15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Chelsea Flower Show: Ullungdo Stonecrop er blevet kåret til årets plante

Chelsea Flower Show Ullungdo Stonecrop Leaves Stones Ground Cover

Vi har allerede præsenteret højdepunkterne fra den sandsynligvis den mest berømte blomsterudstilling i England, Chelsea Flower Exhibition, flere gange. Også i år er det blevet et mødested for professionelle og hobbygartnere. Talrige haver og terrasser blev skabt specielt til showet, der fandt sted fra 21. maj til 25. maj. En ægte blomsterpragt, mange indfødte og eksotiske planter bød gæsterne velkommen. I slutningen af ​​udstillingen blev årets planter traditionelt kronet. Mens hvid hortensia forårsagede en fornemmelse sidste år, var dette år naturelskere helt begejstrede for Ullungdo stenhugger, Sedum takesimense. På andenpladsen kom Dendrobium Stardust af sorten “Firebird”, den tredje position var for den afrikanske lilje af sorten “Fireworks”.

Chelsea blomsterudstilling: Ullungdo stenhugger forårsagede en fornemmelse

Chelsea Flower Show- Ullungdo stonecrop bunddække tør gule blomster

Mere end 20 planter blev nomineret til den eftertragtede pris i år. Vinderne blev derefter annonceret i den store pavillon: en ære for opdrætterne af de respektive sorter, fordi de blev populære natten over i hele verden. Vi præsenterer dig de tre bedste. Først og fremmest er naturligvis bunddækket Ullungdo stenhugger. Planten med det botaniske navn “Sedum takesimense” er ganske krævende, kan effektivt integreres i enhver havestil og tiltrækker opmærksomhed med sine gule blomster og grønne blade med en lys kant.

Ullungdo stenhugger er en flerårig plante, der foretrækker solrige steder, og stærke solstråler trives uden problemer. Samtidig er bunddækket hårdfør og behøver ikke at blive overvintret om efteråret. Den har brug for lidt vand og skal vandes sparsomt, hvis overhovedet. En tør jord med en andel af sand giver de bedste betingelser for dens hurtige vækst. Stenplanten når en højde på næsten 30 cm og er derfor den perfekte tilføjelse til den letplejede stenhave. Han klipper en særlig god figur som solist. Ved plantning skal du planlægge en minimumsafstand på 40 cm mellem de enkelte planter. Blomstringsperioden begynder i juni og varer indtil midten af ​​september. Planten danner mange små gule blomster, spreder under alle omstændigheder ingen duft.

Chelsea Flower Show Ullungdo Stonecrop

Chelsea Flower Show: Dendrobium Stardust er en hybrid orkidé

Chelsea Flower Show Dendrobium Stardust Orchid Red Flowers

Andenpladsen gik til den smukke hybridplante Dendrobium Stardust. Den når en maksimal højde på 50 cm og danner lange, smalle gul-orange-røde blomster og blade op til 8 cm lange. Blomstringsperioden begynder fra oktober og varer indtil slutningen af ​​maj. Husplanten elsker varmt vejr og lyse rum, men kan ikke trives i de stærke solstråler om sommeren. Et sidebord i nærheden af ​​vinduet har for eksempel vist sig at være ideelt. Vindueskarmen er mindre egnet til dette. Grundlæggende, jo mere intens det direkte sollys er, desto mindre vokser planten.

Chelsea Flower Show Dendrobium Stardust høj plante rødlig gule blomster

En luftfugtighed på 40% til 60% giver de bedste betingelser for en lang blomstringsperiode. Når luftfugtigheden er under 40%, bliver bladene gule og falder ud. Hvis det er mere end 60%, kan skimmelsvamp angribe planten. Det er derfor vigtigt at ventilere rummet flere gange om dagen. Orkideen skal transplanteres hvert 2-3 år. Det bedste tidspunkt at gøre dette er i maj, lige efter blomstringsperioden er slut. En ung plante skal også vandes regelmæssigt. Flerårige planter bør kun vandes, når jorden er tørret helt ud. Ved plantning skal du også være opmærksom på dræningen.

Chelsea Flower Show Dendrobium stjernestøv rød orkidé blomstrer

Chelsea Flower Show: The African Lily

Chelsea blomsterudstilling, der skaber afrikansk lilje sommerhushave

Chelsea Flower Show African Lily Garden Planting Ideas

Den afrikanske lilje er en af ​​de mest populære containerplanter i Tyskland. Den nye sort “Fyrværkeri” imponerer med en kombination mellem hvid og lilla. Plejemæssigt adskiller den sig næppe fra de andre prydliljesorter. Hun elsker solrige og beskyttede steder. En lerjord med god dræning giver de optimale betingelser for deres hurtige vækst. Blomsten kan klare sig med lidt vand, selv om sommeren er det helt tilstrækkeligt, hvis du vander den en gang om ugen. I blomstringsperioden kan du også tilføje gødning en gang om måneden.

Chelsea Flower Show afrikansk lilje lilla hvid blomst

Efter blomsterne falder ud, skal stilkene beskæres forsigtigt tilbage, før de danner frø. Dette vil forlænge blomstringstiden. Blomsterne overvintres derefter på tørre, kølige og mørke steder. Kælderen er mindre egnet til dette, da det ofte er fugtigt. Garagen eller haveskuret er bedre alternativer. Det er også vigtigt, at temperaturen i rummet ikke stiger over 8 grader. Fra begyndelsen af ​​april får planterne lov til at gå udenfor igen. De kan trives i temperaturer under nul, og let regn kan ikke skade dem. Om nødvendigt kan blomsten derefter ompottes i en større gryde om foråret.

Chelsea Flower Show African Lily Purple White Blossoms Garden

Fra det charmerende bunddække Ullungdo stenhugger, til den smukke hybrid orkidé Dendrobium Stardust, til iris af sorten “Fyrværkeri”: I år fik Chelsea blomsterudstilling hjertet af hobbygartnere til at slå hurtigere. Sortimentet af blomster, buske og træer har aldrig været så stort. Planter fra hele verden blev vist, så alle kunne finde noget, der passer til deres egen drømmehave. Ikke kun planterne, men også havedekorationer og havemøbler forårsagede en sensation på messen. Vi har samlet højdepunkterne for dig. Du kan tjekke vores artikel om emnet for at se, hvad de nyeste tendenser inden for landskabspleje er. Lad dig inspirere af det!

Chelsea Flower Show afrikansk lilje hvide blå blomster

Previous Post
Høst grøntsager fra din egen have: nyttige tips til begyndere
Next Post
Hula Hoop Fitness: Instruktioner og de bedste øvelser til en slank talje!