15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Historien om Margherita -pizzaen ledsaget af en lækker opskrift

traditionelle pizza margherita fotografering ideer til lækker opskrift

Den mest berømte historie om pizzaen Margherita siger, at den italienske dronning Margherita di Savoia i 1889 udtrykte ønske om at prøve napolitansk pizza under sit ophold i sommerresidensen i Capodimonte. På det tidspunkt var dette mad til de fattige. Hofkokken kendte det franske køkken perfekt, men anede ikke om det syditalienske køkken. Af denne grund blev Raffaele Esposito, ejer af det bedste napolitanske pizzeria, indkaldt. Han serverede dronningen tre pizzaer, som blev bagt specielt til dronningen i hans restaurant. To traditionelle og en improviseret til lejligheden. Denne pizza blev toppet med røde tomater, grøn persille og hvid mozzarella, som symboliserede farverne på det italienske flag. Historien fortæller, at dronningen smagte mest her. Esposito opkaldte senere sin patriotiske pizza efter dronningen – Pizza Margherita.

Pizza Margherita og deres historie

Opskrift på pizza Margherita tomat-hvidløg-basilikum-olivenolie

I 1974 hævdede historikeren Massimo Albertini denne historie om oprindelsen til Pizza Margherita være en opfindelse. Den italienske restauratør og journalist Corrado Epriccelli gør derimod sin egen research. Følgelig er de trefarvede Pizza Margherita virkelig lavet for første gang i 1889, den 6. juni ved det kongelige hof i Neapolis. Pizzamesteren Papino Brandi modtog et særligt certifikat for forberedelsen af ​​sin pizza, som stadig findes i dag i “Brandi” -pizzeriaet.

Pizza Queen Margherita lækre opskriftshistorie ingredienser

Nu skulle du have lyst til det Pizza Margherita her er endnu en lækker opskrift:

Ingredienser:

350 g mel

7 g tør gær

1 tsk sukker

1 knivspids salt

1 spsk olivenolie

250 ml varmt vand

400 g flåede tomater på dåse, finthakket

2 fed presset hvidløg

3 spsk basilikum

2 spsk tomatpuré eller tomatpuré

100 g mozzarella, skåret i skiver

4 spsk revet parmesan

Salt og peber efter smag

4 tarte flambée dej opskrifter og 4 lækre topping ideer

Bag urtebrød selv – Lækre opskrifter på det originale plukkede brød

Bag selv brød uden gær – 4 lækre opskrifter

lækker pizza margherita-bagning Ingredienser-tilberedning af tomatost

Forberedelse:

Ælt gær, sukker og 4 spsk vand sammen og lad hvile i 15 minutter. Sigt melet sammen med saltet i en skål og lav en hul i midten. Det er her olivenolie, gær og resten af ​​vandet går ind. Ælt dejen. Derefter lægges dejen på en arbejdsflade drysset med mel og æltes i yderligere 4-5 minutter. Læg det tilbage i skålen, dæk det til med en klud og lad det hvile, til det er omkring det dobbelte af dets størrelse. Ælt dejen i yderligere 2 minutter, træk den fra hinanden med hænderne på en bageplade. Dejen må ikke være tykkere end 6 mm, da den stadig hæver ved bagning.

Margarita pizza med basilikumblade forbereder lækre opskrifter

Kog tomater, hvidløg, basilikum, olivenolie og salt i en stor gryde i 20 minutter, indtil saucen er tyk. Tilsæt tomatpuré og lad det køle lidt af. Pensl dejen med tomatsovsen, fordel mozzarella ovenpå og drys med parmesan. Bages ved 200 grader i cirka 20 minutter.

god appetit!

Previous Post
Gør-det-selv smykkestativ-skab plads til dine øreringe
Next Post
Optimering af din løbebånds fitness – 9 metoder til mere sjov under træning