuice
  • Kokosukker efter smag

Forberedelse:

Bland fostervandet med et stænk citronsaft og tranebærsaften og server i et cocktailglas. Du kan tilføje lidt kokossukker for en sødere smag og en fantastisk kokosnødaroma. Den alkoholfrie cocktail er velegnet til voksne og børn og er bestemt en populær sodavand til en grillfest om sommeren.

Previous Post
Udformning med 2-årige børn-20 ideer med forskellige materialer
Next Post
Ultimate HIIT -træning – øvelser til at opbygge muskler og forbrænde fedt