15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Duftende blomster til din have – top 10 med billeder

træ blåregn blå blomster duft sommer plante

Den smukke duft er utvivlsomt et yderligere centralt aspekt af en have. Fortryllende dufte kan virkelig forvandle et sted, gøre det til en lille oase, hvor du kan lide at blive hængende, forkæle dine sanser og ikke vil haste ud gennem hoveddøren eller havelågen. I dag vil vi gerne dele nogle meget nyttige tips til, hvordan du plejer din Duftende blomster at kunne nyde. For virkelig at skabe et drømmested udendørs, kan du plante sådanne blomster, der blomstrer i forskellige årstider. Dette vil gøre din have til et velduftende paradis året rundt. Plant varmeglade buske og blomster med en duft som lavendel mod nordvendte vægge og omgiv dem med småsten, så du kan beholde deres duft længere. Og placer de natduftende planter i nærheden af ​​dit udendørs opholdsrum eller vindue, så du kan nyde deres duft, mens du slapper af om aftenen.

Duftende blomster – blåregn

wisteria blomstre blomster duftende have idé

De spektakulære duftende blomster af blåregn vises på de bare vinstokke om foråret, efterfulgt kort efter af bladene. Det er en smukt duftende klatreplante, så den er særligt velegnet til at blive plantet langs pergolaer og hegn. Blåregn som blomster med duft kan også plejes som busk og trimmes regelmæssigt. Blåregn kan tåle frost, men planten foretrækker en solrig placering.

Duftende blomster – voksblomster eller tempeltræer (plumeria)

voks blomst tempel træ blomst hvid gul haven blomst aroma

Hvordan forestiller du dig nøjagtigt paradis? Måske som en solbeskinnet, gylden-gul strand i Fiji? Vidunderlig! Med duftende voksblomster som duftende blomster i din have, kan du komme meget tæt på denne idé. Den udsøgte duft af denne tropiske busk vil glæde dig om sommeren og glemme manglen på blade om vinteren. Du har brug for et varmt, solrigt sted til voksblomsterne; Gryder er bedst til dem, der bor i koldere områder. Det betyder, at planterne kan bringes indenfor for at overvintre inden den første kulde.

Daphne -blomsten med duft

silkeblomst pink blomst blomster duftende med græs

Den vinterblomstrende daphne har en karakteristisk gammeldags duft. Delvis skygge er bedst for disse buske, med god dræning. Daphne har brug for kølig og let sur jord. Blomsterne kan farves meget forskelligt fra hvid til rosenrød og lilla.

Citrus træer med duftende blomster

orange citrus træ frugt blomster med duftende hvide blomster

Citrusplanter lugter så sødt i haven, plus du har en bonus på lækre frugter. Citrusplanterne har brug for meget fugt og jordnæring, især fra forår til efterår. De fleste af disse duftende blomster er modtagelige for frost, så plant dem i krukker i køligere områder. Den vigtigste blomstringstid er om sommeren, men nogle sorter blomstrer og bærer frugt det meste af året.

Duftende blomster – stjernen jasmin

Jasmine klatrer blomster duftende terrasse pergola

Den hårdføre, lavvoksende klatrerstjernesasmin har en vidunderlig duft. Stjernens jasmin har blanke mørkegrønne blade og dækker din have med vidunderligt duftende, hvide blomster fra forår til sensommer. Stjernens jasmin tåler let til medium frost.

Gardenias (Gardenia) som blomster med en duft

gardenia hvide blomster duft haveplanter pleje

Denne blomsterbusk har sin guddommelige duft, der vil charme dig i lang tid. Gardenierne som blomster med duft foretrækker en frugtbar, sur jord, masser af fugt og delvis skygge. Masser af kompost eller andet organisk stof i jorden er også vigtigt. Men tænk også på frostsikring om vinteren.

Lilac – en klassiker blandt blomsterne med en duft

lilla pink blomster forårs busk duftende blomster

Den søde, gammeldags duft af lilla findes sjældent i moderne haver, især i varmere områder. Men lilla træer kan stadig findes i traditionelle haver i køligere områder. Disse frosthårde træer kan variere i deres duft, men du kan nyde de smukkeste dufte, mens planten blomstrer. Som en duftende blomst foretrækker syren fugtig jord og blomstrer selv efter hård frost.

Duftende forårsblomster

hyacint forårsblomst duft blå planter have

De første forårsløgsblomster som freesia, påskelilje og hyacint har en sød, frisk duft, de minder os om, at foråret snart kommer, selvom træerne stadig er bare. Freesierne vokser bedst i varmere områder, mens påskeliljer og hyacinter er frosttolerante. I små haver vokser disse duftende blomster bedst i krukker, så de kan fjernes fra synet, når løvet dør. Dette er en vigtig proces for at sikre, at der blomstrer godt i næste sæson.

Roser er duftende blomster

siddeområde roser rød gryde bænk træ blomster duftende

Duften af ​​en rose er ren glæde for sanserne. Det er dog ikke alle rosesorter, der klarer sig godt i varmere områder, og mange moderne hybrider mangler duft, så vælg den rigtige rosesort til din have virkelig omhyggeligt. Old English Rose eller David Austin roser er normalt duftende blomster, der er dejlige, ligesom de gammeldags Damaskus roser gør.

Duftende blomster – liljer

Lily hvide blomster duftende haveknop

Af de mange, mange duftende liljer, som du kan dyrke i din have, vil hybriderne forkæle dig med de smukkeste dufte. Nogle af de nyere hybrider er mindre duftende, men lettere at dyrke og passe i haven. De har brug for veldrænet jord og masser af fugt. Liljer er bedst i en kølig skygge, så rødderne ikke opvarmes af solen. Plant dem i krukker, hvis din have ikke passer til deres behov.

rosenbue blomster duftende lyserødt middelhavshus

pergola blåregn haven planter duftende blomster idé

Previous Post
Høst grøntsager fra din egen have: nyttige tips til begyndere
Next Post
Hula Hoop Fitness: Instruktioner og de bedste øvelser til en slank talje!