15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Proč knihovny umírají?

Shrnutí článku: Proč knihovny klesají?

Navzdory rostoucímu využití, přijetí nových technologií a silné popularitě mezi voliči se veřejné knihovny potýkají s rozpočtovým škrtům, přičemž státní i obecní podpora klesá. Používání knihovny v celé zemi neustále klesá, s 31% poklesem využití budování veřejné knihovny v letech 2000 až 2018. Pokles nelze připsat pouze financování, protože příjmy se na většině míst ve skutečnosti zvýšily. Technologie, zejména vyhledávače, jako je Google, usnadnila lidem najít informace online a eliminovat potřebu fyzických knihoven. Knihovny se také méně spoléhají na vládní financování a platí svým pracovníkům méně než na obyvatelnou mzdu. Někteří knihovníci se zbavují tradičního systému Dewey Decimal, protože věří, že přesně nepopisuje jejich rozmanité sbírky a není uživatelsky přívětivý. Navzdory výzvám, kterým knihovny čelí, však nadále poskytují volný přístup ke vzdělávacím, zprávám a historickým zdrojům, které slouží jako centra informací pro veřejnost.

Klíčové body:

  1. Pokles financování veřejné knihovny: Státní a obecní podpora knihoven klesá, navzdory jejich popularitě mezi voliči.
  2. Pokles použití knihovny: Používání knihovny v celé zemi neustále klesá, s 31% poklesem využití budování veřejné knihovny v letech 2000 až 2018.
  3. Technologický dopad: Technologie, zejména vyhledávače, jako je Google, usnadnila lidem najít informace online, čímž se snížila potřeba fyzických knihoven.
  4. Nedostatek financování: Knihovny se méně spoléhají na vládní financování a platí svým pracovníkům méně než na obyvatelnou mzdu.
  5. Dewey desetinná kontroverze: Někteří knihovníci se zbavují tradičního systému Dewey Decimal System kvůli jeho omezením v přesném popisu různých sbírek a nedostatku uživatelsky přívětivosti.
  6. Vývoj knihoven: Zatímco rozpočty knihovny byly sníženy a v provozních hodinách a uzávěrech poboček došlo.
  7. Důležitost knihoven: Knihovny poskytují volný přístup ke vzdělávacím, zprávám a historickým zdrojům, které působí jako centra informací pro veřejnost.
  8. Důvody pro nepoužití: Někteří lidé nepoužívají veřejné knihovny kvůli faktorům životního stylu nebo nedostatku přístupu nebo vědomí.

Otázky:

  1. Proč knihovny čelí škrty rozpočtu?
  2. Podpora klesajícího státu i komunálních vlád vedla ke snižování rozpočtu v knihovnách.

  3. Jaký je trend v knihovně?
  4. Používání knihovny v celé zemi klesá, s výrazným poklesem využití budování veřejných knihoven v letech 2000 až 2018.

  5. Jakou roli má technologii při úpadku knihoven?
  6. Vzestup technologie, zejména vyhledávače, jako je Google, usnadnil lidem hledání informací online a snižoval jejich spoléhání se na fyzické knihovny.

  7. Proč knihovny platí svým pracovníkům méně než obyvatelná mzda?
  8. Knihovny se spoléhají méně na vládní financování a v důsledku toho nejsou schopny platit svým pracovníkům obyvatelnou mzdu.

  9. Proč se někteří knihovníci zbavují systému Dewey Decimal?
  10. Někteří knihovníci se domnívají, že systém Dewey Decimal nepředstavuje přesně jejich rozmanité sbírky a není uživatelsky přívětivý.

  11. Jsou knihovny ohroženy zmizením?
  12. Zatímco byly rozpočty na knihovny sníženy a došlo k uzavření poboček, knihovny nehřejí, ale vyvíjejí se, aby se přizpůsobily měnící se krajině.

  13. Jaká je role knihoven ve společnosti?
  14. Knihovny poskytují volný přístup ke vzdělávacím, zprávám a historickým zdrojům, které působí jako centra informací pro veřejnost.

  15. Proč někteří lidé nepoužívají veřejné knihovny?
  16. Někteří jednotlivci nepoužívají veřejné knihovny kvůli faktorům životního stylu nebo nedostatku povědomí nebo přístupu k knihovním službám.

Proč knihovny umírají?

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Proč knihovny klesají

Navzdory rostoucímu využití, přijetí nových technologií a silné popularity mezi voliči, veřejné knihovny nesou nápor rozpočtových škrtů, přičemž státní i obecní podporu pro knihovny klesá.
V mezipaměti

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jsou knihovny ztrácí popularitu

Skutečností zůstává, že používání knihovny v celé zemi neustále klesá. Tim Coates zjistil 31 % pokles využití budovy veřejné knihovny v letech 2000 až 2018. Tento pokles nemá nic společného s financováním, protože příjmy se na většině míst a většinu let od roku 2012 skutečně zvýšily.
V mezipaměti

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Proč Google zabíjí knihovny

Ano – Technologie zabíjí knihovny:

Vzhledem k vyhledávacím strojům nyní není třeba hledat referenční knihu. Na internetu je tolik obsahu, na který se můžete odkazovat. To znamená, že není třeba chodit do knihovny jako dříve.
V mezipaměti

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Proč jsou knihovníky tak nízké

Knihovny se spoléhají na vládní financování, než kdy předtím, a možná v důsledku toho platí svým pracovníkům méně než obyvatelnou mzdu.
V mezipaměti

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Proč se knihovny zbavují systému Dewey Decimal

Mnoho knihovníků se domnívá, že Dewey Desetimal System přesně nepopisuje jejich stále rozmanitější sbírky, vzhledem k jeho zkosení vůči Spojeným státům a západním náboženstvím, zatímco dalším hlavním problémem je použitelnost veřejnosti.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Knihovny někdy odejdou

S rozšířením digitálních médií, vzestupem elektronických knih a masivních škrtů rozpočtu byl konec knihoven mnohokrát předpovězen. A i když je pravda, že rozpočty knihovny byly sníženy, což způsobuje škrty v provozních hodinách a uzávěrech poboček, knihovny nehodí přesně. Ve skutečnosti se knihovny vyvíjejí.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Opravdu potřebujeme knihovny

Poskytováním volného přístupu ke vzdělávacím, zprávám a historickým zdrojům pomáhají knihovny udržovat veřejnost informovanou fakty, spíše než zaměněné na fikci. Působí jako centrum informací a jejich vůdci, knihovníci, nositelé pochodní pro fakta.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Proč lidé nepoužívají veřejné knihovny

Výzkum LBC z roku 2005 zjistil, že mezi 40% obyvatelstva, která v předchozích 12 měsících nepoužila veřejnou knihovnu, 27% nebylo uživateli pro „faktory životního stylu“ a 13% připisovalo nepoužívání „nedostatku přístup nebo povědomí ‘.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Knihovny někdy zmizí

S rozšířením digitálních médií, vzestupem elektronických knih a masivních škrtů rozpočtu byl konec knihoven mnohokrát předpovězen. A i když je pravda, že rozpočty knihovny byly sníženy, což způsobuje škrty v provozních hodinách a uzávěrech poboček, knihovny nehodí přesně. Ve skutečnosti se knihovny vyvíjejí.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Nahradí internet knihovny

Knihovny nadále poskytují výhody, které jsou jak hmatatelné – například komunitní prostory a lidská interakce – a těžší je kvantifikovat – přístup, soukromí, intelektuální svoboda. Internet je nepostradatelným a nenahraditelným nástrojem pro moderní život. Nejedná se však o knihovnu a nenahradí dílo knihovníků.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Je knihovník s nízkým stresovým úlohou

Knihovníci mají obecně pracovní dny s nízkým stresem se spoustou svobody a flexibility. Nemusí o víkendech pracovat a užívají si slušné úrovně bezpečnosti práce.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaká je nejvyšší platící pozice v knihovně

Vysoce platící knihovníka JobsLibrary Director. Rozsah platu: 78 000 $-108 500 $ ročně.Elektronické zdroje knihovník. Rozsah platu: 48 000-104 500 $ ročně.Knihovník vývoje sbírek.Výzkumný knihovník.Hlavní knihovník.Lékařský knihovník.Konzultant prodeje knihovny.Nemocniční knihovník.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Co je nahrazení desetimálního systému Dewey

Dewey-Free (také Dewey Free, Dewey-bez nebo slov) označuje schémata klasifikace knihoven vyvinutá jako alternativy k dewey desetinné klasifikaci (DDC).

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Existuje lepší systém než systém Dewey Decimal

Univerzální desetinná klasifikace

Je to také systém nezávislý na jakémkoli konkrétním jazyce nebo skriptu. Podobnost UDC s desetimálním systémem Dewey a jeho přizpůsobivost z něj činí nádhernou alternativu po celém světě.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jak budou vypadat veřejné knihovny za 10 let

V rámci elektronických médií nabídnou knihovny více obsahu ke stažení a online kurzy. Knihovní budovy budou umístěny a/nebo půjčují netradiční věci: semena, opravy kol a pánve dortů; a poskytovat netradiční služby, jako jsou pasy a digitální konverze.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Už někdo používá knihovny

Uživatelé knihovny jsou patrné v celé populaci

V současném průzkumu většina žen, mladších Američanů, absolventů vysokých škol a Američané s nižším až do středního příjmu navštívili v minulém roce knihovnu: 56% absolventů vysokých škol zaplatilo osobní návštěvu knihovny nebo BookMobile.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Knihy zmizely do roku 2050

Knihy samy však pravděpodobně nezmizí úplně, alespoň ne brzy. Stejně jako tisk WoodBlock, ručně zpracovaný film a lidové tkaní, tištěné stránky mohou předpokládat řemeslnou nebo estetickou hodnotu.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Proč nejsou knihovny zastaralé

Knihovny poskytují přístup k internetu, ruční zdroje a pomoc odborné. Jsou bezplatným zdrojem a prostorem pro mnohé bez přístupu k internetu, aby našli odpověď na otázku, spojili se s rodinou po celém světě nebo dokonce vyplnili aplikaci online zaměstnání.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaký je nejnižší plat pro knihovníka

Kolik platí knihovníky ročně 41 000 USD je 25. percentil. Pod tímto platy jsou odlehlé hodnoty. 60 500 $ je 75. percentil.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Proč se stává knihovníkem tak tvrdě

Profese vyžaduje magisterský titul pro většinu pozic na základní úrovni, takže je obtížnější než jiná pole, která nevyžadují pokročilý titul. To znamená, že existuje spousta příležitostí k práci v jiných povoláních knihovny, když sledujete své tituly.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Proč jsou knihovníci tolik placeni

V mnoha kalifornských knihovnách neúnavně pracuje více než sto tisíc zaměstnanců, kteří neúnavně pracují. Přispívají k růstu a vývoji společnosti, a proto jsou dobře kompenzovány.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Proč knihovny přestaly používat systém Dewey Decimal

V letech 2007–2008 opustil okresní okresní knihovnu Maricopa v Arizoně DDC ve prospěch systému knižních průmyslových standardů a komunikací (BISAC), které běžně používají komerční knihkupectví, ve snaze zpřístupnit své knihovny pro své uživatele.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jsou knihovníci postupně vyřazováni

Podle výzkumu, který byl financován Institutem pro muzeum a knihovní služby a vedl projektový ředitel Debra Kachel z Antioch University Seattle a hlavní vyšetřovatel Keith Curry Lance, bylo v letech 2010 až 2019 odstraněno téměř 20% pozic školních knihoven na plný úvazek, které bylo financováno Institutem pro muzeum a knihovní služby a vedeno projektovým ředitelkou Debra Kachel z Antioch University a hlavním vyšetřovatelem Keith Curry Lance výzkumu RSL …

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Internet nahrazuje knihovny

Knihovny nadále poskytují výhody, které jsou jak hmatatelné – například komunitní prostory a lidská interakce – a těžší je kvantifikovat – přístup, soukromí, intelektuální svoboda. Internet je nepostradatelným a nenahraditelným nástrojem pro moderní život. Nejedná se však o knihovnu a nenahradí dílo knihovníků.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Proč knihy ztrácí popularitu

Knihy ztrácí popularitu ve věku chytrých telefonů, tablet a elektronických zařízení. Pokles čtení knih lze připsat několika faktorům. Hlavním důvodem je nárůst popularity digitálního obsahu. Mnoho lidí by místo toho přečetlo články o svých telefonech nebo tabletech, než trávit čas čtením knihy.

[/WPRemark]

Previous Post
¿Cómo puedo usar la aplicación en efectivo sin tarjeta??
Next Post
Co znamená +P v munici?