15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Byg trætrapper selv – enkle instruktioner og tips

Trætrapper-bygge-gelænder-instruktioner-let

Du kan spare mange penge, hvis du har din Byg trætrapper selv. Uanset om du vil bygge en indendørs eller udendørs trappe, kræver konstruktionen omhyggelig planlægning, de rigtige værktøjer og en vis teknisk knowhow. Visse forhold skal overholdes. Ifølge reglerne skal trinene være mindst 80 centimeter brede, og slidbanen skal være mindst 26 centimeter dyb. Dog er en trinbredde på 100 centimeter og en trinhøjde på 18 centimeter de ideelle dimensioner. Hvad der ellers skal overvejes, og hvordan dette spændende DIY -projekt kan mestres, finder du ud af herunder.

Byg trætrapper selv – beregn trappens dimensioner

Bygg selv trætrapper - beregne dimensioner

Først skal du beregne det nøjagtige antal trin på din trætrappe. Trappens samlede højde er divideret med 18 (trinhøjden). Et rundt resultat opnås kun i undtagelsestilfælde, hvorfor de resterende centimeter fordeles jævnt over alle trin. Hvis den resterende mængde er mere end 9 centimeter, skal der tilføjes endnu et trin.

For en behagelig stigning og nedstigning kan du bruge bekvemmelighedsformlen: 2 x stigningshøjde + trindybde. Hvis resultatet er mellem 60 og 66 centimeter, er trappen behagelig. Bemærk også, at trappen skal have en hældning på 25 til 40 grader. Disse målinger kan naturligvis tilpasses de eksisterende forhold som f.eks. Trappens begyndelse. Her kan du bekvemt online dimensionerne på din nye trappe at beregne.

trætrapper-byg-selv-mål-beregne-trin-højde

Yderligere regler vedrørende rækværket:

– fra 125 centimeter trappebredde – gelænder på begge sider

– Sæt ikke gelænderet lavere end 75 centimeter

– Rækværkshøjde – mindst 90 centimeter høj

I dette eksempel har trapperne følgende dimensioner: trinhøjde – 19 centimeter, trindybde – 26 centimeter, 35 graders vinkel.

Byg trætrapper selv – markér træpladerne

Byg trætrapper selv mærke-blyant-tømrerplads

Efter at mønsterdybden og trinhøjden er beregnet, skal du bruge en tømrerplads og blyant til at markere snittene for de enkelte trin på træpladerne. Gentag processen, indtil alle faser er fremhævet.

træ-trapper-byg-selv-hældning-højde-trin-dybde

Hold dig altid til ordtaket, når du arbejder med træ: ”Mål to gange, sav én gang!” Dette sikrer, at markeringerne er korrekte, og intet kan gå galt. Hvis markeringerne er foretaget forkert, kan du ikke bygge en trætrappe i sandhed selv.

Byg selv trætrapper. Mærk snedkernes vinkler

Skær træplader

træ-trappe-bygge-selv-skære-til-størrelse-stringer-cirkelsav

En cirkelsav er det ideelle værktøj til at skære de fleste brædder til trappestrenge, men ikke til enden. Brug i stedet en håndsav til at afslutte snittene. Skær forsigtigt. Sørg for at holde savbladet på samme side af linjen hver gang du klipper. Sørg for, at snittene på begge kinder er i samme højde.

Byg din egen trætrapper stringer håndsav

En skarp håndsav sikrer nøjagtigheden af ​​savningen og sikrer stabiliteten af ​​trappestrengene. Klem den færdige del fast på den anden træplade og spor stregerne. På denne måde sparer du tid og garanterer de samme dimensioner for begge stykker.

træ-trapper-byg-dig-millimeter-præcis-cirkelsav

Byg trætrapper

træ-trapper-bygge-selv-træ-bræt-trappe-landing-forbindelse

På det sted, hvor trappen forbinder til trappelanden, monteres krydsfiner for at skabe et forbindelsespunkt for trappestrengen. Marker borehullerne i krydsfiner og stil kinderne præcist op. Stram bagfra. Brug en elektrisk skruetrækker som et værktøj til at arbejde hurtigere og mere sikkert.

træ-trapper-byg-selv-stigrør-træ-bræt-skrue

Byg-dine-egne-træ-trapper-skruesæt-trin

Saml stigerørene. Derefter trappen. Sørg for, at trinene er skåret til, så de passer perfekt, så de passer perfekt på deres steder. For en rigtig god og permanent forbindelse kan du lime og skrue dette på samme tid. Dette forhindrer også gnidninger.

træ-trapper-byg-selv-træ-lim-trapper

Påfør lidt trælim langs kanterne og læg trappen ovenpå. Tryk fast, så limen klæber godt. Gentag processen trin for trin for hvert niveau.

træ-trapper-byg-selv-trappe-trin-skruetrappe

For mere stabilitet er det tilrådeligt ikke kun at lime trinene, men også at skrue dem sammen. Brug skruer, frem for søm, til at fastgøre trinene til kinderne. Skruer er lettere at fastgøre med klæbemidlet og sikrer en fast forbindelse, der ikke begynder at vakle over tid.

Fastgør rækværket 

Trætrapper-byg-selv-gelænder-skrue-sammen-træplader

Et robust gelænder er et must for en sikker trappe. Det er vigtigt, at det er bygget korrekt og i henhold til reglerne for at forhindre ulykker. Gelænderstolperne skal fastgøres lodret og med skruer, mens gelænder og gelænderbrædder skal følge trappens nøjagtige vinkel.

Trætrapper-byg-selv-gelænder-saml-markér-afstanden

Når det første gelænderbræt er blevet fastgjort fra bund til top, skal du bruge et stykke træ til at bestemme den nøjagtige afstand og vinkel til det næste bræt. Når du har markeret placeringen, skal du fastgøre den til trappestolpen med skruer. Skær derefter brættet nøjagtigt.

Trætrapper-byg-dit-eget-gelænder-udskåret-lameller-overskydende

Når du klipper træpladerne, skal du bruge håndsaven igen. På denne måde behøver du ikke beregne de nøjagtige afstande og vinkler for hver træplade. Gentag processen for hvert træplade, indtil du samler hele rækværket.

Saml gelænderet

Byg trætrapper selv. Gelænder-hardware-skrue

Til sidst samles et gelænder. Installer gelænderets hardware lige langt fra det sidste gelænderbræt for at bevare den korrekte vinkel.

Byg-din-egen-trætrapper-saml-gelænder

Hele processen gøres lettere, hvis du samler geringen af ​​gelænderet på forhånd. I dette tilfælde kan du bruge søm og en hammer til montering. Forbor siderne af geringen for at forberede hullerne til neglene.

træ-trapper-byg-selv-gelænder-samling-hardware

Saml gelænderet med passende tilbehør, og fastgør skruerne på undersiden. Det er en god idé at bore hullerne til skruerne på forhånd for at forhindre træet i at splitte.

træ-trapper-bygge-din-egen-gelænder-instruktioner

Hvis du måler alle dele godt, skruer du dem fast og kombinerer dem med et stabilt gelænder, først da kan du selv bygge en sikker og stabil trætrappe. Hold dig til de specifikke krav og vær ekstremt præcis med træværket. Projektet er derfor temmelig uegnet for begyndere, da en vis erfaring og manuelle færdigheder er påkrævet.

Hvis du selv bygger sådan en trætrappe, kan du spare mange penge og stadig gøre trappen stabil. Da det bare ikke ser særlig godt ud på en så afslappet måde, er det bedst egnet til kælderen. Hvis du derimod gerne vil bygge denne trætrappe selv i området mellem gulvene, så kan du male den og designe den i overensstemmelse med indretningen. Trinene kan forklædes som ønsket eller dækkes med et tæppe. Rækværket kan males i enhver farve, så det matcher resten af ​​interiøret.

Bygg selv trætrapper til haven: videoinstruktioner

En trætrappe er ikke kun velegnet til hjemmet, men kan også bruges i haven. Dette gør det muligt at forbinde forskellige niveauer i det udendørs område med hinanden, for eksempel i en have på en skråning. Til dette formål behøver du ikke en så stor trappe som vist i monteringsvejledningen, men et mindre design. Du kan se et eksempel på dette i videoen. Her kan du se en kort video -tutorial om, hvordan du selv bygger en lille trætrappe. Den har ni niveauer og kan bruges til forskellige formål. Den færdige trappe skal fastgøres til en stabil struktur for at undgå ulykker.

Previous Post
Idéer til efterårsborddekoration – let at pille ved
Next Post
Kan kosttilskud hjælpe med fedttab?