15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Jaká je nejpřesnější ohnisková vzdálenost?

Shrnutí článku: Nalezení nejpřesnější ohniskové vzdálenosti pro tváře

1. Ohnisková vzdálenost pro portréty zblízka: Pro portréty zblízka je ideální ohnisková vzdálenost 85 mm a nahoru, přičemž 85 mm je nejčastěji používanou portrétní čočku napříč různými žánry v oboru. Ohniskové délky nad 85 mm mohou také dosáhnout požadovaného účinku komprimování pozadí s minimálním zkreslením.

2. Zkreslení a velikost čočky: Ohnisková vzdálenost 50 mm je považována za nejpřesnější znázornění obličeje, zatímco ohniskové vzdálenosti kratší než 50 mm mají sklon k narušení obličejových prvků, takže je lépe vhodné pro výstřely charakteru.

3. Přirozeně vypadající ohnisková vzdálenost: Ohnisková vzdálenost 50 mm se velmi podobá zornému poli lidského oka, což je ve srovnání s naší vlastní vizí nejpřirozenější.

4. Atraktivní ohnisková vzdálenost: Mnoho fotografů dává přednost použití mírného teleobjektivu v rozmezí 70 mm až 200 mm, protože tento rozsah obecně vytváří nejlichožnější úhel pohledu pro většinu lidí.

5. Nejblíže lidskému oka: Zatímco lidské oko má nominální ohniskovou vzdálenost přibližně 17 mm, dochází k změnám v důsledku ubytování. Proces lidského vidění se však výrazně liší od zachycení a vykreslování fotografie, videa nebo filmu s jedinou čočkou.

6. Delší vs. Kratší ohnisková vzdálenost: Delší ohniskové délky mají za následek užší úhel pohledu a vyšší zvětšení, zatímco kratší ohniskové délky poskytují širší úhel pohledu a nižší zvětšení.

7. Výhody ohniskové vzdálenosti 35 mm: 35mm čočky nabízejí bližší zaostřovací vzdálenosti a širší pohledy, což má za následek celkovou hlubší hloubku pole. Hlubší hloubka pole označuje větší rozsah vzdáleností mezi nejbližšími a nejvzdálenějšími předměty na fotografii, která se objevuje přijatelně ostrá.

8. Ohnisková vzdálenost nejblíže skutečnému životu: Zatímco objektiv 50 mm na fotoaparátu s plným rámcem je často považován za nejblíže k lidskému zornému poli, ohnisková vzdálenost našich očí je přibližně 22 mm.

Unikátní otázky založené na článku:

1. Jako fotograf, jaká ohnisková vzdálenost se běžně používá pro portréty zblízka? Ideální ohnisková vzdálenost pro portréty zblízka je 85 mm a vyšší, přičemž 85 mm je nejčastěji používaná čočka.

2. Jak ohnisková vzdálenost ovlivňuje reprezentaci obličejových prvků? Ohniskové délky kratší než 50 mm mají tendenci zkreslit rysy obličeje, takže jsou vhodnější pro výstřely postav spíše než přesné reprezentace tváří.

3. Proč je ohnisková vzdálenost 50 mm považována za nejpřirozenější vzhled? S ohniskovou vzdáleností blízké lidskému oka, kolem 50 mm se obrázky ve srovnání s naší vlastní vizí zdá přirozenější.

4. Jaký rozsah ohniskových délek se obvykle používá pro nejvíce lichotivější úhel pohledu? Mnoho fotografů dává přednost používání mírných teleobjektivů v rozmezí od 70 mm do 200 mm, protože pro většinu lidí mají tendenci produkovat nejvíce lichotivý úhel pohledu.

5. Jak se liší lidská vize od procesu fotografie? Zatímco lidské oko má ohniskovou vzdálenost přibližně 17 mm, lidské vidění zahrnuje binokulární vidění a následné zpracování kůrou a odlišuje jej od fotografického procesu.

6. Jaké jsou výhody delší a kratší ohniskové délky? Delší ohniskové délky zúží úhel pohledu, poskytují vyšší zvětšení a komprimují pozadí, zatímco kratší ohniskové délky rozšiřují úhel pohledu, nabízejí nižší zvětšení a zachycují širší scénu.

7. Co dělá 35mm ohniskovou vzdálenost obzvláště užitečné? 35mm čočky umožňují bližší zaostřovací vzdálenosti a širší pohledy, což má za následek celkově hlubší hloubku ostrosti, což znamená, že na fotografii se objevuje větší rozsah vzdáleností.

8. Je 50mm objektiv ohnisková vzdálenost nejblíže k sledování v reálném životě? Zatímco objektiv 50 mm na fotoaparátu s plným rámcem je často považován za nejblíže k lidskému zornému poli, naše oči mají přibližnou ohniskovou délku 22 mm.

Jaká je nejpřesnější ohnisková vzdálenost?

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaká je nejpřesnější ohnisková vzdálenost pro tváře

Pro portréty zblízka je ideální ohnisková vzdálenost 85 mm a nahoru a 85 mm je pravděpodobně nejpoužívanější portrétní čočka bez ohledu na žánr průmyslu. Je také přijatelné cokoli za 85 mm a udělá stejnou práci komprimování pozadí s minimálním zkreslením.
V mezipaměti

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaká velikost objektivu je nejpřesnější

Pohybná délka 50 mm je nejpřesnější reprezentací obličeje a do 50 mm má sklon narušit prvky obličeje, což činí tyto ohniskové délky ideální pro výstřely charakteru.
V mezipaměti

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaká je nejpřirozenější ohnisková vzdálenost

50 mm

Při 50 mm se objektiv blíží téměř stejné ohniskové vzdálenosti jako lidské oko, takže ve srovnání s naší vlastní vizí vypadá nejpřirozenější.
V mezipaměti

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaká ohnisková vzdálenost je nejatraktivnější

Většina fotografů má tendenci používat mírný teleobjektiv – 70 mm až 200 mm – jak tento rozsah obecně produkuje nejvíce lichotivější úhel pohledu pro většinu lidí.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaká ohnisková vzdálenost je nejblíže lidskému oka

Oko má nominální ohniskovou vzdálenost přibližně 17 mm, ale liší se s ubytováním. Povaha lidského binokulárního vidění, která místo jediného používá dva čočky, a následné zpracování kůrou je velmi odlišné od procesu natočení a vykreslování fotografie, videa nebo filmu.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Je delší nebo kratší ohnisková délka lepší

Čím delší je ohnisková vzdálenost, tím užší je úhel pohledu a čím vyšší je zvětšení. Čím kratší je ohnisková vzdálenost, tím širší úhel pohledu a nižší zvětšení.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Proč 35 mm je nejlepší ohnisková vzdálenost

Objektivy 35 mm mohou umožnit blíže zaostřovací vzdálenosti a spárované s širším zorným polem, celkově poskytují hlubší hloubku pole. Hloubka pole označuje nastavenou vzdálenost mezi nejbližšími a nejvzdálenějšími objekty na fotografii, která se jeví přijatelně ostrý.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaká ohnisková vzdálenost je nejblíže skutečnému životu

Pochopení lidského zorného pole

Často slyšíme, že objektiv 50 mm na celém rámovém fotoaparátu je nejblíže k lidskému zornému poli. Říkáme 50 mm standardní čočkou, protože ohnisková vzdálenost se rovná diagonální velikosti jeho senzoru. Ohnisková vzdálenost našich očí je přibližně 22 mm.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Co je čočka nejblíže lidskému oka

Zejména jedna čočka-50 mm čočka-se často považuje za nejobjektivnější objektivy a říká se, že je čočka, která nejlépe přibližuje lidskou vizuální perspektivu.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Která ohnisková vzdálenost je nejblíže realitě

Pochopení lidského zorného pole

Často slyšíme, že objektiv 50 mm na celém rámovém fotoaparátu je nejblíže k lidskému zornému poli. Říkáme 50 mm standardní čočkou, protože ohnisková vzdálenost se rovná diagonální velikosti jeho senzoru. Ohnisková vzdálenost našich očí je přibližně 22 mm.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Co je to fotografy oblíbená ohnisková vzdálenost

50 mm může být nejoblíbenější ohniskovou vzdáleností pro všechny fotografie a je to z několika různých důvodů. Za prvé, jak již bylo zmíněno, je to nejbližší ohnisková vzdálenost k lidskému oka, takže střílení s objektivem 50 mm se bude pro fotografy vždy cítit přirozeně, protože vidí, co vidí standardní oko.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaká je skutečná ohnisková vzdálenost očí

Oko má nominální ohniskovou vzdálenost přibližně 17 mm, ale liší se s ubytováním. Povaha lidského binokulárního vidění, která místo jediného používá dva čočky, a následné zpracování kůrou je velmi odlišné od procesu natočení a vykreslování fotografie, videa nebo filmu.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaká ohnisková vzdálenost nemá zkreslení

Nejlepší ohnisková vzdálenost pro portréty je 50 mm a vyšší, když se snaží zabránit zkreslení.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Je 50 mm nejlepší ohnisková vzdálenost

50 mm je považována za nejvíce „normální“ ohniskovou vzdálenost. Je to střed mezi dvěma velmi běžnými kategoriemi čoček: širokoúhlý a teleobjektiv. 35 mm, jak naznačuje jeho nižší počet, je mírně širokoúhlý ohniskovou vzdálenost, ale ne moc. Jinými slovy, 35 mm se vejde do vaší kompozice než 50 mm.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Proč je 50 mm lepší než 35 mm

Kánon 50 mm f/1.8 STM je jedním z nejlepších rozpočtových čoček, zejména pro jeho rychlost. Tato čočka vám dává lepší hloubku pole než 35 mm, což znamená lepší bokeh. Stejně jako 35mm hlavní objektiv, 50 mm vyžaduje, abyste se přiblížili svému předmětu.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Je 50 mm ostřejší než 35 mm

Je o 35 mm nebo 50 mm lepší pro portréty jsou obě velké portrétní čočky, ale 50 mm vám obecně poskytne větší hloubku ostrosti (tím nabízí lepší oddělení předmětu), vykazuje menší zkreslení a stále má dostatečně široké pole, aby bylo dostatečně zachyceno, aby bylo dostatečně zachyceno okolní kontext.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Proč je 50 mm považován za normální

Tradičně existuje řada argumentů, proč je 50 mm „normální“. Nejběžnějším argumentem je samozřejmě to, že objektiv 50 mm má diagonální úhel zhlédnutí (AoV) asi 45 °, což přibližuje AOV lidského oka.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaká je nejrealističtější ohnisková vzdálenost pro portréty

85 mm

Obecně řečeno, nejlepší ohnisková vzdálenost pro portréty je 85 mm. Je to lichotivá ohnisková vzdálenost, protože nezkresluje rysy obličeje subjektu. K získání podobného efektu můžete použít objektiv 50 mm na objektivu plodin.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jakou ohniskovou vzdálenost používá Annie Leibovitz

Rekapitulovat Annie má ráda ohniskovou vzdálenost 35 mm. Leibovitz šla rekordně, aby řekla, že její čočka volby byla vždy „… 35 mm.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaké ohniskové délky napodobuje lidské oko

Pochopení lidského zorného pole

Často slyšíme, že objektiv 50 mm na celém rámovém fotoaparátu je nejblíže k lidskému zornému poli. Říkáme 50 mm standardní čočkou, protože ohnisková vzdálenost se rovná diagonální velikosti jeho senzoru. Ohnisková vzdálenost našich očí je přibližně 22 mm.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Které čočky mají nejmenší zkreslení

Existují dvě kategorie širokoúhlých čoček: přímočaré a zakřivené čočky. Správné čočky zobrazují nejmenší množství optického zkreslení, což je žádoucí atribut při fotografování architektury a dalších předmětů, ve kterém zkreslení není žádoucí.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Profesionálové používají objektiv 50 mm

Objektiv 50 mm ‘Nifty Fifty’ dává vaší fotografii největší flexibilitu a je pravděpodobně nejjednodušší ohniskovou vzdáleností pro rám. Mnoho odborníků by si vybralo jeden z 50 mm čoček, pokud by to byl jediný objektiv, který mohli nést.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaké je pravidlo 500 pro objektiv 50 mm

Nikonův 500 pravidla pro kamery senzoru plodin

U objektivu 50 mm je vzorec 500 / (50 x 1.5) = 7 sekund (přibližně).

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Profesionálové používají 35 mm

Profesionální fotografové používají film 35 mm 20. října 2022 12. září 2022 od Erin Krespan. Absolutně! Většina filmové části mé kariéry (1984-2002) byla provedena s 35mm filmem a kamerami.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Co je MM nejrealističtější

85 mm. 85mm čočka je považována za nejlepší čočku s pevnou ohniskovou délkou pro portréty. Úzký úhel pohledu pomáhá lépe izolovat subjekt a umožňuje vám střílet z pohodlné pracovní vzdálenosti. Portréty pořízené při 85 mm vypadají nejpřirozenější, protože rysy obličeje se nezkreslují.

[/WPRemark]

Previous Post
¿Cuál es la principal diferencia entre un gusano y una prueba de virus??
Next Post
Jak se zbavím spravování svou organizací?