15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

22 ideer til havedesign – sten er alsidige

ideer til havedesign blomsterbed kantning småsten stedsegrøn idé

Stenen var i århundreder og er stadig et populært materiale inden for havedesign i dag. Det kan være en god baggrund for lyse blomsterbed, være en rigtig hæfteklammer i klippehaven eller bruges på havestier og trapper. Overalt ser sten smukt og sublimt ud. Vi viser dig 22 fede Idéer til havedesign med sten – det naturlige materiale er alsidigt og efterlader masser af plads til kreativitet!

Ideer til havedesign med sten – hvilke stentyper er velegnede til udendørs brug?

ideer til havedesign stenplader havestier plantning selvfølgelig design

Det er en ubestridt kendsgerning, stenen er så udbredt i landskabspleje. Men hvad er dens popularitet baseret på? Vi forsøger at finde svaret på dette spørgsmål her og vise dig 22 fede Idéer til havedesign med sten. Dette materiale kombinerer skønhed, med det forbliver liv og tid uændret. Eller så skal årsagen ikke søges i selve materialet, men i menneskets underbevidsthed, i vores evige længsel efter stabilitet … Fordi stenen altid har været et symbol på styrke og håb ….

Ideer til havedesign – trædesten til stien lavet af småsten

ideer til havedesign trædsten idé grus mønster diy havesti

I dag er det trendy igen at bruge sten i havedesign. Dette skal også ses som bevis på raffineret smag. Dette materiale er valgt for sin skønhed, holdbarhed og modstandsdygtighed over for kulde. For at træffe det rigtige valg til dine stenhavefigurer og andre stenfigurer, er det vigtigt at kende de vigtigste karakteristika og egenskaber ved de forskellige stentyper.

Ideer til havedesign – stenene som et dekorativt element

ideer til havedesign terrassedekoration gråt grusmetal havemøbler

De fleste mennesker vælger granit i disse dage. På grund af sin høje densitet absorberer den ikke vand, og kan derfor modstå lave temperaturer. Dens farvenuancer ligner meget naturlige farver, og dette muliggør oprettelse af billedkompositioner fra sten og planter. Du ser virkelig fabelagtig ud – som du gør med vores Idéer til havedesign være i stand til at overbevise dig selv!

Havedesign i et skakbrætmønster

ideer til havedesign græsplæne skakbræt mønster stenbuske

Den mest anvendte af de dekorative natursten er sandstenen. I alle dens variationer er den velegnet til en bred vifte af havedekorationsartikler. Du kan også bruge den til at bygge støttemure, anlægge havestier, oprette platforme og meget mere, hvor der kræves en stor belastning.

Lav dekorative gulve og havestier

Ideer flodsten belægningssten plader trædesten billeder

Kalksten bruges også på mange måder i havedekorationer. Der er forskellige typer kalksten. Den eneste ulempe ved denne natursten er, at den reagerer på miljøforhold og derfor kan beskadige nogle planter, for eksempel rhododendron, hortensia, blåbær osv..

Der er en generel regel, når man arbejder med natursten, og der står: man kan ikke kombinere natursten med forskellige farver i ét design. Den afgørende faktor er altid valget af den dominerende sten, de andre skal supplere udseendet.

Oprettelse af en klippehave – tips og tricks

Kolonihave sten springvand grus gulve blomster stauder

På det seneste er den såkaldte “stenede” have også blevet meget populær og trendy. Så du også har en lille stenhave i dit landskab, kan du skabe sådan en stensammensætning i et hjørne af din have. Efterlign et miniaturebjerget landskab, brug flodsten, granitplader eller sandsten og grus. Plant også sukkulenter der og voila: din mini stenhave er allerede klar!

Støttevæg lavet af sten – perfekt til den landlige have

Billeder sten støttemure vindeltrappe have hus indgang

Et andet element i havedesign, hvor der bruges sten, er konstruktionen af ​​vægvægge. Opret disse med kampesten eller plader i forskellige størrelser. Ved at bygge vægvægge kan du opdele de forskellige områder i haven i zoner og skabe hyggelige hjørner for at slappe af på denne måde. Dette er også en god mulighed for mange af dine planter, de fremstår langt mere spektakulære på væggen end på den bare græsplæne. Der er endda nogle klatreplanter, der vokser direkte på væggen eller mellem stenene og skaber en hyggelig atmosfære.

Alle naturlige stentyper kan bruges til havestier, havetrapper og stier. Det hele afhænger af din smag og dit budget. Hvis skønhed og æstetik er din ting, skal du vælge sandsten, for sandstenplader kan bruges til at skabe en mærkelig mosaik. Hvis praktisk har forrang frem for æstetik, er granit dit valg. Som vi sagde før, er det evigt. Men hvis du ikke ønsker at bruge mange penge, er alt, hvad du kan gøre, at dække dine havestier med små småsten eller små stykker granit. Under det grønne i haven ser de også stilfulde og flotte ud.

Bålplads i haven

Design pejs sten hjørne bænk siddepladser ideer sommerhus

Lille stenbænk

Havesten lavede et romantisk sæde under træer

Ideer til havedesign med sten

Oprettelse af natursten Ideer Flodsten Stepping stones Lille have

Vandspil i haven

Havedam skaber sten vandfald kunstigt Ideer til havedesign

Støttemur lavet af natursten

Byg natursten selv plant krukker blomster sommersol Ideer til havedesign

Stone garden path pool buske birketræer Ideer til havedesign

Landstil design stenbænk halvcirkelformet pejssten

skabe trædesten blomster hæk planter privatliv skærme træer

Havegrusgulv havebænk plantepotter hus

Pool smuk terrassegulv hus bjerge infinity pool

Design gratis spiseplads ideer havedesign som fagfolk

Placering støttemur græsplæne sten forårsblomster roser træer trapper

Stensten pool have Engelsk stil havesti sandsten

form sten familie fødder mor børn far

Previous Post
Hvad er neglelakstrends for sommeren 2014
Next Post
Interessant idé til havedesign gør havearbejde let