15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Kreativt havedesign med vand – information og tips

Have design med vand mini-dam-balje-terrasse-beplantning

Vand er et attraktivt og populært designelement i haven, fordi det virker afslappende og er iøjnefaldende. Mens damme og springvand især prydede adskillige ejendomme for et par år siden, er mulighederne meget mere forskellige i dag. Disse spænder fra lige vandfald til minidamme i vægkar og tønder til naturlige pools, der kombinerer en dams naturlighed med enkelheden i en swimmingpool. Hvad er vigtigt for havedesign med vand, og hvilke kreative ideer er der?

Havedesign med vand – varianter til udendørs vandsystemer

Have design med vand-dam-kaskade-natursten plader

Bortset fra det materiale, du skal bruge til at bygge dammen, vandfunktionen eller poolen, er forsyning af vand et vigtigt spørgsmål at se nærmere på. Dette er ikke kun nødvendigt for den første påfyldning, men også for påfyldning, fordi vandstanden vil falde over tid på grund af solstråling og vind. Der er et udvalg af forskellige udendørs vandsystemer, som mange haveejere allerede har installeret, eller som kan eftermonteres til dette.

Regntønde

havedesign-vandforsyning-vand-numse-plastik-vin-tønde-optik

En meget bekvem og billig måde at forsyne haven med vand på er at opsætte en regntønde. Dette fanger vandet fra regnerenden, som ikke ledes ind i kloaksystemet, og som du i stedet kan fjerne fra beholderen med en vandkande eller en pumpe. Jo større din have eller flere liter dit vanddesign har brug for, jo større bør tønderen være. Alternativt kan der eksempelvis opsættes flere regnvandsopbevaringstanke på to sider af huset.

Fordele:

+ billig vandforsyning

+ relativt billigt at købe

+ Dekorative modeller fås f.eks. I en trætønde eller springvand

Ulempe:

– begrænset vandlagring

– En skyggefuld placering anbefales, ellers er risikoen for fordampning relativt høj

– skal tømmes inden vinteren

– Alger og bakteriedannelse mulig

cisterne

landskabspleje-vand-forsyning-cisterne-regnvand

I princippet er det en permanent installeret variant af regntønderen, som er lavet af beton eller plastik, er begravet i jorden, og som nedløbsrøret af regnerenden også er forbundet med. Cisterner kan dog opsamle betydeligt mere vand og er derfor meget velegnede til store ejendomme og vandstrukturer. Du kan også bruge dette til vandforsyningen i huset (f.eks. Til skylning af toilettet).

Fordele:

+ Billig forsyning ved opsamling af regnvand

+ Relativt rent vand takket være et specielt filtersystem på nedløbsrøret eller direkte på cisternen

+ store vandtanke muligt

+ ingen bakterier eller algedannelse, fordi cisternen er installeret i den kølige jord

+ derfor er ingen frostbeskyttelse nødvendig

Ulempe:

– Der skal graves et hul til installation

– Betoncisterne skal sættes ved hjælp af en kran

– Afhængigt af modellen, ganske høje anskaffelsesomkostninger

– Der kræves en pumpe til pumpning af vand

vandhane

Havedesign med vand-vandhane-vand-forbindelse-have

68654776 © Maria Sbytova Fotolia.com

Den nemmeste måde at vande en have på eller fylde en dam er at levere vand via en ekstern armatur, som du kan tilslutte en kommercielt tilgængelig slange ved hjælp af en passende adapter. Hvis en endnu ikke er tilgængelig, er det muligt at eftermontere en hane, der er tilgængelig til forskellige vægtykkelser. Du skal dog bemærke, at frostsikring skal garanteres om vinteren for at forhindre skader på brugsvandsanlægget. På den ene side er dette muligt ved at tømme vandrøret og armaturet. På den anden side er moderne udendørs fittings allerede frostsikre takket være en ventil placeret inde i huset. Forhandler som denne tilbyde disse som holdbare modeller i rustfrit stål, der er korrosionsbestandige og yderst modstandsdygtige. Det er derfor også uproblematisk, hvis man vil fylde et stort bassin med flere 1.000 liter, og vandet skal løbe kontinuerligt i lang tid. Der findes forskellige designs, fra klassiske varianter til nostalgiske drageformer til moderne fritstående modeller, så den udvendige beslag matcher bygningens udseende.

Fordele:

+ ubegrænset vand til rådighed til enhver tid

+ meget hurtig og bekvem fjernelse

+ meget rent vand

Ulempe:

– høje omkostninger, når store mængder trækkes tilbage

– Hanen skal lukkes om efteråret, hvis den ikke har frostsikring

– Om nødvendigt skal beslaget først installeres

Havedesign med vand – fra miniaturedamme til vandelementer og naturlige pools

havedesign-vand-mini-dam-alets-vin tønde-mose planter

En gammel træfad tilbyder mange designmuligheder, hvoraf den ene er brugen som en miniaturedam. For at sikre, at den er hundrede procent lufttæt, er det tilrådeligt at lægge en damforing i den eller en passende plastbeholder i tønden. Placer derefter sten i forskellige højder på jorden for at placere vandplanterne på dem. Flydende planter som vandhyacinter, frøbid eller muslingeblomster er også meget velegnede til sådanne minidamme. Du kan også implementere denne designmulighed med en ren mørtelskovl, tønde eller anden beholder.

Have design med vand – vand funktion

Moderne vandfald i rustfrit stål i haven

109806736 © ThomBal Fotolia.com

Ud over det klassiske springvand eller den naturlige variant med en stor kildesten er der også meget moderne og individuelle vandelementer i haven i dag. Søjler eller vægge, der på et tidspunkt har en tud, hvorigennem vandet løber ned i et bassin, virker meget puristiske. Denne designmulighed er for eksempel velegnet på en terrasse, på husets væg, i forhaven eller mellem to gabioner som en usædvanlig ejendomsafgrænsning. Du kan enten selv designe vandfunktionen med et vandfaldselement, som du vægger ind, eller købe det som et færdigt element.

Naturlig pool

Have design med vand svømning dam-naturlige pool-bank planter

I løbet af de sidste par år er fusion af pool og dam blevet meget populær blandt haveejere. Den såkaldte svømmedam tilbyder badeglæde gennem klart vand og er samtidig et naturparadis med mange planter, som er smukt at se på og byder på masser af afslapning. Den såkaldte filter- eller regenereringszone, der primært består af flere lag grus af forskellige kornstørrelser og vandplanter, er vigtig i den naturlige pool. Teknologien, der filtrerer urenhederne fra vandet, er også placeret der. Afhængig af ejendommens størrelse og præferencer kan svømmedammen enten integreres naturligt i haven eller a have en lige form, hvilket får det til at ligne endnu en pool. Det er også muligt at bruge det til at opfange den skrå ejendom. Til dette formål mures alle de udvendige områder f.eks. Med betonblokke. Placeringen af ​​den naturlige pool i haven er meget varierende, da den kan forbindes direkte til en terrasse eller i et mere afsondret hjørne af ejendommen, hvor du kan oprette en oase af ro med et solterrasse og måske en sauna og boblebad.

Previous Post
Fletning af hår – enkel tutorial til begyndere
Next Post
Yoga mod menstruationssmerter: Disse 6 yogaøvelser hjælper!