15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Japansk æggekage – Forbered en traditionel ægret i fire variationer

japansk omelet tamagoyaki rullet opskrift ingredienser enkle

Japansk køkken er et af de sundeste og fedtfattigste køkkener rundt omkring. Hun er afhængig af produkternes naturlige smag og bruger kun olie, salt og krydderier i moderate mængder. I dagens indlæg har vi sammensat appetitlige og varierede opskrifter på en japansk æggekage, som er en af ​​nippokøkkenets grundretter. Uanset om det er rullet, fyldt, serveret med ris eller kål, til morgenmad eller som frokost, vil denne omelet berige din menu med et andet interessant stykke kulinarisk kultur.

Forbered japansk omelet – Tamagoyaki -opskrift

Tamagoyaki opskrift japansk ægvalset omelet morgenmad frokost specialpande

Tamagoyaki er en klassisk japansk opskrift og et populært måltid, især i juletiden. I Japan er tamagoyaki en type japansk æggekage fremstillet ved at rulle lag spejlæg sammen med sojasovs og mirin. Traditionelt tilberedes denne delikatesse i en firkantet gryde. Tamagoyaki -opskriften er en enkel ret, der nydes til morgenmad eller frokost. Når du har mestret teknikken, kan du ændre æggekagen til dit hjertes indhold. Her er ingredienserne til Tamagoyaki:

tamagoyaki opskrift japansk æggekage grundlæggende ingredienser æg mirin sojasovs grøntsager

4 store æg

1 spsk brunt sukker

1 tsk mirin

1/4 tsk salt

1/2 tsk sojasovs

Madolie

en særlig firkantet non-stick pande eller anden rund form

Spisepinde eller træskeer

japansk omelet tamagoyaki opskrift firkantet gryde æggemasse

Forberedelse:

Varm gryden over medium varme. Pisk alle ingredienserne sammen med en gaffel eller spisepind. Det er bedst ikke at bruge et piskeris, for blandingen må ikke blive skummende. Pensl gryden med lidt olie og tilsæt cirka 2-3 spiseskefulde af blandingen. Vip gryden lidt for at fordele æggeblandingen jævnt. Kog æggene til de stivner lidt. Overfladen skal stadig være våd. Under tilberedningsprocessen rulles forsigtigt den brede side af blandingen mod dig. Lad den rullede æggekage stå i gryden. Olie den frie del af gryden igen og hæld lidt mere af blandingen i. Løft den første rulle lidt af, så æggeblandingen kan løbe nedenunder. Rul tamagoyaki til den første rulle og gentag denne proces, indtil hele blandingen er opbrugt. Til sidst skæres den rullede tamagoyaki i skiver af samme størrelse og serveres straks. Hvis du bruger en normal rund pande til tilberedning af denne ret, skal du folde æggekagen lidt indad til højre og venstre, så det skaber en flot rulle som på dyre japanske restauranter.

Valset japansk omelet – Dashimaki Tamago

Dashimaki Tamago japansk omelet opskrift dashi sød skyld

Dernæst vil vi gerne tilbyde dig en anden opskrift på japansk æggekage, som overbeviser med sin lidt søde dashi -smag og gør den typiske ægret så unik.

Ingredienser:

4 æg

4 spsk dashi bouillon

½ spsk lys sojasovs

½ spsk skyld

2 tsk sukker

Til oliering: et lille stykke køkkenpapir gennemblødt i 1 ½ spsk olie

For at pynte:

2 spsk revet daikon (hvid radise)

Valset japansk omelet Dashimaki Tamago Forbered rullede æglag

Tilberedningen er identisk med den i det første opskriftsforslag. Dashi bouillon giver Dashimaki Tamago en bedre smag og gør æggefadet mere saftigt. Overdriv det ikke med denne ingrediens, da for meget dashi vil gøre rullingen vanskeligere. Slå ikke æggene kraftigt, prøv at bryde æggehviden i mindre stykker. For at gøre dette skal du flytte spisepinde eller gaffel frem og tilbage i ægget. Løft et stykke æggehvide med spisepinde eller gaffel og slip det gennem spisepinden / gaffelen. Hvis du har lavet Dashimaki Tamago et par gange, vil du også kunne rulle æggekagen med spisepindene.

Forbered japansk omelet okonomiyaki

japansk æggekage med kål svinekød okonomiyaki tenkasu bonito flager

Okonomiyaki er en solid omelet lavet med revet kål, mel, æg og vand. Det er en meget alsidig ret, der byder på mange tilpasninger og forskellige variationer. Derfor kaldes det okonomiyaki, “okonomi” betyder “hvad du kan lide” og “yaki” – grillet. I Japan er dejen og toppings forskellige fra region til region.

Ingredienser:

200 ml vand

1 tsk dashi instant lager

160 g mel

4 æg

1/4 tsk salt

1/4 tsk sukker

480 g finthakket kål

40 g hakket grøn skalotteløg

40 g tenkasu (friturestegt tempura-mel)

160 g tyndt skåret svinekød (alternativt bacon, rejer, blæksprutteringe, ost)

1 spsk olivenolie

1/4 kop okonomiyaki sauce

For at pynte:

Bonito flager

syltet ingefær

Aonori grønalger

japansk æggekage med kål okonomiyaki schnweineflesich tang dashi bouillon

Forberedelse:

Opløs dashipulveret i vandet for at lave dashi bouillon. Kom melet i en stor skål og tilsæt salt og sukker. Læg til side. Del den hakkede kål, grønne skalotteløg og tenkasu i 4 små skåle. Hæld et æg, 1/4 mel og dashi bouillon i hver skål. Bland godt med en gaffel. Varm en grillplade eller gryde op, og tilsæt kålblandingen. Omeletten skal være cirka 2 cm tyk. Læg de tynde flæskeskiver oven på kålblandingen. Når kanten af ​​okonomiyaki er fast, drejes omeletten. Læg låg på og kog i et par minutter. Vend igen, og kontroller, om kødet er færdigt. Fordel okonomiyaki med okonomiyaki sauce og drys med syltet ingefær, bonito flager og aonori. Hvis du ikke har okonomiyaki sauce, kan du lave det fra 2 spiseskefulde tomatsauce, 2 spsk Worcestershire sauce, 1 spsk østerssauce og 1 spsk af honning eller ahornsirup.

Japansk omelet med ris – omurice opskrift

japansk omelet ris opskrift omurice kylling kewpie mayonnaise

Ingredienser:

350 g kogte hvide sushi ris

5 spsk rapsolie

100 g hakket gul løg

100 g gulerod i tern

80 g kylling uden skind uden ben

60 ml ketchup fortyndet med 1 spsk vand plus mere ketchup til servering

1 skalotteløg, tyndt skåret

Kosher salt og friskkværnet sort peber

4 store æg, pisket med en knivspids salt

Til servering: kewpie mayonnaise (valgfrit)

japansk omelet omurice ris kyllingegrøntsager

Forberedelse:

Varm en spiseskefuld vegetabilsk olie i gryden. Steg halvdelen af ​​risene deri, til de bliver lysebrune (ca. 3 minutter). Overfør den færdige ris til en skål. Gentag processen med resten af ​​Sishi -risen. Steg også løg, gulerødder og kødstykker, til kødet er gennemstegt. Tilsæt ris til grøntsags- og kødblandingen og rør godt rundt. Hæld den fortyndede ketchup i og bliv ved med at røre, indtil saucen reduceres.

japansk omelet ris opskrift omurice forberede grøntsager kylling

Kom til sidst risblandingen i en lille skål, krydr med salt og peber og støt den på en tallerken. Lad skålen stå på den. Varm den resterende olie op og tilsæt æggene. Rør dem hurtigt, mens du flytter gryden. Lad dem stå i 1-2 minutter. Når overfladen er luftig og cremet, fjernes gryden fra varmen. Fjern skålen fra risbunken, og tilsæt omeletten. Pynt med lidt ketchup og kewpie mayonnaise. Server straks.

Previous Post
Håndværksideer til børn – smukke julekort til familien
Next Post
Frisurer til hatte – 25 ideer til smukke frisurer