15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Oprettelse af et rundt blomsterbed: Tips til planlægning og smukke designideer

Blomsterbede i haven er ofte grove og rektangulære, eller måske lidt kurvede eller ovale, men hvad med den gode cirkel? Stort set enhver form går, men et perfekt rundt blomsterbed kan være en fantastisk måde at gøre noget anderledes på eller skabe et markant omdrejningspunkt i din have. Alt om at skabe et blomsterbed med en rund form samt mange vidunderlige designideer findes i denne artikel!

Hvor passer et rundt blomsterbed?

Runde blomsterbede fungerer godt til græsplæner

Vi plejer ofte at plante blomsterbed på oplagte steder – omkring et træ, på et hus eller i mellemrummet mellem fortovene. Vi skjuler dem på disse steder, hvor de fungerer som en smuk baggrund for havestrukturer eller græsplæner.

Men hvad nu hvis du vil gøre et blomsterbed til omdrejningspunktet i din have? Eller har du et stort åbent rum, som du vil udfylde? Et rundt blomsterbed er den perfekte løsning. Du kan placere det næsten hvor som helst, og det bliver et iøjnefaldende omdrejningspunkt. Og blomster i en cirkel har noget, der glæder øjet.

Tips til planlægning af et cirkulært blomsterbed

Design og plant et rundt bed

At oprette et cirkulært blomsterbed kan være sværere end du tror. De fleste andre typer blomsterbed har en slags baggrund, såsom en væg, hegn, gangbro, træ eller simpelthen kanten af ​​din have. Et rundt blomsterbed står for det meste alene, og det betyder, at det kræver særlige designovervejelser. Der er ingen hårde og hurtige regler for designet af den cirkulære seng, men et par generelle tips hjælper dig med at gøre det optimalt og frem for alt smukt.

Vælg placering

Runde blomsterbed i haven skaber struktur

Planlæg først, hvor du vil plante bedet, og hvor stort det skal være. I modsætning til rektangulære blomsterbed, som kan lægges overalt, har du brug for lidt mere plads til en rund form.

I større åbne områder eller græsplæner kommer en seng med en rund eller buet form virkelig til sin ret. Fordi det runde blomsterbed ser meget dekorativt ud og har brug for et centralt sted i haven. Lange, smalle og kantede senge er mere velegnede til hjørner og områder langs væggen eller hegnet.

Marker konturer

Rund forårsblomstbed med tulipaner, stedmoderblomster og krokus

For at oprette et rundt blomsterbed i et åbent rum skal du først markere omridset. Sæt en træpæl i midten af ​​den valgte placering. Bind et stykke snor til indsatsen og brug det til at markere en perfekt cirkel. Med en stang, der er let at flytte rundt og et langt stykke snor, kan du lege med størrelsen og placeringen, indtil du får det rigtigt. Du kan også bruge en haveslange eller hula hoop til at markere cirklen. Når cirklen er markeret, skal du fjerne alt eksisterende græs og ukrudt, grave jorden op for at løsne den og forberede den. Nu er det planternes tur.

Plant et rundt blomsterbed

Inden du lægger blomster eller planter i bedet, er det værd at lave en detaljeret plan. Du bør altid holde øje med det sted, du vælger, da det vil bestemme valget af planter. Her er nogle ideer:

Vælg et midterstykke til cirklen

Opret et rundt blomsterbed for at skabe struktur

Et eksisterende træ er et glimrende center for et blomsterbed, men det er ikke absolut nødvendigt. Der bør dog være noget, der forankrer cirklen, såsom en busk, en høj blomst eller en plante med interessant løv. Sådan får sengen struktur.

Tænk over et mønster

Et rundt blomsterbed som omdrejningspunkt i forhaven

Læg ikke bare blomster tilfældigt i. En cirkel kræver mere orden. For eksempel kan du lave koncentriske ringe af forskellige typer blomster eller opdele cirklen i kvarte eller ottendedele. Gentagelser fungerer også godt. Her er et par tips, der skal hjælpe dig, når du planter det runde bed:

  • Sæt altid høje blomster, buske eller buske i midten.
  • Jo lavere en plante er, jo tættere skal den plantes til grænsen. En undtagelse er mulig, når du vil oprette et høj-lavt mønster fra to planter.
  • Planterne har brug for lys, så de bør ikke plantes for tæt.
  • Hvis der er bunddække i dit blomsterbed, skal du bruge det på kanten eller bruge det direkte som en kant.

Vælg planter, der vil vokse godt sammen

Plant et rundt bed med blomster og buske

Alle de plantetyper, du lægger i det runde blomsterbed, skal kræve de samme jord-, vand- og lysforhold. Dette gør pleje af sengen meget lettere og garanterer god vækst. Men du har også brug for variation, ellers bliver blomsterbedet kedeligt. Vælg forskellige højder og farver, og tilføj planter med interessant løv for at supplere blomsterne.

Tips til plantning

Lav et blomsterbed omkring havelampen

Inden du planter blomsterne i jorden, skal du prøvekøre ved at sætte dem på plads, mens de stadig er i krukker. Omarranger dem, som du vil, indtil du er tilfreds med slutresultatet. For at gøre dette skal du gå rundt i hele blomsterbedet for at se på planterne, så du ved, hvad der virker, og hvad du skal flytte.

Hvis du kan lide layoutet, skal du grave de passende huller til hver plante og kun sætte dem så dybt ned i jorden, som de voksede i krukkerne. Vand planterne godt efter transplantation i det runde blomsterbed.

Kant sengen

Rundt blomsterbed med lavtvoksende roser

En kant omkring sengen hjælper med at definere den. Du kan bruge næsten alt til at gøre dette, herunder traditionel kant, sten, mursten osv. En lav hæk eller bunddække er også en god måde at skabe en form for kant til sengen.

Hvilke planter til et rundt blomsterbed?

Runde blomsterbed med hyzianthes og blomstersti med stedmoderblomster i haven

Runde blomsterbed, der er anlagt midt i haven, er for det meste udsat for direkte sollys. Placeringen af ​​din seng er afgørende for plantningen, da ikke hver blomst vil trives i solen. Hvis der er træer i nærheden, eller hvis blomsterbedet skal oprettes tæt på huset, så er planter også velegnede til delvis skygge.

Rundt blomsterbed med en lille bro som dekoration

Forestil dig den runde seng som et blomstrende springvand. Du vil have de høje blomster i midten, omgivet af lavere voksende planter og omgivet af blomstrende bunddække. Tænk på en blanding af stauder og etårige, når du planlægger haveindretningen. Plantning af en kombination af flerårige blomster, etårige blomster, løg og en dekorativ kant skaber en kilde til farve, tekstur og skønhed for hele sæsonen. Stol på blomstrende planter med smukt løv, så dit runde blomsterbed ser attraktivt og ikke bar ud, selv efter blomstringsperioden.

Rundt blomsterbed med røde og hvide blomster omkring et lille træ

Eksempler på smukke langblomstrende stauder til dit blomsterbed er katteurt, solhat, røllike og daylilies, som kan bruges separat eller i kombination til at skabe et smukt ensemble. Hvis havearbejde ikke generer dig, kan du også stole på årlige sommerblomster, men du skal plante dem igen hvert år. Den mest populære af disse omfatter verbena, løvemund, årlig hør, nasturtier og mange flere.

Tip: Du kan få råd om egnede plantekombinationer i havecentret. Eksperterne hjælper dig med at finde de rigtige blomster, der vil gøre det bedst i din have.

Fine designideer til et rundt blomsterbed

En rund høj seng

Højbed med blomster omkring flot farvekombination

Blomsterbede behøver ikke nødvendigvis at være i jorden. En rund bakkeseng fanger straks øjet på grund af dens forhøjede position og bliver et rigtigt blikfang i haven. Desuden nyder planterne godt af en god tilførsel af næringsstoffer og tilstrækkelig varmeudvikling i et sådant bed. Du finder mange tips til oprettelse af et bakkeseng i denne artikel. Hvis du vil omdanne bakken til et klart defineret højbed, så omring det med natursten, mursten eller træ, for eksempel afhængigt af hvilket materiale der passer bedst til din haves stil.

Lav et rundt blomsterbed omkring et træ

Opret et rundt blomsterbed omkring et træ

Hvis du har træer i din have og i øjeblikket leder efter ideer til, hvordan du gør landskabet endnu smukkere, så er et rundt blomsterbed omkring træet en rigtig god mulighed. Den runde form er i harmoni med selve træet og skaber de perfekte rammer for det.

Ideer til kantbede

Lav en interessant dekorationside til havesengen som pejs

Mulighederne er næsten ubegrænsede for en smuk kant. Den klart definerede grænse er ikke kun visuelt attraktiv, men opfylder også en praktisk funktion. Uden en ramme kan planterne vokse ind i nærområderne eller blive forskudt af græsset i græsplæneområdet.

Her har vi samlet et par interessante ideer, der er lette at efterligne og tilbyder en passende variant til enhver havestil. lad dig inspirere!

Et rundt blomsterbed kantet med mursten

Omgiv blomsterbedet med mursten

Omkring den cirkulære seng med træbjælker

Rund sengsramme af træ til højbed

En stenhøj seng er perfekt til blomster

Lille rundt blomsterbed med stenkant

Drej det gamle vognhjul til et smukt blomsterbed

Plantning af gammelt vognhjul DIY idé til blomsterbed rundt

Sengekant med småsten

Småsten som en skråkant til runde senge

Lav et rundt blomsterbed i gamle dæk

Gammel ide til dækplantning til DIY runde blomsterbed

En lav hæk fungerer meget godt som en naturlig sengekant

Lav hæk som et blomsterbed kantet rundt

Bunddæksel i stedet for kant

Lav et rundt blomsterbed i græsplænen

Previous Post
Dekoideen im eigenen Zuhause
Next Post
Corona masker efter brug – mere medicinsk affald under pandemien