15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Aircondition til hjemmet – effektivitet og energibesparelse

Polstrede møbler-stue-med-aircondition

I de sidste par år er et emne blevet meget aktuelt på verdensplan, og det diskuteres overalt. Vi taler så ofte og meget om energibesparelser på grund af verdens energikrise og de stigende olie- og elpriser. Ud over at spare som formål, er der mere opmærksomhed på livskvalitet, komfort og forbedring af indeklimaet derhjemme gennem de nye klimaanlæg. Næsten hver familie har en Aircondition til hjemmet, hvad enten det er i lejligheden eller i villaen. I dag vil vi undersøge måder at spare energi på, når der opvarmes og køles med et klimaanlæg derhjemme.

 Aircondition til hjemmet – den bedste enhed med energieffektive varme- og kølefunktioner

Familie-hjemme-med-børn aircondition

det Aircondition til hjemmet er ikke en almindelig husstandsenhed, som du bare kan tænde, og derefter begynder den at fungere. Klimaanlægget består af to, tre og nogle gange flere forskellige, kombinerede enheder – aggregater. Dette kræver specifik installation og vedligeholdelse. Forhåbentlig kan du regne med kyndige specialister i valg, installation og regelmæssig vedligeholdelse af dit klimaanlæg. Dette er især vigtigt for hele driftsprocessen af ​​dit klimaanlæg. Mange kataloger med prislister kan hjælpe dig med at vælge. En vigtig indikator ved køb skal også udtrykkes i BTU / t eller i watt.

Aircondition til hjemmet – hvad skal forstås ved BTU?

Energieffektiv-hjem-hus-med-have

De fleste klimaanlæg har en kapacitet målt i British Thermal Units (BTU). Så en BTU er den varmeenergi, der kræves for at opvarme et kilo vand (0,45 kg) 1 grad Fahrenheit.

Hvad er chancerne for energieffektivitet?

Energibesparende klimaanlæg hjem

EER (energieffektivitet) er lig med forholdet mellem den dedikerede kølekapacitet i W sammenlignet med det elektriske energiforbrug i W (watt) i køletilstand. For eksempel, hvis et klimaanlæg bruger 3520 W i køletilstand og har 920 W output, er EER = 3,826. En lignende koefficient er koefficienten for ydeevne (COP), kendt på tysk som præstationstallet. Det er igen forholdet mellem genereret kulde eller. Termisk effekt i forhold til den anvendte elektriske effekt. Hvis EER- eller COP -koefficienten er større, er klimaanlægget mere energieffektivt. Ved første øjekast har vi det samme system, den samme varmeveksler, men energieffektivitetsforholdet er anderledes. Hvorfor er det sådan? – Dette er i henhold til kølemidlers fysiske egenskaber, at de ikke er konstante over hele driftstemperaturområdet på grund af den forskellige varmeoverførsel.

Energieffektivitet i Europa

Stue-med-aircondition-varme-derhjemme

I Den Europæiske Union har klimaanlæg siden 01/01/2004 været opdelt i forskellige klasser i henhold til deres energieffektivitet. Klasse A (høj energieffektivitet) til G (laveste energieffektivitet) klimaanlæg er nu tilgængelige i butikkerne. Den gennemsnitlige levetid for klimaanlæg er inden for 8 til 10 år. Dette reducerer strømforbruget til højtydende modeller (klasse A), forudsat at de betjenes året rundt. Et klimaanlæg med energiklasse A til opvarmning i efterår-vintersæsonen anbefales på grund af det lavere strømforbrug og lavere varmeudgifter.

Hvordan får du den bedste airconditionydelse længere?

Aircondition-til-hjemmet-slags-energibesparende

Det siges ofte, at en mindre kraftfuld, endda billig, model ville “fungere godt”, fordi den har en stor maksimal ydelse og en høj COP. Desværre er dette ikke sandt. Efter at have været tændt, bestræber klimaanlægget sig på at nå sit maksimale output for at nå den temperatur, vi har valgt på meget kort tid og derefter fungere i normal drift ved 30-40% arbejdsbyrde. Kun under disse forhold er klimaanlægget stille og effektivt. Derefter kan du let opvarme dit værelse og nyde stemningen. Hvis du går på kompromis, og dit klimaanlæg fungerer med lav luftgennemstrømning, risikerer du, at det snart svigter.

Hvad skal man overveje, når man køber

Samsung-klimaanlæg-hjem-varme

Den første ting, du skal overveje, før du køber en enhed, er den viste energiklasse, som bestemmer niveauet for energieffektivitet. For kølesystemer er dette den højeste klasse A + +, hvilket angiver det mest omkostningseffektive niveau, som teknologien har udviklet sig til. I EU viser elektriske apparater i klasse A +, at de er 25% mere brændstoføkonomiske end klasse A -enheder, og A + + -apparater er hver 50% mere effektive. Der tilbydes flere klasser til husholdningsteknologi, der bruger flere forbrugsstoffer, såsom vaskemaskiner og opvaskemaskiner, til energibesparelse, vask, tørring osv. Så klasse AA -klimaanlægget er den billigste enhed for dig! Det første bogstav A angiver energiforbruget ved køling, det andet – i opvarmning.

Undersøg først, og køb derefter

Cool-warm-up-with-air-condition-derhjemme

Hvis du allerede er fast besluttet på at købe nye husholdningsapparater med høj energi, så gør en rigtig god research, før du går til butikken. Sandsynligheden for at anskaffe et nyt elektrisk apparat, der i øjeblikket vil øge din elregning, er ikke lille. I princippet forsøger næsten alle større producenter at bringe klasse A -produkter på markedet. Årsagerne hertil er både økologiske og økonomiske, da kunderne bliver mere og mere krævende. Klasse A + eller A + + enheder er stadig ikke i stor efterspørgsel, selvom de er mere effektive. Hovedårsagen til dette er deres højere pris. For mange mennesker er et par hundrede euro mere eller mindre afgørende.

Inverteren opdeler systemer

Typer-typer-aircondition-filter-skift

Inverter split klimaanlæg er meget billige. Det er ganske enkelt systemer, der automatisk regulerer deres ydeevne, i modsætning til de almindelige modeller i on-off-tilstand. Så du kan nemt opretholde den ønskede temperatur med et lavere støjniveau og vigtigst af alt med energibesparelser på 25 til 70% i forhold til traditionelle klimaanlæg. Inverterens klimaanlæg tilbyder en høj ydeevne og en meget længere levetid, fordi strømforbruget reduceres her, når rumtemperaturen er tæt på den ønskede. I dette tilfælde skifter inverteren til lav effekt, så temperaturen forbliver i det optimale område uden unødigt tab af elektricitet. Invertersplitsystemerne er trinløst justerbare, og derfor kan konstant temperatur opretholdes uden store udsving i rummet.

Der er 4 typer inverter – split systemer

Køkken-med-aircondition-hyggelig-landlig stil

. 1. AC – AC (energiklasse B og C)

2 DC -. DC (energiklasse A)

3 DDC -. Digital DC (klasse A og A +)

4. DDC Hybrid (energiklasse A + og A + +)

Generelt er alle typer omformere højteknologiske produkter. Her vil vi igen opregne deres fordele, og disse er: en lang række funktioner, meget lav støj, høje energibesparelser, let temperaturkontrol. Du kan sige, at et inverter -klimaanlæg er ideelt til hjemmet. Hvis du har råd til prisen, så vælg et inverter -klimaanlæg til din lejlighed, hus eller kontor, du vil bestemt ikke fortryde det!

Aircondition-hjemmepolstrede sofa-hvide møbler

Previous Post
“Under Pohutukawa House” – Det eksotiske luksuriøse træhus
Next Post
Plantning af bladsalat – sorter og pleje af salatalternativet