15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvilket kød skal grilles? Tips til saftige bøffer

kød-grill-bøf-perfekt

At grille pølser, burgere og ribben, det gør alle. Ikke underligt, for de er billige og lette at bruge. Men hvad med en saftig bøf, der i kombination med et glas rødvin smelter til et førsteklasses kunstværk? Uden megen indsats kan et stykke kød trylles frem til en godbid, der vil glæde gourmeter. For at få den perfekte bøf er det vigtigt at vælge det rigtige kød til grillning og være opmærksom på nogle ting, når det tilberedes. Resultatet er en ægte delikatesse for hver gourmet.

Hvordan genkender du godt kød til grillning??

Et stykke kød af høj kvalitet er naturligvis grundstenen for succesen med en perfekt bøf. Grundlæggende bør kødet ikke være for magert, da det ville tørre ud for hurtigt. Kødet skal være godt hængt, mørkerødt og stribet med fine, hvide fede årer. Disse udskæringer er særligt saftige og aromatiske. En perfekt bøf skal være mindst tre til fire centimeter tyk. Selvfølgelig kan du holde dig til de afprøvede svinehalsebøffer, men oksekødet er lavet til grillen.

Det er bedst at undgå præmarineret kød fra supermarkedet, fordi saucer og krydderurter ofte bruges til at camouflere middelmådig kødkvalitet. Hvis du ikke har mulighed for at handle hos den lokale slagter eller bare vil prøve ekstraordinære kødspecialiteter, kan du få kød af bedste kvalitet online fra dem Gourmetbutik bestille.

Nu er det op til dig, hvilken bøfskæring du foretrækker. En mør mørbradfilet, den klassiske rumpebøf eller foretrækker du et aromatisk ribbenøje? Disse udtryk betyder ingenting for dig? Vi forklarer dig, hvad der gemmer sig bag de enkelte udtryk, og hvilke forskelle der er mellem kødtyperne.

Hvilket kød som bøf er bedst til grillning?

hvilken-kød-grill-bøf-entrecote

Der er mange forskellige kropsområder af et oksekød, der kan forarbejdes til en anstændig bøf. Så det er nyttigt her at have lidt viden om oksekødets anatomi for at finde det rigtige stykke kød. Forskellen mellem bøftyperne skyldes i høj grad, hvor kødstykket kommer fra. Grundlæggende, jo mindre musklerne bruges, jo mere mørt kød. De almindelige bøfstyper kommer derfor primært fra oksekødets bagside. Nogle af dem er:

At Entrecôte (også kaldet rib eye steak) kommer fra forreste ribben af ​​oksekød. Den klart synlige og velsmagende fedtkerne er karakteristisk for Rib Eye. Entrecôte med ben (cowboybøf) er den klassiske “Côte de Boeuf”.

Culotte steg (også Rostbeef kaldet, mørbradbøf i Storbritannien) skæres også af den udbenede mellemlægsribbe. På grund af den lille fedtkant smager den saftig.

kød-grill-ribeye-entrecote-filet-forskel

At filet (Mørbrad bøf) er den fineste og mest møre af alle bøffer og ligger under roastbeef. Filetmusklen er næppe stresset, hvilket betyder, at kødet er særligt finkornet og magert. En dobbeltfilet bøf kaldes en chateaubriand eller tournedos, og en kort mørbrad, der vejer omkring 60 til 80 g, kaldes filet mignon.

At T-bone steak er klassikeren i amerikansk bøfkultur. Den skæres også bagfra og består af roastbeef og et lille stykke filet. Begge er adskilt fra hinanden med en T-formet knogle. Porterhouse bøffen ser næsten identisk ud med T-bone bøffen, men har mere filet.

Hvor meget kød tæller du per person, når du griller?

kød-grill-rib-øje-bøf

Når du planlægger grillfesten, skal du beregne, før du går på indkøb, hvor meget grillet kød du har brug for pr. person. For alle mænds vedkommende kan du med god samvittighed inkludere 450 g kød pr. Person, for kvinder er det mere sandsynligt at være 250 g. Den gennemsnitlige mængde for en blandet gruppe er derfor 300 – 350 g. Det er bedst at beregne 2 stykker kød pr. Person plus et par stykker ekstra. Så til mændene to bøffer og 1 pølse hver og for kvinderne en bøf og 1 pølse hver. Men tag højde for, at en T-knogle 4 cm tyk let kan veje 1 kilo.

Vær ikke bange for, at dine gæster vil sulte ihjel. Der vil sikkert være brød og salater med. Forskellige bøfstykker giver forskellige opskrifter og selvfølgelig forskellige smag. Dette gør det muligt for grillen at se særlig forskelligartet ud. god appetit!

oksekød-kød-grill-temperatur-krydderier

Previous Post
Designermøbler af Pierre Leron – et designerbord lavet af mandeltræ
Next Post
15 interessante ideer til hvordan man designer poolen i haven