15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Gode ​​naboer til courgette: Disse er de perfekte plantepartnere i køkkenhaven

Courgetterne er en af ​​de letplejede grøntsager, der kan dyrkes uden større besvær. Frøene kan dyrkes i drivhuset eller i et uopvarmet rum så tidligt som på foråret; efter ishelgenene plantes de unge planter i grøntsagsplasteret. Men så opstår spørgsmålet for mange hobbygartnere: Hvilke planter er gode naboer til courgette? Vi tilbyder dig en liste over urter, frugter og grøntsager, der passer godt til courgette.

Disse planter er gode naboer til courgette

Hvad planter med courgette at plante i grøntsagsplasteret

Zucchini er en plante af cucurbit -familien. Det danner små frugter, men det har en spredningsvane og vokser både i højden og i bredden. Et anlæg kan strække sig over 2 m². Det er derfor ikke altid let at finde egnede plantepartnere. Der er faktisk en række grøntsager og krydderurter, der passer godt til courgette. Disse omfatter urter, der danner blomster. Urterne har en afgørende fordel: deres duft holder skadedyr væk og tiltrækker bier til køkkenhaven.

gode naboer til courgette i køkkenhaven

Hvad grøntsager angår, er især lavspisende arter, der trives i halvskygge, gode partnere til plantning. Fordi zucchinien vokser høj og har brede blade, der kaster skygger på de lave planter. Urter som pebermynte, dild eller citronmelisse er også blandt de mest populære plantepartnere til courgette. Du skal dog være forsigtig med ikke at plante for mange urter sammen, da dette kan blande deres aroma og ændre deres smag.

Hvad skal man plante ved siden af ​​courgette? Tips til blandet kultur i haven

Ærter er gode naboer til courgette

Nedenfor viser vi flere planter, der er gode naboer til courgette.

Ærter og courgette smager meget velsmagende i retter. Men de er også gode plantepartnere i grøntsagsplasteret. Haveærten er dybt rodfæstet og kan ligesom courgetten vokse meget høj. Hvad angår placeringen, er den meget fleksibel og trives i både fuld sol og skygge. Godt ventilerede steder viser sig at være optimale. Sukkerærten foretrækker en dyb og humusrig jord og kan befrugtes med kompost i starten af ​​havesæsonen. Vandbehovet varierer afhængigt af placeringen. Når ærten er i skyggen, har den brug for betydeligt mindre vand, end når den vokser i fuld sol.

Hvilke planter til blandet kultur kombinerer løberbønner og courgette

Runner -bønner og zucchini drage fordel af hinanden. Zucchinien har brug for det nitrogen, som løberbønnerne producerer. Klatreplanten har brug for et klatrehjælpemiddel, som den høje courgette kan levere.

Dill og courgette er de perfekte plantepartnere i grøntsagsplasteret. Duften af ​​dild holder myg og skadedyr væk. Havedillen foretrækker et sted, der er i fuld sol om morgenen eller om eftermiddagen og i skyggen ved frokosttid. Det har brug for mindst 6 timers direkte sollys om dagen for at vokse godt. En humus, løs og gennemtrængelig jord giver de bedste betingelser for dens hurtige vækst.

Zucchini og majs og runner bønner i en blandet kultur i grøntsagsplasteret

En blandet kultur af majs, courgette og løberbønner byder på mange fordele for hobbygartneren. På den ene side kommer majs og courgette meget godt sammen. På den anden side tilbyder de to grøntsager et klatrehjælpemiddel til løberbønnerne. Runner -bønner giver plantens partnere det nitrogen, de har brug for til fotosyntese.

Morgenfruen opfylder en vigtig funktion i grøntsagsplasteret. Ligesom dild kan morgenfruen holde skadedyr væk. Derfor planter mange hobbygartnere morgenfruer i grøntsagsplasteret for at beskytte afgrøderne mod snegle, trådorm og lignende.

hvilke planter er gode naboer til rødbeder

Rødbeden er en populær plantepartner for tunge spisere som zucchini. Planten kommer dog ikke overens med løberbønner, så de bør ikke plantes sammen i grøntsagsplasteret.

Nasturtiet beskytter afgrøderne i grøntsagsplasteret mod skadedyr. Blomsten angribes ofte af bladlus og larver. Da det tiltrækker skadedyrene, er de andre afgrøder godt beskyttet mod det.

Allium holder bladlus væk fra grøntsagsplasteret. Porrer passer godt til courgette, løberbønner, ærter og rødbeder er ikke egnede partnere.

Boragen er en blomst, der tiltrækker bestøvere som bier, humlebier og sommerfugle, mens den holder skadedyr som wireworms væk.

Blandet dyrkning af gulerødder og courgette til køkkenhave

Gulerødderne føles meget godt i en grøntsagsplaster med zucchini. Begge afgrøder har lignende krav med hensyn til jord og placering, hvorfor de er egnede som plantningspartnere.

Gode ​​naboer til courgette: Sådan kan du sammensætte en blandet kultur til køkkenhaven

Sammensæt en blandet kultur til køkkenhaven med courgette

Kunne du tænke dig at sammensætte en blandet kultur med courgette? Så skal du overholde følgende regler:

1. Plant porre og borage på kanten af ​​grøntsagsplasteret. Begge holder skadedyr væk.

2. Plantespisere som zucchini midt i grøntsagsplasteret. Overlad tilstrækkelig plads til andre planter, så courgette har plads nok til at vokse.

3. Du kan plante nyttige planter til delvis skygge under zucchinien.

hvilke planter er gode naboer til courgette

4. Ærter (i halvskygge) og løberbønner trives også nær courgetterne.

5. Planter som f.eks. Nasturtier, der tiltrækker skadedyr og dermed beskytter afgrøderne mod angreb, placeres også i midten af ​​grøntsagsplasteret.

Previous Post
Opbygning af stjernemuskler – Hvordan træner Hollywood -skuespillere sig til deres roller som superhelte?
Next Post
Zac Efron Baywatch Workout: Træn som superstjernen med denne træningsplan!