15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvilke grøntsager skal du juice? Her er de bedste grøntsager og deres sunde virkninger

Grøntsagssaft er en god måde at øge vores næringsindtag. Men ikke alle grøntsager er egnede til saftning. Tørre grøntsager som broccoli og søde kartofler kan (og bør!) Blive saftede, men du får ikke så meget saft. Bladgrøntsager, gulerødder, rødbeder og andre vitaminrige muligheder er derimod perfekte til din juicer. Her er de 10 bedste grøntsager til saftning, hvis du leder efter et højt vitamin- og mineraltilskud. Vi fortæller dig også, hvilke grøntsagsjuicer der er bedst at spise med måde, hvis du har visse sundhedsproblemer.

Hvilke grøntsager er egnede til saftning??

Juice grønne bladgrøntsager til en sund start på dagen

1. Grønkål

Grønkål er en meget sund grøntsag med en mild smag, der godt kan kombineres med andre frugter og grøntsager i juice. Denne indfødte superfood er en stor kilde til flere vigtige næringsstoffer, herunder vitamin A, C og K. Råkål er også særligt rig på antioxidanter, herunder beta-caroten. Antioxidanter neutraliserer skadelige molekyler kaldet frie radikaler for at beskytte kroppens celler.

Faktisk har det vist sig, at drikke grønkålssaft øger risikofaktorer for hjertesygdomme, herunder dårligt LDL -kolesterol, reduceret. En undersøgelse af 32 mænd med forhøjet kolesterol viste, at drikke 150 ml grønkålssaft dagligt i tre måneder sænkede LDL-kolesterol med 10% og øgede hjertebeskyttende HDL-kolesterol med 27%.

2. Gulerødder

Gulerodssaft er godt for øjnene

På grund af deres lidt søde smag og imponerende ernæringsprofil er gulerødder den perfekte grøntsag til saftning. De er kaloriefattige og højt indhold af A -vitamin, biotin og kalium. De er også rige på carotenoider, som er plantepigmenter, der fungerer som kraftfulde antioxidanter i kroppen. Disse omfatter beta-caroten, lycopen, alfa-caroten og lutein.

Undersøgelser viser, at indtagelse af fødevarer, der er rige på carotenoider, resulterer i lavere forbrugsniveauer Risiko for degenerative øjensygdomme, hjertesygdomme og visse former for kræft, herunder prostatakræft, forbundet er.

På grund af sin søde smag kan gulerodssaften kombineres godt med andre grøntsags- og frugtsaft såsom citrusfrugter, ingefær og rødbeder.

3. Rødbeder

Rødbeder indeholder relativt store mængder oxalsyre (

Rødbeder imponerer ikke kun med sin jordiske smag og lyse farve, det giver også mange sundhedsmæssige fordele. Knolden er fyldt med mangan, kalium, jern, C -vitamin og folsyre.

Undersøgelser viser, at rødbedesaft naturligt kan sænke blodtrykket og forbedre fysisk og mental ydeevne.

Rødbedesaften smager godt i kombination med appelsinsaft, æblejuice og ingefær.

4. Kål

Lav selv lilla kåljuice

Kål er en sund og lækker grøntsag, der også er let at juice. Den tilhører korsblomstfamilien og er derfor en nær slægtning til broccoli, grønkål, blomkål og rosenkål. Undersøgelser viser, at indtagelse af flere korsblomstret grøntsager med en lavere risiko for diabetes, hjertesygdomme og betændelse forbundet er. Kål er særlig rig på vitamin K og C og indeholder også vigtige mikronæringsstoffer som folsyre, mangan og vitamin B6.

Et glas kåljuice hjælper med halsbrand, gastritis (betændelse i maveslimhinden) og kan endda være smerter for mavesår lindre.

5. spinat

Juice spinat, men nyd det kun 1-2 gange om ugen

Spinat giver smoothies og juicer en mild, frisk smag. Bladgrøntsagerne er rige på vitamin A og C og giver en god dosis antioxidanter som quercetin, kaempferol og lutein.

En undersøgelse af 27 mennesker fandt ud af, at spise spinat i 7 dage reducerede systolisk og diastolisk Sænker blodtrykket markant. Nogle undersøgelser tyder også på, at spinatsaft virker som en antacida og for halsbrand kan hjælpe.

6. Agurk

Grøn juice lavet af agurk er sund

Agurker indeholder meget vand og kan hjælpe dig med at forbedre dit Bevar hydrering, afgørende for fordøjelsessundhed, nyrefunktion, vægtkontrol og fysisk præstation. De er også lavt i kalorier, men højt i kalium, mangan og vitamin K og C. Agurkesaft hjælper for muskelkramper og er også godt for huden.

Du kan læse mere om virkningerne af agurkjuice i denne artikel.

7. schweizisk mangold

saft grøntsager sundt

Swiss chard er relateret til rødbeder, Pak Choy og Co. og er også rig på næringsstoffer som vitamin A og C..

Nogle dyreforsøg tyder på, at schweizisk chard er særligt gavnligt for diabetiker måske. I et 45-dages studie med rotter med høj Blodsukkerniveau Det blev fundet, at tilføjelse af schweizisk chardekstrakt til mad kunne reducere de forhøjede niveauer ved at reducere aktiviteten af ​​de enzymer, der gør det blodsukkerregulerende hormon insulin kontrol, ændret.

Du kan tilføje schweizisk chard i næsten enhver saft, eller bruge den i stedet for de sædvanlige bladgrøntsager som grønkål og spinat. Mangoldsaften smager også meget velsmagende i kombination med selleri, gulerødder, agurker, æbler og appelsiner.

8. Hvedegræs

Hvede græsjuice er sundt

Hvedegræs er hvedeplantens unge græs, som ofte betragtes som en af ​​de mest populære grøntsager til saftning. Det er en sand næringsbombe og giver en betydelig mængde jern, fosfor, magnesium og kobber samt 17 forskellige aminosyrer – byggestenene i proteiner. Indeholder også hvedegræs Klorofyl, et naturligt plantepigment med stærk antiinflammatorisk og kræftbekæmpende Ejendomme. Det siges også at blive brugt ved inflammatorisk tarmsygdom som f.eks Ulcerøs colitis Hjælp.

En undersøgelse af 59 kvinder viste, at tilskud med hvedegræspulver i 10 uger Triglycerid og kolesteroltal betydeligt lavere og Hjertesundhed kan forbedre.

Du kan drikke den rene hvedegræssaft som et lille skud eller tilføje den til en anden grøntsagssaft for at øge dens næringsværdi.

9. Selleri

Sellerisaft er sundt

Selleri har været et populært superfood i nogen tid – og med god grund. Ud over sit høje vandindhold indeholder selleri en god mængde vitamin A, K og C samt antioxidanter som kaempferol, koffeinsyre og ferulinsyre.

Selleriekstrakt siges at forbedre hjertesundheden ved at normalisere blodtryk, triglycerider og kolesteroltal. En dyreforsøg viste også, at visse ingredienser i selleri stærke antiinflammatoriske egenskaber der kan beskytte mod kroniske sygdomme.

Mange mennesker kan lide at drikke sellerisaft lige (500 ml om morgenen på tom mave), men det kan også kombineres med saften af ​​citroner, æbler, ingefær og grønne grøntsager til at lave en velsmagende power -drink.

10. Tomater

Tomatsaft fra friske tomater

Tomater er også en egnet grøntsag til saftning. De er ikke kun kaloriefattige, de indeholder også vigtige næringsstoffer som C -vitamin, kalium og folsyre.

Tomater er også rige på Lycopen, en aktiv ingrediens, der har været forbundet med en lavere risiko for prostatakræft, hjerteanfald og slagtilfælde. At drikke tomatjuice har vist sig at reducere Betændelse, skruer på stofskifte og forbedrer strøm. Tomatsaft er stadig god til det lever, på diabetes, mod forstoppelse og højt blodtryk.

Kombiner saften fra friske tomater med selleri, agurk og persille til en forfriskende, sund saft.

sunde grøntsagssaft fra tomater spinat og gulerødder

Grøntsager, der ikke bør saftes, hvis …

… du har problemer med skjoldbruskkirtlen

Undgå store mængder saft fremstillet af rå korsblomstrede grøntsager som f.eks Kål, broccoli og grønkål. Overdosering kan forstyrre skjoldbruskkirtlen. Personer med skjoldbruskkirtelproblemer bør konsultere deres læge og være mere forsigtige, når de indtager rå korsblomstrede grøntsager. Det er bedst at nyde disse grøntsagssaft en eller to gange om ugen.

Broccolisaft kan forårsage gas og gas

… du har gas

Hvis du puster op efter at have drukket juice, skal du overveje mængden af ​​korsblomstret grøntsager Broccoli, kål, grønkål eller bok choy at reducere. Selvom disse grøntsager er vidunderlige for helbredet, kan de, når de er rå, forårsage gas hos nogle mennesker. Du kan muligvis putte disse grøntsager i saftpresseren, når de er dampet.

grøntsager egnet til saftning af gulerødder og rødbeder

… du har eller har haft nyresten

Oxalater (oxalsyre) findes i bananer, kirsebær, mango, rødbede, Spinat, schweizisk chard osv., kan forårsage oxidativ skade eller danne nyresten, hvis de indtages i store mængder. Et overskud af oxalater kan også påvirke jern- og calciumoptagelse. For de fleste mennesker vil oxalater aldrig være et problem, fordi koncentrationen ikke er så høj. Det er dog altid godt at vide, hvilken grøntsagssaft der kan have hvilken effekt.

Grøntsagssaft, som du ikke bør drikke hver dag

Drik spinatsaft to gange om ugen

spinat indeholder oxalsyre og rå Grønkål indeholder goitrogener. Oxalater findes også i bananer, mangoer, blomkål og mange andre frugter og grøntsager. Goitrogener er rå Korsblomstret grøntsager og i store mængder kan forringe skjoldbruskkirtlens funktion. Nøgleord: store mængder. Inden du fjerner spinat eller grønkål fra dine saftopskrifter, skal du vide, at normale portionsstørrelser af spinat og grønkål er ufarlige for helbredet. Problemer opstår kun, når du indtager store mængder. En eller to gange om ugen er i orden. Veganer skal især være mere opmærksomme på oxalater og goitrogener, da de indtager store mængder frugt og grøntsager.

Moralen i historien er: Mangfoldighed er din ven. De fleste problemer forbundet med saftning af for mange grøntsager opstår kun, når du spiser betydelige mængder af disse grøntsager eller drikker dem som juice hver dag. Hvis du sørger for, at dine måltider og juice er varierede, er det meget usandsynligt, at du vil opleve helbredsproblemer som følge af saftning af grøntsager eller frugter.

Gulerodssaft er godt for øjnene

Previous Post
Lav selv drikkechokolade: desserter som en gaveidé
Next Post
Kalorieindtag yoga: Hvor mange kalorier forbrænder du med de forskellige former for yoga!