15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vandspil i haven – designideer med en dam og havefontæne

Ideer åkander høje planter træmøbler havesti

Vandspil i haven At have er bestemt en af ​​mange gartners drømme. Dammen kan blive et markant midtpunkt i din havesammensætning, da den uden tvivl hurtigt vil tiltrække opmærksomhed. Dog skal der udvises forsigtighed ved udsmykning af disse steder, fordi der skal skabes visse betingelser for, at plantearterne og blomsterne omkring dem kan trives. Planter som iris eller iris, også kendt som iris, eller bergenia eller wortwort, vandelskende rosesorter, spiller en uvurderlig rolle i udsmykningen af ​​sådanne fugtige steder i haven. Et vandsystem er altid organisk indskrevet i den omgivende natur og skaber harmoni og skønhed i det udendørs område, det bringer din have til live. Hvis du beslutter dig for at designe en vandhave, vil du aldrig fortryde det! Det er virkelig det værd!

Vandspil i haven – hvordan man designer en vandhave?

Have naturligt look klassiske designideer planter

Jorden omkring det naturlige vandsystem er praktisk talt altid våd og sumpet. Der kan dyrkes typiske kystplanter. De vil helt sikkert klare sig rigtig godt der. Hvis du placerer et lysthus eller en bænk omkring din dam eller pool, kan du oprette et lille afslapningsområde der. Du kan dekorere dem med klatreplanter og på den måde skabe et vidunderligt sted at slappe af. Hvis dit vandsystem kun er i udkanten af ​​haven, kan du sætte liv i atmosfæren i den indre gård med en bue eller et hegn dekoreret med klatreplanter. Blomster- og plantearter som clematis eller clematis, humle, vilde vinstokke – planter, søde ærter eller flade ærter, nasturtiums og andre ser meget interessante og slående ud. For yderligere at dekorere dette fugtige hjørne kan du plante flerårige stauder og prydbuske her. For at fuldføre det eksterne layout kan du også tilføje smukke blomstrende buske til hegnet, for eksempel snebold, rørbuske (Philadelphus), tjørn.

Vandfunktioner i haven – opdel området omkring poolen i zoner

Haveideer vandfald høje græs sten småsten

Området omkring poolen kan opdeles i tre zoner afhængigt af fugtighedsgraden:

 1. Våd zone – lavt vand på bredden, 10-40 cm dybt

 2. Fugtigt område nær vand.

 3. Tørt område med normal havejord egnet til træer og flerårige urteagtige planter.

Vandelementer i haven – planlæg placeringen af ​​stierne på forhånd

Vandfald Holzweg kreativ idé havedesign eksempler ideer

Ved design af Vandspil i haven  du skal også planlægge placeringen af ​​stierne på forhånd. Det er nødvendigt at beregne den bekvemme og praktiske tilgang til vandpuljen. Denne fantastiske krog kræver også korrekt plantevalg under hensyntagen til de våde forhold. Vil du opnå et romantisk look der? Intet problem! Derefter kan du placere forskellige vandglade planter i krukker og kurve omkring dit vandsystem. Det giver hele dit udendørs område et særligt præg, ikke sandt? På dammen, i den fugtige jord, trives sumproserne fantastisk. De laver fremragende buer. Poolens vandoverflade afspejler planternes smukke former og deres lyse farver. Så du kan nyde et vidunderligt billede ved vandet hver dag. Sumproserne blomstrer inden for 6 uger og spreder deres fine duft i haven. Blomsterrøret (Canna) blomstrer ved siden af ​​dem i gule og orange farver og skaber et uforglemmeligt billede med sine store blade.

Hvis der er et vandfald i haven, bliver vandet særligt bemærkelsesværdigt. Hvad angår vegetationen her, hvor dybden af ​​vandlaget kan være op til 5 cm, kan vi anbefale følgende plantetyper: vandis, verbena, bregner og meget mere.

Vandtræk i haven – planter skaber et naturligt udseende

opret teglstenskantliljehøje urteagtige småsten

 Cirka væk fra vandsystemet kan du have følgende plantetyper: gåsskæg (aruncus), rabarber, primulaer, bregner.

Hostaen trives vidunderligt i våde, fugtige jordarter. For en imponerende sammensætning kan du dog have planter med forskellige blomstringstider, såsom spurve, engspyd (Filipendula), dagliljer, pelargoner og andre. De pragtfulde spurve, vandiriser og andre gør et smukt skue, når deres farverige og smukke blomster reflekteres i vandet.

 Planter på banken

Planter med et naturligt look omgiver det klassiske udseende af græsplænen

Med dyrkning af planterne i den næste zone afsluttes normalt udformningen af ​​flodzonen. Hvert forår er der masser af lyse gyldne gule blomster, herunder den almindelige marskblomst. Efter at de farverige primulaer blomstrer om sommeren, tilføjes iriserne, marsh calla, bregner og rabarber for at skabe et unikt vandhave -look.

Planterne i havens fugtige områder kræver mere pleje. I vækstsæsonen er det nødvendigt at sikre konstant fugt i jorden. I tørkeperioder, hvor substratet tørrer hurtigt, skal planterne vandes grundigt.

havedam og have springvand

Have springvand høje træer sten kant fisk planter

Vandspil i haven – vandfald

Opret en vandhave. Opdel planter i zoner. Vandfald

Havesti lavet af brosten

Belægningssten havedam to metalstole havestensbelægningssten

Have springvand lavet af sten

Plant havens springvand inklusive oprettelsen af ​​en betondam

Opret en kolonihave – hyggeligt siddeområde og havedam

Havedam vælger ideer til vandplanter

Vandfald giver forfriskning i de varme sommerdage

Havebelægningssten grussti pergola grillpejs

Eksotiske fliser vælger designideer

Have springvand havedam planter vandlilje hækplanter

Naturligt udseende stenkant havestier planter tips tricks

Havesten fiskeplanter pleje tips ideer vandfald

Haveideer eksempler på store vandplanter åkander

Vandfaldsideer huser eksotisk lille baggård

skabe klassisk idé design lanterne naturligt look

Klassisk design af vandfald Grundlæggende dørprincipper

Opret havedam haveskur stauder stedsegrønne

Have dam åkande vand funktioner i haven højt græs

Previous Post
Vejledning til øjenmake-up: Tips til makeup til et festlook
Next Post
Hold dine ben i form med Pilates -øvelser – stjernernes træning