15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Overvintrende havemøbler af træ: Tips til pleje og rengøring

Terrassemøbler af træ, udendørs bord, bænke, sædehynder, hyggeligt

Dagene bliver kortere, aftenerne køligere og bladene falder fra træerne. Efteråret er her. Med begyndelsen af ​​den kolde årstid er der en trussel om regn, kulde og frost. Planter samt højbede, hegn, træhave og havemøbler har brug for lidt mere opmærksomhed for at kunne overleve vinteren. Efter omhyggelig rengøring af træoverfladen følger vedligeholdelse. I denne artikel afslører vi, hvordan man smart vinteriserer vintermøblerne i træ.

Terrassemøbler af træ, lakeret eller olieret?

Terrassemøbler af træ bliver grå på forhånd bagefter

For mange år siden blev havemøbler i træ hovedsageligt fremstillet af lakeret nåletræ som fyr, bøg eller gran. Fugtigheden og UV -strålingen skader træglasuren, og den bliver porøs og grim med tiden. År efter år skulle den øverste overflade slibes og males igen. Træmøbler til udendørs brug har mistet sin popularitet. I dag vælger de fleste haveejere havemøbler fremstillet af slidstærke træsorter såsom teaktræ, cedertræ, robinia eller bambus. De indeholder æteriske olier, der beskytter træet på en naturlig måde, hvilket gør den årlige behandling meget lettere. Ikke desto mindre skal alle træmøbler rengøres grundigt for snavs og fedt i begyndelsen og i slutningen af ​​havesæsonen.

Overvintrende havemøbler af træ

Stole i havemøbler i træ stablet oven på hinanden

Hvis det ikke er et spørgsmål om nåletræ eller hellig træ, behandles træets overflade med et fedtet plejeprodukt, efter at det er blevet rengjort. Træet skal være virkelig tørt, så imprægneringen med olie absorberes ordentligt. Træmøblerne opbevares derefter i haveskuret, kælderen eller på loftet. Det passende opbevaringssted skal være tørt, men ikke varmt eller støvet. Hvert møbel skal være godt dækket, men ikke lufttæt. Således er træet optimalt beskyttet mod snavs, støv og skadedyr. Generelt er følgende opbevaringsanbefaling optimal:

Dækker havemøbler i træ til vinteropbevaring korrekt

  • beskyttet mod UV -stråling
  • opbevares tørt og frostfrit
  • godt ventileret
  • ikke stærkt opvarmet

Rengøring af havemøbler i træ

terrassemøbler trærensebørste siefe skum

Selvom havemøblerne opbevares i et tørt og frostfrit rum, er rengøring nødvendig inden vinteren. På grund af temperatursvingningerne og skiftevis tørhed og fugtighed dannes en sølvgrå patina på træet, ofte også revner. Bæredygtigheden af ​​havemøblerne i træ er ikke beskadiget af dette, men det er en synshandicap. Det anbefales at rengøre træmøblerne grundigt inden vinteren. Naturligt træ tørres først af med en fugtig klud, og genstridige pletter fjernes med et skånsomt rengøringsmiddel eller med en let sæbevand. Blegemidler bør ikke bruges ved rengøring af træoverflader, da de ændrer træmøblernes farve og kan efterlade grimme pletter.

terrassemøbler trærens sæbe sæbe børste vand

Det er bedst at bruge naturlig sæbe. Den indeholder vegetabilske olier, som udover deres rensende egenskaber også muliggør genopfyldning af lipider. Derudover bruges mikrofiberklude ikke ved rengøring af træet, fordi de fjerner den naturlige olie fra træet. Det er tilrådeligt at bruge en simpel bomuldsklud og en børste eller svamp til genstridige pletter. Du bør skrubbe i kornet, ellers kan træet blive beskadiget. Efter vask er du nødt til at duppe vaskemidlet med en tør klud, så det ikke bliver på træet.

Vedligeholde havemøbler i træ

terrassemøbler trærensning pleje slibning

Smuds og patina kan ikke altid fjernes uden at efterlade rester. Træet falmer ofte efter rengøring og mister sin glans, da de naturlige olier i træet mere eller mindre opløses af rengøringsmidlet. Terrassemøbler af træ, der har været udsat for elementerne i lang tid, er så grå eller overfladen er blevet så ru, at den kun kan slibes ned. Til dette bruger du sandpapir med en kroning på 100 eller 120 og arbejder uden stort pres. De slibede partikler skal nu støvsuges og tørres af med en klud. Hvis gråningen er for kraftig, kan du også bruge en speciel hårdttræsrenser. Det er vigtigt at have handsker på, når du gør dette. Efter rengøring skal træoverfladen “opdateres” med et plejeprodukt.

terrassemøbler træpleje olieplejetips

Efter rengøring er behandling med plejeolie nødvendig. Der er farvede eller pigmenterede samt farveløse olier til træ. For de farveløse plejeolier er det vigtigt at vide, at de ikke giver nogen beskyttelse mod UV -stråling, så de kan ikke påvirke gråningen. De anvendte plejeprodukter bør generelt ikke indeholde opløsningsmidler, så den naturlige træbeskyttelse ikke beskadiges. Olien påføres bedst med en børste eller bomuldsklud og poleres af efter et par timer. Dette øger imprægneringseffekten efter behandlingen. Ved rengøring af WPC -plader skal der bruges specielle WPC -plejeprodukter.

Renover beskadigede havemøbler i træ inden vinteren

overvintrende træ havemøbler pleje fyldstof

Gennem brug, under høj belastning eller gennem temperatur- og fugtighedsudsving, på grund af UV -strålingen og andre, kan der uundgåeligt opstå små revner i træet. Over tid og som følge af det vand, der er trængt ind i det, som senere fryser, river revnerne op. Desuden kan træet også angribe svampe. Derfor er det tilrådeligt at handle med det samme, selv med små revner. Der er særlige fyldmasser til træ i udendørs områder.

terrassemøbler træ udendørs bord opdater glasurolie

Rengøringen af ​​havemøblerne i træ og anvendelsen af ​​et plejeprodukt bør ikke kun udføres inden vinteren, men to til tre gange om året. Grundlæggende er proceduren for overvintring af havemøbler i træ følgende:

  1. Rengør først træoverfladen grundigt
  2. Lad træmøbler tørre i mindst en dag, 48 timer anbefales
  3. Berør om nødvendigt med fyldmasse og sandpapir
  4. Behandl med imprægnering, to på hinanden følgende lag
  5. Dække over

havemøbler træpleje påfør glasurbørste

Lakerede havemøbler er generelt mere vedligeholdelseskrævende. Hvis malingen er ubeskadiget, skal du bare slibe den let af en gang om året, tørre den af ​​og derefter påføre et tyndt lag ny maling. Men hvis glasuren er skrællet af, skal du fjerne den helt og anvende en ny på det tørre træ.

Overvintrende havemøbler af træ: plejetips

terrassemøbler træ udendørs lænestole renovere olie

Ved rengøring er det særligt vigtigt at frigøre havemøblerne i træ fra alle skruer, hængsler, skrueforbindelser, håndtag osv. Hvis det ikke er muligt, kan du bruge papirbånd til at beskytte metalelementerne.

terrassemøbler træ udendørs moderne bænk høj seng beskyttelse af personlige oplysninger

Ud over terrassemøblerne i træ er gulvbrædderne på altanen eller terrassen, haveskuret og hegnet eller privatlivets skærm endda udsat for vejret året rundt. Den årlige rengøring og pleje gælder generelt for alle træelementer udendørs.

Overvintrende havemøbler af træ: indsatsen er det værd

terrassemøbler træ udendørs lænestol før efter billede

Uden tvivl har frost og fugt en meget negativ effekt på havemøblers udseende og holdbarhed. Hvis du har ordentligt overvintret terrassemøblerne i træ, er glæden stor, når den bæres udenfor næste år og skinner i en frisk glans.

Previous Post
Jernmangel hvad skal man gøre? – En oversigt over årsager, symptomer og fødevarer, der indeholder jern!
Next Post
Lav din egen altandekoration – krydder dit udendørs område hurtigt og nemt!