15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Bevar friske urter og nyd deres vidunderlige duft om vinteren

konserver urterne tørre eller frys hæng persille salvie

Om sommeren kan du falde tilbage på en overflod af friske krydderurter til dit hjerte, som forbedrer smagen af ​​hver ret. Friske urter lugter vidunderligt, smager lækkert og er godt for kroppen med deres helbredende egenskaber. Hvis du kan nyde denne sande oplevelse for alle sanser selv i de køligere måneder af året, bør du begynde at konservere urter nu. I dagens indlæg vil vi vise dig forskellige metoder til, hvordan du kan konservere friske krydderurter og nyde de ubeskriveligt store aromaer og værdifulde ingredienser til enhver tid.

Hvordan kan du bevare friske urter? – Tørre urter

friske krydderurter hænger tør rosmarin persille salvie

Den mest klassiske og også den mest praktiserede metode, hvormed du kan bevare friske krydderurter, er tørring. Umiddelbart efter høsten bindes de aromatiske urter i små buketter, hænges på hovedet og hænges i den luftige skygge. Processen, indtil de friske krydderurter rasler og dermed er fuldstændig konserverede, tager cirka 3 uger. Efter denne konserveringsteknik trækkes vandet langsomt tilbage fra planten, urterne bliver ikke mugne og duften bevares.

friske krydderurter tørre eller fryse bundt persille rosmarin timian

Urter som timian, oregano, merian, salt, estragon, rosmarin, citronverber og kærlighed er særligt velegnede til opbevaring i tørret form. Tørring er ikke den optimale opbevaringsmetode til urter som dild, persille, purløg og basilikum. Jo kødere urterne, jo uegnede er de til tørring. Frysning er en god måde at bevare urter fra haven.

Frys krydderurter

konservering af urter isterninger olivenolie salvie rosmarin timian

Du kan fryse urter som estragon, oregano og timian ved først at høste dem så friske som muligt, vaske dem kort og duppe dem godt med en klud. Hvis du vil sammensætte en blandet urtebuket med dine yndlingsaromaer, kan du lægge den i en frysepose og opbevare den i fryseren. Oregano, estragon, purløg, persille og dild kan også hakkes. Hjemmelavede urteterninger er præportionerede og særligt praktiske. På denne måde har du altid den mængde krydderier, du har brug for, lige ved hånden.

frys frisk mynteolie konserver isterninger urter

For eksempel, hvis du vil bevare persille, basilikum eller vild hvidløg, skal du fylde en isterningbakke med to tredjedele med finthakkede urter og en tredjedel af vandet. Du kan tilføje de færdige urteterninger til fadet kort før tilberedningstidens afslutning uden at optø. Du kan også bevare hakkede urter ved at blande dem med vegetabilsk olie og også fryse dem i små former. Hvis du vil bevare dild, persille og basilikum, kan du også skære krydderurterne i små stykker og opbevare dem i fryseposer.

Bevar basilikum friske blade blancher chokfrysning

Hvis du vil fryse basilikum, skal du blanchere bladene på forhånd. På den måde bevares den umiskendelige aroma optimalt, og lægeplanten bliver ikke grødet efter optøning. For at holdbarheden kan blive bedre, skal du lægge basilikumblade i en gryde med kogende vand i 5-10 sekunder og læg dem straks i en skål med let saltet vand og isterninger. Når bladene er afkølet, kan du lægge dem på et køkkenrulle og tørre forsigtigt. Læg derefter basilikumbladene i fryseren. Hvis de er frosset igennem, kan du opbevare dem i fryseposer eller lufttætte beholdere.

konserver urter pebermynte frys vand isterninger

For eksempel, hvis du vil fryse pebermynte og senere bruge individuelle pebermynteblade og undgå at klistre, kan du fortsætte som følger. Spred kviste ud på en bageplade, så de ikke rører ved. Læg de friske krydderurter i fryseren i en halv time. Nu kan du hælde den forfrosne mynte i fryseposer eller dåser og opbevare i fryseren.

Frys rosmarin for at bevare friske krydderurter

Hvis du vil fryse rosmarin, bør du bruge det inden for to måneder, da det vil miste meget af sin smag efter dette tidspunkt. Du behøver ikke nødvendigvis at skrælle det aromatiske krydderi af inden frysning. Når de er frosset, kan nålene let fjernes fra stilken. Hvis rosmarinen hakkes i små stykker, er det bedst at suge den i olie eller vand, ellers fordamper de æteriske olier hurtigt.

Bevar urter med salt

konserver urter saltkrukke indsæt persille salvie rosmarin

Så du kan nyde duften af ​​friske krydderurter selv om vinteren, kan du bevare dem med salt. De friske krydderurter saltes i og forsegles i et glas. Med denne metode kan du dybest set gøre alle urter holdbare – f.eks. B. koriander, basilikum, salvie, oregano, purløg, persille osv. Efter plukning vaskes urterne først og tørres helt. Hak derefter krydderurterne groft. Undgå at skære urterne for fint.

konserver urter salt havsalt forsegleligt glas timian

Ved konservering af urter med salt skal forholdet være 4: 1. Til fire dele hakkede urter vil du bruge en del havsalt eller kosher salt. Kom de hakkede krydderurter i en målebæger og tilsæt den passende mængde salt. Rør nu urtesaltet forsigtigt i en ren, forseglelig beholder og opbevar i køleskabet i flere uger. Hvis du bruger sådanne konserverede urter til at krydre dine retter i fremtiden, bør du ikke tilføje yderligere krydderier til maden, før de krydderurter, der er konserveret i salt, er tilsat.

konserver urter salt smør tørrede tomater hvidløg

Mulighederne for at bruge urter syltede i salt er næsten uendelige. Så du kan bruge basilikum til tomatsaucer, tomatsupper, bruschetta og pasta. Du kan smage kød og bouillon til smag med salvie konserveret i salt, mens koriander gør dine asiatiske retter, karry, salsa og guacamole til en kulinarisk fornøjelse. Mange forfriskende drikkevarer kan også tilberedes med urter.

Bevar basilikum, tilsæt salt og puré pesto

Du er også velkommen til at bruge pesto til at bevare de friske krydderurter. Riv bladene af stilkene, vask dem og tør dem. En salatspinner kan også tjene dig godt. 100 g urter og 20 g salt formales til en fin pasta i en mørtel eller foodprocessor. Fyld derefter den færdige urtepesto i små glas og opbevar den i køleskabet. Så du har altid en krydret pasta ved hånden og kan bruge den som pålæg, krydre dine retter med den eller lave aromatisk urtesmør.

Previous Post
Birkenstock sandaler som en stilfuld sko -trend denne sommer
Next Post
De bedste leggings til enhver træningssituation – du skal være opmærksom på dette!