15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Co je bazén v Azure DevOps?

kloubní bazén.

Může spravovat zdroje a bezpečnost. K této roli obvykle přidáte administrátory, kteří mají oprávnění ke správě fondu agentů, jako je přidávání nebo odstranění agentů, konfigurace schopností a změna nastavení zabezpečení.

Mohou spravovat agenty. Tato role umožňuje uživatelům spravovat agenty v rámci fondu, jako je schvalování požadavků agenta, restartování agentů a nastavení agenta konfigurace agentů.

Může spravovat fondy agentů. Uživatelé s touto rolí mohou vytvářet nebo smazat fondy agentů a také provádět další administrativní úkoly související s fondy agentů.

Může spravovat role fondu agentů. Tato role umožňuje uživatelům spravovat role a oprávnění pro fond agentů, jako je přidání nebo odstranění uživatelů z výše uvedených rolí.

Mohou spravovat a používat tokeny oauth agentů. Uživatelé s touto rolí mohou spravovat tokeny OAuth spojené s fondem agenta, které se používají pro účely autentizace a autorizace.

Může spravovat fondy agentů a jejich agenty. Tato role poskytuje plnou kontrolu nad fondy agentů a jejich agentů, včetně správy nastavení, zabezpečení a oprávnění.

Může spravovat a používat spotřebu cloudu agenta. Uživatelé s touto rolí mohou spravovat a monitorovat využití cloudových zdrojů agentů, jako jsou virtuální stroje nebo kontejnery Azure, používané agenty v bazénu.

Může použít fond agentů. Tato role umožňuje uživatelům používat agenty v fondu agentů pro spuštění úloh se stavbou a uvolňováním.

Může spravovat agent cloud. Uživatelé s touto rolí mohou spravovat a nakonfigurovat cloudové prostředky agenta, jako je vytváření nebo mazání virtuálních strojů nebo kontejnerů pro poskytování agentů.

Může schválit a spravovat žádosti o cloudové zdroje agenta. Tato role umožňuje uživatelům schvalovat nebo odmítnout žádosti o další cloudové zdroje agentů a také spravovat a sledovat jejich použití.

Může spravovat a používat kvóty agentů. Uživatelé s touto rolí mohou nastavit a spravovat kvóty pro počet agentů, které mohou jednotliví uživatelé nebo týmy v rámci fondu agentů použít.

Může spravovat a používat značky fondu agentů. Tato role umožňuje uživatelům spravovat a používat značky spojené s agenty ve fondu agenta, které lze použít pro filtrování a výběr agentů na základě jejich charakteristik.

Může požadovat agenty. Uživatelé s touto rolí mohou požádat o přidání nových agentů do fondu agentů nebo provést změny stávajícím agentům.

Může spravovat fondy agentů a jejich agentů, včetně schválení žádostí agenta. Tato role poskytuje plnou kontrolu nad fondy agentů a jejich agentů, včetně schválení nebo odmítnutí žádostí o další agenty.

Mohou spravovat a používat soukromé agenty. Uživatelé s touto rolí mohou spravovat a používat soukromé agenty, což jsou agenti běžící na vyhrazených strojích nebo virtuálních strojích vlastněných organizací.

Může spravovat a používat cíle nasazení. Tato role umožňuje uživatelům spravovat a používat cíle nasazení v rámci fondu agentů, což jsou servery nebo prostředí, kde jsou prováděny úkoly nasazení.

Tyto role umožňují jemnozrnnou kontrolu nad fondem agentů a jeho agentům a zajišťují, aby správní uživatelé měli příslušná oprávnění pro správu a efektivní využívání zdrojů.

Nyní se přesuneme k některým často kladeným otázkám na fondy nasazení a fondy agentů v Azure DevOps:

1. Co je fond nasazení v Azure DevOps?
Fond nasazení je sada cílových serverů dostupných pro organizaci. Poskytuje způsob, jak spravovat a organizovat cíle nasazení pro definice vydání v projektu.

2. Jaký je rozdíl mezi skupinou nasazení a fondem nasazení?
Skupina nasazení je vrstva nad fondem nasazení, která zpřístupňuje cíle pro uvolnění definic v projektu. Umožňuje vám přiřadit značky skupiny nasazení k cílům na základě jejich charakteristik, jako je prostředí nebo konfigurace.

3. Jak mohu použít fond agentů v Azure DevOps?
Chcete -li používat fond agenta, musíte nakonfigurovat schopnosti agenta. To lze provést navigací na kartu Pools Agent v Azure DevOps, výběrem požadovaného fondu agenta a registrací nových schopností u agenta.

4. Jaký je výchozí fond pro potrubí YAML?
Ve výchozím nastavení bude potrubí YAML používat bazén hostovaný Microsoft a „Ubuntu-Latest“ agenta.

5. Jaký je rozdíl mezi skupinou nasazení a fondem agenta?
Skupina nasazení je seskupení agentů, které lze použít pouze v úloze skupiny nasazení v klasickém vydání potrubí. Na druhou stranu je fond agenta agentů, kteří mohou běžet na cíle nasazení nebo samostatných strojů.

6. Jaký je rozdíl mezi bazénem a skupinou RAID?
Bazén v kontextu nasazení se týká kontejneru agentů nasazení, zatímco skupina RAID je tradiční metodou seskupení disků pro odolnost proti poruchám a výkonnost. Klíčovým rozdílem je, že fond může mít vyšší počet vřeten a větší flexibilitu, pokud jde o počet disků, které může zahrnovat.

7. Jaké jsou role fondu agentů?

Role agenta v Azure DevOps určují oprávnění a úrovně přístupu pro různé uživatele a týmy. Některé z rolí zahrnují:

– Může zobrazit fond: Umožňuje uživatelům zobrazit fond agentů.
– Může spravovat zdroje a zabezpečení: Poskytuje uživatelům oprávnění ke správě zdrojů agenta a nastavení zabezpečení agentů.
– Mohou spravovat agenty: Umožňuje uživatelům spravovat agenty v bazénu.
– Může spravovat fondy agentů: Poskytuje oprávnění k vytváření nebo smazání fondů agentů a provádění dalších administrativních úkolů.
– Může spravovat role fondu agentů: Umožňuje uživatelům spravovat role a oprávnění pro fond agenta.
– Může spravovat a používat tokeny oauth agentů: dává uživatelům možnost spravovat oauth tokeny spojené s fondem agenta.
– Může spravovat fondy agentů a jejich agenty: Poskytuje plnou kontrolu nad fondy agentů a jejich agenty.
– Může spravovat a používat spotřebu cloudu agentů: Umožňuje uživatelům spravovat a sledovat využití agentů cloudových zdrojů.
– Může použít agent fond: dává uživatelům povolení používat agenty v bazénu agentů pro spuštění úloh se stavbou a uvolňováním.
– Může spravovat cloud agenta: Poskytuje oprávnění ke správě a konfiguraci cloudových zdrojů agentů.
– Může schválit a spravovat požadavky na cloudové zdroje agenta: Umožňuje uživatelům schválit nebo odmítnout žádosti o další cloudové zdroje agentů.
– Může spravovat a používat kvóty agentů: dává uživatelům možnost nastavit a spravovat kvóty pro počet agentů v rámci fondu.
– Může spravovat a používat značky fondu agentů: Poskytuje oprávnění ke správě a používání značek spojených s agenty v bazénu.
– Mohou požadovat agenty: Umožňuje uživatelům požadovat nové agenty nebo provést změny stávajících agentů.
– Může spravovat fondy agentů a jejich agentů, včetně schválení žádostí o agentu.
– Může spravovat a používat soukromé agenty: Umožňuje uživatelům spravovat a používat soukromé agenty.
– Může spravovat a používat cíle nasazení: Poskytuje uživatelům povolení ke správě a používání cílů nasazení v rámci fondu agentů.

8. Jak fungují značky skupiny nasazení?
Štítky skupiny nasazení jsou štítky, které přiřadíte k cílům nasazení na základě jejich charakteristik. Tyto značky lze použít pro filtrování a výběr agentů na základě konkrétních kritérií, jako je prostředí, umístění nebo role.

Toto je jen několik z často kladených otázek a odpovědí souvisejících s nasazením bazénů a agentových fondů v Azure DevOps.

Co je bazén v Azure DevOps?

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Co je fond nasazení v Azure DevOps

Fond nasazení je sada cílových serverů dostupných pro organizaci (org-scoped). Když vytvoříte nový fond pro nasazení pro projekty ve vaší organizaci, je pro každý projekt automaticky zajištěna odpovídající skupina nasazení.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaký je rozdíl mezi skupinou nasazení a bazénem v Azure

Skupina nasazení je ve skutečnosti jen dalším seskupováním agentů, podobně jako agentský fond. Hlavní rozdíl skupin nasazení a fondů agentů je místo, kde je lze použít v azurovém potrubí. Skupiny nasazení lze použít pouze v úloze skupiny nasazení v klasickém vydávacím potrubí.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jak mohu použít fond agentů v Azure DevOps

Nakonfigurujte schopnosti agenta V rámci vašeho webového prohlížeče, přejděte na fondy agentů: Vyberte Azure DevOps, Nastavení organizace. Vyberte agentovy fondy.Najděte na kartu Schopnosti: Na kartě Pools Agent vyberte požadovaný fond agenta.Chcete -li zaregistrovat novou schopnost u agenta, zvolte přidat novou schopnost.
V mezipaměti

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaký je výchozí fond pro potrubí Yaml

Ve výchozím nastavení bude potrubí YAML používat fond hostovaný Microsoft a použije agenta „Ubuntu-Latest“.
V mezipaměti

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Co je bazén v nasazení

Na úrovni účtu existuje fond nasazení a je skutečným kontejnerem agentů nasazení (cíle), zatímco skupina nasazení je nad ní vrstva, která tyto cíle zpřístupňuje pro definice vydání v projektu.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaký je rozdíl mezi skupinou nasazení a fondem nasazení

Štítky skupiny nasazení jsou štítky, které přiřazujete k cílům nasazení na základě jejich charakteristik, jako je prostředí, umístění, role nebo konfigurace. Pool agentů jsou sbírky agentů nasazení, které běží na cíle nasazení nebo na samostatných strojích.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaký je rozdíl mezi skupinou s bazénem a RAID

Vyšší počet vřeten: Úložné fondy vám poskytují vyšší počet vřeten, než se můžete dostat z tradiční skupiny RAID. Flexibilita: Tradiční skupina RAID bude maximalizovat na určitém počtu disků versus v úložném fondu, můžete mít ve vašem bazénu stovky disků.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Co jsou role agentů

Bezpečnostní role agentů, na úrovni projektu

Může zobrazit bazén. Obvykle přidáte operátory do této role, které jsou odpovědné za sledování úloh se stavbou a nasazením v tomto fondu. Může si prohlédnout a používat fond při tvorbě potrubí sestavení nebo uvolňování. Může vytvořit a používat fond při tvorbě sestavení nebo uvolnění potrubí.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jak mohu vytvořit fond nasazení v Azure DevOps

Vytváření a konfigurace skupiny nasazení do projektu Azure DevOps vytvořený demo generátorem.Z pod potrubí přejděte na skupiny nasazení.Vyberte Přidat skupinu nasazení.Zadejte název vydání skupiny nasazení a vyberte Vytvořit.Z pod potrubí přejděte na vydání.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Co je to fond agenta

Podobně jako ve skupinách zdrojů, fondy agentů vám pomáhají organizovat a spravovat agenty, které jsou nainstalovány v různých prostředích. Pool agenta distribuují práci mezi všechny členy fondu a snížit přetížení, ke kterému může dojít při použití jediného agenta. Položení agentů se také používají k omezení přístupu ke konkrétním agentům.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaký je výchozí fond agenta pro potrubí Azure DevOps

Pool agenta Azure Pipelines Fond nabízí několik obrázků virtuálních strojů, z nichž si můžete vybrat, z nichž každá včetně široké škály nástrojů a softwaru. Výchozí obrázek agenta pro klasické sestavovací potrubí je Windows-2019 a výchozí obrázek agenta pro potrubí YAML sestavení je ubuntu-latest .

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Co je bazén v cloudu

Síťová architektura

Soukromý fond je plně spravovaný zdroj vytvořený uživatelem v projektu Google Cloud. Soukromé bazény lze vytvářet, aktualizovat a smazat prostřednictvím API, Google Cloud CLI, Google Cloud Console nebo spravované pomocí nástrojů pro zajišťování infrastruktury, jako je Terraform.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Co je uzel Pool vs

Rozdíl mezi uzlem a členem fondu spočívá v tom, že uzel je určen pouze IP adresou zařízení (10.10. 10.10), zatímco označení člena fondu zahrnuje adresu IP a službu (například 192.168. 1.1:80). Primárním rysem uzlů je jejich spojení s zdravotními monitory.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaké jsou tři metody nasazení

Všechny tyto scénáře jsou však organizovány a rozděleny na tři různé metody: moderní, dynamické a tradiční. Každý z nich má více možných scénářů nasazení, které lze použít, takže je nejlepší je projít jeden po druhém.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Co znamená fond ve skupině

Bazén je způsob, jakým testujeme skupinu lidí pomocí jednoho testu. Skupina se někdy nazývá bazén, skupinu sdružování nebo podávání. Tyto skupiny lidí mohou být kohorty, malé skupiny, lusky, týmy, – jakékoli seskupení, které má smysl pro vaši organizaci.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Co je bazén v nájezdu

Úložný fond je sbírka jednoho nebo více jednotek, které lze chránit nájezdem. Různé typy RAID nabízejí různé úrovně ochrany údajů. Obecný seznam typů RAID podporovaných vaší Synology NAS naleznete na výběru typu RAID. Po vytvoření úložného fondu můžete vytvořit jeden nebo více svazků.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaký je rozdíl mezi fondem agentů a frontou agenta

Pool agentů je sbírka agentů. Místo správy každého agenta samostatně uspořádáte agenty do fondů agentů. V TFS jsou bazény rozsazeny na celý server; Takže můžete sdílet fond agentů napříč kolekcí projektů a projektů. Fronta agenta poskytuje přístup k fondu agentů v rámci projektu.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaké jsou dvě úrovně rozsahu pro bazény agentů

Při vytváření fondů agentů existují dvě úrovně rozsahu pro fond agenta: jedna je na úrovni organizace a jedna je na této úrovni projektu.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaké 2 typy potrubí můžete vytvořit v Azure DevOps

Potrubí Azure vyžaduje, aby váš zdrojový kód byl v systému řízení verzí. Azure DevOps podporuje dvě formy řízení verzí – Git a Azure Repos.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Co je to backend bazén

Backend fond je kritickou součástí vyrovnávače zátěže. Backend fond definuje skupinu zdrojů, která bude sloužit provozu pro dané pravidlo vyvažování zátěže. Existují dva způsoby, jak konfigurovat backend fond: IP adresa IP síťového rozhraní (NIC).

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Co znamenají data fondu

Sdružování dat je v podstatě to, jak to zní – kombinování dat pro zlepšení celkové účinnosti. Toto je jinak známé jako data druhé strany. Vzhledem k potřebě rozvíjet lepší vztahy se zákazníky se společnosti nyní dívají nad rámec svých vlastních údajů o zákaznících, aby vytvořily dobře zaoblené pohled.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaký je rozdíl mezi bazénem a klientem

Pool je sada klientů. Aby bylo možné provést transakci (dvě nebo více dotazů), musí být všechny transakce provedeny na sdíleném klientovi. Používání fondu nemůže zaručit poskytnutí stejného klienta.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Co je to fond uzlů Azure

Ve službě Azure Kubernetes (AKS) jsou uzly stejné konfigurace seskupeny do skupin uzlů. Tyto skupiny uzlů obsahují základní virtuální počítače, které provozují vaše aplikace. Počáteční počet uzlů a jejich velikost (SKU) je definován, když vytvoříte klastr AKS, který vytváří skupin systémových uzlů.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaké jsou 4 metody nasazení

V procesu nepřetržitého doručování můžete zvážit více strategií a variací nasazení a variací pro zavádění nových verzí softwaru. Tato část pojednává o nejběžnějších metodách nasazení: vše najednou (nasazení na místě), válcování, neměnné a modré/zelené.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaké jsou čtyři modely 4 nasazení

NIST definuje čtyři modely nasazení cloudu: veřejné mraky, soukromé mraky, komunitní mraky a hybridní mraky. Model nasazení cloudu je definován podle toho, kde sídlí infrastruktura pro nasazení a kdo má kontrolu nad touto infrastrukturou.

[/WPRemark]

Previous Post
¿Está hecho Taurus American??
Next Post
Jaký je nejjednodušší způsob, jak získat zelenou kartu?