15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Design af en rækkehushave – ideer og tips til en rektangulær have

Rækkehus have design moderne-terrasse-sten plader

På trods af sit lille område byder en rækkehushave på betydeligt flere designmuligheder, end man umiddelbart kan se. F.eks. Kan farverige blomsterbed, smukke vandelementer og hyggelige tilbagetrækningszoner designes selv i et begrænset rum. Fokus er på korrekt planlægning. I hvilken stil vil du gerne designe rækkehusets have? Skal det være en moderne have uden græsplæne, eller skal det være en grøn oase? Hvilke elementer bør ikke mangle i havedesignet? Svarene på disse spørgsmål er grundlæggende, når du designer det smalle haveområde bag rækkehuset. I denne artikel finder du nogle praktiske løsninger og nyttige tips til den lille rektangulære have, der kan gøre det lille område til en drømmehave.

Vigtige designregler for en rækkehushave

rækkehus-have-design-græsplæne-område-højbede-solsejl

Rækkehuse har været særligt populære i de seneste år, fordi de også opfylder drømmen om at have din egen have i byen. Disse huse har som regel et haveområde bag huset, der kan bruges som have eller gårdhave. Dette område består dog normalt kun af et par kvadratmeter, og dets design bliver ofte en stor udfordring for beboerne.

rækkehus-have-design-boardwalk-terrasse-græsplæne

Når du designer en sådan rækkehushave, bør du først tænke over, hvordan udendørsarealet skal se ud til sidst. Skal det for eksempel være en minimalistisk have eller en sommerhave? Afhængigt af typen bruges forskellige elementer derefter i designet. Det er vigtigt at planlægge en klar grundplan og på forhånd bestemme de forskellige områder i haven. På grund af den begrænsede plads er hver kvadratmeter virkelig vigtig her.

Generelle regler for en rækkehave:

  • Opdel haven i forskellige funktionsområder.
  • Læg større vægt på terrassens design.
  • Indstil dekorative accenter i det udendørs område ved hjælp af forskellige haveelementer.
  • Planlæg grøntsagen og plantningen i henhold til jordens natur.
  • Brug forskellige tricks til visuelt at forstørre den smalle have.
  • Sørg for at have en god fortrolighedsskærm.

terrasse-have-design-ideer-højbede-træ

Hvis du endnu ikke er sikker på det nøjagtige rumindretning, er det bedste at lave en skitse af ejendommen, hvor du vil opdele haven i forskellige områder. En vigtig del af de fleste rækkehushaver er terrassen. Det er normalt placeret direkte ved huset og i moderne rækkehuse er adskilt fra stuen med brede terrassedøre. På den måde kan indendørs og udendørs rum flettes om foråret og sommeren.

Opret en moderne eller romantisk rækkehushave

terrasse-have-design-terrasse-have-uden græsplæne

Når man designer en rækkehave, er det vigtigt at etablere en stil og implementere den konsekvent. Så der er ikke plads til en blanding af stilarter i den smalle have. Hvis du ønsker et velorganiseret udendørs område, der er præget af klare linjer og har en vis struktur, er elementer i moderne havedesign bedst egnet. Lige linjer, geometriske former og justeret design er vigtige for den moderne rækkehushave.

rækkehus-have-design-have-opdeling-højbede-moderne

Når du designer en smal have, starter du normalt fra terrassen. Vælg en passende belægning, der harmonerer med resten af ​​dit haveområde. Dækbrætter lavet af træ eller stenplader er de mest populære varianter, fordi de er velegnede til udendørsarealet og tilbyder mange designmuligheder. Hvis du vil designe en moderne rækkehushave, skal du koordinere de anvendte materialer og bruge neutrale farver. Typisk for en moderne rektangulær have er enten elegante planter eller pæne blomsterbed i geometriske former, beplantet med velplejede planter og hække. Det begrænsede areal i rækkehusets have kan struktureres godt med lige linjer.

rækkehus-have-design-ideer-pool-siddeområde

Oftere og oftere er små haver uden græsplæner designet til at reducere vedligeholdelsen. Så du behøver ikke at klippe græsplænen hvert par dage og kan bruge tiden til at slappe af udendørs. I stedet for græsplænen kan du hælde grus eller oprette små stenhaver. Alternativt kan der designes en lille pool i rækkehusets have, som er perfekt til de varme sommerdage. Den lille rektangulære have byder på vidunderlige designideer, hvis du bruger den ledige plads korrekt.

rækkehus-have-design-romantisk-blomsterbed

Hvis du er fan af den romantiske stil, kan du oprette en romantisk rækkehushave og skabe den med overdådige blomsterbed. Buede havestier og buede bedkanter er typiske for denne stil. Stien fører normalt til et separat siddeområde, som er designet med en smuk bænk eller en elegant pergola.

Design og plant rækkehuse haver

rækkehus-have-design-rektangulær-have-idé

Og hvad er en have uden nogle planter, der giver den en naturlig følelse? Hvis du vil oprette en blomstrende rækkehave, skal du vælge planterne omhyggeligt. Du skal begrænse dig selv en smule, men med de rigtige kombinationer kan du sætte smukke accenter i det udendørs område. Hvis der ikke er nok plads selv til en lille seng, kan du vælge pladsbesparende beplantning. Lodrette haver er særligt populære i øjeblikket og kan designes perfekt på væggen i rækkehusets have.

havedesign-rektangulære-have-planter-udendørs-møbler

Plantning på flere niveauer er særlig god til sådan en have. Dette fungerer bedst med en kombination af høje og lave planter, der er placeret i samme bed, hvis det er muligt. Sådanne senge skal dog plantes på kanten af ​​det tilgængelige område og ikke i midten for at spare plads. Klatreplanter til hegnet er også en meget god idé til grøntsager i den lille have, og de tilbyder også et vist niveau af privatliv.

Terrasse-have-design-sidde-område-græsplæne-planter

Hvis du kan lide at lave mad med friske ingredienser, kan du designe en urtehave i rækkehaven eller endda dyrke grøntsager i små højbede. Friske urter kan plantes i krukker, højbed eller krydderurter og er perfekte til den smalle have. Når du opretter et urtehjørne på terrassen, har du altid de friske ingredienser lige ved hånden. Det samme gælder for nogle grøntsager, såsom tomater og salat, som let kan dyrkes i rækkehaven.

Frugttræer, og især espalier frugt, er en anden god mulighed at overveje, når man designer en rækkehushave. Med espalier frugt kan du dyrke frugt i din egen have og samtidig have en beskyttelse af personlige oplysninger mod nysgerrige naboer.

Vigtige designelementer til den smalle rektangulære have

rækkehus-have-design-smalle-have-ideer

Som tidligere nævnt spiller terrassen en vigtig rolle, når man designer en rækkehave. Da terrassen er det mest anvendte område i haven, bør du lægge større vægt på dens design. For eksempel bør det asfalterede område ikke være for stort, men stadig tilbyde nok plads til komfortable udendørs møbler. Når du møblerer “udendørs stuen”, bør du fokusere på komfort og koordinere designet med havens stil.

havedesign-rækkehuse-rektangulære-have-gabions

Når man designer en smal, rektangulær rækkehushave, er der et par tricks, der får det lille område til at se større ud. Når haven er opdelt i forskellige områder, og hvert af disse områder er fantasifuldt designet, virker det lille rum større. For at optisk opdele de forskellige dele kan du f.eks. Bruge en elegant skillevæg med gabioner eller oprette et lille vandbassin.

lille-terrasser-have-design-ideer-beplantning

Hvis du designer en særlig lille rækkehushave, kan du understrege det lodrette med hævede plantebede. Design flere niveauer og brug dem. Du bestemmer selv om det er med et par smukke planter eller en slående dekoration. På denne måde kan ikke kun gulvet, men hele rummet bruges. De forskellige niveauer kan udformes som sæder eller flotte vandelementer i rækkehusets have.

Usædvanlige ideer til rækkehusets have

rækkehus-have-design-grill-område-pergola-have

Hvis du leder efter usædvanlige ideer til din smalle have bag huset, kan du oprette et praktisk udekøkken eller et lille grillområde i stedet for frodige planter. Så du kan organisere hyggelige grillfester i dit eget udendørs område, når vejret er godt og have det sjovt med familie og venner. Til dette formål bør terrassen gøres lidt større, og de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger skal træffes.

terrasse-have-design-minimalistisk-græsplæne-gynge

For familier med børn anbefaler vi et robust havedesign, der er børnevenligt og tilbyder forskellige legemuligheder for de mindste. For eksempel kan en stor sandkasse designes i rækkehusets have, eller der kan bygges en gynge. Hvis børnene er meget små, skal du stadig tænke på børnesikring, for eksempel hvis du har en lille havedam i haven.

terrasse-have-design-terrasse-græsplæne-fodbold-mål-have

Alle fodboldfans vil blive forelsket i vores næste idé. Den enkle græsplæne i rækkehusets have minder om en lille fodboldbane, og med et enkelt fodboldmål kan du spille det populære spil i din egen baghave. Du kan finde fodboldmål for haven stor eller lille, og dermed kan udendørsarealet omdannes til en drøm, der går i opfyldelse for mange mænd og børn.

rækkehus-have-design-fodbold-mål-have-sej-idé

Et fodboldmål er perfekt til den rektangulære have og giver masser af sjove øjeblikke, især for børnene. Så de små kan lege med venner i haven, og du behøver ikke bekymre dig om dem. Hvis du vælger et mindre fodboldmål, kan der også være plads nok til en lille terrasse og et par planter.

Previous Post
Lejlighed ved stranden i middelhavsstil fra Nest Designs
Next Post
Hula Hoop Fitness: Instruktioner og de bedste øvelser til en slank talje!