15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Gul blomstrende bunddække: Otte tæppeformende, hårdføre stauder til sol og skygge

Uanset om det er et alternativ til græsplænen, som et spartelmasse i blomsterbedet eller som en kant til havestier og terrasser: bunddækkene er ægte allroundere og kan bruges i alle udendørsarealer. De blomstrende arter ser særligt smukke ud. Vi har allerede givet dig flere forslag til hvide blomstrende stauder. I dagens artikel lister vi også gul blomstrende bunddække. Med deres lyse gule blomster forvandler de selv skyggefulde områder under træ og træer til et hav af blomster.

Gul blomstrende bunddække: anvendelser

Plant gult blomstrende bunddække omkring havestien

De tæppeformende planter nyder stigende popularitet. De er ikke kun smukke at se på og lette at passe, men de kan også bruges på mange forskellige måder. Eksempelvis til grønnelse af belægningsfugerne på havestien. De fleste typer bunddække spredes hurtigt og undertrykker ukrudtsvækst. Så du kan spare dig selv for den irriterende opgave.

Plantning af gulblomstrende bunddække i træets kant

Skyggefulde områder, for eksempel under træer og buske, fremstår ofte bare. Du kan forvandle dem til et hav af blomster med gule blomstrende bunddække. Det ser særligt smukt ud, hvis du planter høje prydgræsser eller bregner direkte under træet og derefter de tæppeformende stauder på kanten af ​​træet.

gul blomstrende bunddække brug i haven

Grunddæksler, der er 40 eller 50 cm høje, kan sætte accenter i havehjørner, i klippehaven eller på kanten af ​​blomster. Få detaljerede råd i havecentret og vælg en art, der blomstrer hele sommeren og tåler varme godt. Fordi grus, sten og sand afgiver varme, og det får rødderne til at varme op og vandet i jorden fordamper. Heldigvis er der mange bunddækkeplanter, der kan klare sig med lidt vand og trives godt selv i fuld sol.

Gul blomstrende bunddække til sol: sedumplanten og den høje sedumplante

Bunddække gul hårdføre tæppe sedum planter sedum plante

Både sedumplanten og den høje sedumplante tilhører tykbladfamilien. Forskellen er ikke kun i højden, men frem for alt i bladene. Ikke desto mindre ligner de to arter forvirrende ens og har lignende krav til jord og placering. De er sande soltilbedere og klarer sig bedst i fuld sol. Derfor er de den perfekte tilføjelse til stenhaven. Du skal dog finde ud af om den maksimale højde i havecentret, for det kan variere meget afhængigt af sorten. Hvad angår farven på blomsterne, kan du vælge mellem næsten hele farveudvalget. Bunddækkene blomstrer oftest i hvidt eller gult. Blomstringsperioden begynder i juni og slutter i september.

Med hensyn til pleje er både sedumplanten og den høje sedumplante (en hybridplante) ret lette at passe.

Hardy gul blomstrende bunddække: Gulvtæppet sedum er den perfekte plante til stenhaven

Bunddække gul til solstensklods Gul Brick Road sort

Gulvtæppet sedum er et af de mest populære bunddække til haven. Det er nært beslægtet med sedumplanten, men er ikke blevet tildelt Sedum -slægten i 16 år. Ikke desto mindre er stauden, der oprindeligt kommer fra Asien, stadig forvekslet med sedumplanten. Dette skyldes hovedsageligt de gule blomster, som den danner fra juni til september.

Det sparsomme bunddække scorer med sin hurtige vækst. Det danner gradvist skud og spredes hurtigt i blomsterbedet. Derfor er den perfekt til stenhaven. Gulvtæppet sedum kan uden problemer modstå varme og frost og er hårdfør. Afhængigt af sorten kan den blomstre ikke kun gul, men også hvid, lyserød eller ildrød.

Den rigtige placering for planten er i fuld sol, i lys skygge eller i delvis skygge. Den kan også trives i skyggen, men producerer så markant færre blomster. En veldrænet og fattig jord med en høj andel grus og sand giver de perfekte betingelser for hurtig vækst og en lang blomstringsperiode.

Du kan bruge gulvtæppet sedum som en væggrønning, taggrønning eller et alternativ til græsplænen. Du skal dog sørge for, at planten ikke spredes for hurtigt i haven og især på andre grunde.

Gul blomstrende bunddække til sol: stenstenurt

Rock Steinkraut gulblomstrende bunddække til vægge og skråninger

Stenurten er et robust, blomstrende bunddække, der danner sine første dybgule, umbelformede blomster i april. Blomstringstiden kan variere meget afhængigt af sorten. Som regel blomstrer de tæppeformende flerårige hele sommeren. Den har en stærk, klumpdannende vækst og når en maksimal højde på 40 cm, hvor skuddene læner sig mod jorden under vægten af ​​de trugformede blomster.

Rock Steinkraut gulblomstrende bunddække til havestier

Verbena foretrækker en solrig eller skyggefuld beliggenhed. Hvad angår jorden, har den brug for en veldrænet, moderat fugtig til frisk jord med en høj andel sand. Pottejord er derfor ikke særlig velegnet. En dårlig jord til stenhaven viser sig at være perfekt til dette.

Bunddækslet kræver lidt vedligeholdelse. Verbena har ikke brug for gødning. Da det ikke kan tåle vandlogning, bør det kun vandes, når det er nødvendigt i tørre perioder om sommeren. Normalt kan sommerregnen dog give planten tilstrækkeligt vand. En beskæring anbefales efter blomstringsperioden. I starten af ​​havesæsonen, dvs. efter ishelgenene, kan du plante stauden i haven. Så er det rigtige tidspunkt at vande de unge planter i vid udstrækning og forsyne dem med langtidsgødning.

Bunddække til delvis skygge: guldkurven som træets kant

Bunddække gule blomstrende kurve

I hjemmets have er guldkurven en af ​​de permanente blomster. Det nordamerikanske bunddække har en pudelignende, kompakt vane og når en maksimal højde på omkring 20 cm. Takket være sine lysegule blomster og store mørkegrønne blade med en savtakket bladmargen er planten et rigtigt blikfang.

Guldkurven foretrækker en placering i lys skygge eller i halvskygge. Det bruges derfor ofte som en grænse eller til at plante områder under buske og træer.

gul blomstrende bunddække guldkurv

Guldkurven stiller store krav til gulvet. Den skal være rig på mineraler og humus. God dræning er et absolut must, ellers kan råd udvikle sig. Den luftige jord skal være moderat fugtig.

Med hensyn til pleje er planten ikke særlig krævende. Det skæres kun ned og befrugtes en gang om foråret. De unge planter har brug for meget vand. Efter at de har dannet blomster, kan de kun vandes, når det er nødvendigt.

Gul blomstrende bunddække til skygge: guldbæret tiltrækker bier

gul blomstrende bunddække hårdfør Waldsteinie

Den gyldne bær, stadig kendt som Waldsteinia, er et hurtigt voksende bunddække, der tiltrækker bier og sommerfugle. Du kan finde en lang række varianter i havecentret. Gulvtæppet goldberry er meget fladt og når en højde på 10 cm. Andre tæppeformende sorter kan nå højder på op til 20 og endda 40 cm. I løbet af blomstringsperioden på to måneder (fra april til maj) producerer guldbæret små til mellemstore gule blomster. Planten er stedsegrøn og hårdfør.

Waldsteinie stedsegrøn gul blomstrende bunddække

Det gyldne bær trives bedst i halvskygge og i skyggen. Det har tilpasset sig perfekt til skiftevis skyggefulde steder og bruges ofte som en trækant. En frisk, sandet, næringsrig og humusrig jord fremmer deres hurtige vækst. Med god pleje vil planten hurtigt udvikle skud. Bunddækket kan derfor hjælpe med at fortrænge ukrudtet. Det bruges også som mellemrum i blomsterbedet eller omkring havestien.

Bunddække med gule blomster: Fingerbusken er en ægte permanent blomstrer

gul blomstrende fingerbuskultivar Nana til klippehaveplanter

Fingerbusken er den permanente blomstrer blandt bunddækkeplanterne. Den danner mellemstore gule blomster fra maj til oktober eller den første frost. I havecentret kan du finde forskellige sorter, der i gennemsnit vokser 40 cm høje. Bunddækket er velegnet både som accent i klippehaven og til at dække delvist skyggefulde områder i haven.

Plant fingerbusk som bunddække med gule blomster

Fingerbusken har ingen særlige krav til jorden, så længe dræningen er god. På den måde kan du forhindre, at der opstår vandlogning. Ellers er planten ret let at passe. Det behøver ikke gødning og kan trives uden vanding. Stauden er derfor perfekt som skråningsplantning.

Gul blomstrende anemone til bi -græsgange i hjemmets have

Anemone blomst med gule blomster i haven

Anemonblomsten er et almindeligt bunddække i hjemmets have. Med sin højde på næsten 20 cm er stauden perfekt til at plante grænserne til havestier og blomsterbed. Det kan også dyrkes i planter og blomsterpotter. Der er en lang række varianter. Dog er det kun den gule anemone, der blomstrer gult.

Den gule anemone kan danne et smukt tæppe af blomster under træerne i haven allerede i marts. Plant mindst 25 unge planter pr. Kvadratmeter for at opnå den ønskede effekt. Bunddækket bliver omkring 20 cm højt og danner skålformede blomster. Den gule anemone opfylder en vigtig funktion i naturen, fordi den er en af ​​de få blomster, der giver føde til bierne allerede i begyndelsen af ​​foråret. Bunddækslet er hårdfør og kan uden problemer modstå frost, sne og vind.

Den gule anemone trives bedst i delvis og lys skygge. Den foretrækker en moderat frisk, humusrig jord. Du behøver ikke at vande planten, fordi den har brug for lidt vand. Du kan også undvære gødning, så længe jorden opfylder planternes krav. Populære plantepartnere til gule anemoner omfatter violer og bregner, som også foretrækker delvis skyggefulde steder.

Tæppeformende planter med gule blomster: perikon

Johannesurt gul bunddække hårdfør

Perikon er en busk, der vokser omkring 40 cm høj i havehaven. Det begynder at producere store gule blomster i juli. Blomstringsperioden slutter i september, lige før den første frost. Om foråret og sommeren breder den flerårige sig hurtigt og kan dække en tidligere græsplæne på bare én havesæson. Det er derfor et populært valg til den naturlige have, hvor den ikke kun tilbyder et alternativ til dyre græsplæner, men også er velegnet til plantning af områder under træer og buske.

gule blomstrende tæppeformende planter perikon

En frisk, humusrig og luftig jord giver de bedste betingelser for hurtig vækst. Det er bedre at bruge vand sparsomt, da vandlogning kan føre til angreb af svampe.

Previous Post
Høst grøntsager fra din egen have: nyttige tips til begyndere
Next Post
Hula Hoop Fitness: Instruktioner og de bedste øvelser til en slank talje!