15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hele kyllingopskrifter: Tips og tricks til stegning og grillning af kylling

En saftig, sprød stege eller grillet kylling med grøntsager er en opskrift, som enhver husmor (eller husmor) kan – og bør – mestre. Uanset om det er til en særlig lejlighed eller til middag i løbet af ugen-en godt brunet hel kylling bliver et rigtigt blikfang på bordet. Men det sker ofte, at kyllingen ikke får en god skorpe, og kødet bliver tørt og endda hårdt. Lyder det bekendt for dig? I så fald er du kommet til det rigtige sted! Med vores tips vil din stegt kylling altid være saftig, sprød og utrolig velsmagende!

Hele kyllingopskrifter: Stegt kylling i røret

Tips Steg eller grill hel kylling

At tilberede en hel kylling er den billigste – og ofte den nemmeste – måde at tilberede fjerkræ på. Da knogler hjælper med at udvikle god smag, får du også et bedre måltid, end hvis du spiste udbenede kyllingebryst eller lår. Uanset om det er i ovnen eller på grillen – en hel kylling til aftensmad er også en afprøvet klassiker.

5 tips til at holde en hel kylling saftig

Sådan laver du stegt kylling saftig Tips og tricks

Vil du altid tilberede en saftig stegt kylling, der vil forbløffe alle ved bordet? Vi afslører hemmelighederne bag en perfekt ristet kylling. Her er de bedste tips til en saftig, mør og smagfuld kylling ud af ovnen.

Det væsentlige i korte træk:

 • Hvad er den bedste temperatur? 220 ° Celsius (200 ° C cirkulerende luft).
 • Steg hele kyllingen tildækket eller afdækket? I princippet afdækket – medmindre det begynder at blive for brunt, dæk derefter med aluminiumsfolie.
 • Hvor lang tid tager den stegte kylling? En kylling på 2 kilo tager mellem 1 time og 15 minutter og 1 time og 30 minutter at tilberede plus hviletid.

1. Krydr generøst

Hele kyllinger korrekt krydderier

Smagen ligger i krydderierne. Dette gælder fuldt ud for alle stegte kyllingopskrifter. For at gøre hele din kylling lækker, skal du sørge for generøst at krydre den inde og ude med kosher salt og friskkværnet sort peber. Hvis du kun har bordsalt ved hånden, skal du bruge lidt mindre, da forarbejdet salt indeholder mere jod, og overdosering kan resultere i en let bitter eller metallisk smag.

Du behøver heller ikke at begrænse dig selv til det basale krydderi. Husk at prøve forskellige urter og krydderier for at skabe smagfulde variationer, der giver din kylling en unik smag. Krydderier, der passer godt til stegt kylling, omfatter:

 • hakket frisk eller tørret oregano, timian, rosmarin, persille og estragon
 • røget peberfrugt
 • Trøffelsalt
 • koriander
 • Garam Masala
 • spidskommen

2. Tilsæt fedt og kom under huden

Kylling under huden krydderier

For at give din stegt kylling et sprødt skind, der er saftigt på indersiden, smør du kyllingen med et hjemmelavet urtesmør eller olivenolie. Begge fungerer lige godt, hvilket giver din kylling et perfekt garvet skind med en sprød skorpe.

Når du laver en hel kylling, bliver huden enten for hård eller på en eller anden måde hård? Dette kan også ske med generøs smøring. Heldigvis har vi et lille trick til dig.

Inden du smører kyllingen, skal du omhyggeligt adskille skindet fra kødet på brysterne og benet. Pas på ikke at rive dem fra hinanden. Dette fungerer bedst med dine fingre. Når du er færdig, påføres et ekstra lag af din smør- eller olie-krydderiblanding mellem kødet og skindet. På denne måde bliver huden ikke kun sprødere, men kødet nedenunder vil også være saftigere.

3. Leg med grøntsager

Tilbered sprød som en hel kylling med grøntsager

Grøntsager spiller en dobbelt rolle i denne stegte kyllingopskrift. Fyld din kylling med smagfulde grøntsager og friske krydderurter først for en dejlig smag, der gennemsyrer hver saftig bid af kyllingen. Selvfølgelig kan du også tilberede stegt kylling uden grøntsager, men der er risiko for, at kødet bliver tørt og ikke så velsmagende.

Egnede grøntsager og urter til det er:

 • citron
 • løg
 • hvidløg
 • selleri
 • Gulerødder
 • Roer
 • Urter som frisk rosmarin, estragon, persille, timian

Opret derefter en naturlig stegeflade på bunden af ​​bradepanden. Spredning af grøntsager forhindrer ikke kun, at huden klistrer til undersiden af ​​stegeren, men giver også kyllingen smag. De skaber også en fantastisk base for en lækker sauce. Brug en række sæsonbetonede grøntsager til at matche smag med forskellige varianter året rundt.

Bare kvart grøntsagerne eller skær dem i store stykker, og du behøver ikke engang at skrælle skrællen af. Hvis du vil, kan du hælde 1 kop vand, kylling bouillon eller vin i bunden af ​​gryden.

4. Den bedste ovntemperatur

korrekt ovntemperatur for stegte kyllinger

Du vil stege kyllingen, ikke bage den. Derfor sikrer en høj temperatur en sprød hud, der er saftig på indersiden. Steg din kylling ved 220 ° C (200 ° C konvektion) og drys den lejlighedsvis med fedtet eller saucen i bradepanden.

Tip: Tag din kylling ud af køleskabet 30 minutter før tilberedning for at sikre en jævn tilberedningstid.

5. Sådan fortæller du, når stegt kylling er færdig

Brug et kødtermometer til at bestemme, hvornår stegt kylling er færdig

For det meste er problemet med stegning af en hel kylling, at du ikke kan se, hvornår kødet er færdigt. Tillad 30 til 35 minutters tilberedningstid pr. Pund, tilsæt derefter 15 minutter plus hviletid. For en 2-kilos kylling tager det 75-90 minutter.

Der er tre måder at se, om en kylling er færdig:

 • Brug et kødtermometer mellem bryst- og lårkød, undgå knoglen. Kyllingens temperatur skal være omkring 70 grader Celsius. Vent 10 til 15 minutter efter at du har trukket kyllingen ud af ovnen, så saftene kan forsegle sig i kødet. Kyllingen fortsætter med at koge i hviletiden, hvor temperaturen stiger til den anbefalede værdi på 75 ° Celsius.
 • Kontroller, at saften er klar uden striber af blod eller maling. Du kan normalt se det ved at trække termometeret ud af kødet og saften hælde ud.
 • Vrik kyllingelåret. Hvis den er løs og smidig, er kyllingen sandsynligvis færdig.

Ristet kylling i røret Tips til sprød hud

Små tips og tricks til sprødt kyllingeskind:

 • Pensl huden med saltvand 10 minutter før tilberedningstiden
 • Tænd grillen i et par minutter, indtil skindet bliver sprødt
 • Pensl huden med dåsemælk 1/4 time før bagningstiden er slut
 • Pensl stegt kylling med lidt let øl imellem
 • Forbered i Römertopf (opskrift nedenfor)

Stegt kylling fra Römertopf – sprød på ydersiden, saftig indeni

Stegt kylling opskrift fra den romerske gryde

For at tilberede en hel kylling i ovnen skal du også bruge en passende beholder. I princippet ville næsten enhver bageplade med en dyb kant fungere, men kyllingen vil altid være sprød i Römertopf.

Ingredienser:

1 hel kylling (ca. 2 kg), ved stuetemperatur

Kosher salt og friskkværnet peber

2 gulerødder, skåret i længder

1 løg, i kvarte

1 fed hvidløg, halveret

2 citroner, i kvarte

4 spsk urtesmør, blødt

300 ml hvidvin (valgfrit)

1 bundt friske timiankviste

Steg hel kylling i en römertopf opskrift

Forberedelse:

Læg Römertopf helt i et vandbad og blød i ca. 10 minutter. Forvarm ikke røret. Vask kyllingen inde og ude og dup den tør. Fjern forsigtigt skindet fra kødet med fingrene. Krydr kyllingen generøst indefra og ud med kosher salt og peber. Gnid forsigtigt halvdelen af ​​urtesmørret på kyllingebrystet (under skindet) og fordel den anden halvdel ud over kyllingens yderside. Fyld kyllingen med 1/2 fed hvidløg, 1/2 løg, et par gulerødder, 1/2 citron og timiankviste. Bind benene sammen med koggarn og stikk vingerne under fjerkræet. Læg den fyldte kyllingebrystside opad i Römertopf, læg resten af ​​grøntsagerne omkring den og hæld hvidvinen over. Læg låg på Römertopf og stil den i den kolde ovn. Indstil temperaturen til 220 ° C. Fjern låget efter 60-70 minutter for at give kyllingen en dejlig skorpe. Lad hvile i mindst 10 minutter, inden du skærer i skiver.

Hele kylling opskrifter: Grillet kylling

Grillet hel kyllingetip til sprød hud

Næste gang du tænder grillen, skal du glemme frikadeller til fordel for en ny grilludfordring: en hel grillet kylling. Vi afslører de bedste muligheder for en hel grillet kylling samt en lækker grillet kyllingopskrift.

Hvordan kan du grille en hel kylling?

Tips og varianter til grillning af hel kylling

Det er faktisk ikke for svært at tilberede en hel kylling på grillen. Ja, bryst, lår og ben tager ofte forskellige tilberedningstider, men tricket er at bruge indirekte varme, så fjerkræet koger jævnt hele vejen igennem. Her er nogle af de mest populære måder at tilberede din kylling over åben ild.

 • Den klassiske variant: Grillen omdannes til en ovn til indirekte grillning. Opvarmningszonerne sikrer, at kyllingen koger langsomt og jævnt. Grillen skal have låg til dette.
 • Sommerfuglesnittet: Det såkaldte sommerfuglesnit tilbyder en anden mulighed for at grille kyllingen hel og sprød. Hele kyllingen lægges på brystet, og rygsøjlen skæres ud med fjerkræsaks. Derefter vendes kyllingen og flades ud og af til grillen.
 • Fjerkræholderen: en hel kylling kan grilles lodret på en stegt kylling eller fjerkræholder. Nogle fjerkræbønder har en flydende beholder, der kan fyldes med aromatiseret vand, øl eller vin. På denne måde krydres kødet også indefra, og resultatet er en saftig grillet kylling. Du kan selv lave en alternativ fjerkræholder af en øldåse eller et glas.
 • Rotisseriet: Hvis du har et rotisserie til din grill, kan du selv lave en grillet kylling, som om du var på vognen. Læg simpelthen kyllingen på rotisseriet og brug et køkkengarn til at fastgøre vingerne og benet til kyllingens krop, så de ikke brænder på.

Opskrift på hel grillet kylling

hel grillet kylling opskrift og tips

Ingredienser:

1 hel kylling (1,5 kg)

2 spsk vegetabilsk olie

3 spsk krydderiblanding efter eget valg (f.eks. Fra salt, peber, oregano, hvidløg og paprika)

Forberedelse:

Forvarm grillen på medium varme. Vask kyllingen og dup den tør. Bland olie og krydderier i en lille skål. Gnid hele kyllingen og hulrummet med olie- og krydderiblandingen. Læg kyllingen lodret på et lodret fjerkræstativ (benene nedad). Sluk en grillbrænder, og læg kyllingen der. Luk grilllåget, og reducer varmen fra de resterende brændere, hvis det er nødvendigt for at opretholde en konstant temperatur på omkring 180-190 ° C. Grill i cirka 75 minutter, eller indtil kødet er kogt (termometer læser 70 ° C). Fjern forsigtigt den grillede kylling fra grillen og lad hvile i 15 minutter inden servering.

Previous Post
Moderne tæpper og vægbeklædninger fra Kyle Bunting
Next Post
Byg selv et dukkehus, og organiser et legeområde i børneværelset