15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Fine farvekombinationer til en bestemt atmosfære i haven – 3 farvepaletter til det rigtige humør

smukke farvekombinationer have farvepalet blå gul lilla

Intet har så direkte indflydelse på atmosfæren i en have som smukke farvekombinationer af duftende blomster. Når det kommer til at sammensætte en farvepalet til haveområdet, kan du vælge den efter det havedesign, du ønsker. Hvis du går efter et muntert og indbydende miljø, skal du gå efter blomster og blade i lyse og mellemstore pastelfarver. Hvis du og dine gæster vil opleve en dynamisk atmosfære i haven, skal du vælge en kontrasterende blanding af ildrøde blomster og mørk lilla blade. For en beroligende følelse er det bedst at bruge blomster i fredeligt blå og hvidt til smukke farvekombinationer.

Ikke sikker på, hvor du skal starte? Tag et kig på havebedene herunder i tre tiltalende farvepaletter, der hver især skaber en bestemt stemning for landskabet.

Hvorfor skulle du i første omgang bøvle med en farvepalet?

smukke farvekombinationer have farvepalet blå grøn lyserød gul lilla

Mangfoldigheden i en have kan til tider være overvældende. I stedet for at præsentere smukke farvekombinationer ser haven rodet ud. Hvis du holder dig til et farveskema for beplantningen, får dit udendørs rum et afbalanceret udseende. Det hjælper dig også med at undgå impulskøb til vuggestuen. Det er op til din personlige smag, men en nyttig tommelfingerregel i dette tilfælde ville være at begrænse den til fem forskellige farver. Selvom dette kan virke restriktivt, kan en velafbalanceret plantning harmonisere din haves udseende uden at påvirke planternes mangfoldighed.

Glad og imødekommende

smukke farvekombinationer havefarvepalette hortensiaer

Brug smukke farvekombinationer mellem mellemblå-grøn, lysegrøn, mørk lilla, lys orkidé, klokkeblomst. Oplev Monets have i Giverny med lyserøde, blå, lilla, grønne og bløde gule akvareller. Pastelfarver føles friske og harmoniske i haven. De skifter forsigtigt fra den ene bløde nuance til den næste. Som de første blomster i foråret er pastelfarverne muntre og indbydende. Dette gør dem til et godt valg til at plante indgangen og forhaven.

smukke farvekombinationer have farvepalet blå gul lilla grøn

Smukke farvekombinationer med pastelfarver kan omfatte alle toner i farvehjulet. Tilføjelse af en plante eller to i mættet farve kan forhindre, at farvepaletten ser vasket ud. En mørk lilla flerårig ville være en passende mulighed i dette tilfælde. Fokuserer du på blå og lilla, skaber du smukke farvekombinationer, der skaber en rolig følelse i haven. Denne variant er velegnet til plantning af fortovet.

smukke farvekombinationer have farvepalet blå hvid lilla grøn udstilling sofa

Dette blomsterudstilling i London har en indbydende pastellgrænse, der omgiver et grønt siddeområde. De høje spidser af lyserøde og lyserøde lavendelfingre og pæoner tilbyder smukke farvekombinationer midt i de grønne grænser.

smukke farvekombinationer have farvepalet blå hvid lilla grøn udstilling

Tænk også på stedsegrønne buske. Dette handler om den første farvepalet, der giver dig mulighed for at forbinde farver med haven på en varm måde. Lad os se, hvad den anden palet kan tilbyde os.

Dynamisk og energigivende

smukke farvekombinationer have farvepalet to

I vores andet forslag tilbyder vi dig smukke farvekombinationer af granatæble, mørk lilla, okkergul, stedsegrøn og grågrøn. Kontrasterende juvelfarvede paletter fanger opmærksomhed og skaber iøjnefaldende rammer, der kan ses på stenene. Haver, der bruger disse rige og smukke farvekombinationer, skinner året rundt. Men de er særligt dynamiske i sensommeren og efteråret, når de supplerer de dybt mættede toner af de røde, orange og gule blade af de skiftende træer.

smukke farvekombinationer have farvepalet sten

Haver med smukke farvekombinationer med juvelfarvepaletter drager fordel af nuancer valgt på modsatte sider af farvehjulet, såsom orange og blå eller gul og lilla. Kombinationen af ​​grønne eller blomsterfarvede planter i meget komplementære nuancer adskiller hver farve fra sine naboer. Mørk lilla salvie, blå kattemynte og orange californiske valmuer er blevet plantet i denne kysthave.

smukke farvekombinationer have farvepalet grøn gul lilla rød sø

Billedet herunder viser den samme have, hvilket igen beviser, at det er meget vigtigt at arrangere farverne i haven. Her bemærker vi salvien med gule blomster, der vokser mellem mørk lilla salvie og berberis, hvilket skaber en flot kontrast.

smukke farvekombinationer havefarvepalet ildgul violet kontrast

Her er en anden idé til at opnå smukke farvekombinationer i haven. De slående toner af de flammende orange blomster står i kontrast til de mørke blade.

smukke farvekombinationer have farvepalet gangbro design

Og hvad synes du om dette plantede fortov? Her er det også vigtigt at relatere farver til haven. En rigtig perle blev skabt i havedesignet med en palet af orange og lilla toner.

Fine farvekombinationer i haven for en rolig atmosfære

smukke farvekombinationer have farvepalet rolig atmosfære

Den tredje og sidste farvepalet indeholder fem nuancer, der kan hjælpe med at skabe en rolig atmosfære. Du kan se smukke farvekombinationer af grøn, hvid, mørkeblå og himmelblå. De blå og hvide blomster skaber et landskab, der fremstår roligt. Så du kan se, at de lysere nuancer er blevet foretrukket til denne palet. For bedre at matche farverne med haven, overvej at bruge stedsegrønne planter.

smukke farvekombinationer havefarvepalet hortensiaer blå hvid

Designeren af ​​denne have stolede på en blanding af hortensiaer med hvide og blå blomster, mellemblå veronica, lilla-blå katteurt og hvide roser.

smukke farvekombinationer have farvepalet hortensia blå hvid pool

De blå og hvide blomstrende planter er ideelle til plantning nær poolen. Vælg for eksempel hortensiaer med store hvide eller blå blomster ved at kombinere dem med et hvidt prydgræs. Vandets glatte overflade afspejler himlen, hvilket bringer endnu smukkere farvekombinationer ind i haven.

smukke farvekombinationer have farvepalet hortensia hvid lavendel lilla

Tildeling af farver til haven behøver ikke at være en vanskelig opgave. I haven ovenfor blandes de russiske salviers lavendelblå blomster med hortensiaernes frodige hvide farver og bogtræets stedsegrønne blade. Samtidig bidrager de til den beroligende atmosfære.

Previous Post
Lav selv lyserøde negle – 24 moderne negledesign og tips
Next Post
Enkle yogaøvelser forbedrer intestinal peristaltik og fordøjelse