15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Lav din egen fondantkage – grundlæggende trin for et vellykket resultat

fondantkage små-tarteletter-blomst-guld-mønster-dekoration

Kager med fondant er meget populære og til en lang række lejligheder, det være sig til en fødselsdag, et bryllup eller som en overraskelse for en reklame. Derudover kan de mest forskellige motiver designes. Men enkle opskrifter er ikke alt hvad du behøver for at lave det. Hvis du aldrig har lavet fondantkager før, kan en guide med de grundlæggende trin være meget nyttig for at garantere succes. Vi har sammensat sådanne instruktioner til fondantkagen til dig i denne artikel. Derudover finder du også svarene på nogle af de hyppigst stillede spørgsmål om emnet her.

Hvad er en fondantkage?

Fondant kage dekoration-idé-tips-cirkler-prikker-roa-brun

Fondantkagen er enhver form for kage eller kage, der er belagt med den såkaldte fondant. Nogle undrer sig dog over, hvad denne belægning egentlig består af. Man tror ofte, at det er marcipan. Dette er imidlertid ikke tilfældet. Faktisk bruges kun sukker og bindemidler til produktion. Takket være madfarvning skabes en lang række farver. En fordel ved fondanten er, at den er usmagelig og derfor kan bruges til enhver form for kage og smag.

Coveret fås i to versioner. På den ene side kan du bruge den rullede fondant. Dette rulles ud som dej og kan derefter skæres ud efter ønske, eller individuelle motiver kan skæres ud i fri hånd. Denne variant er især velegnet, hvis du vil dække en kage med fondant. På den anden side er der også flydende fondanter. Disse er mere velegnede til små pasta såsom småkager, småkager, donuts og lignende. Den flydende form er bedre kendt som frosting. Det er let at finde i supermarkeder, og det er lige så let at lave sig selv af sukker og vand. Gumpaste er imidlertid ikke så let at finde.

Du kan dække hver kage med fondant?

Fondantkage feminin-idé-pink-grå-græskar-eventyr-blade

Mange undrer sig over, om nogen kage er egnet til fondantkagen. I princippet er svaret ja, så længe det færdige gulv ikke er for fugtigt. Om sanddej, svampekage, wienermasse eller Sachermasse ikke betyder noget. Uanset hvilken base du bruger, skal du dog bruge noget ekstra, når du lægger fondanten på kagen. Det klæber ikke bare til gulvet. Men hvordan holder fondant fast i kagen? Du kan stikke fondanten på kagen ved hjælp af ganache eller smørcreme. Creme er ikke egnet, da den blødgør belægningen.

Belægningen bør heller ikke komme i direkte kontakt med visse ingredienser. Disse omfatter frugt, syltetøj og budding. Uanset hvad du bruger som “lim”, fungerer det som en barriere mellem dem og kagefondanten i sådanne kager. Når du maler, skal du tage dig god tid og gå forsigtigt frem.

Lav selv en fondantkage

Fondant-kage-linned-efterligning-roen-to-lags-kage

Hvis du vil forberede den perfekte fondantkage, skal du ikke kun kende de nøjagtige trin og fortsætte præcist, men også give tilstrækkelig tid. Dette tager cirka tre dage. Af denne grund er en sådan kage normalt ikke bare bagt, men valgt til en bestemt lejlighed. Lær mere om de enkelte trin herunder.

Første dag i fondantkagen – vejledning

Fondant-kage-gumpaste-diamant-orange-gul-moderne-design

Til kager lavet af fondant skal du først bruge en hvilken som helst kagebund, som du kan tilberede efter en opskrift. Du bager dette på den første dag. Dette giver det nok tid til at køle ned og fordampe og slippe af med dets overskydende fugt. For at gøre dette skal du dog forsigtigt fjerne det fra bageformen på hovedet og placere det på en rist. Hvis du ikke har en rist ved hånden, kan du alternativt smøre brødkrummer på arbejdsfladen og lade kagen køle af på den.

På denne første bagedag laver du også topping, det vil sige ganache eller smørcreme. Grunden til dette er, at den skal køle godt af i køleskabet for senere at danne et bedre fundament. Dertil kommer de forskellige dekorationer, du kan bruge. Lav fondantmotiver i alle farver og former, så du har dem ved hånden på udsmykningsdagen. Indtil da kan du også blive behageligt hård for ikke at smuldre under senere arbejde. Opbevar dem midlertidigt i en plastikglas, som du lægger et køligt, tørt sted.

Dag 2 – Forbered og fordel kagen

Fondant-kage-farverige-farver-glade-blomster-blomster-fødselsdag-quilling

Den anden dag bruges til videre forarbejdning af jorden. Fondantkagen er nu udstyret med de udvalgte frugter eller fløde. Generelt er det bedre at undgå fløde, især hvis kagen skal stå på bordet i længere tid. Cremen begynder med tiden at smelte. Brug en kagering til påfyldning. Du strækker dette rundt om kagebunden. Nu kan den belægges med fløde, frugt, marmelade eller andre produkter, uden at de kører eller falder på siderne. Ringen giver det nødvendige hold. Hvis du har skåret bunden i to, kan en tærte skive hjælpe med at skille dem ad.

Fondant-pie-ganache-single-line-step-instruktioner

Efter topping eller spredning er det ganaches tur til at blive belagt. Dette skal være så glat som muligt og må ikke have buler, der kunne have været forårsaget af frugt nedenunder. Selv de mindste bump, der ikke blev udlignet med ganachen, vil senere blive synlige gennem fondantlaget. Det er fordi det tilpasser sig alle former. Af denne grund er flere lag af belægningen nødvendige. Et drejeskive og dejkort er meget nyttigt, hvis du vil belægge kagen med ganache.

Du bestemmer nu også, om du vil give kagebunden til endnu en dag i køleskabet, så cremen også kan sætte sig ordentligt, eller om du går direkte til dag 3.

Dæk kagen med fondant på 3. dag – vejledning

fondant-kage-simpelthen-gør-cover-cover

Dagen er endelig kommet, når du pynter kagerne med fondant. Den allerede nævnte rullede fondant bruges til fondantkagen. Til dette formål skal du forberede en rullestift af træ eller silikone. Drys på sin side pulveriseret sukker eller majsstivelse på bordpladen. Dette forhindrer gumpasten i at klæbe til tallerkenen (som mel ved æltning af dej). Alternativt kan der også bruges en silikone måtte. Under alle omstændigheder bør du planlægge nok plads.

Fondant-kage-belægning-instruktioner-skæring-udglatning-let

Rul toppen nok ud, så den strækker sig over siderne af din kage. Til sidst kan du simpelthen skære det overskydende af med en kniv. Den nemmeste måde at placere gumpaste oven på kagen er at placere den over kagerullen, med en lige stor mængde hængende ned på begge sider. Så snart den er på den fremtidige fondantkage, kan du glatte den ud ved hjælp af en såkaldt glattere, ikke kun på de glatte overflader, men også på kanterne.

Fondant-kage-modellering-fondant-køer-gør-det-selv-bage

Derefter kan du begynde at dekorere. Hvilke typer dekorationer du bruger her er helt op til dig. Brug færdige dem lavet af rullet fondant eller lav dine egne små figurer af såkaldt modelleringsfondant eller marcipan. Den bedste måde at løse dette på er at fugte det lidt med vand med en børste.

Opbevar fondantkage

Fondant-kage-ideer-dekoration-hjerter-shamrock-pink-pink-grøn

Du kan gemme fondantkagen afhængigt af, hvornår den indtages. Opbevaring af kagen på et køligt sted (f.eks. Spisekammer) er velegnet. Dæk ikke fondantkagen lufttæt, hvis det er muligt. Hun kan begynde at svede, hvilket får låget til at revne. Men hvordan gemmer jeg en fondantkage, hvis den ikke skal spises kort tid efter den er færdig? Mange spørger: “Kan jeg putte en fondantkage i køleskabet?” Samlet set er svaret ja. Dette bør dog ikke afgive lugt, for kagen er aldrig dækket, hvis køleskabet bruges til at opbevare fondantkagen.

Du kan fryse fondantkagen i op til 6 måneder. Disse optøs bedst i køleskabet. Det er ikke ualmindeligt, at de begynder at svede. Uden et dæksel er dette ikke et problem og vil forsvinde med tiden uden at skade fondantlaget.

Previous Post
Jogging i stedet for fitness? Fordelene ved at løbe på et øjeblik
Next Post
Bulgarsk taske effektiv til muskelopbygning og styrketræning