15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Již nelze vrhat do televize?

Souhrn:

1. Proč už nemohu vrhnout do televize: Pokud máte potíže s obsazením videa pomocí vestavěné funkce Chromecast ve vaší televizi Android, ujistěte se, že používáte aktuální verzi přijímače obsazení Google. Pro nejlepší výsledky se ujistěte, že váš přijímač obsazení Google je aktualizován na verzi 1.33 nebo vyšší.

2. Proč moje obsazení již nefunguje: Restartujte router nebo modem WiFi. Pokud váš dongle Chromecast nebude obsazen nebo nemůžete najít zařízení, jednoduše odpojte router nebo modemy z výstupu z portu a stěny, nebo podržte tlačítko napájení, dokud nevyjde všechna světla.

3. Proč už nemohu obsadit Chromecast: Správně napájete zařízení Chromecast. Ujistěte se, že kabel Micro USB zařízení Chromecast je bezpečně zapojen do zařízení a jeho adaptéru USB nebo port USB vašeho televizoru. Pokud je vše správně zapojeno, ale stále máte potíže s obsahem obsazení.

4. Proč už nemohu obsadit do své televize Samsung: Pokud se snažíte sledovat obsazením do své Smart TV Samsung pomocí mobilní aplikace, ale telefon nebo tablet nelze „vidět“ nebo se spojit s vaší televizí Samsung, zde jsou řešení nejběžnějších problémů: zařízení nejsou zapnutá Stejná síť WiFi, oprávnění, která nejsou udělena, jsou zařízení příliš stará.

5. Proč už nemohu vrhnout z mého iPhone do televize: Ujistěte se, že vaše zařízení kompatibilní s Airplay jsou zapnutá a v jeho blízkosti. Zkontrolujte, zda jsou zařízení aktualizována na nejnovější software a jsou ve stejné síti Wi-Fi. Restartujte zařízení, která chcete použít s airplay nebo zrcadlení obrazovky.

6. Proč už nemohu vrhnout do své televize Roku: Pro použití castingu musí být podporovaná aplikace nainstalována na mobilním zařízení a Roku TV. Musíte také připojit telefon nebo tablet ke stejné bezdrátové síti jako vaše zařízení Roku.

7. Jak resetuji své obsazení: Z zařízení Chromecast, zatímco Chromecast je zapojen do televizoru a napájeno, stiskněte a podržte tlačítko na zadní straně Chromecast. LED by měla začít blikat žlutě. Když se světlo LED změní na pevnou bílou, uvolněte tlačítko a Chromecast by se měl pak resetovat.

8. Proč se můj telefon nepřipojuje k mé televizi: Pokud se váš telefon nepřipojí k televizoru, ujistěte se, že je vaše televize kompatibilní s možnostmi připojení telefonu. Ujistěte se, že váš telefon i televize jsou ve stejné síti Wi-Fi. Zkuste restartovat obě zařízení a zkontrolovat jakékoli aktualizace aplikace nebo firmwaru.

Otázky:

1. Proč musím aktualizovat svůj přijímač obsazení Google? Aktualizace přijímače obsazení Google na nejnovější verzi zajišťuje lepší kompatibilitu a výkon pro obsazení videí z vašeho Android TV.

2. Co mám dělat, když můj dongle Chromecast nebude obsazen? Zkuste restartovat router nebo modem Wi-Fi odpojením z přístavu a nástěnné zásuvky nebo podržením tlačítka napájení, dokud nevyjde všechna světla.

3. Jak bych měl správně napájet své zařízení Chromecast? Ujistěte se, že kabel Micro USB je bezpečně zapojen do zařízení a jeho USB adaptéru USB nebo port USB vašeho televizoru. Pokud stále máte potíže, použijte zahrnuté napájení.

4. Jak mohu řešit problémy s obsazením s mým televizí Samsung? Zkontrolujte, zda jsou vaše zařízení ve stejné síti Wi-Fi, ujistěte se, že jsou povolena a ujistěte se, že vaše zařízení splňují nezbytné požadavky.

5. Jaké kroky mohu podniknout, abych odhodil z mého iPhone do mého televize? Zajistěte, aby vaše zařízení kompatibilní s iPhone i Airplay byla zapnuta a připojena ke stejné síti Wi-Fi. V případě potřeby restartujte zařízení a aktualizujte nejnovější software.

6. Proč nemohu vrhnout do své televize Roku? Musíte mít nainstalovanou podporovanou aplikaci na mobilním zařízení a Roku TV. Navíc by obě zařízení měla být připojena ke stejné bezdrátové síti.

7. Jak resetuji své obsazení? Stiskněte a podržte tlačítko na zadní straně Chromecast, zatímco je zapojeno do televizoru a napájeno. Uvolněte tlačítko, když se LED světlo změní na pevnou bílou.

8. Co mohu udělat, pokud se můj telefon nepřipojí k mé televizi? Zkontrolujte, zda je váš televizor kompatibilní s možnostmi připojení telefonu, ujistěte se, že obě zařízení jsou ve stejné síti Wi-Fi, a zkuste je restartovat. Zkontrolujte také jakékoli aktualizace aplikace nebo firmwaru, které by mohly problém vyřešit.

Už nemůžete vrhat do televize?

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Proč už nemohu vrhnout do své televize

Pokud máte potíže s obsazením videa pomocí vestavěné funkce Chromecast (dříve Google Cast) ve vaší televizi Android, ujistěte se, že používáte aktuální verzi přijímače obsazení Google. Pro nejlepší výsledky se ujistěte, že váš přijímač obsazení Google je aktualizován na verzi 1.33 nebo vyšší.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Proč moje obsazení už nefunguje

Restartujte router nebo modem WiFi

Pokud váš dongle Chromecast nebude obsazen nebo nemůžete najít zařízení, možná budete chtít dát to zastřelit. Jednoduše odpojte router nebo modem z přístavu a nástěnné zásuvky, nebo podržte tlačítko napájení, dokud nevyjde všechna světla.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Proč už nemůžu obsadit Chromecast

Správně napájete zařízení Chromecast

Ujistěte se tedy, že kabel Micro USB zařízení Chromecast zařízení je bezpečně zapojen do zařízení a jeho adaptéru USB nebo port USB vašeho televizoru. Pokud je vše správně zapojeno, ale stále máte potíže s obsahem obsazení.
V mezipaměti

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Proč už nemohu obsadit do své televize Samsung

Pokud se snažíte sledovat obsazením do své chytré televize Samsung, pomocí naší mobilní aplikace, ale telefon nebo tablet nemohou "vidět" Nebo spojte se s televizí Samsung, zde jsou řešeních nejběžnějších problémů: zařízení nejsou ve stejné síti WiFi. Oprávnění, která nebyla udělena. Zařízení jsou příliš stará.
V mezipaměti

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Proč už nemůžu obsadit z mého iPhone do mého televize

Ujistěte se, že vaše zařízení kompatibilní s Airplay jsou zapnutá a v jeho blízkosti. Zkontrolujte, zda jsou zařízení aktualizována na nejnovější software a jsou ve stejné síti Wi-Fi. Restartujte zařízení, která chcete použít s airplay nebo zrcadlení obrazovky.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Proč už nemohu vrhnout do své televize Roku

Re: Nelze obsadit Roku TV

Pro použití castingu musí být podporovaná aplikace nainstalována na mobilním zařízení a Roku TV. Musíte také připojit telefon nebo tablet ke stejné bezdrátové síti jako vaše zařízení Roku.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jak resetuji své obsazení

Z zařízení Chromecast, zatímco je Chromecast zapojen do televizoru a napájeno, stiskněte a podržte tlačítko na zadní straně Chromecast. LED by měla začít blikat žlutě.Když se světlo LED změní na pevnou bílou, uvolněte tlačítko a Chromecast by se měl pak resetovat.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Proč se můj telefon nepřipojuje k mé televizi

Pokud máte problémy se svými zařízeními, které nepřipojují zrcadlení obrazovky, rychlou opravou je restartování vašeho televizoru i telefonu. Ujistěte se, že váš telefon je spárován a připojen k televizoru pomocí stejné sítě Wi-Fi a poté restartujte router Wi-Fi.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Proč se Chromecast neobjeví v televizi

Počáteční odstraňování problémů

Ujistěte se, že je Chromecast zapojen přímo do zdroje energie. Použijte napájecí kabel a adaptér, který byl dodáván s Chromecast. Ujistěte se, že televizor je nastaven na vstup HDMI, do kterého je váš Chromecast zapojen například HDMI 1 nebo HDMI 2. Připojte kabel zpět.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jak povolím obsazení na televizi Samsung

Nejprve jdete do nastavení. Poté vyberte systém, pak musíme jít na obsazení Select Cast. Tady tedy můžeme vidět tři možnosti vždy při obsazení, takže tady musíme vybrat. Nikdy. Takže to můžeme

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jak mohu zpřístupnit svou televizi Samsung pro obsazení

Zrcadlíte svůj televizor s inteligentním vyhlídkou panelu rychlého nastavení přejetím z horní části obrazovky pomocí dvou prstů.Klepněte na televizi ze seznamu dostupných zařízení a poté klepněte na Start hned.Obrazovka vašeho zařízení se nyní objeví v televizi.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Proč se můj telefon už nezral do mé televize

Jednou z hlavních příčin zrcadlení obrazovky nefunguje, když obě zařízení nejsou připojena ke stejné síti Wi-Fi. Tato technologie funguje pouze tehdy, když smartphone a televizní obrazovka mají stejný internetový server. Ujistěte se tedy, že vaše televize má stejné připojení k internetu jako váš smartphone.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jak mohu resetovat zrcadlení obrazovky iPhone

Přejděte dolů a klepněte na svého generála. A teď musím přejít dolů k napjatému příteli, resetování tam. A zvolte možnosti resetování a nyní si musíte vybrat druhou s názvem Reseset Network

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Proč už se můj telefonní obrazovka zráží do mé televize Roku

Vydejte se do nabídky Nastavení zařízení Android a povolte zrcadlení obrazovky. To se obvykle provádí v podnabídce, jako je obsazení, připojení, displej nebo síť. Na zařízení Roku otevřete nabídku Nastavení, vyberte System, poté zrcadlení obrazovky a ujistěte se, že je zaškrtnuto „Povolit zrcadlení obrazovky“.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jak resetuji své obsazení Roku

Přejděte do nabídky „Nastavení“ na televizi Roku. Vyberte „Systém“ a poté „Nastavení pokročilého systému“. Přejděte dolů a vyberte „Resetování továrního“. Postupujte podle pokynů a resetujte zařízení.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Proč moje zařízení neléčí

Restartujte zařízení Chromecast

Když váš Chromecast nefunguje, měli byste nejprve zkusit restartovat zařízení. Nejjednodušší způsob, jak toho dosáhnout, je vyzkoušená a pravdivá metoda jeho odpojení, čekání na minutu asi tak, pak ji připojíte zpět. Dejte to pár minut na spuštění a poté zkuste znovu vrhnout do svého Chromecast.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jak mohu povolit televizi pro obsazení

Obsazení obsahu z vašeho zařízení do vašeho TVConnect vašeho zařízení do stejné sítě Wi-Fi jako vaše Android TV.Otevřete aplikaci, která má obsah, který chcete odevzdat.V aplikaci najděte a vyberte obsazení .Na vašem zařízení vyberte název televize.Když obsazení. změny barvy, jste úspěšně připojeni.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Proč nemůžu vrhnout do své televize z telefonu

Restartujte zařízení. Poznámka: U mobilního zařízení dočasně vypněte mobilní zařízení a počkejte přibližně jednu minutu, než jej zapnete. Aktualizujte televizi na nejnovější software. Odinstalovat aktualizace pro Android System WebView a Chromecast vestavěnou aplikaci.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Proč se můj telefon nepřipojuje k obsazení

Zkontrolujte, zda je vše v pořádku s nastavením wifi a času

Ujistěte se, že vaše lití (smartphone nebo počítač) a televizor jsou připojeny ke stejné síti WiFi. Restartujte bezdrátový router. (Odpojte router a počkejte přibližně 30 sekund, než znovu připojíte sílu.)

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Kam odešel tlačítko obsazení

Zkontrolujte síť Wi-Fi Chromecast

Otevřete aplikaci Google Home na vašem telefonu nebo tabletu Android. Pokud to nemáte, můžete jej získat z obchodu Google Play. Zleva vlevo klepněte na domácí ikonu a poté přejděte dolů a najděte svůj Chromecast.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jak mohu zpřístupnit svou televizi pro obsazení

Obsazení obsahu z vašeho zařízení do vašeho TVConnect vašeho zařízení do stejné sítě Wi-Fi jako vaše Android TV.Otevřete aplikaci, která má obsah, který chcete odevzdat.V aplikaci najděte a vyberte obsazení .Na vašem zařízení vyberte název televize.Když obsazení. změny barvy, jste úspěšně připojeni.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jak mohu aktivovat obsazení na televizi

Pokud chcete zrcadlit svůj iPhone jako v zobrazení celé obrazovky na televizi, nejprve se ujistěte, že přejeďte dolů z pravého horního práva, abyste získali přístup k ovládacímu nabídce, pokud na starším telefonu přejedete nahoru, povolte obrazovku

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jak povolím obsazení obrazovky na televizi

přístroj. Pokud chcete zrcadlit svůj iPhone jako v zobrazení celé obrazovky v televizi, nejprve se ujistěte, že přejedete dolů z pravého horního práva, abyste získali přístup k ovládacímu nabídce, pokud na starším telefonu přejeďte přejetím nahoru, povolte

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Proč už nemohu odrážet svůj iPhone do televize

Zastavená verze softwaru na vašem iPhone a Smart TV může zabránit zrcadlení obrazovky. Měli byste nainstalovat nejnovější aktualizaci softwaru na vašem iPhone a Smart TV.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Proč se nemohu odrážet do své chytré televize

Připojení Bluetooth v telefonu a inteligentní televizi může zabránit zrcadlení obrazovky. Zakažte Bluetooth do telefonu a TV Samsung a zkuste to znovu. Uživatelé Androidu mohou Bluetooth vypnout z nabídky rychlého přepínání, zatímco uživatelé iPhone je musí vypnout z řídicího centra.

[/WPRemark]

Previous Post
¿Se desgastan las lentes de cámara??
Next Post
Je sig Američan vyroben?