15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

10 tips til havedesign: dann et harmonisk ensemble

Tips-havedesign-beskyttelse af personlige oplysninger-belysning-pool-havemøbler-træpergola At designe vores have er ikke en let opgave. Ud over personlige præferencer og ønsket om at implantere det ene eller det andet anlæg, er det imidlertid bedre at søge råd fra en professionel. Men hvis du selv vil designe din egen have og vil bruge din kreative vision om harmoni, giver vi dig et par stykker Tips til havedesign.

Tips til havedesign: Lav-dyrkning af planter i forgrunden

Tips-have-design-blomster-farverige-græsplæne-farve-blomst-tæppe

Når du designer et nyt område, er det bedst at starte med at plante højere planter, der vil tjene som baggrund for de lavere arter. For eksempel er et grønt bambushegn eller prydblommer fremragende muligheder for en “ramme” til de mindre planter.

Tips til havedesign: farvet cirkel

tips-have-design-tulipaner-pink-planter-skål-forhave

Valget af farver svarer naturligvis til din personlige smag. Men når det kommer til inspiration, kan du prøve noget, der hedder farvehjulet. Dette værktøj er nyttigt for at undgå irriterende fejl i farvekombinationerne. Det vil give dig gode ideer og vise dig, hvilke farver der “fungerer sammen”, og hvad der virkelig ikke hænger sammen.

Indstil accenter

tips-have-design-georginer-blandet-farvet

Når du opretter fokuspunkter og flotte blikfang i haven, bør du vælge sådanne planter, så mulige konflikter med andre elementer i sammensætningen undgås. Med andre ord, vælg enten suveræne accentplanter i midten af ​​området eller høje grantræer i det afsides hjørne af haven. Det vigtigste er ikke at overdrive, fordi et andet fokus kun kunne svække indtrykket af kompositionen som helhed.

Design haven efter årstiden

Tips-havedesign-træpergola-stenhave-moderne-beskyttelse af personlige oplysninger

Årstiderne kommer og går, men din have skal altid se godt ud, ikke sandt? Ja, det er også muligt at nyde planternes skiftende farver året rundt. Nægt dig ikke denne fornøjelse, gå til det nærliggende havecenter og forhør dig om stedsegrønne planter, der vil glæde dine øjne året rundt. Hvis du kombinerer de stedsegrønne planter med løvfældende træer, vil du ikke kun gøre din have mere mangfoldig, men også give den forskellige farver og former. Det kommer du bestemt aldrig til at fortryde!

Tips til havedesign: Mod tendensen

Lægning af trapper i haven natursten blomster vokser buske harmonisk ensemble

Planter i havecentret er normalt grupperet og arrangeret efter et bestemt symbol. Dette betyder dog ikke, at plantning i din have skal følge dette princip. Fx kan planter til stenhaver plantes i store revner i den indre del af haven. Du kan dyrke frugttræer bag de farvede kantsten eller bare lade dem være spredt, så du kan prøve at oprette grafiske billeder.

Kun de bedste

Idéer til forhave design-med planter-blomster dekorative græsplæne til græsplæner

Når du handler efter nye plantetyper i specialforretningen, skal du først se på dem meget omhyggeligt og derefter kun vælge de bedste og sundeste af dem, du kan lide. Bemærk, at de ikke har tegn på sygdom eller skade af nogen art. Sørg for, at etiketten på anlægget indeholder klare og letlæselige oplysninger. Hvis du er i tvivl om en bestemt plante, tage en anden.

Klatreplanter

havehus indgang klatreroser have ideer planter blomstrer

Dyrkning af klatreplanter er en fantastisk måde at gøre bare vægge eller vægge mere behagelige og hyggelige. Her kan du give din fantasi frie tøjler – du kan tilføje lodrette accenter eller dekorere gamle frugttræer med klatreplanterne.

Fordelene ved god planlægning 

Have skovlignende buske, havestier lavet af småsten

Inden du køber og planter et lille træ, er det en god idé at finde ud af, hvilken størrelse det træ vil vokse til, når det er fuldt udviklet. Ellers kan der opstå problemer: potteplanten, der har prydet din have i et stykke tid, kan overskygge mange andre planter på få år. Dette ville ændre karakteren af ​​hele kompositionen.

Design af haven: Vælg den rigtige jord

Havestier grønt græs blomsterbed-skab på skråningsspidserne

Valget af planter er utvivlsomt særlig vigtigt, men de passende betingelser for deres udvikling skal heller ikke undervurderes. For eksempel kan nabolaget af azaleaer og rhododendron fremstå attraktive, men de kan dø, hvis jorden er for kalkrig. Eller hvis du vil dyrke Gunnera (mammutbladet) i tør jord, vil det helt sikkert lide. Dens udvikling vil bremse, bladene vil forblive små og ikke udvikle sig fuldt ud.

Fortrolighedshegn lavet af levende planter havedesign tips

De planter, du kan lide, skal være hårdføre. Hvis du vil nyde sin charme i mange år, bør du bruge meget tid i haven, fordi havearbejde tager tid og penge, selvfølgelig.

Matchende former

kunstnerisk designet-blomster-senge-tulipaner-forårsfarver i haven

Forskellige former kan kombineres harmonisk i haven eller bruges til at skabe kontrast. F.eks. Kan bogtræets krone, omhyggeligt formet med en saks, der har en kuppelform, stå i kontrast til agavens arkitektoniske form og harmonisk kombinere med mælkeblomsters bløde mønstre.

Vi håber ovenstående Tips til havedesign kan hjælpe dig med at gøre dit udendørs område smukkere og hyggeligere. Vi ønsker dig en masse sjov!

Nyd en blomstrende have

Opret en have-ale-design farverig blomster-duftende seng

Klatreplanter er et højdepunkt

Træpergola i haven som dekoration til klatreplanter

Arkadeklatringsanlæg understøtter Arch-lignende konstruktion albert kahn-park

Beskyttelse af fortrolige oplysninger med levende planter

Opsæt et opholdsområde i haven. Beskyttelse af personlige oplysninger med hækplante tips

Lavvoksende blomster, der vokser en seng, tipser om havedesign

Havedesign blomsterbed for at skabe flod af blå og hvide blomster

forårshave design farvetip plantetyper farverige blomster

lavvoksende og højvoksende plantearter Farvetip til design

Cirkulære blomsterbed med kantsten-spidser i haven

Design af en have med træer og høje buske - ideer og tips

Have design blomsterbed farverige et harmonisk ensemble

Previous Post
Nellike – hvilke følelser de forskellige farver udtrykker
Next Post
Løbebåndstræning – 12 nyttige tips til effektive fitnessøvelser