15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Opret din egen stenhave i et par enkle trin

opret-din-egen-sten-have-træ-pergola-bjergskråning-landhave

Mellem storbyens betonvægge drømmer vi meget ofte om friskheden i bjergene og det grønne på engene. Havedesignere har allerede opfundet en måde at få dig til at føle dig godt hjemme, hvilket nu er helt muligt ved hjælp af en stenhave. I dag vil vi præsentere nogle generelle trin for dig, som du selv kan egen stenhave kan skabe derhjemme. Dette vil ikke kun bringe en smule alpestil til din have udvendigt, men også sikre mange behagelige og afslappende timer udendørs.

Trin 1 til din egen stenhave: Find ud af, hvad du præcist vil oprette

design-din-egen-sten-have-sten-grus-kampesten-vand funktion

Her er mange mennesker forkælet med valg, for en rigtig stenhave er faktisk en ganske stor have, til udformning af hvilke sten i forskellige størrelser bruges. Frosthårde alpine blomster og tørkebestandige planter vokser der. Selvfølgelig kan du oprette en mindre have i din egen gård, hvor du også kan dyrke forskellige plantetyper på et mindre område og bringe den japanske charme hjem.

Først og fremmest skal du bestemme placeringen af ​​din stenhave

design-din-egen-sten-have-japan-have-grus-rive-kampesten-sand

En god start er en vigtig forudsætning for hele projektets succes. Så det er vigtigt for planterne at trives i stenhaven, præcis hvor den er placeret. Tænk derfor grundigt over placeringen af ​​din stenhave, vælg det rigtige sted i gården, som du vil gøre til en stenhave. Du kan også oprette klippehaven på fladt terræn, men foretrækker et let kuperet landskab. Du kan også bygge en lille bakke ved at bakke op om jorden. Og så noget andet vigtigt: Din stenhave skal være et solrigt sted. Delvis skygge er også mulig i princippet, men fuld skygge er ikke ønskelig. Planterne til stenhaver elsker solrige steder!

Hvad er en klippehave uden sten?design-din-egen-sten-have-dam-have-dekoration-ornamental græs-tørhed

Når du allerede har bestemt placeringen af ​​din stenhave, kan du gå til det næste trin i realiseringen af ​​dit projekt. Du har nu brug for baggrundsmaterialet – sten og jord. Stenene kan være lyse, de er mere mærkbare end de mørke. I princippet tager man ikke ret mange sten, de vælges efter stenhaveens størrelse. Den mindste sten skal være på størrelse med en knytnæve. Bedre at bruge sten af ​​en slags! De ser bedre ud i haven!

Den anden ting, der ikke bør undervurderes, er jordbund. Du kan kun blive overrasket over at se, hvor meget af det der forsvinder mellem stenene. Så du skal få en tilstrækkelig stor mængde jord. Snart vil du plante de alpine blomster i den.

Hvad kan du ellers oprette i din egen klippehave for at få det til at se mere interessant ud?

design-din-egen-sten-have-trin-sten-plader-sten-mos

Hvis du har meget mere og mere terræn, kan du få brug for et par stier gennem din klippehave. Dette kan bedst skabes af små sten, for eksempel sten eller grus.

stier-design-have-sten-kampesten-græsplæne-hængende kurve

Din stenhave bliver et rigtigt blikfang udendørs, hvis du også lader en å løbe derned. Til dette har du brug for runde flodsten eller andre runde eller flade sten.

design-ideer-egen-sten-have-skabe-deco-figurer-dam

Hvis du virkelig vil give et særligt højdepunkt, så tænk på en trappe på skråningen – sådan noget ser interessant ud, lagt helt naturligt ud! Og så du fuldstændigt afrunder designet af din stenhave, kan du også placere små figurer der, som også bringer en masse variation til det overordnede billede.

Hårdføre blomster og flerårige planter til din egen stenhave

baggård-landskabspleje-ideer-stenhave-design

Når tiden kommer, og du vil plante din egen stenhave, så har du gjort det meste af arbejdet, nu har du den behagelige: Vælg blomster og planter og plant dem. Dette trin i stenhave -designet er lige så vigtigt som de andre, fordi det harmoniske billede afhænger meget af dit valg af blomster. Planter, der kan findes i bjergene, er karakteristiske for dit lille, eksotiske landskab. Disse har tilpasset sig godt til de klimatiske forhold der, de kan også klare sig med lidt vand. Når du vælger blomster, behøver du ikke undvære smukke blomstrende planter til din stenhave.

Som vi allerede har understreget, skal klippehaven have en solrig beliggenhed, så det siges, at dens ideelle placering ville være, hvis den var orienteret mod syd eller sydvest. Du kan vælge mellem flerårige alpine planter og stenhave stauder til din plantning. Sådan skaber du virkelig et godt billede i din stenhave -oase.

Udvælgelse af flerårige planter til stenhaven

Landskabspleje-have-design-rockery-væg

Så mange forskellige slags blomster og hårdføre planter til stenhaven fås i blomsterbutikkerne og også i onlinekøb, at du absolut kan finde den rigtige plante til din smag. Disse planter er flerårige, de kan dvale godt udenfor, så du behøver næsten ikke bekymre dig om at passe dem. Men hvert år vil du blive givet igen på ny med deres farveblus!

have-design-sten-plantning-placering-valg-tips

Hvis du vil træffe det rigtige valg, skal du straks vælge den polstrede busk. Dette er klassikeren blandt stenhaveplanter. Dette er en flerårig, urteagtig plante, den kan blive op til 30 centimeter høj og ser meget kompakt ud. Men måske vil du gerne have nogle højere planter i din stenhave? Så kan vi anbefale den smukke sedum plante til dig! Du kan plante dem eller endda dværgtræer-begge er meget passende til dit formål!

have-sten-koi-dam-planter-oprette-have-stier

Følgende blomster er også meget populære i klippehaven: kattepoter, nelliker, alpestjerner, mindre klokkeblomstarter, gentianarter og fuchsier.

Nogle af de klippehavebuske, der er særligt populære blandt stenhavehobbygartnere, bør også nævnes her. Disse omfatter stenposen, stenurt, candytuft samt den blå pude og Karpaterne klokkeblomst.

have-ideer-sten-springvand-småsten-design

Din stenhave vil være et rigtigt blikfang hele året, når der vokser interessante stedsegrønne planter der. Sats på dværg nåletræer, og du går ikke galt. De er grønne om vinteren og vil sikre, at din stenhave altid har et flot udseende.

Og hvad synes du om et par stænk farver der? Disse vil krydre hele udseendet af din stenhave. I det tidlige forår kan du plante primrose hybrider, deres lyserøde blomster vil charme dig med deres smukke syn i lang tid! Liverworts er også et fantastisk farverigt højdepunkt i klippehaven, så du kan også overveje dette tip, ja?

Vi ønsker dig held og lykke med at designe din stenhave!

Klippehave i et kuperet landskab

Klippehave-landskabspleje-have-trapper-skabe

Opret en klippehave på fladt terræn

sten-have-japansk-stil-småsten-sten-ideer-indramning

Japan-have-sten-have-skabe-bakket terræn

stenhave-ideer-sten-forskellige-størrelser

Opret-din-egen-sten-have-i japansk stil

tør-japan-sten-have-skabe-mos-plante-tips

ideer-baggård-terrasse-design-sten-terrasse-metal-stole

plantning-sten-have-have-dam-ideer-plantetyper

eget-sten-have-design-vandfald-natur-look

Previous Post
Design børneværelser – maritim dekoration og møbler fra Caroti
Next Post
Kreativ haveide – plant blomster attraktivt og skab illusioner