15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Sådan dekoreres kogte æg og serveres smukke snackfade

Kogte æg er sunde og bør være en fast del af vores kost. Men bare at putte dem i æggekoppen er lidt kedeligt, synes du ikke? Til særlige lejligheder eller blot for at gøre dem mere velsmagende for børnene, kan du arrangere dem på en tallerken på en interessant måde og skabe søde dyr og andre karakterer. Vi har sammensat nogle ideer, som du kan bruge til at dekorere kogte æg. Og de er ikke kun gode til påske, når de mange designede æg skal spises, men også til mange andre lejligheder eller simpelthen uden grund til en normal morgenmad! Vi har også et par opskrifter på fyldte æg til sidst.

Dekorer æg og omdann dem til dyr og andre motiver

Pynt æg til påske med kaniner

Dekorer æg i form af kaniner - instruktioner til at gøre det selv

Påskeharen mangler ikke i nogen påskepynt. Og bortset fra at det er et typisk påskesymbol, er de fleste børn vilde med dette søde dyr. Derfor kan du bruge kaninen ikke kun som motiv, når du pynter æg til påske, men også til normal morgenmad eller til en børnefest. Der er flere måder at gøre æggene til kaniner, og vi vil gerne vise dig et par af dem. Den første idé er særlig hurtig og god, hvis du ikke har meget tid og vil pynte kogte æg i en fart. Du mangler:

 • hårdkogt æg
 • Materialer til design af ansigtet; F.eks. Gulerod og sort sesam eller knuste peberkorn til øjnene eller madblyanter
 • kniv

Instruktioner til små kaniner lavet af hele æg

Hvis du vil dekorere kogte æg på denne måde, har du to muligheder. For begge skal du først skære æggets underside på langs for at skabe en flad overflade at placere på. Gem dette stykke. Så til den første variant kan du skære æggehvide to gange i en V-form med en kniv. Skær ikke for dybt. Skær to små stykker æggehvide fra den oprindeligt afskårne del, som du nu forsigtigt glider under de forberedte slidser, så ørerne på påskeharen stikker opad.

Den anden mulighed er at skære to øreformer ud af den udskårne del, derefter skære en stor spalte i ægget og stikke ørerne i denne spalte. Form derefter ansigtet ved at tegne det med spiselige blyanter eller ved at skære et lille stykke af en gulerod, stikke et hul i ægget (f.eks. Med en tandstikker) og indsætte gulerodstykket der. Sesamfrø til øjnene klistrer af sig selv (med lidt fugt om nødvendigt). Hvis det er nødvendigt, kan du også stikke huller i ægget for øjnene først.

Kanin med gulerodsører

Dekorer æg med kaninører lavet af gulerødder og nelliker

I denne idé står ægget oprejst og er dekoreret med spiselige ører. En rigtig god idé, der kan gøres hurtigt og let og ser godt ud på en tallerken eller serveringsfad, især i grupper af mange kaniner. For sådanne kaniner skal du dekorere æggene som følger:

 • hårdkogte æg
 • gulerod
 • Materialer til øjnene (i eksemplet nelliker; eller se instruktionerne ovenfor)
 • kniv

Kontroller først, om æggene har en flad nok overflade til at sætte dem op (f.eks. Hvis luftboblen var på undersiden). Hvis ikke, skæres en lille del af æggene af. Derefter kan du dekorere æggene: skær guleroden i tynde skiver og skær to ører ud af skiverne. Lav derefter en spalte i spidsen af ​​ægget og indsæt kaninørerne i det. Sæt dine øjne i ægget, og lav derefter din næse. Du kan bruge et robust halm eller spidsen af ​​en hulning til at gøre dette. Hvis du har en hulning, er denne også velegnet, efter at du har rengjort den godt.

Anret flade kaniner på en tallerken

Pynt æg til en påskehare med porre og sesamfrø

Eller hvad med at skære flere æg op og derefter bare folde dem på en tallerken som en kanin? Hvordan det virker? Du har brug for følgende elementer, hvis du vil dekorere æg på denne sjove måde:

Du skal bruge to hårdkogte æg pr. Kanin. Skær et æg på midten på langs og læg en af ​​halvdelene på en tallerken med æggeblommen opad. Det bliver kaninens krop. Halver den anden halvdel igen. De to bevarede kvarterer bliver kaninørerne. Skær en skive fra det andet æg og elementerne til halen og bagpote (fra æggehviden). Fordel alle elementerne på kaninens krop. Så er det bare at dekorere æggene med et par grøntsager: sesamfrø til øjnene, et lille stykke gulerod til næsen og porre til eksempelvis whiskers.

Ugle, mus, pindsvin og kylling

Dekorer æg til dyr - kylling, pindsvin, ugle og mus

Selvfølgelig er kaniner ikke de eneste muligheder. Du kan også bruge de samme teknikker til at efterligne blandt andet dyrene på ovenstående billeder. Skær i æggehvide til en fjerkjole til en ugle eller nålekjole til et pindsvin. Du kan få ugleøjnene ved at kombinere olivenskiver med gulerødder og til musører har du kun brug for skiver af gulerødder eller radiser, som du sætter i slots.

Selv ruger kyllinger af hårdkogte æg

Til kyllingerne skæres æggene halvt på tværs og æggeblommerne fjernes. Fyld derefter de nederste halvdele med enhver ægfyldning, læg hætterne på, og design derefter ansigterne med en af ​​designideerne ovenfor. Du kan også få æggehviderne til at efterligne brudte æggeskaller. Hvis du vil pynte æg til børn, er dyr altid et godt valg!

Søde ugler med ægfyld og vinger lavet af spinatblade

Du kan se en anden idé til ugler ovenfor. Øjnene kan laves af den hvide del af forårsløgene, som du blot skærer i skiver. Vingerne består til gengæld af halverede baby spinatblade eller andre bladgrøntsager, som du simpelthen former til den nødvendige form.

Dekorer halve æg til blomster

Dekorer halve æg til blomster med grøntsager

Blomster laves lige så let og kan designes på mange måder. For eksempel kan du forme midten af ​​blomsten fra enhver ægfyldning eller dip (eller hvad med voksen kaviar). Du kan også bruge stykker grøntsager til dette formål. Du sætter simpelthen kronbladene sammen fra halverede æg, med æggeblommerne pegende nedad. Blomsterstængler og blade kan bestå af porre eller purløg, men også af agurkestrimler og skiver eller hvad du nu kan tænke på. Vær kreativ!

Dekorer fyldte æg – påskekurve

Pynt æg og vend dem i påskekurve med purløg som håndtag

Påskekurv med en forskel – at nippe til! Vælg din foretrukne fyldte ægopskrift, og form dem derefter som kopper. Til håndtaget skal du vælge fleksible, spiselige grøntsager som purløg, meget tynde agurk- eller gulerodstrimler eller paprika. Ud over at forme kan du bruge persille eller spiselige blomster som stedmoderblomster. Med hakket persille kan græsset til påskekurven derimod efterlignes ved blot at sprede det rundt om æggehviden på fyldet.

Sejlbåde

Dekorer æg med grøntsager til sejlbåde til en fest eller fødselsdagsfest

Sådanne søde sejlbåde er også gode til fyldte æg. De er den perfekte idé, når de skal pynte æg til en fest, og de er også virkelig ikke svære at lave. Du kan bruge alle grøntsager til sejlene: Du kan simpelthen skære hårde og buede grøntsager som f.eks. Løg eller peberfrugt og stikke dem direkte i vaniljesausen. Alternativt kan du lave sejl ud af skive-tynde agurk eller radise skiver og tandstikker. Du kan endda bruge chips, nachos eller tacos.

Farvet æggehvide med fyld

Lav selv pastelfarvede æg som en snack til buffeten

Brug en af ​​vores opskrifter herunder til at lave farverige æg som en snack. Den er farvet med enkel madfarve. Halver de skrællede æg på langs og fjern æggeblommerne (som du derefter kan bruge til at lave æggefyldet). Læg derefter de halve æggehvider i farverne i et par minutter. Tag dem ud og tør dem med køkkenrulle. Derefter kan du fylde det op og få en smuk og spiselig borddekoration uden større indsats.

Dekorer æg med lyse farver til æggehviderne og hjemmelavet fyld

Flere ideer til let design

Pynt æg til Halloween eller Thanksgiving Day - Djævel, Yoda og Tyrkiet

Kat, flagermus lavet af peberfrugter og græskar

Lav fyldte æg som flagermus med paprika, kat eller græskar

Designideer til Halloween – øjne, edderkopper fra oliven og græskarmotiver

Halloween snackideer med æg - græskar, øjne og edderkopper

Pynt æg til jul med juletræ og julemand

Ideer til jul med kogte æg - grantræer og julemænd

Hjerter fra peberfrugter til Valentinsdag eller jubilæum

Skær røde hjerter ud til Valentinsdag fra paprka eller tomater og pynt ægget

Dekoration af kogte æg – opskrifter på fyld

Dekorer halve æg med radiser og purløg som en dejlig festsnack

Hvis du vil dekorere fyldte æg, men ikke kender en passende opskrift endnu, kan du vælge et af følgende. Mos blommen og hak eventuelle friske krydderurter fint. Bland derefter blot alle ingredienserne i en pulp, som du derefter fylder i æggene ved hjælp af en ske eller en sprøjtepose. Du kan nemt justere mængderne efter behov.

Sennepsfyld med creme fraiche og flødeost

 • Blomme med 6 hårdkogte æg (15 minutter)
 • 3 spsk creme fraiche
 • 2 spsk sennep
 • 3 spsk flødeost
 • 1 knivspids salt
 • 1 knivspids peber
 • 1/2 bundt persille
 • 1 knivspids sukker

Idé til børn med stjerner lavet af æggehvide og ægfyldning med spidse poser

Med mayonnaise og sennep

 • Blomme med 10 hårdkogte æg (15 minutter)
 • 500 g mayonnaise
 • 2 tsk medium varm sennep
 • 1 knivspids salt
 • 1 knivspids sukker
 • 5 dråber madolie

Kyllinger med spiselig konfetti som øjne og gulerødder

Med vinsyre

 • Blomme med 10 hårdkogte æg (15 minutter)
 • 2 spsk vinsyre
 • 1 spsk mayonnaise
 • 100 g smør
 • efter smag: salt, peber, chili

Græskaræg med ægfyldning og spiseligt tang

Med frisk gedeost

 • Blomme med 6 hårdkogte æg (15 minutter)
 • 5 stilke purløg
 • 1 stilk estragon
 • 6 stilke persille
 • 4 stængler af kørvel
 • 150 g gede flødeost
 • Olivenolie, peber, salt

Med wasabi

 • Blomme med 6 hårdkogte æg (15 minutter)
 • 2-3 tsk wasabi pasta
 • 50 g salatcreme
 • salt

Enkel idé til pænt designet mad med æg - kanin og kylling

Previous Post
Køkkenindretning og rumlig fordeling
Next Post
Udformning med blondeblusser til attraktive DIY -dekorationer