15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Sådan kan hyldebær forarbejdes til alle slags lækkerier!

Hyldebæropskrifter, der behandler bær, der saftes, laver sirup selv

Kender du de små lilla-sorte hyldebær, der smager let syrligt og aromatisk? Tidligere blev den ældste tilskrevet magiske kræfter for mennesker og dyr. Det blev betragtet som “livets og klanernes træ”, og det var ikke tilfældigt, at det blev brugt som mad og medicin. Hyldebærene er ikke kun lækre, men også meget sunde. De kan også bruges på mange måder i køkkenet. Vi har valgt hyldebæropskrifter til dig, der lover kulinarisk nydelse.

Hvorfor er hyldebær sunde?

opskrifter hyldebærbehandling køkken sundhedsmæssige fordele

Hyldebær er rige på vitaminer og indeholder udover vitamin A, B og C også zink, jern og folsyre samt æteriske olier og glycosider. Hyldebær bruges som et traditionelt middel mod forkølelse og bivirkninger som feber, løbende næse eller hoste. De har antiinflammatoriske, febersænkende og svedfremkaldende virkninger, som har en positiv effekt på helbredelse. Hyldebær styrker også immunsystemet.

Hyldebæropskrifter behandler fjernelse af saftsirupmarmelade

De små mørke bær indeholder toksinet sambunigrin og må ikke indtages rå. Dette toksin findes hovedsageligt i de umodne frugter. Derfor bør kun de frugter, der er fuldt modne, høstes. Indtagelse af store mængder rå frugt kan forårsage mavebesvær, kuldegysninger, diarré og opkastning. Denne aktive ingrediens bliver først ineffektiv, når den opvarmes.

Hyldebæropskrifter – Sådan tilberedes hyldebær?

I det følgende har vi valgt nogle lækre hyldebæropskrifter til dig, som du kan tilberede fra de modne frugter og drage fordel af både den store aroma og sundhedsmæssige fordele.

Forbered hyldebærsaft – ekstrakt saft fra hyldebær

Hyldebær opskrifter hjemmelavet juice grundopskrift frisk frugt

Først og fremmest har vi valgt en opskrift på hyldebærjuice til dig. Den aromatiske saft kan bruges på mange måder, eller den kan laves til en sirup ved at koge den i lang tid. Du kan opbevare den hjemmelavede saft i køleskabet i op til et par dage. Saften smager også særlig godt som en drink til morgenmad eller til at krydre forskellige budding og desserter. Til tilberedningen har du brug for cirka 10 minutter og kun 3 ingredienser:

250 g hyldebær

50 ml vand

3 spsk kokosblomstsukker

Kom bær og kokosblomstsukker i en gryde og kog i 10 minutter. Når hyldebærene er blødgjort, tømmes alt gennem en sigte. Pres frugten med en ske og pres saften ud. Du kan derefter fylde saften i flasker.

Hyldebæropskrifter – Hyldebærsaft med æbler

Hyldebærjuice opskrift æbler frugtjuice drink

Vi vil gerne præsentere dig for en anden opskrift, der er beriget med æblernes store smag.

Tilberedningstid: ca. 1 time

Ingredienser til 2,5 liter saft:

2,5 kg hyldebær

10-12 æbler

1 liter vand

800 g sukker

modne hyldebæropskrifter saft laver sunde æbler selv

Efter at hyldebærene er fjernet fra grenene, vaskes de grundigt. Vask også æblerne, skær dem i halve og kerner dem. Kom frugterne i en gryde og hæld vandet over dem. Lad alt simre i 30 minutter. Beklæd et dørslag med et rent viskestykke og læg det over en stor skål. Sigt blandingen ved at presse saften ud med en ske. Varm saften op igen og tilsæt sukkeret. Rør alt, indtil sukkeret er opløst. Fyld saften i flasker og hætte med det samme. Opbevar den hjemmelavede saft et koldt sted.

Hyldebæropskrifter – Hyldebærsirup uden tilsat sukker

Hyldebærsirup uden citronsyre opskrift sund

Efterår og vinter er for mange også sæsonerne for forkølelse og influenza. Hvis du er interesseret i at spise immunforstærkende fødevarer, der findes i naturen, er du på rette vej med immunforstærkere som f.eks. En hjemmelavet knoglebouillon eller en lækker hyldebærsirup. Hyldebærsirupen kan lindre influenzasymptomer som feber, kulderystelser, ondt i halsen, muskelsmerter og træthed og fremskynde helingen betydeligt. Kanel og ingefær tilsættes som velsmagende og gavnlige ingredienser i denne opskrift. Ingefæren hjælper med den kvalme, der kan komme med influenza. Ikke alene giver kanelen god smag, men den kan også berolige maven. Den rå honning giver et ekstra immun boost. Det er et naturligt, lækkert sødemiddel, der har antimikrobielle og antibakterielle egenskaber. For at bevare sine værdifulde egenskaber er det vigtigt først at tilføje det til saften, efter at du har fjernet sirupen fra komfuret.

Hyldebær opskrifter sirup uden tilsat sukker immunforstærkende

Ingredienser:

1 kop frisk eller 3/4 kop tørrede sorte hyldebær

720 ml vand

2 spsk friskskåret ingefær

1 tsk kanel eller 1/2 kanelstang

1 tsk fed

340 g rå honning

Kom hyldebær, vand, ingefær, kanel og nelliker i en gryde. Bring det i kog og lad det simre i 45 minutter til en time. Fjern beholderen fra varmen og sigt blandingen gennem en finmasket sigte eller klud. Til sidst røres honningen i. Du kan opbevare den færdige hyldebærsirup i en forseglet flaske i køleskabet i 2-3 uger.

Hyldebær gelé opskrift

Hyldebærgelé opskrift sund morgenmad rig på vitaminer

Du kan lave en lækker gelé af modne hyldebær, der ikke er så sød som de andre geléer. En hyldebærgelé -sandwich om morgenen lover en lækker og sund start på dagen.

Ingredienser:

1,3-1,8 kg hyldebær

60 ml friskpresset citronsaft

1 pektin (bemærk vejledningen på emballagen)

900 g sukker

1/4 tsk smør

hyldebær opskrifter gelé pektin citronsaft

Vask hyldebærene og skræl dem af grenen. Kom bærene i en gryde og bring dem i kog. Mos dem med en kartoffelmasker, indtil massen begynder at koge. Indstil temperaturen til mellemstore niveauer. Efter et par minutter reduceres varmen til et lavt niveau og lad bærene simre i 10 minutter. Si dem over en sigte, og purér frugten derover. Mål 3 kopper saften og kom dem sammen med citronsaft og pektin i en stor gryde og kog det ved høj temperatur. Tilsæt sukker og smør, rør med en træske og bring det i kog. Reducer blandingen og se processen, mens blandingen skummer op. Så snart blandingen begynder at lægge sig, selvom du rører rundt, skal du vente yderligere 2 minutter og tage gryden af ​​varmen.

Opvarm 5-6 konserveringsglas, 200 ml hver, i ovnen ved 100 grader. Hæld geléen i murerglasene og luk dem umiddelbart bagefter. Vend de forseglede krukker på hovedet og lad dem køle af.

Hyldebærgelé med hagtornbær og aronia

Hyldebær gelé Hawthorn bær Aronia hjemmelavet

Vores næste forslag er en hyldebærgeléopskrift, hvis ingredienser er gode for dit hjerte, øger dit immunsystem og er gode for din urinvej.

Ingredienser:

2 kopper frosne aronia bær, optøet

2 kopper hagtorn bær

2 kopper hyldebær

1,4 kg sukker

1/2 tsk smør, valgfrit

Vask og steriliser 12 x 200 ml murede krukker. Kom alle bærene i en stor gryde og dæk dem bare med vand. Bring alt i kog, og reducer derefter temperaturen. Lad bærene simre i yderligere 10 minutter. Si blandingen og saml saften i en separat beholder. Nu skal du måle hyldebærsaften. Du har brug for den mængde sukker, der er angivet ovenfor for hver 5 kop. Kom saften tilbage i gryden, tilsæt sukkeret, rør alt godt sammen og bring det i kog. Skum efter behov. Bliv ved med at lave mad. Gør testen for at se, om et par dråber af blandingsgelen i fryseren i et par minutter. I så fald er den velsmagende hyldebærgelé klar og kan hældes varm i de tilberedte glas. De fulde glas koges derefter ned i 10 minutter. Tag til sidst glassene op af vandet og læg dem oprejst på et håndklæde. Lad afkøle helt.

Tilberedning af hyldebærsyltetøj

Hyldebær opskrifter syltetøj madlavning shortbread kiks spredt

Hyldebær kan forarbejdes til lækker marmelade, som raffineres med appelsinskal og stjerneanis. Fordel på lækre smørkiks, det smager utroligt lækkert.

Ingredienser:

8 kopper hyldebær

1,3 kg sukker

60 ml æblecidereddike

8 stykker stjerneanis

Skræl af en stor appelsin

Tilberedning af hyldebærsyltetøj appelsinskal sukker

Kom alle ingredienserne i en stor gryde og kog dem under konstant omrøring, indtil sukkeret er helt opløst. Bliv ved med at røre, kun efter et par minutter vil skumningen være betydeligt mindre. Tag syltetøjet af ovnen, og kontroller, som beskrevet ovenfor, om geleringspunktet er nået. Hvis dette ikke er tilfældet, sættes syltetøjsgryden tilbage på komfuret og koges syltetøjet i et par minutter mere. Så snart den ønskede konsistens er opnået, skal du fjerne gryden fra varmen og hælde syltetøjet i steriliserede krukker. Skru lågene på, og kog glassene i 10 minutter.

Hyldebærlikør opskrift

Hyldebærlikør med et gran vaniljestang og sliksukker

Hyldebær kan også bruges til at lave en udsøgt likør, som kan pakkes pænt og gives væk ved forskellige lejligheder. Her er ingredienserne til en hyldebærlikør med korn:

400 g modne hyldebær

1 vaniljestang

200 g brunt stensukker

800 ml alkohol (f.eks. Et mildt korn)

Fjern bærene fra vinstokkene og skyl dem grundigt. Skær vaniljestangen op, og skrab papirmassen ud. Bland vaniljen med de resterende ingredienser og fyld på flasker. Luk flasken, og lad hyldebærlikøren stå på et mørkt og køligt sted i cirka 8 uger. I løbet af denne tid, bør du ryste flasken lejlighedsvis, så rykningen opløses fuldstændigt. Til sidst kan du hælde den færdige likør gennem en fin sigte, fjerne hyldebærene og fylde likøren i en ren flaske. Når den er lukket, kan hyldebærlikøren opbevares i op til et år.

Hyldebæropskrifter – Kold hyldebærsuppe

hyldebær opskrifter suppe æbler kiks garnering

Den næste opskrift kan overraske dig, men det er bestemt værd at prøve. Hvis du vil servere en kold, utraditionel suppe på varme dage, vil du uden tvivl give en fornemmelse af hyldebærsuppen.

Ingredienser:

400 g moden hyldebær

200 g æbler

1-2 spsk citronsaft

Citronskal fra en citron

1 liter vand

50 gram sukker

20 g majsstivelse

Strimle og skyl hyldebær. Kom dem i en gryde med citronskal og hæld vandet over dem. Kog dem i cirka 20-25 minutter, indtil de går i opløsning. Pensl dem gennem den fine sigte og hæld sirupen tilbage i gryden. Skær æblerne i stykker og damp dem på en pande, indtil de falder sammen. Lad dem stå til side. Rør derefter majsstivelsen med 2-3 spsk vand og rør blandingen og den stadig varme suppe i. Når suppen er tyknet, kan du tilføje sukker og citronsaft efter smag. Til sidst tilsættes æblestykkerne og lad den ekstraordinære suppe blive kold.

Nemme hyldebæropskrifter – Forbered hyldebæreddike

Lav dine egne opskrifter med hyldebæreddike og forfin salatdressinger

Hyldebær kan bruges til at lave lækker eddike til at krydre dine salater. Salatdressingerne får en interessant frugtagtig note, en gedeostsalat serveret med hyldebæreddike og sprødt brød ville være en perfekt og sofistikeret forret. Jo længere eddiken ældes, jo bedre smager den. Hvis du vil nyde den frugtagtige aroma af hyldebær hele året, skal du bruge følgende ingredienser:

200 g friske hyldebær

500 ml rødvineddike

valgfrit: 50 g sukker

Kom de vaskede bær i en gryde og mos let med en kartoffelmasker. Hæld eddiken over hyldebærene. Lad alt simre i 10 minutter og overfør det til et steriliseret glas. Lad eddiken køle af, og luk først beholderen. Lad det trække i en måned på et mørkt og køligt sted. Hvis du vil have lidt mere sødme, kan du efter denne tid opvarme eddiken sammen med sukkeret, indtil den er helt opløst og derefter overføre den til en steriliseret flaske.

Previous Post
Den højeste statue i verden – Indien afslører officielt statuen af ​​enhed
Next Post
Brug af terrakotta blomsterpotter forskelligt: ​​20 ideer til hjem og have