15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Med disse midler kan du rengøre terrassepladerne hurtigt og forsigtigt!

Patioplader rengøres forsigtigt efter vinteren

Med de første solstråler er det tid til at piske dine egne fire vægge op, så de skinner i en ny pragt. Udendørsområdet, hvor du bruger mere tid om sommeren, fortjener også at blive frisket op og rengjort efter de kolde måneder. For at gøre det komfortable og smukke sted i det fri indbydende og hyggeligt igen, skal du først rengøre terrassepladerne. I dagens artikel lærer du, hvordan du kan rengøre terrassepladerne så skånsomt som muligt uden at bruge kemiske rengøringsmidler.

Rengøring af terrassefliser – ubesværet og miljøvenligt med skånsomme husholdningsmidler

terrassefliser, selvfølgelig, rengøringsværktøj, spande, handsker

Hen over vinteren samler mos og alger sig på terrassepladerne, som skal fjernes. Jo længere panelerne er dækket med det, desto større er risikoen for, at de lækker igennem og bliver beskadiget som følge heraf. Af hensyn til miljøet er det tilrådeligt at bruge skånsomme hjemmemidler. At holde fingrene væk fra kemiske rengøringsmidler forhindrer også, at toksiner vaskes i jorden og sengene og forurener dem.

Rengøring af terrassefliser – vælg rengøringsmetoder afhængigt af materialet

terrasseplader rene mekaniske midler naturligt uden forberedelser

Ofte stoler du på vandstrålens kraft og bruger en højtryksrenser til at rengøre terrassepladerne. Denne metode ville ikke være egnet til alle overflader. Denne rengøringsenhed bør endda helt undværes, hvis panelerne er belagt. Ellers kan belægningen blive ridset eller endda slidt af.

haveslange hjem retsmidler natursten rengøring terrasse plader

Inden der bruges en skånsom metode med hjemmemekanismer til rengøring af terrassefliser, skal snavs først fejes af med en kost, og terrassen skal skylles af med haveslangen. Hvis der er madpletter og anden grov snavs på terrassen, kan du fjerne dem med varmt vand og lidt opvaskemiddel. På den anden side kan du drysse fedtstænk fra grillen med babypulver og lade det trække i et døgn. Fedtet absorberes i pulveret og kan derefter fejes op. Nu kan hjemmemedicinerne til rengøring af terrassefliser bruges.

Rengør terrasseplader i beton

beton terrasseplader rengøring sand højtryksrenser

Betonterrassen skal altid behandles med lidt vand, fordi dette materiale er meget absorberende. Du kan fjerne grov snavs ved hjælp af skarpkantede sand fjernes fra terrassepladerne. Spred en lille spand ud over terrassen og fej sandet. Smuds fjernes, og overfladen poleres på samme tid.

terrasse beton terrasse plader rengøring sand børste

Hvis pletterne er genstridige, kan du bruge højtryksrenseren til at afhjælpe situationen. Du bør arbejde med et tilbehør, så pladerne ikke går i stykker. Det er bedst at tætne samlingerne med belægningsmørtel, så de ikke vaskes ud. En anden fordel ved mørtel er, at det forhindrer ukrudt i at vokse igen.

Rengøring af træterrasser – brug miljøvenlig mos- og algefjerner

Rengør terrasseplader med en højtryksrenser

Et grønt lag af mos og alger kan ofte observeres, især på træterrasser. Dem, der ønsker at rengøre træterrassen, kan bruge de afprøvede husholdningsmidler soda adgang. Du kan lave en hjemmelavet rengøringsmiddel fra sodavand og majsstivelse. Til sodastivelsesbehandlingen skal du først blande 3-4 spiseskefulde majsstivelse med lidt lunkent vand for at danne en pasta. Kom derefter pastaen med 5 liter lunkent vand i en stor gryde og tilsæt 100 g sodavand.

Rengør terrasseplader med sodavand

Rengøring af terrasseplader med sodavand er miljøvenligt

Kog væsken op. Den skal have en grødet konsistens. Påfør den stadig varme frugtkød på træterrassen med en svamp og lad den virke i 4-5 timer. Fjern sodavandblandingen med en børste og skyl grundigt. Lad panelerne tørre, og om nødvendigt belægge dem med træolie. Behandling med kun sodavand er hurtigere, men lige så effektiv. Træterrassepladerne drysses med sodavand og skylles af med en haveslange efter en times eksponering.

Rene terrasseplader i sten

rengøring og forsegling af terrasseplader hjemmemekanismer plantning af sten

Til stenplader kan du roligt bruge hjemmelavet sodavand og majsstivelsesrens ved at tilføje blandingen for en endnu stærkere effekt Kaliumpermanganat at tilføje. Der skal udvises forsigtighed ved dosering af oxidationsmidlet. I ti liter vand bør det ikke være mere end 15 gram. Brug handsker og påfør mirakelhjemmet på terrassestenene. Lad rengøringsmidlet virke kortvarigt, og skrub det derefter af.

Rengør terrasseplader med blød sæbe

sodavandsstivelsesblanding renser terrasseplader på en miljøvenlig måde

Et andet biologisk harmløst hjemmemedicin til rengøring af terrassefliser ville være Blød sæbe. Det bruges ofte af miljøbevidste hobbygartnere som en bestanddel af pesticider mod forskellige plantesygdomme og skadedyr. Et naturplejeprodukt, som du let kan producere selv til en lav pris, er effektivt mod mos og alger på terrassepladerne.

Følgende ingredienser kræves til 10 liter skånsomt rengøringsmiddel:

10 liter mousserende varmt vand

100 ml flydende blød sæbe

60 ml glycerin

60 g sodavand

120 g pletfjerner

rengøring af terrasseplader fjerner mosalger husholdningsmidler

Bland alle ingredienserne i en stor beholder og påfør rengøringsmidlet på det område, der er forsynet med en svamp, umiddelbart efter tilberedning. Efter 20 minutters eksponering fjernes midlet og skylles grundigt med klart vand. Brug handsker under forberedelse og håndtering.

Terrasse -terrasseplader renser mos husholdningsmidler uden kemikalier

Den sikreste og utvivlsomt den mest økonomiske måde at fjerne mos og alger fra terrassen ville være at tage forholdsregler. Grundlæggende bør panelerne altid lægges med en lille hældning, så der ikke opstår vandlogning. Keramiske, marmor- og granitterrasser anbefales. Træpaneler skal glaseres fra begyndelsen. Udover de effektive hjemmemekanismer er der også mange mekaniske hjælpemidler, som du kan rengøre terrassepladerne uden aggressive forberedelser på.

Previous Post
Fletning af hår – enkel tutorial til begyndere
Next Post
Yoga mod menstruationssmerter: Disse 6 yogaøvelser hjælper!