15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Kombiner ost og vin korrekt – hvad passer bedst sammen?

ost og vin ideer-tips-mad-rødvin-hvidvin-rosé

Ægte kendere ved, hvilken vin der passer bedst til hvilken mad. En særlig kombination her er vin og ost. Hvis du er ny på dette område og lige har fundet denne kombination for dig selv, vil du helt sikkert stadig være usikker. Men så du altid ved præcis, hvad der går bedst med hinanden fra nu af, har vi en i dag Ost og vin En liste, der hurtigt viser dig, hvad du trygt kan kombinere med hinanden. Vi ønsker jer fornøjelige aftener med lækre osteretter!

Parmesan og rosé som kombination til ost og vin

ost og vin parmesan-rosé-server-ernærings-snack

Parmesanost går derimod bedre med en god rosé. Du kan også kombinere ost og vin med hummus og fladbrød og gøre hele smagen til noget helt særligt. Nyd din aften med ost og vin med din partner eller med venner. Så er det endnu sjovere at nyde det!

Ost og vin – Gouda og Chardonnay

ost og vin gouda-chardonnay-hvid-vin-idé-frankrig

Den populære ost kombineres bedst med en hvidvin. Chardonnay er bedst til dette. Bourgogne har brugt denne kombination i hundredvis af år, så du kan være sikker på, at du træffer det bedste valg. Vinen har en temmelig neutral smag, som udtrykker ostens vidunderligt. Denne ost og vin er et rigtigt drømmepar!

Chardonnay og Camembert -ost med vin

ost-vin-camembert-hvid-vin-chardonnay-kender-dessert

Hvidvinen passer ikke kun godt til Gouda, men kan også kombineres med en lækker Camembert. Både vinen og den jordsmagende ost er ret cremet og passer godt sammen. Uanset om du spiser osten lige eller bruger den som ingrediens til en krydret suppe eller sauce – vil du blive forelsket i samspillet mellem de særlige aromaer af ost og vin!

cheddar ost

ost-vin-cheddar-tempranillo-cabernet-sauvignon-rødvinsorter

Når du har besluttet dig for en Cheddar, har du valget mellem to typer vin, som du kan få til din ost og vinaften. Det er en rødvin i hvert tilfælde. Tempranillo og Cabernet Sauvignon er ment. Begge typer er en stærk rødvin, der i kombination med Cheddar forkæler sanserne. Du kan læse mere om cheddar i denne artikel.

Brie og Riesling

ost-vin-brie-cremet-riesling-hvidvin-tips

Riesling -hvidvinen omtales ofte som sød, hvilket faktisk ikke er rigtigt. Det er mere passende at kalde det frugtigt. Uanset hvordan du finder det til at smage, er det det bedste tilbehør til den populære brieost. Du kan spise denne kombination af ost og vin ved at tilføje surkål eller kartoffelchips til den.

Den rigtige vin til “Gruyère” ost

ost-vin-gruyère-krydret-sherry-hvid-vin-kombination

Den typiske smag af denne populære ostetype er sød, men også nøddeagtig på samme tid. Det gør den til den perfekte ledsager til sherry hvidvin. Hvis du allerede har sendt invitationen til en ost- og vinfest, kan du også få saltet eller ostepopcorn og eventuelle produkter med jordnøddesmør eller chokolade. Det får virkelig smagen frem.

Spis ost og vin – Gorgonzola og muskatnød

ost-vin-gorgonzola-muskatnød-vin-sød-skimmel-ost-idé-tips

Muscat -vin er igen den bedste sort til Gorgonzola. Denne vin er en dessertvin, som også er ret sød af denne grund. Fordi en dessertvin skal være lige så sød som desserten eller endnu sødere. Du kan også servere en æbletærte eller vaniljeis til det. Brug ost og vin som dessert og den perfekte afslutning på aftensmaden.

Kombiner vin og mad på den rigtige måde – burrataen

ost-vin-burrata-cremet-italiensk-sort-brut-rosé-champagne

Burrata er en italiensk flødeost, som du kan servere med en brutal rosé eller champagne. Den cremede ost passer perfekt til den mousserende mousserende vin, og kombinationen vil garanteret ikke skuffe. Så som du kan se, er sodavand og vin også gode valg.

Manchego fåreost som ost til vin

ost-vin-manchego-får-ost-verdejo-sauvignon-blanc-hvid-vin-idé-lavendel

Denne krydrede ost er lavet af fåremælk og har en nøddeagtig eftersmag. Det gør den perfekt igen til en frugtagtig vinsort, der omfatter Verdejo og Sauvignon Blanc. Grøntsager, der er tilberedt sprøde, kan også serveres med ost. Du kan også sammensætte et gavesæt med ost og vin til venner. Det er jeg sikker på, at du vil kunne lide!

Previous Post
Nul spild på rejser – tips til en bæredygtig ferie!
Next Post
Byg et honningkagehus af shortbread cookies – klassikeren med en forskel uden bagning