15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Ferie i Holland ved havet: de smukkeste steder og strande til din sommerferie!

Sommeren er i fuld gang, og det er på høje tid at begynde at planlægge vores sommerferie. Lange, hvide strande, idylliske landskaber, maleriske kystbyer med smukke gamle byer – lyder temmelig fristende, ikke sandt? Uanset om du er i Italien, Malta eller på en eksotisk ø – en badeferie er altid ren afslapning! Men hvorfor vandre så langt væk, når det gode er så tæt? Længes du efter en lille pause, men vil ikke sidde i flyet for evigt, eller er dit budget lidt stramt i år? Vi har den perfekte løsning til dig, nemlig en ferie i Holland ved havet! Nabolandet har ikke kun lækker ost, tulipaner og vindmøller i sit repertoire, men har også meget at byde på, når det kommer til badeferier. Uanset om det er med børnene, med venner eller med hunden – den hollandske kyst er en rigtig balsam for sjælen. For at gøre planlægningen lettere for dig har vi sammensat de smukkeste strande og kystlokationer for dig i denne artikel!

Er det muligt at holde ferie i Holland i 2021? Du bør kende disse regler

Adgangskrav Holland Corona Zandvoort strandferietips Ferie i Holland ved havet med hunden

Og gode nyheder til alle, der ønsker at holde en ferie i Holland ved havet! Tyskland er ikke længere et højrisikoområde for Holland, og en strandferie er nu mulig uden problemer på trods af Corona. Tyske turister behøver ikke længere at vise en negativ PCR -test eller antigen -test hverken ved indrejse eller på deres hjemrejse. Kontaktrestriktionerne er allerede ophævet, og caféer, barer og restauranter får lov til at modtage gæster igen. Et maskekrav gælder for alle i offentlig transport samt på togstationer og lufthavne. Derudover tilbyder den hollandske regering gratis forsøg for alle rejsende og turister i juli og august.

Scheveningen til den perfekte ferie i Holland ved havet

Ferie i Holland ved havet Tips Scheveningen strandferie

Uden tvivl er Scheveningen langt den mest populære og velkendte strand i Holland og derfor det første valg til en ferie i Holland ved havet. Med omkring 18 millioner besøgende om året venter et utroligt tumult på dig der. Stranden er imidlertid enorm og ikke så overfyldt, som du måske tror. Der er mange roligere strækninger af stranden, hvor du kan nyde lange gåture og bare slappe af i fred. Især i lavsæsonen kan det ske, at du har et helt stykke strand for dig selv. Som et distrikt i Haag tilbyder Scheveningen en bred vifte af fritidsaktiviteter for unge og gamle. Fra dykning og surfing til bungee jump fra observationstårnet – alle vil finde lykke i Scheveningen! Er du i humør til en vild fest? Så bør du helt sikkert besøge nogle af strandbarerne og restauranterne langs promenaden og på molen! Et andet højdepunkt er turen over molen og observationstårnet, hvorfra du har en betagende udsigt.

Domburg strand

Strande i Holland Ferie i Holland ved havetips

Domburg Beach er en af ​​de ældste badebyer i Holland og ligger i Sydholland. Stedet er bedst kendt for sine maleriske strandhytter og klitter, som er ideelle til en afslappende ferie i Holland ved havet med børnene. Da havvandet og strandkvaliteten fremmer de besøgende sundhed, omtales Domburg også som en “helbredende badeby”. En bred vifte af wellness -muligheder venter dig der, hovedsageligt med speciale i Thelasso -terapi. Stranden er ikke særlig stor, men den er virkelig smuk og betragtes som den reneste af alle strande i Holland. Derudover gør gangbroerne på sandet det meget lettere at gå med en klapvogn eller kørestol. Lige bag klitterne finder du kystbyen med samme navn, hvis centrum vil fortrylle dig med sin typiske hollandske charme.

Strandferie i Zandvoort

Ferie i Holland ved havet de smukkeste strande ved Nordsøen

Zandvoort aan Zee er også kendt som “perlen på søen” og er en af ​​de vigtigste og mest populære badebyer i Holland. Den 9 km lange hvide sandstrand er ideel til solbadning, gåture eller svømning, og de mange caféer og barer langs kysten inviterer dig til at blive hængende. Da vandet skråner meget lavt, er stedet ideelt til en familieferie med børnene. Alle adrenalin -junkier får deres værdi i Zandvoort, da stranden byder på en bred vifte af vandsport. Fra sejlads til surfing til padling, alt er inkluderet! Det blå flag vifter også her, så du kan være sikker på, at stranden virkelig er ren og sikker. Men det, der gør Zandvoort så populært blandt turister, er, at det kun er 30 kilometer fra Amsterdam. Så hvis du vil holde en pause fra solbadning, kan du opleve hovedstadens unikke atmosfære på mindre end en times kørsel.

Bergen aan Zee

Strand i Amsterdam Ferie i Holland ved havetips

Ren caribisk følelse! I Bergen aan Zee finder du en anden smuk strand, der er ideel til din ferie i Holland ved havet! Den lille landsby ved kysten i Nordholland er et sandt paradis for alle vandsportsentusiaster. Uanset om du er surfing, svømning eller sejlads – i Bergen aan Zee finder du de ideelle betingelser for alt dette. Kystbyen er kendt for sin smukke hvide sandstrand og tiltrækker tusindvis af besøgende hvert år. Og hvis du ikke er til solbadning, kan du tage på en fantastisk cykeltur langs promenaden. De mange strandcaféer med deres afslappede atmosfære og fantastisk musik er meget indbydende og tager højde for dit fysiske velbefindende med lækre cocktails og regionale retter. Derudover blev Bergen aan Zee tildelt det blå flag for ottende gang sidste år, hvilket gør det til en af ​​de sikreste og reneste strande i Holland. Byen med samme navn ligger direkte bag klitterne og bliver til et kunstmarked hver torsdag i juli og august, som belyses af et vidunderligt lysshow.

Egmond aan Zee

Hundevenlige strande i Holland Ferie i Holland ved havetips

Når det kommer til en fantastisk ferie ved havet i Holland, er Egmond aan Zee en rigtig klassiker. Kystbyen er kendt for sit gyldne sand, vidunderligt varme vand og perfekte fiskemuligheder! Den 5 km lange strand ligger i Nordholland og er opdelt i forskellige zoner, hvilket giver mere komfort for turister. Der er områder til sport og spil, områder til stille solbadning og nudistområder. Som de fleste hollandske strande er Egmond aan Zee også blevet tildelt det blå flag og fortryller feriegæster med sin renlighed. Egmond aan Zees vartegn er fyrtårnet “Van Speijk”, som blev malet af mange kunstnere rundt om i verden. En anden populær destination er byen Alkmaar, hvor du absolut bør prøve den lækre ost på ostemarkedet! Og hvis du har fået nok af at dase og solbade, kan du tage på en bådtur og opdage den smukke strand fra vandet.

Noordwijk til en stille ferie i Holland ved havet

de smukkeste strande på Nordsøferien i Holland ved havet med din hund

Hav og tulipaner, aktivitet og afslapning, by og land – på en ferie i Holland ved havet i Nordwijk kan du opleve alt dette på samme tid! Kystbyen er tæt på de populære Keukenhof -tulipanmarker, som vi alle kender. Den 13 kilometer lange strand er ideel til svømning og solbadning, og dem, der ønsker lidt mere action, kan leje en kajak. Nordwijk er omgivet af endeløse skove og klitlandskaber, som er ideelle til en lang gåtur. Stedet nåede endda ind på de 21 bedste strande i verden af ​​National Geographic i 2017 og er allerede blevet tildelt det blå flag flere gange. Flere barer venter på dig langs kysten, hvor du kan blive hængende med venner om aftenen og nyde udsigten. Og det bedste ved det? Hunde er også velkomne i Noordwijk, så du kan tage din firbenede ven med på ferie!

De smukkeste øer til din ferie i Holland ved havet

Scheveningen strandtips Ferie i Holland ved havet med børn

De smukke øer Texel, Ameland, Schiermonnikoog og Terschelling ligger direkte foran Holland i Nordsøen, i vandet i Vadehavet. Hver af øerne har sin egen charme og tiltrækker turister med forskellige højdepunkter og flotte strande. Vadehavet er et UNESCO World Heritage Site, og du kan opdage en række forskellige væsner på en vadehavsvandring. Til din ferie i Holland ved havet vil vi kort præsentere dig for hver af øerne herunder.

Texel

de smukkeste strande i Nordholland Ferie i Holland ved havets spidser

Texel er den vestligste og samtidig den største ø på de vestfrisiske øer. Den geografiske placering, den stærke vind og den 30 km lange strand gør Texel til det bedst mulige valg for en ferie i Holland ved havet for surfere. Den hollandske ø imponerer ikke kun med de endeløse strande, men også med mange rolige områder, der er ideelle til cykling eller gåture. I Texel bør du helt sikkert besøge Eierlands klitter nær fyret og nyde den vidunderlige udsigt over hele øen derfra. Og hvis du vil have lidt fred og ro, finder du de mest afsondrede strandstrækninger i syd ved De Hors.

Ameland

Ferie i Holland ved havet Tips til hundevenlige strande i Europa

Ameland kaldes ikke for ingenting “Wattdiamant” – hver feriegæst føler sig hjemme der. Øen har en fantastisk lang strand, som også anses for at være den reneste i hele landet. Det er blevet tildelt det blå flag mere end 30 gange og er derfor perfekt til en ferie i Holland ved havet. Især strandafsnittene ved Hollum, Buren og Nes er kendetegnet ved deres enestående renlighed. Og hvis du er sulten imellem, finder du 4 pavilloner på stranden, hvor der sælges lækker mad og kolde drikke. Men Ameland har meget mere at byde på, og du bør helt sikkert udforske de historiske landsbyer og den unikke flora og fauna i naturområderne! Hvis du er heldig, kan du deltage i et ekstremt interessant arrangement, der kun finder sted på Ameland flere gange om året. Redningsbåde trækkes i havet af 10 heste – det lyder fedt, ikke sandt?

Schiermonnikoog

Nordsøstrande i Holland Ferie i Holland ved havtipene

Schiermonnikoog er virkelig et unikt sted: selvom det er den mindste hollandske vadeø, har den stadig den bredeste strand i hele Europa. På grund af den mangfoldige natur blev øen erklæret som nationalpark og er en ægte drøm for alle naturelskere. Fra klitter til skove, vadehav, saltmyrer og små søer – der kan du finde alt hvad hjertet begærer! Det absolutte højdepunkt på Schiermonnikoog er revet. Den bredeste sandplade byder på uforglemmelige seværdigheder, som dannes af vind og vand. Dog er biler ikke tilladt på øen, og det er bedst at leje en cykel.

Vlieland

de smukkeste strande i Holland Strandurlaum med biltip

Hvis du ønsker en stille ferie i Holland ved havet, finder du den på Vlieland. Øen er kun 12 kilometer lang og 2 kilometer bred og emmer af en unik, hyggelig atmosfære. Næsten 1200 mennesker bor i den eneste landsby i Oost -Vlieland – det kunne ikke være mere støjsvagt, ikke sandt? Det samme gælder her: Biler er forbudt! Det absolutte højdepunkt på Vlieland er den 45 meter høje klit med et fyrtårn på toppen.

Terschelling

Egmond aan Zee strandferie i Holland ved havetips

Terschelling kaldes også cykeløen og er den næststørste ø efter Texel. Det første, du ser på øen, er det 55 meter høje “Brandaris” fyrtårn, som også er det ældste i Holland. På 80 kilometer cykelruter kan du opdage op til 600 vilde plantearter, herunder forskellige typer orkideer. Og et lille tip til alle kendere: is og ost laves og sælges traditionelt i mange bondehuse på Terschellin.

Zandvoort strandferietips Ferie i Holland ved havet

Previous Post
Jernmangel hvad skal man gøre? – En oversigt over årsager, symptomer og fødevarer, der indeholder jern!
Next Post
Lav din egen altandekoration – krydder dit udendørs område hurtigt og nemt!