15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Salatopskrifter med burrataost – 7 klassiske og sofistikerede opskriftsideer

salatopskrifter med burrataost lækre opskriftsideer starter

Hvis du elsker den populære italienske ostmozzarella, så vil du helt sikkert også blive forelsket i burrataen. Begge ostetyper kommer fra Syditalien og er Filata friske oste. På trods af lighederne er der også forskelle mellem dem, nemlig i konsistens. I modsætning til mozzarella har burrataen et fyld, der består af håndrevne stykker mozzarella og fløde. Desuden fremstilles burrata hovedsageligt af komælk, hvorimod bøffelmælk oftere bruges til fremstilling af mozzarella. Osten knyttes normalt som en sæk, der venter i saltlage på at blive købt. Den kan bruges til at tilberede forskellige retter, men frem for alt velsmagende salater. I det følgende finder du mange lækre og sofistikerede salatopskrifter med burrata, som du selv kan prøve hjemme.

Klassiske salatopskrifter med burrata: Tomatsalat med burrata og basilikum

tomatsalat mozzarella burrata basilikumblade

Kombinationen af ​​tomat og mozzarella burrata er en af ​​de mest populære salatopskrifter med burrata. Det er en klassiker i det italienske køkken og kan tilberedes meget hurtigt.

Ingredienser til 4 portioner:

2 burrata

15-20 små farvestrålende tomater

olivenolie

Balsamico eddike

havsalt

sort peber fra møllen

20 friske basilikumblade

salatopskrifter tomat basilikum burrata ost

Forberedelse:

Dræn burrataen og skær den på midten. Læg den ene halvdel i hver salatplade med den udskårne del nedad. Halver de små tomater og server burrata. Dryp generøst med olivenolie og balsamico og drys med salt og peber. Hak til sidst basilikumbladene groft og drys over salaten. Server eventuelt med friskbagt hvidløgsbaguette.

Ristede tomater med burrata

salatopskrifter ristede tomater basilikum burrata hvidløgskål

I stedet for at bruge friske tomater kan lækre salatopskrifter med burrata også tilberedes med ristede tomater. Basilikum er naturligvis også en del af denne velsmagende salat.

Ingredienser:

1 burrata

2 tomater

10-15 friske basilikumblade

olivenolie

salt og peber

Italienske krydderier som f.eks B. oregano, basilikum, timian eller krydderiblanding (valgfrit)

varm salat ristet tomat burrata ost

Forberedelse:

Skær tomaterne i tern og krydr med olivenolie, salt, peber og italiensk krydderiblanding i en skål. Fordel derefter de krydrede tomatskiver på en bageplade med bagepapir og steg i ovnen ved 220 grader i cirka 10 minutter. Anret de ristede tomater og burrata på en tallerken, drys med hakkede basilikumblade og krydr med olivenolie, salt og peber. Server med hvidløgskål som forret.

Græsk salat med burrataost

græsk salat burrata ost opskrift lækker

Salatopskrifterne med burrata skal dog ikke nødvendigvis være typisk italiensk. Du kan forberede den berømte græske salat, for eksempel med burrataost i stedet for feta og prøve en lækker sort.

Ingredienser:

1 burrata

8 grønne oliven, udstenede

1/2 agurk, skåret i skiver

5 cherrytomater, halveret

1 mellemstort rødløg, skåret i skiver

Salat blade

revet citronskal fra 1/4 citron

hjemmehørende olivenolie

salt og peber

Forberedelse:

I en dyb tallerken lægges burrata, oliven, agurk, løgskiver, cherrytomater, salatblade og revet citronskal. Dryp med olivenolie og smag til med salt og peber.

Tomatsalat med mozzarella burrata og grønne bønner

lækker salat opskrift grønne ærter tomater skalotteløg burrata ost

Denne tomat, grønne bønner, sprød skalotteløg og burrata ostesalat er den perfekte kombination af friske og kogte ingredienser. Hvis det ønskes, kan du krydre det med en hjemmelavet eddike og oliesalatdressing.

Ingredienser til 2 portioner:

1 mellemstor tomat, i tern

400 g grønne bønner

1 burrata

2 skalotteløg, tyndt skåret

salat opskrift burrata grønne bønner lækker

Forberedelse:

Rens de grønne bønner og skær enderne af. Bring en gryde vand i kog, tilsæt derefter de grønne bønner og kog dem bløde, cirka 4-5 minutter. Afløb, stød med koldt vand og dup tør. Forbered dressingen og steg skalotteløg til den er sprød. Halver burrataosten og arranger hver halvdel midt på en salatplade. Tilsæt tomater og grønne bønner, drys med de sprøde skalotteløg og dryp til sidst med dressingen.

Raffinerede salatopskrifter med burrata: Salat med figner og prosciutto

Salat prosciutto figner mozzarella burrata raffineret opskrift

Med mozzarella burrata kan du tilberede lige så raffinerede salater, som du er sikker på at forbløffe dine gæster ved et middagsselskab. Selvfølgelig kan du også nyde de usædvanlige kombinationer i hverdagen og forkæle dine smagsløg. Vores første forslag er til en salat med burrata, raket, prosciutto skinke og friske figner.

Ingredienser til 4 portioner:

1/4 kop figner syltetøj

8 skiver prosciutto crudo

500 g raket

Balsamico eddike

olivenolie

2 burrata

2 kopper friske figner i kvarte

1 kop pekannødder, hakket (valgfrit)

raffinerede opskrifter salat figner burrata ost nødder

Forberedelse:

Bland fignesyltetøj med 1 spsk vand i en lille gryde og lad det koge op ved middel varme, indtil saucen varmes op og er lidt fortyndet. Arranger derefter to skiver prosciutto på hver tallerken. Kom raketten i en skål, krydr med balsamico og olivenolie og server på prosciuttoen i tallerkenerne. Skær forsigtigt burrataen i kvarte og fordel på salaten. Spred de kvartede figner og dryp den varme sauce over salaten. Drys om ønsket hver salat med lidt pekannødder.

Opskrift på salat med burrata og grillede ferskner

salat grillede fersken pinjekerner mozzarella burrata arugula

Hvis du leder efter raffinerede opskrifter på salat, så giver kombinationen af ​​frugt og grønt en unik smagsoplevelse. Udover figner kan du også tilberede lækre salatopskrifter med burrata og fersken.

Ingredienser:

til stegte løg:

1 rødløg, tyndt skåret

1 spsk olivenolie

2 spsk balsamico

til balsamico dressing:

1/4 kop balsamico

1 spsk brunt sukker

til salaten:

3 ferskner, halveret og udstenede

100 g raket

100 g baby spinat

1 burrata

salat burrata ost fersken raffineret opskrift

Forberedelse:

1. Opvarm først 1 spsk olivenolie i en stegepande ved svag varme. Kom løgene i gryden og steg dem til de er gyldenbrune, omrør lejlighedsvis. Efter cirka 20 minutter skal løgene karamelliseres. Rør derefter 2 spsk balsamicoeddike i og læg løgene til side.

2. Varm balsamico for dressingen sammen med farinsukker i en lille gryde ved middel varme. Når saucen begynder at simre, skal du skrue ned for varmen og reducere saucen med det halve, cirka 10 minutter. Lad den færdige dressing køle af og sæt til side.

3. Læg en grillpande på medium varme, olier de halverede ferskner og grill i gryden.

4. Vask salaterne og anret på en tallerken. Skær burrataen i stykker og fordel på salaten. Tilsæt de grillede ferskner, drys med de stegte løg og dryp med balsamico -dressingen.

Burrata salat med græskar

Salatopskrift Burrata Græskarblad Salater Efterårsmad

Salatopskrifter med burrata og græskar er vidunderlige til efteråret. En lækker efterårsopskrift følger.

Ingredienser:

800 g græskar, ikke skrællet og skåret i tern

2 spsk jomfru olivenolie

2 fed hvidløg, ikke skrællet

1 spsk appelsinsaft

2 spsk balsamico

200 g raket

1 burrata

1/2 rødløg, tyndt skåret

1/3 kop mynteblade

2 spsk pistacienødder, ristede

1 spsk græskarkerner, ristede

Forberedelse:

1. Forvarm ovnen til 200 grader og beklæd en bageplade med bagepapir. Fordel græskarret på bagepladen, dryp med halvdelen af ​​olivenolien, krydr efter smag og steg i ca. 35 minutter. I mellemtiden pakkes hvidløgsfeddene med aluminiumsfolie og steges ved siden af ​​græskarret i cirka 20 minutter, indtil de er bløde.

2. Bland resten af ​​olivenolien med balsamicoeddike og appelsinsaft i en lille skål. Fjern aluminiumsfolien fra hvidløg sammen med skindet og tilsæt hvidløgskødet til dressingen. Smag til og pisk med en gaffel.

3. Anret salaten med det ristede græskar, burrata og rødløg i en fad. Dryp dressingen over og drys med mynteblade, pistacienødder og græskarkerner.

Previous Post
De rustikke møbler af egetræ er meget trendy
Next Post
Fedt tøj til damerne denne sommer