15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Co je randomizovaný Mac?

Shrnutí článku: Randomizované adresy MAC

1. Co to znamená, když je Mac randomizován?
V Androidu 10 je ve výchozím nastavení povolena randomizace MAC pro klientský režim, softAp a Wi-Fi Direct. Randomizace MAC brání posluchačům v používání MAC adres k vytvoření historie aktivity zařízení, čímž se zvyšuje soukromí uživatele. Adresy MAC jsou navíc randomizovány jako součást operací Wi-Fi Aware a Wi-Fi RTT.

2. Je lepší použít randomizovaný Mac nebo zařízení Mac?
Randomizace MAC pomáhá zajistit soukromí vašeho mobilního zařízení skrytí původní adresy MAC, což ztěžuje sledování zařízení na základě jeho MAC adresy (zejména při připojení k veřejným hotspotům).

3. Způsobuje randomizované Mac problémy?
Vzhledem k tomu, že se sítě spoléhají na adresy MAC pro identifikaci zařízení, může randomizace vážně ovlivnit jejich prediktivní modely proaktivního strojového učení, což je činí nespolehlivými.

4. Jaký je příklad randomizované adresy MAC?
Rychlým synopsem je podívat se na druhou postavu na adrese MAC. Pokud se jedná o 2, 6, a, nebo e, jedná se o randomizovanou adresu. Na výše uvedeném obrazovce iOS víme, že Wi-Fi adresa 92: B1: B8: 42: D1: 85 je randomizovaná adresa, protože druhá znak je 2.

5. Je náhodná MAC adresa bezpečná?
Protože tyto MAC adresy jsou přenášeny bez šifrování, mohou být zachyceny a použity ke sledování polohy uživatele. Historicky zařízení používají tovární adresu MAC k asociaci s Wi-Fi Network.

6. Lze vysledovat randomizovanou adresu MAC?
Neexistuje způsob, jak najít odcizený počítač z adresy MAC nebo najít identitu za jednou z těchto adres. Stejně jako IP adresy jsou adresy MAC přiřazeny k síťovým zařízení.

7. Mohu sledovat telefon s adresou MAC?
Ano. Chcete -li tak učinit, musíte otevřít okno příkazového řádku a zadat příkaz “ARP -A”. Tímto způsobem získáte všechny adresy IP, které jsou aktivní ve vaší síti. Získáte seznam s fyzickou adresou, což je MAC adresa, a odpovídající IP adresa.

8. Jak je pravděpodobné, že se získá virus na Mac?
Mac tedy mohou a dělat viry a podléhají hrozbám stejně jako jakýkoli jiný počítač. Zatímco Mac mají do nich zabudovány silnou ochranu, nemusí nabídnout plnou šíři ochrany, kterou chcete, zejména pokud jde o

Otázky a podrobné odpovědi:

1. Co to znamená, když je Mac randomizován?
Když je adresa MAC randomizována, znamená to, že byla změněna nebo změněna z původní hodnoty. To se provádí pro zvýšení soukromí zařízení tím, že ztěžuje sledování na základě jeho adresy MAC. Randomizace MAC adres je ve výchozím nastavení povolena v Android 10 pro různé režimy, včetně klientského režimu, softAp a Wi-Fi Direct.

2. Je lepší použít randomizovanou MAC adresu nebo původní MAC adresu zařízení?
Použití randomizované MAC adresy může být prospěšné pro soukromí uživatele. Pro posluchače je obtížnější sledovat historii aktivity zařízení na základě jeho MAC adresy. Při připojení k veřejným hotspotům může použití randomizované MAC adresy poskytnout další zabezpečení a zabránit potenciálnímu sledování.

3. Může randomizace MAC adres způsobit problémy?
Zatímco randomizace MAC adres může zvýšit soukromí, může to mít také důsledky pro síťové systémy, které se spoléhají na MAC adresy pro identifikaci a sledování zařízení. Může ovlivnit prediktivní modely proaktivního strojového učení používaného v sítích a učinit je méně spolehlivé kvůli neustále se měnícím MAC adresům.

4. Můžete uvést příklad randomizované MAC adresy?
Příkladem randomizované MAC adresy je ten, kde druhý znak na adrese je 2, 6, A, nebo E. Například v daném obrazovce iOS je adresa Wi-Fi 92: B1: B8: 42: D1: 85 randomizovaná adresa, protože druhý znak je 2.

5. Je randomizovaná MAC adresa bezpečná k použití?
Zatímco randomizované MAC adresy mohou zvýšit soukromí skrytí původní adresy, jsou přenášeny bez šifrování. To znamená, že mohou být potenciálně zachyceny a použity ke sledování polohy uživatele. Je důležité si uvědomit bezpečnostní rizika a přijímat nezbytná opatření při použití randomizované MAC adresy.

6. Může být zařízení s randomizovanou MAC adresou vysledováno zpět k jeho majiteli?
Sledování zařízení zpět k jeho vlastníkovi založené pouze na randomizované MAC adrese není možné. Podobně jako IP adresy jsou adresy MAC přiřazeny k síťovým zařízením a lze je snadno stanovit pomocí nástrojů, jako je příkazový řádek. Identifikace přesného vlastníka zařízení na základě samotného MAC adresy však není proveditelné.

7. Lze použít MAC adresu ke sledování umístění telefonu?
Samotná adresa MAC nelze použít přímo ke sledování umístění telefonu. Avšak zachycením MAC adresy a její korelací s jinými daty je možné sledovat obecné místo pobytu zařízení. Je důležité si uvědomit, že sledování umístění na základě MAC adresy by vyžadovalo další informace a nástroje.

8. Jak mohu sledovat svůj telefon pomocí MAC adresy?
Sledování telefonu pomocí MAC adresy není přímý proces. MAC adresa primárně slouží jako jedinečný identifikátor pro zařízení v síti. Chcete -li sledovat telefon pomocí MAC adresy, musíte jej korelovat s jinými daty, jako jsou IP adresy, a použít specializované nástroje nebo služby speciálně navržené pro sledování zařízení.

9. Jak je pravděpodobné, že počítač Mac získal virus?
Zatímco počítače MAC jsou obecně považovány za méně náchylné k virům ve srovnání s jinými systémy, nejsou zcela imunní. Pravděpodobnost získání viru na Mac závisí na různých faktorech, jako je chování online, zranitelnosti softwaru a přítomnost bezpečnostních opatření, jako je antivirový software.

10. Poskytují Mac dostatečnou ochranu proti virům?
Mac přicházejí s vestavěnými bezpečnostními opatřeními a ochranou proti malwaru a virům. Žádný systém však nemůže zaručit úplnou ochranu. Je vhodné používat další bezpečnostní nástroje, udržovat systém aktuální a praktikovat bezpečné prohlížení a stahování návyků, aby se maximalizovala ochrana před potenciálními hrozbami.

11. Může randomizovaná MAC adresa ovlivnit výkon sítě Wi-Fi?
Dopad randomizované MAC adresy na výkon sítě Wi-Fi je obecně zanedbatelný. Sítě Wi-Fi se primárně spoléhají na MAC adresy pro identifikaci zařízení a navázání spojení. Randomizace MAC adresů významně neovlivňuje celkový výkon sítě, i když to může vést k nepředvídatelnosti v některých modelech proaktivního strojového učení využívané sítěmi.

12. Existují žádná bezpečnostní rizika spojená s použitím randomizované adresy MAC?
Použití randomizované MAC adresy představuje určitá bezpečnostní rizika. Protože adresy jsou přenášeny bez šifrování, mohou být potenciálně zachyceny a použity pro účely sledování. Při rozhodování o použití randomizované MAC adresy je důležité zvážit konkrétní kontextové a síťové prostředí a přijmout příslušná opatření ke zmírnění možných bezpečnostních rizik.

13. Lze použít randomizovanou MAC adresu pro neautorizovaný přístup k sítím Wi-Fi?
Samotná randomizovaná adresa MAC nelze použít pro neautorizovaný přístup k Wi-Fi sítím. Proces přístupu k síti Wi-Fi zahrnuje další ověřovací mechanismy, jako jsou hesla nebo zabezpečené komunikační protokoly. Jednoduše randomizace MAC adresy by neposkytovala neoprávněný přístup k sítím Wi-Fi bez splnění potřebných požadavků na ověření.

14. Je možné vrátit se zpět k původní MAC adrese po použití randomizované?
Ano, je obecně možné vrátit se zpět k původní MAC adrese po použití randomizované. Zařízení mají obvykle nastavení nebo možnosti, jak zakázat nebo resetovat randomizovanou MAC adresu a vrátit se k továrně přiřazenému. Tento proces se může lišit v závislosti na použitém zařízení a používaném operačním systému.

15. Jaké jsou potenciální výhody používání randomizované MAC adresy?
Použití randomizované MAC adresy může poskytnout zvýšené soukromí tím, že ztěžuje sledování zařízení na základě jeho MAC adresy. Může zabránit tvorbě historie aktivity zařízení na základě jeho adresy MAC a zvýšit zabezpečení při připojení k veřejným sítím Wi-Fi. Randomizované MAC adresy přidají další vrstvu anonymity a ochrany uživatelským zařízením.

Co je to randomizovaný Mac?

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Co to znamená, když je Mac randomizován

V Androidu 10 je ve výchozím nastavení povolena randomizace MAC pro klientský režim, softAp a Wi-Fi Direct. Randomizace MAC brání posluchačům v používání MAC adres k vytvoření historie aktivity zařízení, čímž se zvyšuje soukromí uživatele. Adresy MAC jsou navíc randomizovány jako součást operací Wi-Fi Aware a Wi-Fi RTT.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Je lepší použít randomizovaný Mac nebo zařízení Mac

Randomizace MAC pomáhá zajistit soukromí vašeho mobilního zařízení skrytí původní adresy MAC, což ztěžuje sledování zařízení na základě jeho MAC adresy (zejména při připojení k veřejným hotspotům).

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Způsobuje randomizované Mac problémy

Vzhledem k tomu, že se sítě spoléhají na adresy MAC pro identifikaci zařízení, může randomizace vážně ovlivnit jejich prediktivní modely proaktivního strojového učení, což je činí nespolehlivými.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaký je příklad randomizované adresy MAC

Rychlá synopse je pohled na druhou znak v MAC adrese, pokud se jedná o 2, 6, A nebo E, jedná se o randomizovanou adresu. Na výše uvedeném obrazovce iOS víme, že Wi-Fi adresa 92: B1: B8: 42: D1: 85 je randomizovaná adresa, protože druhá znak je 2.
V mezipaměti

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Je náhodná MAC adresa bezpečná

Protože tyto MAC adresy jsou přenášeny bez šifrování, mohou být zachyceny a použity ke sledování polohy uživatele. Historicky zařízení používají tovární adresu MAC k přidružení k síti Wi-Fi.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Lze vysledovat randomizovanou adresu MAC

Neexistuje způsob, jak najít odcizený počítač z adresy MAC nebo najít identitu za jednou z těchto adres. Stejně jako IP adresy jsou adresy MAC přiřazeny k síťovým zařízení.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Mohu sledovat svůj telefon s MAC adresou

Ano. Chcete -li tak učinit, musíte otevřít okno příkazového řádku a zadat příkaz „ARP -A“. Tímto způsobem získáte všechny adresy IP, které jsou aktivní ve vaší síti. Získáte seznam s fyzickou adresou, což je MAC adresa a odpovídající IP adresa.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jak je pravděpodobné, že se získá virus na Mac

Mac tedy mohou a dělat viry a podléhají hrozbám stejně jako jakýkoli jiný počítač. Zatímco Mac mají do nich zabudovány silnou ochranu, nemusí nabídnout plnou šíři ochrany, kterou chcete, zejména pokud jde o krádež identity online a schopnost vás chránit před nejnovějšími hrozbami malwaru.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaké jsou známky toho, že váš Mac má virus

Popisy, které váš Mac může být infikován viry nebo malwareyour Mac funguje pomaleji než obvykle.Váš prohlížeč má novou domovskou stránku nebo rozšíření, která jste nepřidali.Všimnete si mnohem více reklam nebo vyskakovacích oken než obvykle.Dostáváte bezpečnostní upozornění i bez skenování Mac.Vaše kontakty dostávají spam z vašich účtů.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Může někdo vidět moji mac adresu

Na rozdíl od IP adres nejsou MAC adresy veřejné. To znamená, že webové stránky, které navštívíte, nezná svou MAC adresu. Jakákoli síť, ke které jste připojeni, má však přístup k vaší MAC adrese. To vás může vystavit nebezpečí, pokud je tato síť veřejná nebo ohrožena.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Mohu identifikovat zařízení podle jeho MAC adresy

Závěr. Všechna zařízení v síti lze nalézt pomocí jejich IP adresy a MAC adresy. Zařízení na internetu nebo místní síti je identifikováno podle jeho konkrétní IP adresy, která je jedinečná. MAC adresa je fyzická adresa, která identifikuje každé zařízení v síti.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaká jsou rizika adresy MAC

Autentizace MAC adresy může také vystavit uživatele některým rizikům, když se připojí k veřejným sítím WiFi, které tuto metodu používají. Například to může učinit zranitelnými vůči spoofingovým útokům, kde útočník vydává legitimní zařízení změnou jejich MAC adresy tak, aby odpovídalo jednomu na povoleném seznamu.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jak identifikuji neznámé zařízení v mé síti

Jednoduchý způsob, jak identifikovat "Neznámé zařízení v síti" je prostřednictvím rozhraní příkazové linie (CLI) vašeho počítačového systému. Operační systémy, jako jsou Windows, Linux a MacOS "ipconfig" a „ping“ pro základní skenování a řešení problémů.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Lze Mac vysledovat

Najít můj Mac je jediná služba Apple, která může pomoci sledovat nebo najít ztracený Mac.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jak zjistím, zda je můj Mac infikován virem

Popisy, které váš Mac může být infikován viry nebo malwareyour Mac funguje pomaleji než obvykle.Váš prohlížeč má novou domovskou stránku nebo rozšíření, která jste nepřidali.Všimnete si mnohem více reklam nebo vyskakovacích oken než obvykle.Dostáváte bezpečnostní upozornění i bez skenování Mac.Vaše kontakty dostávají spam z vašich účtů.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jak víte, zda je váš Mac infikován virem

Podepsání vašeho Mac má virus

Váš Mac se najednou stává pomalým nebo zpožděným v každodenním používání, jako by v pozadí běžel nějaký software, který žvýká zdroje. Zjistíte, že v prohlížeči je nový panel nástrojů, který jste neinstalovali.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jak zkontroluji malware svůj Mac

Nejlepší způsob, jak skenovat viry na Macu, je použití renomovaného nástroje. Hledejte antivirový program, který je navržen speciálně pro Mac a ujistěte se, že má komplexní ochranu, která zahrnuje skenování virů a malwaru, schopnost pravidelně aktualizovat atd. Doporučujeme cleanMymac x.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jak je pravděpodobné, že se získá virus na Mac

Mac tedy mohou a dělat viry a podléhají hrozbám stejně jako jakýkoli jiný počítač. Zatímco Mac mají do nich zabudovány silnou ochranu, nemusí nabídnout plnou šíři ochrany, kterou chcete, zejména pokud jde o krádež identity online a schopnost vás chránit před nejnovějšími hrozbami malwaru.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Můžete udělat cokoli s něčí mac adresou

Vaše adresa MAC je hardwarová adresa vašeho počítače. To je většinou důležité pouze tehdy, když je útočník ve stejné síti jako vy. V tomto okamžiku mohl útočník provést útoky deauth nebo zachytit váš provoz tím, že představuje jako směrovač sítí.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Co jsou neznámá zařízení připojená k mému Wi-Fi

V závislosti na tom, jak vaše informace o přihlašovacích routerech mohou být připojenými neznámými zařízeními, mohou být smartphony, spotřebiče, jako je vaše chytrá televize nebo lednička, a další zařízení patřící lidem, kteří dříve navštívili váš domov.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Proč by někdo chtěl vaši mac adresu

MAC adresy se běžně používají k identifikaci vašeho zařízení při připojení k síti. Směrovače mohou odfiltrovat MAC adresy, které neuznávají. Je užitečné znát MAC adresu vašeho zařízení, aby se zajistilo, že se správně připojí k síti. Pojďme se vrátit k příkladu, který jsme použili dříve.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jak najdu skrytá zařízení na mém wifi

Protože skryté sítě stále komunikují s jinými zařízeními, je možné detekovat pomocí bezdrátového síťového analyzátoru, jako je NetSpot. NetSpot je všestranný bezdrátový síťový analyzátor, který může okamžitě shromažďovat podrobné informace o všech sítích WiFi dostupných v této oblasti a prezentovat je jako interaktivní tabulku.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jak můžete zjistit, zda někdo sleduje váš Mac

Jaké jsou znamení, že někdo špehuje na vašem Macyour Mac, používá větší šířku pásma.Váš Mac se stává pomalejším, aplikace více havarují a projevují liché chování GUI.Vaše světlo webové kamery je zapnuté.Zkontrolujte ikony ochrany osobních údajů na panelu nabídky.Na vašem Mac může být nový uživatel.Stáhněte a instalujte bezpečnostní software.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Může někdo vzdáleně přistupovat k mému Mac

Zapněte vzdálené přihlášení a poté klikněte na tlačítko Informace vpravo. V případě potřeby vyberte zaškrtávací políčko „Povolit úplný přístup pro vzdálené uživatele“. Určete, kteří uživatelé se mohou přihlásit: Všichni uživatelé: Kterýkoli z uživatelů vašeho počítače a kdokoli z vaší sítě se může přihlásit.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Musím se starat o viry na Mac

Ano, Mac mohou získat viry a další formy malwaru. Navzdory vestavěným bezpečnostním funkcím MacOS mohou viry Mac stále infikovat počítače Apple. Zatímco Mac nabízejí docela silnou ochranu před známými viry a jiným malwarem, zůstávají zranitelnější vůči novým a nově vznikajícím kmenům virů.

[/WPRemark]

Previous Post
¿Firefox es mejor para la privacidad que Chrome??
Next Post
V jaké době FDA oznámí schválení?