15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Er jordnøddesmør sundt? – Nyttig information og mange lækre opskrifter på et øjeblik!

Himmelsk lækker, sød og salt og med en utrolig cremet konsistens – det er ikke for ingenting, at jordnøddesmør er et af de mest populære pålæg i verden. Den lækre fløde passer godt til alt fra frugt til chokolade til pasta. Vil du vide, om jordnøddesmør er sundt, og hvad er fordelene for din krop? Så læs videre – du finder svarene på disse og mange andre spørgsmål samt nogle lækre opskrifter at prøve i vores artikel!

Er jordnøddesmør sundt??

hvordan smager jordnøddesmør i ingredienserne til jordnøddesmør

Jordnøddesmørret består kun af nødder, som forarbejdes til en cremet masse sammen med lidt salt, olie og sukker. Det er en glimrende kilde til sunde, umættede fedtstoffer og proteiner, der er godt for dit helbred. Den har dog omkring 600 kalorier pr. 100 gram – så den bør kun indtages med måde. Men hvor meget jordnøddesmør kan du spise om dagen? Den anbefalede portion er 2 spiseskefulde, som indeholder omkring 16 gram fedt, 8 gram protein og 3 gram fiber – nok til at få alle de sundhedsmæssige fordele ved det velsmagende pålæg. Men vidste du, at botanisk set er jordnødder slet ikke nødder? Strengt taget er de bælgfrugter – ligesom ærter, bønner og linser.

Hvor sundt er jordnøddesmør?

Er jordnøddesmør sund kalorieindhold sund kost

  • Jordnøddesmør er godt for hjertet – Jordnøddesmør indeholder en meget høj andel af umættede fedtsyrer, som er meget sunde og gode for hjertet. Det er endda blevet videnskabeligt bevist, at indtagelse af kun 30 gram møtrikspredt om ugen kan reducere risikoen for hjerte -kar -sygdomme betydeligt.
  • Forebyg diabetes – Hvis du spiser 1 spsk jordnøddesmør om dagen, reduceres din risiko for at udvikle diabetes med 20%.
  • Hun er rig på Magnesium og kobber – to mineraler, der regulerer blodsukkerniveauet. Magnesium er også af stor betydning for muskelgendannelse og knoglestruktur.
  • Jordnøddesmør styrker hjernen og nerverne – Det høje magnesiumindhold (180 milligram) og nøddernes antiinflammatoriske egenskaber gør pålægget til den perfekte snack til mental anstrengelse og stressende situationer.

Jordnøddesmør godt til at opbygge muskler. Lavt kulhydrat snacks til vægttab

  • Jordnøddesmør til muskelkramper – Ved 180 milligram pr. 100 gram er den meget rig på kalium – et mineral, der er meget nyttigt for ømme muskler og kramper.
  • En rigtig energileverandør – Som du allerede ved, er jordnøddesmør meget proteinrig og sundt fedt. Det betyder, at det vil give dig nok energi til dine daglige aktiviteter. Så det ville være den perfekte power -morgenmad.
  • Rig på vitamin E., som er kendt for sine antiinflammatoriske egenskaber og er vigtig for forebyggelse af hjerte- og øjensygdomme. Derudover beskytter den huden mod skadelige UV -stråler.

Sådan spiser du jordnøddesmør med lavt kulhydratbrød

  • Sundt og laktosefrit jordnøddesmør – Da pålægget kun består af nødder, er det laktose og glutenfrit. Af denne grund er det den perfekte plantebaserede proteinkilde for alle veganere eller mennesker, der lider af glutenintolerance eller cøliaki.
  • De enkle umættede fedtsyrer i jordnøddesmør gør din hud smidig og glødende.

Forskel mellem jordnøddesmør og jordnøddesmør?

Jordnøddesmør kulhydrater er muskelopbygning møtrik smør er lav kulhydrat

Udover jordnøddesmør kan du også købe jordnøddesmør og peanutcreme på hylderne i supermarkeder, hvilket kan være lidt forvirrende for de fleste. Rent juridisk er der slet ingen forskel mellem de forskellige spreads. Når du køber jordnøddesmør, skal du dog altid være opmærksom på etiketten og ingredienserne – nogle sorter indeholder stadig konserveringsmidler eller tilsat sukker. Jordnøddesmør er derimod fremstillet af 100% jordnødder, og selvom det ikke smager så sødt, er det meget sundere end de fleste typer jordnøddesmør.

Jordnøddesmør kalorier og ingredienser på et øjeblik

Sådan laver du nøddesmør uden sukker Idéer til lave kulhydrater

pr. 100 gram 2 spsk servering – 30 gram Kostfibre: 5,3 gram, 1,7 gram
Brændværdi 626 kcal 190 kcal
fed 49 gram 15 gram
protein 30 gram 9 gram
Kulhydrater: 9,4 gram 2,9 gram
heraf sukkerarter: 9 gram 2,8 gram

Jordnøddesmørkalorier Ingredienser Grøntsagsstænger med dip er kaloriefattige

Selvom jordnøddesmør er en rigtig kaloriebombe med et ret højt fedtindhold, betyder det ikke, at det er usundt. Det er ret nærende og rig på mange vigtige vitaminer og mineraler:

  • E -vitamin: 45% af den anbefalede dagpenge
  • Vitamin B3 (niacin): 67% af den anbefalede dagpenge
  • Vitamin B6: 30% af den anbefalede daglige dosis
  • Folsyre: 18% af den anbefalede daglige dosis
  • Magnesium: 39% af den anbefalede dagpenge
  • Mangan: 73% af den anbefalede dagpenge

Bemærk dog, at disse værdier er baseret på 100 gram jordnøddesmør.

Jordnøddesmørbrød Opskrift Bag lavt kulhydratbananbrød selv

Hvor meget jordnøddesmør kan du spise om dagen??

Desværre, mens jordnøddesmør generelt er sundt, er ikke alle typer skabt ens. Nogle har meget tilsat sukker og indeholder en masse hydrogenerede olier, som, selvom de giver en længere holdbarhed, er blandt de usunde, mættede fedtstoffer. Jordnøddesmøringredienserne bør kun være jordnødder og lidt salt – alt andet betragtes som usundt, og du bør holde dine hænder væk fra det. Derudover er der flere og flere varianter på markedet, der betragtes som “lette” eller “fedtfattige”. Forsigtighed tilrådes også her, for selvom de indeholder den samme mængde kalorier, indeholder de dobbelt så meget sukker. Og svaret på spørgsmålet om, hvor meget jordnøddesmør du skal spise om dagen, er – det må ikke være mere end 2 spsk. Som tidligere nævnt er spredningen særlig fedtrig, og disse to scoops indeholder omkring 200 kalorier, hvilket er rimeligt for en velsmagende og mættende snack.

Kan du give dig lidt jordnøddesmør inden søvn??

Lav dine egne nøddesmør, inden du går i seng

Det er allerede klart, at jordnøddesmør er sundt. Men hvad med snacking om aftenen? 1 tsk lige inden sengetid anbefales endda til dem, der er aktive i sport. Den lækre creme forsyner dine muskler med masser af proteiner og fibre af høj kvalitet, som sikrer, at kroppen fungerer sundt og holder sig i form. Det fremmer muskelopbygning og forhindrer muskelnedbrydning. Desuden understøtter de værdifulde sporstoffer regenerering og forhindrer muskelkramper. En skefuld jordnøddesmør om aftenen forhindrer trang om morgenen, og på denne måde når du langt frem til usund mad eller slik meget sjældnere.

Peanut Butter Fitness Fordele

Ednut smør sundt inden du går i seng Nøddesmør til vægttab

Den lækre nøddespredning scorer særligt godt hos atleter og er den perfekte snack for alle, der sigter mod at opbygge muskler. Det er netop da, at det er af stor betydning at opnå kalorieoverskuddet på en sund måde. Magnesium og arginin er indeholdt i cremen og er gode til ydeevne. Den høje andel af kalium gør også jordnøddesmør godt til at opbygge muskler – det sikrer, at glykogenlagrene genopfyldes efter en anstrengende træning. Det bedste tidspunkt at gøre dette ville være omkring 30 minutter efter din træning. Så hvis du ønsker at få lidt muskler, kan du indarbejde jordnøddesmørret i din kost og indtage 4 til 5 spiseskefulde dagligt.

Tabe dig sundt med jordnøddesmør – er det muligt?

Lav selv jordnøddesmør uden sukkersnacks til vægttab

At nyde jordnøddesmør, mens du taber dig, lyder måske lidt underligt i starten, men det er det ikke.

  • Proteinerne og fibererne af høj kvalitet holder dig mæt i lang tid. Men hvis du vil drage fordel af alle fordelene, er det bedre ikke at kombinere nøddecremen med kortkædede kulhydrater som hvidt brød.
  • Kroppen har brug for meget mere energi til at fordøje proteiner af høj kvalitet, hvilket igen øger fedtforbrændingen.
  • I modsætning til de andre smøremidler, såsom marmelade og honning, er jordnøddesmøret lavt i kulhydrater og er perfekt til en kulhydratfattig kost.

Lav selv lækkert jordnøddesmør – opskrift

Sundt vægttab af kalorier jordnøddesmør nødder er lav -carb egnet

Hvis du vil være 100% sikker på, at jordnøddesmør er sundt, er det bedst at lave det selv. Alt du skal bruge til dette er:

  • 500 gram jordnødder
  • 1 knivspids salt
  • 1-2 spsk olie (solsikke- eller jordnøddeolie)
  • 1 spsk honning eller andet sødemiddel efter eget valg

Og sådan gøres det:

  • Du kan selv bestemme, om du bruger ubrændte eller ristede, usaltede nødder.
  • Hvis de ikke er ristede – fordel jordnødderne på en bageplade beklædt med bagepapir og steg dem ved 150 grader, til de bliver gyldenbrune. Nu og da vender du dem om – jo mørkere de er, jo mere intens smag.
  • Kom nødderne med de resterende ingredienser i en kraftig blender.
  • Hak og purér i flere faser og skrab blandingen af ​​og til sammen med en ske fra siderne af røremaskinen.
  • Om du vil have jordnøddesmørret med en cremet konsistens eller med sprøde stykker afhænger naturligvis af din egen smag.
  • Hæld i et glas og opbevar i køleskabet.

Jordnøddesmør, hvordan man spiser? – Mange lækre opskrifter

Jordnøddesmørkopper med chokoladeopskrifter, nøddesmør er sundt

Jordnøddesmørret er ikke kun ekstremt sundt og nærende, det kan bruges til at tilberede mange lækre retter og desserter. Først og fremmest har vi en opskrift på dig til de verdensberømte “peanut butter cups”.

Ingredienser:

  • 400 gram mælkechokolade
  • 150 gram jordnøddesmør
  • 2 spsk pulveriseret sukker
  • 2 spsk smør
  • en knivspids salt

Forberedelse:

  • Beklæd en muffinform med papirforinger og sæt til side.
  • Hak sødmælkschokolade groft og smelt i et vandbad, omrør lejlighedsvis.
  • Lad det køle af i 5 minutter, fyld det i en sprøjtepose, og fyld halvt muffinkopperne med det. Frys i 15 minutter.
  • Bland jordnøddesmør, pulveriseret sukker, smør og salt godt og hæld det i en anden sprøjtepose. Kom noget af blandingen i midten af ​​muffinkopperne og dæk derefter med den resterende chokolade.
  • Sæt i fryseren i cirka 20-30 minutter og nyd!

Vegansk dejlig fløde lavet af jordnøddesmør med banan

Sunde jordnøddesmøropskrifter til vægttab Vegansk dejlig fløde med bananer

Har du hørt om Nice Cream? Dette er vegansk, kaloriefattig is, der i kombination med jordnøddesmør er sund og smager meget velsmagende.

Ingredienser:

  • 3 modne bananer
  • 4 spsk jordnøddesmør
  • 3 spsk mandel- eller kokosmælk

Og sådan gøres det:

  • Skær bananerne i små stykker og frys i en pose natten over.
  • Kom bananerne og vegetabilsk mælk i en blender og purér dem fint.
  • Tilsæt derefter jordnøddesmørret og bland igen kort.

Sundt og lavt kalorieindhold jordnøddesmørbrød

Jordnøddesmør sundt til vægttab Lavt kulhydratnøddebrød Opskrift

Dette brød er ikke kun hurtigt og let at tilberede, men også meget figurvenligt og lavt kulhydrat med kun 140 kalorier pr. Skive og 3 gram kulhydrater.

Ingredienser:

  • 250 gram jordnøddesmør
  • 3 æg, størrelse L.
  • 1 tsk eddike
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 1 spsk pulver Xucker eller et andet kulhydratfattigt sødemiddel efter eget valg

Forberedelse:

  • Forvarm ovnen til 180 grader og smør en lille bradepande.
  • Kom alle ingredienserne til brødet i en skål og bland med en stavmikser til det er glat.
  • Kom blandingen i bradepanden og bag den i 25-30 minutter.
  • Lad afkøle helt og server først. god appetit!

Lækre jordnøddesmørkiks med Chokoladechips

Nøddesmørkager med chokoladeopskrift med lavt kalorieindhold til vægttab

Chokolade og med en lidt nøddeagtig note – disse småkager er en rigtig godbid for alle chokoladeelskere!

Ingredienser:

  • 150 gram smør, smeltet
  • 130 gram jordnøddesmør
  • 50 gram sukker
  • 130 gram brunt rørsukker
  • 210 gram hvedemel
  • 1 æg, størrelse L.
  • 1/2 tsk bagepulver
  • en knivspids salt
  • 1 tsk vaniljeekstrakt
  • 100 gram chokoladechips

Hvor meget jordnøddesmør om dagen Bager lavt kalorieindhold med cookies

Forberedelse:

  • Kom smør og jordnøddesmør i en skål og bland med en håndmikser.
  • Tilsæt sukker og farin og rør, indtil det er cremet.
  • Rør æg, bagepulver, salt og vaniljeekstrakt i. Bland langsomt melet i og tilsæt til sidst chokoladechips.
  • Fordel kiksene på en bageplade beklædt bageplade og lad hvile i 30 minutter.
  • Forvarm ovnen til 180 grader og bag kiksene i 12 minutter. Lad afkøle og nyd!

Nyd sundt jordnøddesmør-lavt kalorieindhold og figurvenlige opskrifter

Jordnøddesmør med hvad man skal spise sunde snacks til vægttab æble med dip

Efter de lækre dessertopskrifter er der nu et par, der er sundere, men stadig meget velsmagende. Det første forslag er også det enkleste – frugt med jordnøddesmør. Hvilken slags frugt du vælger, er op til dig. Æbler, ferskner og pærer passer perfekt til det, og jordnøddesmør med banan er en af ​​mange atleteres foretrukne snacks! Skær simpelthen frugten i små stykker og drys med jordnøddesmør og nyd uden fortrydelse!

Sundt jordnøddesmør humus

Jordnøddesmør sunde vægttab opskrifter jordnødde humus lav carb diæt

Lækker, rig på proteiner og hurtig at tilberede – humus er den perfekte dukkert til en pigeaften. Uanset om det er med brød, brødstænger eller risvafler til en kaloriefattig variant – det passer simpelthen til alt!

Ingredienser:

  • 1 dåse kikærter
  • 70 gram jordnøddesmør
  • 4 spsk vand
  • 2 spsk olivenolie
  • 3 spsk frisk citronsaft
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk sesam tahini
  • en knivspids salt
  • andre krydderier efter eget valg, for eksempel paprika, spidskommen eller friskhakket persille.

Det er så let at forberede:

  • Kom alle ingredienserne i en blender og purér dem fint. Om nødvendigt – tilsæt 1 spsk mere vand.

Chokolade humus med jordnøddesmør

Chokolade hummus opskrift lavt kalorieindhold sunde snacks til vægttab

Ja, du læste rigtigt – chokolade humus findes, og med kun 120 kalorier pr. Portion er det også ret sundt!

Ingredienser:

  • 1 dåse kikærter
  • 70 gram jordnøddesmør
  • 20 gram honning eller ahornsirup
  • 30 gram kakaopulver
  • 1 tsk vaniljeekstrakt
  • 2 spsk vand
  • en knivspids salt

Forberedelse: 

  • Kom alle ingredienserne i blenderen og purér, indtil du har den ønskede konsistens.
  • Sæt i køleskabet i 30 minutter og nyd!

Nyd sundt og solidt jordnøddesmør med grønkål

Grønkålsopskrifter med jordnøddesmør med lavt kalorieindhold og sunde opskrifter til aftensmad

Vintertid er naturligvis også grønkålstid! Og netop derfor har vi en lækker opskrift på den tyske klassiker med en forskel.

Ingredienser:

  • 300 gram friske grønkålsblade
  • 40 gram jordnøddesmør
  • 250 ml grøntsagsfond
  • 4 spsk olie
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • salt og peber

Jordnøddesmør Risotto Opskrift - Let Kalorieindhold Middag Opskrifter

Forberedelse:

  • Vask grønkålen grundigt og skær den i små stykker.
  • Hak løg og hvidløg og steg på en pande ved medium varme med olien.
  • Tilsæt grønkål og rør godt rundt.
  • Hæld grøntsagsbouillon og krydderierne i gryden og lad det simre i cirka 5 minutter.
  • Rør jordnøddesmørret i og bland det hele godt.
  • Fjern fra varmen og server varm. Ris går meget godt med dette.

Thai opskrift på jordnøddesauce 

Nøddesmør Sauce Opskrift Spis simpelthen Jordnøddesmør Som Spis

Da jordnøddesmør er sundt og alsidigt, er det særlig populært i det asiatiske køkken. Der bruges den til at forfine en lang række retter – fra salater til kylling til pasta. I det følgende har vi en grundopskrift på en ekstremt lækker peanutsauce til dig.

Ingredienser:

  • 120 gram jordnøddesmør
  • 2 spsk frisk limesaft
  • 2 spsk riseddike
  • 2 spsk sojasovs
  • 1 spsk ahornsirup
  • 1 spsk sesamolie
  • 1 tsk sriracha
  • 1 spsk frisk ingefær, groft hakket
  • 2 fed hvidløg, groft hakket
  • 50 ml vand

Forberedelsen er ganske enkel – Læg blot alle ingredienserne i en blender og purér dem fint, og din jordnøddesmørsauce er klar!

Previous Post
Spis bevidst under COVID-19-pandemien
Next Post
HIIT træningsplan – fordele og gode træningsplaner til hjemmet på et øjeblik!